Dat Máxima's leven een aaneenschakeling van hoogte- en dieptepunten is weten we. Maar zo'n bonte dag als vandaag heeft ze niet vaak. 

Activiteit 1:Haar dag begon in Amsterdam, met de opening van een 3D geprinte brug. Tijdens de feestelijke bijeenkomst droeg de koningin een bekende japon van Natan en haar lievelingshoed van Fabienne Delvigne. 


Foto: PPE

Japon van Natan: 

De jurk en hoed kwamen eerder in beeld bij een streekbezoek, net als het fantastische tasje van Natan. 

De hoed is een echte favoriet en kwam al twaalf keer eerder in beeld. 

Activiteit 2: Na de opening was het tijd voor het volgende feestje: de diploma-uitreiking van prinses Amalia. Helaas zijn hier (tot nu toe) geen beelden van vrijgegeven. 

Activiteit 3: Met een helikopter vlogen Willem-Alexander en Máxima aan het einde van de middag naar Limburg, om een bezoek te brengen aan de overstroomde gebieden. De jurk van vanmorgen bleef vanzelfsprekend buiten beeld. In plaats daarvan droeg de koningin een bekend ruitpak van Massimo Dutti en regenlaarzen. Top! 

Outfit van Massimo Dutti:

Máxima met het pak in Washington, 2018. 

Foto

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 22 jul 2021 - 11:50

Iedereen bedankt voor de berichtjes! Wij hebben gelukkig veel geluk gehad, maar wij hebben wel andere mensen opgevangen. Het was een kort nachtje. De schade is bij ons in het dorp gelukkig ook beperkt gebleven, Valkenburg is daarentegen een heel ander triest verhaal.

Ik ben het eens met de mensen die hier schrijven dat het koningspaar kennelijk niks goed meer kan doen en alles wordt aangegrepen om te kunnen zeuren. Ik kan zeggen dat de mensen die ik gesproken heb, het hebben gewaardeerd dat ze vorige week donderdag zijn geweest. Men stoorde zich meer aan mr. Rieu dan aan het feit dat het koningspaar de zomersessie heeft laten doorgaan en eventueel op vakantie zou vertrekken. Wat verwachten mensen dan van ze? De verantwoordelijken vanuit het kabinet zijn er ook geweest en de staatssecretaris begon deze week aan een nieuwe baan. Moet ze dat dan ook maar on hold zetten? Maar goed dat zijn de geluiden die ik heb gehoord en tellen natuurlijk niet voor iedereen ;-) Dat gezegd hebbende: terug naar de mode en ik vond de fotosessie een plaatje :D

afbeelding van LouiseBrooks

LouiseBrooks

woensdag 21 jul 2021 - 07:23

Wat ik persoonlijk verdrietig vind, is dat de ramp in Limburg wordt aangegrepen door sommigen (in de media en op social media, ik wil naar niemand hier wijzen) om een sneer naar het koningshuis te kunnen geven. Daarmee gaat de aandacht wéér ergens anders naartoe, dan naar de oorzaken van de ramp. Daarnaast, zoals Lizette indirect ook zegt, is het wijzen naar de verantwoordelijkheid van een ander soms ook een manier om onze eigen verantwoordelijkheid niet hoeven nemen.
Ik zal me even voorstellen, ik ben Louise, liefhebber van mode én van mensen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 23 jul 2021 - 14:56

Dears, ik zie nog een activiteit staan 23 juli toch voor WA dus wie zegt dat ze weg zijn?
https://blauwbloed.eo.nl/artikel/2021/07/kijk-willem-alexander-opent-tea...

En waarom van ze vragen om hulpverleners en opruimers in de weg te gaan lopen in Limburg als ze hun medeleven door direct te gaan al hebben getoond?

Ik hoop dat Maxima de mogelijkheid heeft haar moeder te zien en andere familieleden.

afbeelding van Lizette

Lizette

maandag 19 jul 2021 - 17:58

Even een belangstellend vraagje.......wie heeft zijn vakantie al geannuleerd om te gaan helpen in Limburg?!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 20 jul 2021 - 13:00

Ik heb alleen gedoneerd, reken je dat ook goed??

afbeelding van Jeanet

Jeanet

maandag 19 jul 2021 - 17:37

Een hofhouding verplaatsen zal inderdaad wel wat voet in aarde hebben.
Maar of ze werkelijk milieu aspecten van vliegen in hun afwegingen hebben meegenomen waag ik te betwijfelen. Zouden ze dan niet een ander vervoermiddel dan de helikopter genomen hebben op donderdag?
Maar als ze dat doen hadden ze met zijn allen later kunnen gaan. Ik vind er kortom weinig koninklijks aan. Het is wachten op de foto’s van WiIlem, Max en Atjes in de snelle boot op de Griekse zee op de sociale media. Voor het eerst in mijn leven ga ik s kijken hoe er een republiek kan komen ;). Maar dan houd ik de mode van Máxima natuurlijk wel in gaten als inspiratiebron.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 19 jul 2021 - 14:23

De oranje jurk staat Maxima goed, en de kleur spettert van het scherm af. Maar ik vind hem persoonlijk te lang: de lengte maakt haar lijzig.

