Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Joko Widodo een staatsbezoek aan de Republiek Indonesië. Vandaag om 16.00 uur lokale tijd komen ze aan. 

Het staatsbezoek is een bevestiging van de brede en hechte relatie tussen beide landen en staat in het teken van toekomstige samenwerking. Er wordt onder meer aandacht besteed aan economie, natuurbehoud, cultuur en wetenschap en de vele banden die, onder meer op basis van het gedeelde verleden, bestaan tussen Indonesiërs en Nederlanders. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden bij hun bezoek begeleid door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit leiden gelijktijdig een brede economische missie naar Indonesië om het potentieel voor economische samenwerking op het gebied van landbouw, gezondheid, maritieme industrie en kustbescherming, circulaire economie en watertechnologie te benutten. In totaal nemen 130 bedrijven deel aan de diverse economische missies.

Programma 9 maart 
Rond 16.00 uur lokale tijd, 10.00 uur voor ons, zal het koningspaar arriveren op het vliegveld van Jakarta. In het regeringsvliegtuig zal het koningspaar begroet worden door de Chef protocol van het Ministerie van Buitenlandse zaken en de ambassadeur van Jakarta. Onderaan de vliegtuigtrap vindt vervolgens een tweede begroeting plaats met allerlei andere hooggeplaatsten, zoals de ambassadeur van Indonesië in Nederland en de gouverneur van Jakarta. 

Om 16.15 uur vertrekt het paar vervolgens naar hun hotel voor een kort opfrismoment. de agenda van de koning is -voor zover wij nu weten- verder leeg, maar koningin Máxima heeft nog wel wat werk te verzetten. Van 18.00 uur tot 19.30 zal zij als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering enkele gesprekken voeren over de stand van zaken in Indonesié. Deze activiteit staat bewust gepland voor de officiële aanvang van het staatsbezoek, zodat zaken niet in elkaar gaan overlopen. 

Mode
De beweging van de stof bepaalt voor een groot deel de uitstraling en het effect van een kledingstuk. Dit staatsbezoek zal ik proberen van elke dag bewegend beeld te delen. Hier de beelden van dag 1. 

 

De koning droeg, wellicht als knipoog naar de vlag van Indonesië, een rood-witte stropdas. 

Mode Máxima
Outfit: donkerblauwe coldshoulder-jurk met volants en witte accenten
Label: Oscar de la Renta
Eerder gedragen: Ja, oa G20-top in Argentinië
Accessoires: witte clutch van Peter Kent, een Argentijnse tassenontwerper. Pumps van Gianvito Rossi. Fitbit.
Juwelen: oorstekers van Seaman Schepps, horloge van Cartier, gouden armband van Fope, gouden gezinsarmband. 

Met de jurk bij een VN-bijeenkomst in New York: 

Met de jurk in Argentinië: 

Afbeeldingsresultaat voor oscar de la renta site:modekoninginmaxima.nl"

Met de jurk bij de Global Entrepreneurship Summit 2019: 

Oorstekers van Seamann Schepps, verkrijgbaar via Steltman. 

De valet van de koning en de kamenier van de koningin vlogen ook met het regeringsvliegtuig mee en houden zich de komende dagen bezig met de kleding en toebehoren. 


Foto: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 10 mrt 2020 - 08:36

wat fijn dat ze deze mooie jurk weer draagt. Zo mooi!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 09 mrt 2020 - 21:05

Leuke jurk voor een barbecue, niet geschikt om als koningin te dragen in een islamitisch land met die gaten in de mouwen, als je officiel ontvangen wordt, weliswaar op een vliegveld maar het is een ontvangst. Jammer hoor.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 09 mrt 2020 - 18:54

Prima jurk voor dit onderdeel van hun reis. Maar eerlijk gezegd hoop ik dat ze wat mooiere outfits ingepakt heeft. Wachten op de dag van morgen.....

