"Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Beatrix en Prinses Mabel zijn woensdagmiddag 21 maart aanwezig bij de uitreiking van de vierde Prins Friso Ingenieursprijs. Deze vindt plaats op de ‘Faculty of Science and Engineering’ van de Rijksuniversiteit Groningen. De finalisten zijn ing. ir. Sander den Blanken, directeur Arup BV; dr. ir. Jan Klok, principal technologist bij Paqell B.V. en scientific project manager bij Wetsus en dr. ir. Nima Tolou, assistant professor op de afdeling precision and microsystems engineering aan de TU Delft en co-founder van Flexous.

Ingenieurs die zich onderscheiden in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Met deze prijs wil KIVI ingenieurs een podium bieden en de maatschappelijke dialoog met ingenieurs ondersteunen. Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. De Rijksuniversiteit Groningen is een brede klassieke universiteit met een grote faculteit die gericht is op techniek en natuurwetenschappen.

KIVI is de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland sinds 1847. KIVI zet zich in voor het ondersteunen van ingenieurs in hun beroepsuitoefening en het leggen van verbindingen tussen ingenieurs en samenleving. KIVI werkt met dit doel samen met de technologische industrie, kennisinstellingen, het hoger onderwijs en wereldwijd met andere beroepsorganisaties voor ingenieurs."

foto van Albert Nieboer.

Outfit Prinses Mabel:

Josine schreef in deze log al over de vermaakte deux pieces van Prinses Beatrix. In deze log besteden we aandacht aan de maxi-japon van Prinses Mabel! Zij droeg een groene gebloemde maxi-jurk van Self Portrait. Ook Prinses Mabel draagt - net als Prinses Beatrix - de speciale broche die ze in 2015 ontvingen als herinnering aan de uitreiking van de eerste Prins Friso Ingenieursprijs.

foto van Albert Nieboer.

foto van Albert Nieboer.

Prinses Mabel droeg al eerder kleding van dit merk, en ook haar nichtje, Prinses Amalia, zagen we al eens in kleding van Self Portrait. 

Foto's ©PPE, Albert Nieboer 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Krielie

Krielie

woensdag 28 mrt 2018 - 15:19

Dat is niet excentriek; dat heet bohémien :-)

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 24 mrt 2018 - 07:21

Sorry, maar ik vind deze jurk afschuwelijk. Die vreemde zwarte strepen en inderdaad lijkt het op een nachtjapon. Maxima zou deze jurk wel aankunnen, zij kan deze kleur groen dragen, Mabel niet. En de lengte, is hij bedoeld als avondjurk? Wat zonde toch weer maar goed, ze heeft een wat excentrieke smaak wat kleding betreft.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 25 mrt 2018 - 17:28

Eigenlijk hebben alle drie schoondochters van Beatrix een exentrieke smaak wat kleding betreft. Ook Laurentien kan er nogal ehm... 'bijzonder' uitzien. Idem Maxima. Zie de 'ruffled formal banana frock' (zoals de Britten zeggen), tijdens het bezoek van het Jordaanse koningpaar.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 25 mrt 2018 - 20:51

Nou, dat vind ik nu ook, Alledrie hebben ze een zeer uitgesproken eigen smaak van kleding wat toch door het grote publiek met opgetrokken wenkbrauw wordt aanschouwd.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zaterdag 24 mrt 2018 - 07:14

Mooi initiatief. Manel straalt . Mabel heeft zeker mooiere jurken in haar kast. Kleir is goed maar jurk heeft weinig model.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

vrijdag 23 mrt 2018 - 22:05

Mooie kleur voor Mabel!!! Wat kijkt ze mooi! Maar: het kledingstuk op zich is weer veel te grof.

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 23 mrt 2018 - 18:31

Ze ziet er inderdaad stralend uit en de print en kleur vind ik ook nog best leuk. Maar de jurk zoals die is... vreselijk. Een lange jurk voor een prijsuitreiking, waarschijnlijk overdag, is ook wat vreemd. Not my piece of cake.