De outfit in Limburg, met de wijde pijpen over haar laarzen heen, is bijzonder ongeschikt om door het water te gaan lopen... Dit was nou typisch een gelegenheid om een spijkerbroek of zo (net als bij NL Doet) aan te doen, IN de laarzen...

NB: Ik zag foto's van Koningin Mathilde die ook in water-rampgebied was, en zij zag er perfect handig gekleed uit.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 18 jul 2021 - 14:57

Anouk, hoe is de toestand bij jullie? Als ik het Koningspaar was dan zou ik de meisjes alvast naar Griekenland land hebben laten gaan en was zelf nog even gebleven om wat medeleven te tonen in de zwaar getroffen gebieden. Ik gun iedereen rust maar nu lijkt het toch net een moetje: snel even langs Limburg, hup de fotosessie en door naar Schiphol. Na de blamage van de vorige vakantie hadden ze iets ruimhartiger kunnen zijn.

afbeelding van Marja

Marja

maandag 19 jul 2021 - 13:54

Als ze de meiden vooruit hadden gestuurd krijgen ze ook weer commentaar dat 2x het vliegtuig laten vliegen wel heel erg milieu onvriendelijk is. (wat ook klopt)
Ik denk dat steeds alles omgooien ook handen vol met geld kost, niet alleen bij het koninklijk gezin maar juist bij hun medewerkers. En dat zal niet allemaal vergoed worden.
Waarom zouden ze nog moeten blijven terwijl iedereen gevraagd wordt juist weg te blijven en geen ramptourist te zijn.
Ze zijn geweest, hebben hun medeleven betuigd en dan is het klaar, juist over een half jaar nog eens terug komen en laten zien hoe het er dan voor staat, welke hulp is er nog op de lange termijn nodig lijkt me minstens zo belangrijk.

afbeelding van Jeanet

Jeanet

maandag 19 jul 2021 - 12:03

Helemaal mee eens
Ik kan niet anders denken dan “hardleers”
Een weekendje later op het vliegtuig stappen zou veel zeggen. Of misschien een dagje. Heel Nederland is bezig met aangepaste vakantieplannen en flexibel invullen.
Echt heel erg. Ik ben er volledig op afgeknapt.

afbeelding van Anne-Wil

Anne-Wil

zondag 18 jul 2021 - 22:08

Helemaal eens! Donderdag naar Limburg gaan en vrijdag begin vd middag gauw het vliegtuig instappen. Schijnvertoning!

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 16 jul 2021 - 09:14

Oranje boven, dat was het eerste dacht ik dacht bij het zien van de oranje jurk. Heel fijn dat het koningspaar een bezoek bracht aan de getroffen gebieden in Limburg. Dat doet de burger goed! Een trieste afloop door het overlijden van Peter R de Vries.
Wellicht zijn er lezers die Deze woorden begrijpen: Tekenen der tijden.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 16 jul 2021 - 08:07

De hoed en de oranje jurk vindt ik zo'n mooie combinatie. Maxima had beter een meer sportieve broek bij de laarzen kunnen dragen, net zoals haar man.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 16 jul 2021 - 09:16

Sterkte voor iedereen die het moeilijk heeft, met wat dan ook. Ik vind de eerste outfit prachtig, de stof van de jurk valt zo mooi. Het tasje is idd. geweldig. De outfit in Limburg is ook goed, alleen zou een strakkere broek praktischer zijn geweest met de laarzen. De koning ziet er ook goed uit, casual stijl. Fijn dat ze er heen zijn gegaan! Amalia heeft haar papiertje binnen, net als mijn dochter, mooi! Dat is een privé aangelegenheid dus helaas geen foto's.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 15 jul 2021 - 22:49

Ja. Josine een dag van uiterste..ook. mijn dochter kreeg haar diploma vandaag fysiotherapie ...heel blij dus..en aan de andere kant die andere verdrietige gebeurtenissen... sterkte voor de mensen in Limburg.
Fijn dat ons koningspaar naar hen toe ging

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 16 jul 2021 - 09:17

Gefeliciteerd met je dochter!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 17 jul 2021 - 16:12

K weet niet wie je bedoelt,maar ik zal de felicitaties overbrengen,oranje fan!
Dank je wel

afbeelding van oranjefan

oranjefan

donderdag 29 jul 2021 - 09:41

Ja, ik bedoel jou. Je dochter heeft toch een diploma gehaald.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 15 jul 2021 - 21:30