afbeelding van Cindy

Cindy

maandag 09 mrt 2020 - 18:43

Ik vind het een mooie jurk, morgen begint het staatsbezoek pas. Ik vind het mooi om te zien dat zij dingen opnieuw draagt!
Meerdere keren! Beatrix had korte mouwen, Juliana mouwloos! Maxima lange mouwen!( blauw bloed zaterdag jl. item Josine)

afbeelding van Anna68

Anna68

maandag 09 mrt 2020 - 17:06

Eens met alle reacties die dit een lelijke jurk vinden. Wel typisch een Máxima jurk, nl. veel gedoe.

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 09 mrt 2020 - 16:19

Pfff...vraag me af waarom ze nu voor deze half mouwloze jurk kiest. Wat wil ze uitstralen ermee?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 09 mrt 2020 - 19:30

Heel triest. Ben benieuwd of het apenknuffelen nog door gaat.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 09 mrt 2020 - 17:02

Heel verdrietig. Wat lijkt het me verschrikkelijk als er mensen overlijden om een bezoek van me voor te bereiden, ik zou niet weten wat ik zou moeten doen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 09 mrt 2020 - 14:54

Ik vind dit echt een leuke jurk! Hoewel die voor mij geassocieerd blijft met Argentinië omdat ik toen dat half-opgestoken kapsel haar zo goed vond staan!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 09 mrt 2020 - 13:28

Ik vind het een mooie, aparte jurk, voor zo' n aankomst prima geschikt. Als ze die jurk al vaker naar de VN heeft gedragen moet ze zich voor vanavond wel weer even omkleden vind ik.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 09 mrt 2020 - 13:26

Nieuwe vergader foto s met! de de jurk die.
ze droeg bij aankomst!(ANProyal images) en blauw bloed

afbeelding van Jens

Jens

maandag 09 mrt 2020 - 13:01

Prachtige jurk, prima voor de gelegenheid. Niets te bloot: Beatrix droeg destijds korte mouwen en Juliana zelfs mouwloze japonnen.
Ze draagt de jurk trouwens tijdens de gesprekken die ze meteen na aankomst is gestart.
Waarom vind ik die schelp oorbellen nu zo lelijk? Hoop iets van de aan Juliana geschonken juwelen terug te zien de komende dagen.

afbeelding van Fee

Fee

dinsdag 10 mrt 2020 - 20:10

Ik reageer niet zo vaak op berichten, echter wil ik nu graag een opmerking maken bij de vergelijking met de bezoeken van Juliana in 1971 en Beatrix in 1995. De situatie in Indonesië was in die tijd heel anders. In 1998, na de val van Soeharto, nam de invloed van de radicale islam in heel Indonesië toe. Dat was dus na het bezoek van Beatrix aan Indonesië. Zodoende worden in dit land blote armen en korte rokken tegenwoordig, op z'n zachtst gezegd, niet op prijs gesteld. Ik vind Maxima's kledingkeuzes qua arm- en kniebedekking af en toe "een beetje dom". Wel is het verstandig om wat ruimere pasvorm te dragen. Ook draagt dat prettiger in een warm en vochtig klimaat.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 mrt 2020 - 12:44

Mooie outfit. Goed voor het VN overleg dat Máxima vanavond heeft of zou ze zich daarvoor omkleden en is dit reiskleding?

afbeelding van Suus

Suus

maandag 09 mrt 2020 - 12:31

Mijn favoriete jurk! Zo leuk! En netjes en eigen. Ik zou hem heeeeeeeel graag in mijn kast hebben. Voor naar een bruiloft of feest. Staat haar echt leuk.

afbeelding van Jannie

Jannie

maandag 09 mrt 2020 - 12:30

Inderdaad ongeschikt voor bezoek aan Aziatische / Islamitische landen. Wel een leuke jurk voor als je in Spanje of Zuid-Amerika bent.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 09 mrt 2020 - 12:22

