Prinses Irene is een stijlvolle vrouw. Gelukkig mogen haar (schoon)dochters daar af en toe van meeprofiteren, want van tijd tot tijd duikt er een 'bekend' kledingstuk op bij de nieuwe generatie. In deze blog laat ik je twee vintage-voorbeelden zien. 

Voor het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit in april 2004 ging prinses Irene langs bij Frans Hoogendoorn. De Haagse couturier staat bekend om zijn klassieke stijl met wollen mantels, grote knopen en veelal monochrome ensembles. Van deze stijl was slechts een fractie terug te zien bij het deux-pièces dat werd gemaakt voor het koninklijke huwelijk. Irene koos namelijk voor een gebloemde midi-rok met ruches en een zijden jasje met een brede kraag en opvallende stiksels. Na het moment supreme verdwenen beide kledingstukken al snel uit beeld. Gelukkig niet voorgoed, want het paarse jasje dook recent weer op bij niemand minder dan prinses Viktória. De schoondochter van prinses Irene combineerde het kledingstuk met een gebloemde broek van MaxMara en zwarte accessoires. 

Klik hier voor een foto van prinses Irene met het jasje. 

Prinses Viktória met het jasje:


Foto: PPE 

Voorbeeld 2 gaat niet over een vintage kledingstuk, maar over een uitgeleende hoed van prinses Irene. Voor Koninginnedag 2005 liet de prinses bij haar paarse ensemble van Frans Hoogendoorn een hoed van paarse cinamay maken door Marianne Jongkind. Nog datzelfde jaar kwam het hoofddeksel opnieuw in beeld, maar ditmaal op het hoofd van prinses Caroline tijdens het huwelijk van prins Pieter-Christaan en prinses Anita. Ach ja, waarom ook niet?


Foto's:PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 24 aug 2018 - 00:05

Heel leuk Josine, aandacht aan irene besteden. Zoals ik Al Schreef bij het artikel over de hoeden van Maxima (fedora!) vind jk Irene een van de meest stijlvolle prinsessen. Dus dit komt als 'geroepen' en heel leuk! Dank

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 22 aug 2018 - 18:27

Tja.... dochter en schoondochter (leuke vrouwen overigens) kunnen qua stijl niet tippen aan hun immer elegante moeder en schoonmoeder Irene. Zelfs niet als ze hetzelfde aantrekken. Het is niet anders. Baas boven baas.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 21 aug 2018 - 13:46

Op zich zijn Victoria en Maria Carolina leuke vrouwen. Maar qua stijl. Die bloemenbroek is vreselijk en de die rok zit te strak en trekt aan alle kanten. Ook een lelijke combi. Hoe is dit mogelijk met zo’n stijlvolle moeder als Prinses Irene.
Ik moet ook opmerken dat prinses Irene en Margriet zeer stijlvol zijn. Maar de dochters of schoondochters moeten nog veel leren.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 21 aug 2018 - 11:22

Irene is een vrouw met stijl. Altijd geweest. Iets van haar goede stijl zie ik terug bij Margarita.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 aug 2018 - 21:05

Wat een mooie stijlvolle vrouw is Irene toch. Het eerste paarse pakje vind ik niet heel bijzonder, maar het jasje staat wel heel mooi bij Viktoria. Het tweede pakje staat haar om combinatie met de hoed fantastisch maar bij Maria Carolina vind ik het geen mooie combinatie.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

maandag 20 aug 2018 - 20:37

Prinses Viktoria met het jasje van haar schoonmoeder; prachtig!
Hoed staat prinses Caroline ook heel mooi, schoentjes vind ik geweldig
de rest van de outfit gauw vergeten.
Paarse ensemble van prinses Irene; top,top,top maar niet voor prinses Caroline.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 20 aug 2018 - 19:33

Dit is zo'n stijlvolle mevrouw dat ik als (schoon)dochter beetje huiverig zou zijn iets van haar te lenen, omdat vergelijkingen makkelijk zo uitpakken als deze... Viktoria: zonder het zwartje topje (...), met een flinke ketting en een extra rukje aan de riem (zie Irene) en zonder broek maar met een mooie (bloem/paisley/ruit) maxi rok: doen.
Carolina: had ook het pakje moeten lenen (ik vind haar prachtig, zo heeft op foto's vaak iets sereens en zo'n puur klassieke uitstraling (ach, mss is ze in het echt een toyboy met ADHD).

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 22 aug 2018 - 13:40

Merel, wat bedoel je met toyboy? Een toy boy is een mannelijke minnaar met een veel jongere partner. Ik snap het niet!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 24 aug 2018 - 00:03

Sandy: ik sacht dat een toyboy juist een jonge minaar was met een oudere partner!

afbeelding van Johanna1

Johanna1

woensdag 22 aug 2018 - 13:59

Merel bedoelt vast tomboy.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 aug 2018 - 20:30

Haha, ja, inderdaad. Te wijten aan falende autocorrect of falend brein... :)

afbeelding van Molly

Molly

maandag 20 aug 2018 - 20:31

Nu wel. Dank je.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 20 aug 2018 - 19:28

Draagt Carolina nu die schoenen? Wat grappig!

afbeelding van Molly

Molly

maandag 20 aug 2018 - 17:02

Kan de foto van prinses Irene niet vinden via de link.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 20 aug 2018 - 15:14

Prinses Irene is altijd heel mooi en stijlvol gekleed ( prinses Margriet overigens ook). De combinatie van haar jasje zoals gedragen door prinses Viktória kan wel, maar ik houd niet zo van zulke dunne stof bij een pantalon. De combinatie van de hoed met de kleding van prinses Carolina moet je wel zien in de tijdgeest van toen (2005), als je er met de ogen van ‘nu’ naar kijkt, is het geen mooie combinatie. De kleding is te licht in relatie tot de hoed en de stiksels en de grote knopen van de rok doen ook afbreuk aan het geheel (te druk in combinatie met het gebloemde jasje) Ook zit de rok te strak. De schoenen zijn nu ‘vintage’... Overigens wel heel leuk dat de (schoon) dochters lenen uit Irene’s kledingkast.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 20 aug 2018 - 14:48

Zo stijlvol als prinses Irene is niet door haar (schoon) dochters geëvenaard. Wat een schitterend paars pakje en waanzinnige hoed. Jammer dat haar dochter wel de hoed draagt maar niet gezocht heeft naar een mooi(er) bijpassend ensemble.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?