Ik had hetzelfde: een treurig gevoel. Wat een drama voor de mensen in Limburg en ik hoop van harte dat ze er snel bovenop komen en in de opvang niet ook nog extra met Corona besmettingen te maken krijgen. Ook het verlies van Peter R heeft me enorm geraakt. Leef mee met zijn naasten.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 16 jul 2021 - 07:57

Inderdaad Suus, ik heb hetzelfde gevoel over deze dag. Treurig allemaal.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 15 jul 2021 - 20:48

Eens Josine, een hele verdrietige dag.
En fijn dat we even wat afleiding hebben met je blog.
De 1e outfit was top, zeer verzorgd. De 2e outfit: de jas is zeer geschikt maar een slank zwart broekje/dikke legging dat makkelijk in de kaplaarzen past, was handiger geweest....
Maar wat telt, is dat ze snel zijn gegaan en mensen en hulpverleners een hart onder de riem konden steken. WA ziet er stoer uit!
Ik wens iedereen (veer)kracht toe.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 15 jul 2021 - 21:43

Helemaal mee eens Siobhan! En dan ook nog Nederland coronacode ROOD in Europa. Het lijkt niet op te houden.
Fijn dat Josine de website weer uptodate maakte vandaag, ik zag op Twitter al berichtjes over het laatste bezoek aan Limburg. Ik keek er ook al naar uit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 jul 2021 - 20:38

Wat een dag vandaag…
Wat fijn dat je ondanks al dit nieuws dit blog hebt gemaakt Josine.
Super blij word ik van de oranje outfit. Plaatje!
De geruite outfit vind ik niets… en ik denk dat een skinny jeans handiger was geweest met die laarzen. Nu zie je Máxima op veel foto’s moeite doen haar culotte droog te houden. Gelukkig is outfit niet het belangrijkste hier. Het feit dat ze er zijn zal veel goed doen.

afbeelding van Anouk

Anouk

donderdag 15 jul 2021 - 23:47

Het zou mij niet verbazen als ze rechtstreeks van de diploma uitreiking naar Limburg zijn vertrokken en dit haar outfit was. En van wat ik hoor, is het ontzettend gewaardeerd door de mensen in Valkenburg en was/is kleding een bijzaak ;-)

Dank voor je blog Josine! Het is even een welkome afleiding! We gaan een kort nachtje tegenmoet, in afwachting of wij ook ons huis moeten verlaten. Laten we hopen dat 'ôs sjoen Limburg' verdere miserie gespaard blijft en dat het enkel bij materiele schade blijft.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 16 jul 2021 - 11:35

Hoe is het gegaan Anouk? Veel sterkte in deze rare en spannende tijd.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 16 jul 2021 - 09:18

Sterkte!

afbeelding van Lizette

Lizette

vrijdag 16 jul 2021 - 04:22

Sterkte Anouk. Hopelijk zijn jullie de nacht goed doorgekomen.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 17 jul 2021 - 18:49

Mooi om het meeleven van het koningspaar in beeld te zien.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

zaterdag 17 jul 2021 - 18:43

Sterkte Anouk!

afbeelding van Tony

Tony

donderdag 15 jul 2021 - 20:20

Met mijn Limburgse roots leef ik helemaal mee met de mensen in het zuiden, wat fijn dat de koning en koningin een bezoek hebben gebracht! Beide passend gekleed al is dat in zo’n situatie niet het belangrijkste: ze zijn er als ze er moeten zijn en dat is zo waardevol!

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 15 jul 2021 - 20:11

En of ik dit herken... haar mooiste hoed! Mooi dat ons koningspaar naar Limburg is... mijn ouders zijn daar op vakantie en kunnen geen kant op. Om het over Peter R. de Vries maar niet te hebben... rare wereld

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 15 jul 2021 - 20:03

Wat een verdrietige dag vandaag. De overstromingen in Limburg, het overlijden van Peter R. de Vries, de hoge coronacijfers. Ik word er gewoon verdrietig van. En juist als ik me zo voel is het zo fijn om even te bloggen over zoiets luchtigs als de hoed van de koningin. Herkennen jullie dat ook?

afbeelding van Marjet

Marjet

vrijdag 16 jul 2021 - 13:30

Ja, heel herkenbaar! Na al het verdrietige nieuws is het fijn om ook even over een lichter onderwerp te lezen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 15 jul 2021 - 22:19

Helemaal met je eens Josine! Ik vond het ook een rare verdrietige dag. Was met mijn oudste uit, die had al vrij ivm afscheid van de basisschool. Maar onderweg toch steeds de radio aan. We hebben het fijn gehad samen, maar er zijn zoveel mensen met moeiten en verdriet.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 15 jul 2021 - 21:05

Ik vond het ook een zware dag... Ja, even iets anders is fijn Josine! Geeft wat afleiding.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?