Ik vind de jurk erg leuk en ook passend voor deze gelegenheid. Je ziet alleen een stuk van haar bovenarm! Het is een kuise jurk.
@Sanne010. Als strandjurk is die niet geschikt; erg overdressed :-)

afbeelding van Marly

Marly

maandag 09 mrt 2020 - 12:01

De jurk vind ik mooi, ook de blote armen, ik vind niet dat we zo krampachtig moeten doen, ze komt uit het vliegtuig en de jurk is toch netjes! Ik had echt de overtuiging dat het donkerblauw is! Ik ben erg benieuwd naar haar outfits de komende dagen.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 09 mrt 2020 - 12:22

Het staatsbezoek is ook nog niet officieel begonnen. Vandaag werkt de koningin eerst nog wat VN-dingen af en morgenochtend begint het staatsbezoek pas echt.

afbeelding van sanne010

sanne010

maandag 09 mrt 2020 - 11:39

Leuk voor een strandvakantie, maar niet voor een staatsbezoek. Een misser.

afbeelding van sanne010

sanne010

maandag 09 mrt 2020 - 11:39

Leuk voor een strandvakantie, maar niet voor een staatsbezoek. Een misser.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 09 mrt 2020 - 12:30

Ha Ha, serieus? Wow, jij ziet er dan echt goed op uit op het strand als dit je stijl is. Knap hoor, ik ben al blij als mijn haar na al het zout en zand überhaupt nog toonbaar is... ;-)

afbeelding van sanne010

sanne010

maandag 09 mrt 2020 - 12:50

Niet in een moslimland, misschien in Rio de Janeiro?

afbeelding van Suus

Suus

maandag 09 mrt 2020 - 21:42

Ik vraag me af of dat nu echt zo erg wordt ervaren. Ze is niet in een Moskee op dat moment, ze mag zichzelf blijven, ik vermoed dat men daar best respect voor kan opbrengen. Als de locatie erom vraagt past ze zich altijd keurig aan.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 09 mrt 2020 - 11:29

Mooie jurk, staat haar goed maar ik weet niet goed of deze voor waar Maxima het draagt zo geschikt is. Het is voor mij meer een middagjapon voor een cocktail uurtje of receptie in de vooravond. Avondje naar het theater of de opening van een cultureel iets zou ook kunnen. Maar voor zaken is het eigenlijk niet zakelijk genoeg, voor een staatsbezoek te casual en voor een Islamitisch land te bloot. In Argentinië was het op het randje, nu gaat ze er over. En hoewel de bezoeken nog moeten starten, hoort de aankomst daar ook al bij. Dan zie ik haar toch liever in een zakelijk broekpak van travelstof uit het vliegtuig komen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 09 mrt 2020 - 11:27

Kleur staat Maxima goed. Maar ik vind de mouwen van deze jurk echt zo ontzettend lelijk. Gauw wegdoen of die mouwen eraf halen.

afbeelding van AR1991

AR1991

maandag 09 mrt 2020 - 11:10

Allen, ik zie allemaal reacties dat deze jurk niet geschikt is voor een staatsbezoek. Ik denk dat het op zijn plaats is op te merken dat het staatsbezoek nog niet begonnen is, dit is namelijk morgen pas. Het is dus niet gek dat Máxima niet helemaal opgedoft het vliegtuig uit komt. Dit gebeurt overigens vaker, ik kan me een staatsbezoek herinneren dat Máxima (toen nog prinses) compleet make up loos en in een broek het vliegtuig uitkwam. Vanavond heeft ze een aantal ontmoetingen in het kader van haar werk voor de VN, vanaf morgen begint het staatsbezoek en kunnen we (hopelijk) genieten van heel wat mooie outfits!

