Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren op vrijdagavond 16 november aanwezig bij de 37e editie van het Peter Stuyvesant bal in New York. Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' waar Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer van zijn. De 'Netherland-America Foundation' (NAF) ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesant bal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Foto

Prinses Margriet ging gekleed in een japon van Addy van den Krommenacker, met een zwarte kanten top en een blauwe plissé rok. De bijpassende sjaal is deels bezet met kant. Prinses Margriet draagt qua juwelen de antieke pareltiara (de parels zijn er voor deze gelegenheid af gehaald) en de saffieren oorhangers uit de nalatenschap van Juliana. 

Foto

Foto

Foto

Dansen kunnen ze nog altijd, en ze hebben er ook nog steeds plezier in ;).

Foto

Foto

Prinses Margriet en Pieter Van Vollenhoven waren op donderdag 15 november, de Nederlands-Amerikaanse erfgoeddag, aanwezig bij de plantceremonie van 800 tulpenbollen in Corlears Hook Park in Manhattan. Deze bollen zijn op 19 april jongstleden ter gelegenheid van de Nederlands-Amerikaanse vriendschapsdag aangeboden door de consul-generaal aan de stad New York. Margriet droeg bij deze gelegenheid een zwarte broek, gecombineerd met en witte blouse met grote zwarte strik en een vest met zigzag patroon.

Foto

Foto

Donderdagavond waren Prinses Margriet en Pieter Van Vollenhoven aanwezig bij de receptie van de NAF. Deze receptie vond plaats ter gelegenheid van het symposium van de foundation dat als thema heeft ‘Science, Technology and the Future’. ​Prinses Margriet droeg een donkerblauw jurkje, gecombineerd met opvallende sieraden. 

Foto

Foto

Foto

Foto's ©Leigh Beckett, The NAF (Netherland-America Foundation). Screenshots ©video BlauwBloed

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carmelita

Carmelita

donderdag 29 nov 2018 - 01:38

Ik ben niet enthousiast over deze combinatie. Bovendien klaagde de prinses dat ze in deze rok niet goed kon dansen.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 20 nov 2018 - 14:34

Mooie top en rok. Alleen niet in deze combinatie. Margriet had beter voor een kobaltblauwe top kunnen kiezen, dat maakt haar minder gedrongen. Overigens ziet ze er meestal zeer verzorgd uit.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 nov 2018 - 14:10

De kleur zwart flatteert haar niet. Kobaltblauw daarentegen weer wel. (De kleur kobaltblauw en andere sprekende kleuren kunnen op iedere leeftijd gedragen worden. Ik neem altijd queen Elisabeth als voorbeeld).
De top in dezelfde kleur als de rok zou haar optisch meer lengte geven en de kleur kobalt zou haar zachter maken. De top vind ik mooi, ongeacht of de kleur haar flatteert of niet.
Verder vind ik de rok wat te volumineus.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 20 nov 2018 - 14:06

Ik vind de shawl eigenlijk teveel van het goede bij de zwarte top. Het maakt het geheel wat gedrongen.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 20 nov 2018 - 14:02

Prinses Margriet ziet er fantastisch uit in deze creatie van Addy van den Krommenacker. Het wordt hoog tijd dat koningin Máxima ook eens bij Addy gaat shoppen. Hij ontwerpt schitterende kleding, waar koningin Máxima goed mee voor de dag zou kunnen komen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 nov 2018 - 22:00

Mwah, daar shoppen al zoveel familieleden. Van mij hoeft ze daar niet naar toe, laat dat maar aan de andere familieleden over. Hij maakt zeker mooie ontwerpen, maar allemaal dezelfde ontwerper wordt veel te saai. Dan liever een heel andere, een onbekendere ontwerper.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 20 nov 2018 - 13:51

Sorry maar ik vind dit helemaal niet mooi. De kleuren zijn te hard voor haar leeftijd. Zeker samen. De drukke kant op de drukke plissé rok vind ik ook too much. Wat mij betreft zit Addy er naast deze keer.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 20 nov 2018 - 12:56

Als losse kledingstukken vind ik zowel de rok als top mooi, maar samen vormen ze geen mooi geheel. En nu vraag ik me ook gelijk af of we de top niet al eerder hebben gezien.,.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 20 nov 2018 - 11:13

Ik vind Margriet altijd een hele mooie vrouw, bijna altijd goed gekleed. Maar dit vind ik een misser. De top is eigenlijk mooi bij een andere rok en de rok vind ik ook mooi bij een andere top. Maar in deze combinatie vind ik het niet mooi. Dit zie je bijna nooit bij prinses Margriet.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 20 nov 2018 - 10:00

De jurk ziet er uit alsof hij is samengesteld uit twee oude jurken. Beetje te volumineus ook voor Margriet. Mooie diadeem overigens, dit 'onderstel' van het antieke pareldiadeem.
Ik denk ook dat Margriet wat is afgevallen. Staat haar goed, karakteristieke en mooie vrouw. De gelijkenis met Bernhard wordt steeds duidelijker....

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 20 nov 2018 - 00:07

Wat een prachtige rok en wat een taille! Volg. mij is de prinses afgevallen en tja dat zie je dan ook gelijk in het gezicht waardoor de gelijkenis met prinses Juliana duidelijker wordt. Ik hoop zo dat ze ook een blauwe eenvoudige (geen kant) top bij de rok heeft want ik vind de zwarte kanten een beetje teveel afleiden. Zo’n zwarte kanten top vind ik meer iets voor op een effen zwarte rok. De prinses is niet heel groot en dan is zo’n kleur en materiaalverschil al gauw teveel brekend.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 nov 2018 - 10:49

De rok met een gedeelte plissé vind ik ook prachtig. En ik ben het met je eens dat een zwarte top van wat rustiger stof waarschijnlijk mooier was geweest. Maar verder vind ik het een prachtig plaatje.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 19 nov 2018 - 23:18

Ik vind die dansfoto's van Pieter en Margriet altijd zo leuk om te zien. Mooi paar is en blijft het. Maar ja, Pieter is dan ook mijn favoriete (niet!)prins ;). Ik vind dus nog steeds dat ze hem best prins kunnen maken. Heeft ie wel verdiend, mijns inziens!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 20 nov 2018 - 20:20

Ben het echt helemaal met je eens dat de heer van Vollenhoven heel snel de titel 'prins' zou moeten krijgen. Hij had het inderdaad al veel en veel eerder moeten krijgen. Als er één is die het verdient is hij het wel.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?