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 23 mrt 2018 - 17:53

Deze kleur staat haar heel mooi. Echt leuke print ook. Ik vind model van de jurk ook mooi, sans de zwarte banden, die zou ik eraf slopen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 23 mrt 2018 - 18:18

Wat fijn Mabel weer in een kleurige outfit te zien. Staat haar geweldig! Het model van de jurk is wel heel trendy maar ik moet nog even bedenken wat ik ervan vind....
Blijkbaar zijn groene midi jurken een trend want ik zag ook Victoria van Zweden in een prachtig exemplaar.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:36

De stof vind ik wel mooi van Mabel, maar dan in een eenvoudiger model.
Overhemd model met opstaande kraag of zo

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:18

oo, ik zie net foto's van Maxima van Royals by Robin, wat heeft ze nu toch weer aan? Een 3/4 broek? Broekrok?

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:23

Een 3/4 broek volgens mij, hij is te strak voor een broekrok. De blouse en het jasje vind ik wel erg leuk trouwens.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:48

Ja, de blouse en het jasje zijn inderdaad leuk, maar passen toch ook niet bij de broek? Ik hou sowieso niet van licht onder en donker boven, dan is alles nogal uit balans naar mijn idee.

Edit: ik kijk nog even de foto's en het filmpje en de bovenkant vind ik echt super mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:17

Een mooi event ter nagedachtenis aan Prins Friso. Twee stralende dames.
Maar Mabel.... dat kan toch veel beter... Ze heeft dit merk al eerder gedragen. Zoals hier al opgemerkt niet goed geschikt voor haar. De kleur is wel goed. En haar haar ook.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:12

Het is gewoon weer een 70's style jurk, and i love it! Niets op aan te merken wat mij betreft.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 23 mrt 2018 - 13:28

De stof van Mabel’s jurk vind ik wel mooi, maar in een ander model, maar hoe dat laat ik over aan iemand anders

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 23 mrt 2018 - 13:20

De jurk van Mabel is niet mijn smaak, ook van de kleur ben ik niet weg.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 23 mrt 2018 - 13:12

Prinses Beatrix ziet er echt prachtig uit! Wat een beeldige, chique outfit!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 23 mrt 2018 - 13:03

Ik zie net foto's van Maxima op twitter en daar zitten haar losse haren erg leuk en verzorgd.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:17

link? ;-)

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:19

kijk maar bij @RickEversRoyal op twitter, daar zie je alles, ook een filmpje inmiddels.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:46

Bedankt Carolina.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:42

Mabel zoveel mooier met haar losse haren! In tegenstelling tot Maxima die het toch echt een keer zou mogen afknippen tot een mooie bob. Dan doet ze maar haarstukken op als ze het opgestoken wil hebben. Doet ze overigens nu ook al. Die ordinaire pruik los haar gewoon weggooien. Mabel straalt inderdaad en dat doet me goed! Jurk is heel typisch en ik weet niet zo goed wat ik er mee aan moet.....

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:35

Eigenlijk best leuk. Maar nog mooier: wat straalt ze! Fijn om dat te zien bij mensen!

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:38

Helemaal mee eens Babs! Haar, glimlach en kleur jurk prachtig. Model misschien niet helemaal perfect, toch vind ik het totaalplaatje heel mooi.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:21

Wat een fantastische keuze, deze feestelijke maxi-jurk! Voor de Prins Friso Ingenieursprijs mag ze voor mijn part in een 'juten zak' komen, maar dit heldere groen staat haar prachtig! Ik vind dat de losse krullen, de make-up en de goed gekozen oorbellen het plaatje helemaal áf maken.

afbeelding van Adeline

Adeline

vrijdag 23 mrt 2018 - 11:03

Ben nieuw op deze site, lees met plezier al enige tijd mee.
Ik vraag me af of Beatrix en Mabel niet vantevoren overleggen over de gelegenheid cq te dragen kleding. Ze zijn toch redelijk close en een beetje harmonie in t geheel wil ook wat.. ik vind de jurk lijzig en st.patricks day is ook alweer voorbij.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:32

Het is even wennen, maar het staat haar goed vind ik. De kleur vind ik haar sowieso prachtig staan, de bloemetjesprint ook. Het enige waar ik even aan moet wennen is het model, maar ze kan het wat mij betreft goed hebben!