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 09 mrt 2020 - 11:45

Ook al is het staatsbezoek officieel nog niet begonnen, er staat wel een delegatie klaar om het koningspaar welkom te heten.
Daar Josine weet wie er onderaan de trap en in het vliegtuig hen komen begroeten, is dit niet onverwachts.
Het is zeker niet nodig dat Maxima zich op en top in de make-up zet, maar een jurk met een mouwtje was een beter keus geweest.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 09 mrt 2020 - 11:01

Deze jurk is niet geschikt volgens mij, het ook zo'n apart model, maar goed zo houdt koningin Maxima de spanning erin.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 09 mrt 2020 - 10:56

Ik dacht dat de jurk blauw was...Niet heel gepast wat mij betreft met de blote schouders.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 09 mrt 2020 - 14:22

Welke kleur is het dan ? Ik zie dat Josine het ook over dr.blauw heeft.

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 09 mrt 2020 - 16:36

Vanmorgen stond er zwart bij Josine ;-)

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 09 mrt 2020 - 17:25

Oké, ik begon al aan mijzelf te twijfelen ,.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 09 mrt 2020 - 17:03

Precies, er stond eerst zwart...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 09 mrt 2020 - 19:44

Er stond inderdaad eerst zwart ;)

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 09 mrt 2020 - 11:14

Ik dacht dus ook echt dat hij blauw was, blij dat ik hier in niet de enige ben...

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 09 mrt 2020 - 11:22

Zeker niet NikkiRianne het hangt ergens tussen in,donkerblauw,misschien??
En morgen iets in het groen...

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 09 mrt 2020 - 12:30

Dat vermoeden heb ik ook,Prinsesrita

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 09 mrt 2020 - 10:47

"Cold shoulder" leuke naam voor deze jurk en kan wel voor de gelegenheid. Dat zou leuk zijn Josine als ze die jurk aangeschaft zou hebben.

afbeelding van car

car

maandag 09 mrt 2020 - 10:39

Morgen is pas de officiele ontvangst en start van het staatsbezoek he! ;) ik vind het e een beetje zwart voor het weer daar! Maar opzich een leuke jurk, had het dan gecombineerd met turqois of iets fris :)

afbeelding van Doro

Doro

maandag 09 mrt 2020 - 10:36

De keus van Josine is perfect! Dat witte haakwerk paar ook zo bij de drager van de Indonesische vrouw. Met een kleurige lange rok eronder helemaal
Mooi

afbeelding van Doro

Doro

maandag 09 mrt 2020 - 10:35

Wat een misser!! Cold-shoulderr is nou niet wat je draagt bij een al beladen staatsbezoek! The cold shoulder... genant !
En ook feitelijk om nou naar een merendeels islamitisch land te gaan met dit soort uitsneidingren

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 09 mrt 2020 - 11:31

...inderdaad. De ontvangstcommissie duidt nu eenmaal nu al op een officieel bezoek, ook al begint het
staatsbezoek pas morgen. Deze malle jurk is onpassend in Indonesie, beter geschikt voor een privé
tuinparty.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 09 mrt 2020 - 10:23

Had ik ook niet verwacht. Zal ze zich nog omkleding voor meeting VN. Anders wordt t de 3e keer van deze jurk bij VN?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 09 mrt 2020 - 10:37

Ik denk dat laatste Siobhan ,vandaag ook staatslunch?
Dan denk ik iets heel anders,misschien dan wel de witte jurk van la Renta?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 09 mrt 2020 - 10:26

Ja, zei ik net ook al tegen iemand. Het is een echte VN-jurk aan het worden. Kan niet zeggen dat ik daar moeite mee heb. Ik hou van deze jurk. Van de blote schouder tot de onderste zoom <3

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

maandag 09 mrt 2020 - 10:46

Ik maar denken dat het een blauwe jurk is...het spijt me maar ik vind het geen mooie jurk en zeker niet voor deze gelegenheid.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 09 mrt 2020 - 10:12

Deze had ik niet verwacht..

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?