Kijken jullie ook zo uit naar het Staatsbezoek van de Nederlandse Koning Willem-Alexander aan zijn peettante, Koningin Margrethe? Dat wordt zonder twijfel veel glitter en glamour! Van de Deense kant zijn er maar liefst 5 vrouwelijke leden van de Koninklijke familie aanwezig: en daarvoor worden heel wat tiara's uit de 'Koninklijke Juwelenkluis' gehaald!

Koningin Margrethe, Kroonprinses Mary, Prinses Marie, Prinses Benedikte (zus van Koningin Margrethe) en Prinses Elisabeth (nicht van Koningin Margrethe) zijn aanwezig bij het Staatsbanket en bij de Contraprestatie! Voor de gelegenheid is overigens ook Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg aanwezig, wat heel bijzonder is. De Duitse echtgenoot van Prinses Benedikte is namelijk zelden aanwezig bij dergelijke gebeurtenissen. De banden met Nederland zijn echter heel goed, en een bijzonder detail is dat het paar elkaar ontmoet heeft tijdens het huwelijk van Prinses Beatrix met Prins Claus!

Koningin Margrethe heeft in principe de keuze uit 5 tiara's. De Oranje-Nassau parel tiara, de Baden Palmette tiara, (de afgebeelde Khedive tiara is van Koningin Annemarie, dank Sanne!) de bloemen aigrette tiara, de diamanten smaragden parure en tenslotte de tiara die ze kado kreeg van Groenland, ter gelegenheid van haar 40-jarige regeringsjubileum. Betere afbeeldingen en informatie over alle tiara's is hier te vinden.

Kroonprinses Mary draagt meestal de Robijnen parure. Soms draagt ze ook haar huwelijkstiara. Verder heeft ze nog de keuze uit de Midnight Tiara. Deze is niet haar eigendom, maar daar heeft ze wel het alleenrecht op. De tiara is eigendom van Charlotte Lynngaard, die deze ontwierp voor een tentoonstelling. Met Mary is een contract gesloten dat zij het exclusieve gebruiksrecht heeft. Charlotte Lynngaard zal de tiara daarom nooit verkopen.

Prinses Marie draagt altijd de Bloementiara. Ze heeft het gebruiksrecht op deze tiara. Gravin Alexandra, de eerste vrouw van Prins Joachim had overigens een tiara, die haar eigendom was. Na de scheiding van Prins Joachim verdween deze tiara uit de Koninklijke kluis, hij bleef van Alexandra. Blijkbaar heeft de Koninklijke familie daarvan geleend, want Marie heeft geen eigen tiara, maar enkel het gebruiksrecht. 

Prinses  Benedikte draagt vaak de Modern Fringe tiara. Ze heeft echter ook een bloementiara, die ze beduidend minder draagt. Jammer, want persoonlijk vind ik die veel mooier. Ook heeft ze nog de keuze uit de sterren tiara.

De verschillende gebruikte screenshots komen uit deze video's: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Welke tiara zien jullie het liefst bij Koningin Margrethe en Kroonprinses Mary?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 18 mrt 2015 - 18:15

De tiara's van Mary vind ik super mooi en heel stijlvol. De Midnight tiara is echt een van de mooiste tiara's die ik ken!

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 17 mrt 2015 - 09:05

Maxima ziet erg volgens mij prachtig uit , zag ook een foto voorbij komen

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 17 mrt 2015 - 08:58

Bij nos is ook al berichtgeving! Koningin Maxima is idd in donker blauw, op het eerste gezicht heel mooi, met een prachtig kapsel!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 08:39

Zag de eerste foto op twitter al langskomen van het staats bezoek. De Koningin draagt donker blauw

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 17 mrt 2015 - 07:46

Prachtige foto's van schitterende juwelen en luxueuze avondtoiletten, TWOR !! Ben vreselijk benieuwd voor vanavond !

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 17 mrt 2015 - 01:06

Leuk stukje!

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 00:32

Margrethe heeft niet de keus uit de Khedive van Egypte Tiara. Die is van haar zusje, koningin Anne-Marie van Denemarken. Ze droeg 'm alleen bij haar huwelijk en toen was 'ie nog van haar moeder en leende ze de tiara van haar. Ze zou ook nog voor haar gouden poppies (http://2.bp.blogspot.com/-wVfQQCZR__M/TqmKOi_wNrI/AAAAAAAAD3Y/PT7R6_7EAu...) kunnen kiezen, maar dat doet ze niet tijdens een staatsbanket van haar petekind vermoed ik hahah ;)
Ze heeft 'r trouwens nog een, de turkooizen margrieten bandeau/tiara. Maar daar hoop ik niet op (en die draagt ze ook niet zo vaak als sommige andere juwelen), ik vind 'm aan de kleine kant! Da's deze: http://indulgy.ccio.co/P7/oA/7/76a0bb3107a776be919d7492b82405a4.jpg
Van Margrethe heb ik wel 'ns gehoord dat ze hecht aan de symboliek die je kunt laten blijken met je juwelen (net als koningin Silvia van Zweden overigens, was volgens mij in de serie Kongelige Juveler). Daarom vermoed ik zeker dat ze zal kiezen voor de Oranje-Nassau Parel Tiara, om de historie. Of de Smaragden omdat dat haar grootste tiara is die onderdeel is van de kroonjuwelen. De Aigrette vind ik trouwens ook wel heel mooi, omdat haar kapper die altijd prachtig 'wikkelt' om haar opgestoken kapsel.