En ik vind het super mooi om te zien dat ze allebei al voor de 4e keer aanwezig zijn bij de prijs die naar hun overleden zoon/echtgenoot is vernoemd. Een mooi respectvol eerbetoon!

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:28

Twee stralende vrouwen!

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:27

Ik vind dit best leuk. Goede kleur voor haar, zeker met deze mooie make-up. En ik vind haar met deze losse krullen enig! Veel leuker dan de vaak te strenge en ouwelijke opgestoken haren.
De jurk had van mij niet lang hoeven te zijn, maakt het plaatje beetje lijzig.
De foto (naast het model) van Mabel onderaan: Prachtig plaatje!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:13

haha, inderdaad Sound of Music.
deze jurk (en eigenlijk alles van SelfPortrait) is alleen redelijk leuk als je geen/nauwelijks boezem hebt, piepjong bent (Amalia vind ik weer te jong voor dit soort merken) en een beetje een bohémien uitstraling. Meghan?!
ook hier geldt weer, de omhoog staande tailleband maakt een platte buik tot een onflatteus buikje

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 23 mrt 2018 - 14:11

O nee, dit vind ik echt geen stijl voor bij Meghan, volgens mij heeft ze nog nooit zoiets gedragen. Zij droeg en draagt dacht ik toch meestal effen kleding en geen wijde jurken.
En dat buikje? Kom op zeg, je moet er een vergrootglas bij pakken om dat te zien. En volgens mij is het niet eens een buikje maar bolt de stof gewoon een beetje op.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 23 mrt 2018 - 20:37

Ja dat is waar, `Meghan eerder effen (vind ik ook mooier) Catherine dan?
Je leest het niet goed, ik schrijf dat ze een buikje krijgt door de band, niet dat ze een buikje heeft!!!!

afbeelding van Els

Els

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:44

Dat buikje viel mij ook direct op. Jammer bij voor zo'n slanke vrouw.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:09

Beatrix vind ik er mooi uit zien. Maar Mabel haar jurk vind ik niet mooi. Gelukkig heeft Mabel dit gekozen voor een zachtere make up, dat staat haar goed. Maar die jurk is net een gordijn

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 23 mrt 2018 - 10:03

Ze straalt! De kleuren staan haar wel. De banden er op suggereren belijningen die er niet zijn, de jurk is wijd en vormloos. In combinatie met de stof is het wat veel.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 23 mrt 2018 - 09:59

Ik vind het teveel op een nachtjapon lijken.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 23 mrt 2018 - 11:48

Haha , ook mijn gedachten , ze heeft haar nachtpon nog aan :-) !

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 23 mrt 2018 - 12:43

Ik ga binnenkort maar eens een blog openen waarin jullie foto's kunnen plaatsen van jullie eigen nachtkleding. Ik ben wel zo benieuwd hoe jullie erbij liggen 's nachts, hahaha. Ik draag over het algemeen een pyjamabroek, maar zeker geen maxi-jurk.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 23 mrt 2018 - 13:02

Ha Ha Ha Ha Ha . Ik denk niet dat we zulke mooie nachtkleding hebben ;-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 23 mrt 2018 - 13:34

Ik doe niet mee hoor met plaatsen Josine! Mabels groene jurk is vele malen mooier dan mijn pyamaatje ;).

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 23 mrt 2018 - 09:48

Iets in mij zegt "Sound of Music". Jullie weten wel die speelkleding gemaakt van de gordijnen.
Een misser van Mabel, komt niet vaak voor, maar nu wel.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 23 mrt 2018 - 09:23

Ze ziet er stralend uit!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?