Kroonprinses Mary zal haar Robijnen Parure dragen denk ik. Die draagt ze altijd bij de meest belangrijke evenementen (de anderen draagt ze ook wel, maar gezien het feit dat een vriend en koning op bezoek komt, zal ze daar niet voor kiezen tijdens dít staatsbezoek, ga ik van uit)! De robijnen parure is van haar tiara's ook de meest belangrijke, met de meeste symbolieke waarde (het is al járenlang familiebezit, het was voorheen van koningin Ingrid, oma van Frederik en daarvoor was het van haar familie: Ingrid was een Zweedse prinses. Dat terwijl de huwelijkstiara gekocht is voor Mary en de Midnight Tiara modern is en nog bijna nooit gedragen (3x bij de verjaardagen van Margrethe en Henrik in 2009 en 2010 en bij het huwelijk van Madeleine van Zweden in 2013).

Trouwens, Benedikte heeft nóg een tiara om uit te kiezen want ze heeft er drie: de Fringe Tiara, de Bloementiara en de Sterrentiara. Die laatste is zeker niet mijn favoriet: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3e/Princess_Benedikte_of... Hij ziet er een beetje stekelig uit, daarom wordt 'ie in het Engels vaak de Star and Spike tiara genoemd ;)
Overigens denk ik dat Benedikte voor haar Fringe Tiara zal kiezen. Dit is de tiara die zij het meest draagt bij belangrijke gebeurtenissen.

Marie heeft ook nóg een tiara tot haar beschikking: de Flora Danica Tiara: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f9/f7/13/f9f71300c3202070... Die heeft ze nog maar één keer gedragen, bij een tweejarig regeringsdiner. Dus ze zal zeker voor haar bloementiara gaan, maar voor de volledigheid... ;) De Flora Danica Tiara heeft een Deense juwelier voor Marie gemaakt, waarbij Marie zelf haar wensen door mocht geven De tiara bevat drie lelies (symbool voor Frankrijk waar zij vandaan komt) en 't zijn er drie omdat ze staan voor Joachim, Marie en haar destijds enige kind Henrik. Er is gebruik gemaakt van een rij amethisten, omdat het haar favoriete stenen zijn. Deze tiara is, net als de Midnight Tiara van schoonzus Mary, géén eigendom van Marie zelf, maar waarschijnlijk geldt eenzelfde soort regeling als bij Mary: zij alleen heeft het recht om de tiara te gebruiken.

Oeps, sorry, ik ben 'n beetje doorgeslagen in m'n mega post waarschijnlijk! :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 17 mrt 2015 - 07:13

Ha Sanne, super, dank je wel voor je aanvulling! Ik ben niet helemaal thuis juwelen, maar vond het leuk om er aandacht aan te besteden. Ik had gezien de de dochters van Benedikte, en ik meen ook Annemarie en Benedikte de Khedive tiara bij hun huwelijk droegen, maar wist niet dat deze van Annemarie was (stond niet in het overzicht dat ik o.a. gebruikt (en waar ik naar verwezen) heb. Wat betreft de Sterrentiara van Benedikte, die kwam ik inderdaad een keer tegen, maar ik wist niet welke dat was. Dus ik dacht: die laat ik maar gaan. Gelukkig hebben we een juwelenkenner in ons midden!

Dat Marie nog een tiara tot haar beschikking heeft wist ik niet. Leuk dat ook zij een tiara in bruikleen heeft! Weet je toevallig bij welke juwelier?

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 17 mrt 2015 - 08:19

Marie's 2e tiara is gemaakt door ontwerper Anja Bikenberg van Flora
Danica Juwelier!
De Khedive van Egypte tiara i s inderdaad door Margrethe, haar zussen en hun dochters gedragen, net als hun moeder deed op haar huwelijksdag. Mary droeg m als enige schoondochter óók. Da's een traditie bij hen geworden, dus als Isabella ooit trouwt, zal zij m waarschijnlijk ook dragen :)

afbeelding van amybb

amybb

maandag 16 mrt 2015 - 23:55

Het zou toch leuk zijn als de Koningin de oranje-nassau paral tiara gaat dragen xD!!

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 17 mrt 2015 - 13:03

Ik denk dat ze die tiara wel zal dragen ,omdat deze van oorsprong uit Nederland komt. Het zou in ieder geval een mooie geste zijn.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 17 mrt 2015 - 07:14

Dat zou een leuke geste zijn, en die kans is denk ik ook heel groot! Ze draagt deze sowieso best vaak bij belangrijke gebeurtenissen.

Onderwerpen

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?