Vandaag is het dan eindelijk weer zover! Prinsjesdag 2018! In Den Haag en op andere online plaatsen mogen ze zich met alle plezier druk maken om de cijfers. Wij maken ons hier graag druk om minder belangrijke, maar wel zo leuke zaken: de kleding, hoedjes en juwelen van Koningin Maxima en Prinses Laurentien! In deze log hebben we aandacht voor de kleding van Prinses Laurentien, in de andere log kun je lezen over en reageren op de kleding van Koningin Maxima!

 

Outfit Prinses Laurentien:

Prinses Laurentien draagt een Princes Laurentien draagt vandaag Een deux-pieces ontworpen door Hardies Couture Den Haag bestaande uit een mouwloze japon gecompleteerd door een lange robe manteau. De stof is geïnspireerd op een traditionele Venetiaanse damast waar een moderne metaaldraad in verweven is.

Hoed: Een volledig met de hand gemaakt van Eudia. De fascinator heeft een ronde basis die op is gemaakt uit 3 verschillende kleuren sinamay om de kleur van de jurk te matchen. De bloem-achtige trimming is gemaakt van dezelfde stof als de japon en robe manteau. De puntige bloemblaadjes geven het ontwerp een speels en modern effect.

Foto

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Prinsjesdag - Hoedjesdag:

Prinses Beatrix stond te zwaaien vanaf een raam bij het Mauritshuis. Ze droeg een groene outfit:

Prinsjesdag - Hoedjesdag:

Dit jaar willen we ook wat beelden laten zien van mensen uit de Eerste en Tweede Kamer, en dan speciaal de hoedjes! Deze bijzondere traditie danken we eigenlijk vooral aan Erica Terpstra. In 1977 mocht ze voor het eerst als kamerlid aanwezig zijn in de Ridderzaal tijdens Prinsjesdag. Erica nam de gelegenheid te baat om eens een keer een hoed te dragen. Afgezien van de Koningin waren er maar 2 mensen die een hoed droegen, wat ze heel teleurstellend vond. Ze vroeg zich af: Als je op Prinsjesdag al geen hoed kunt dragen, wanneer dan wel? En daaraan gaven verschillende andere vrouwelijke kamerleden gelukkig gehoor! En tegenwoordig is er voor de hoedjes, die nogal eens heel opvallend of zelfs buitensporig zijn, bijna net zoveel aandacht als voor de begroting zelf! Zodra de beelden binnen zijn, hopen we er hier onder een aantal te plaatsen. 

Wat vinden jullie van onderstaande hoedjes?

screenshots © livestream NOS, foto ©PPE

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 09 okt 2018 - 22:39

Op zich een mooi ensemble, inderdaad wat ouwelijk, maar vooral: zo in tegenspraak met hoe ze zich normaal gesproken profileert! Dat geverfde kortgeknipte haar in plukken.-toch niet klassiek te noemen-, past prima bij de dagelijkse outfits van haar, die ik bijna zonder uitzondering lelijk vind, en al zeker niet koninklijk....; En dan op Prinsjesdag , dezelfde persoon met hetzelfde kapsel ineens chic proberen te doen...het bekoort mij niet, AnnekeM deed het aan juffrouw Saartje denken, dat vind ik heel treffend. Helaas overtuigt het niet- het blijft een verkleedpartij, jammer Laurentien.....

afbeelding van Carmelita

Carmelita

donderdag 20 sep 2018 - 09:14

De grootste misser is, naar mijn idee, de hoed van Van Nieuwenhuizen.
Een mooie vrouw, die er met die hoed ineens opgeblazen uitziet.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 19 sep 2018 - 14:16

Beetje stijve jurk, past niet bij Laurentien.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 19 sep 2018 - 09:39

Laurentien is beter gekleed dan Maxima.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 18 sep 2018 - 23:14

Statige jurk, echt passend bij Prinsjesdag. Het motief vind ik niet perse mooi. Het hoedje is weer op zn Laurentiens. Zij heeft vaker dit soort modellen. Misschien past het gewoon goed bij kort haar.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 18 sep 2018 - 22:11

Als altijd bij Laurentien... het is het net niet. Prachtige stof maar het oogt wat stijfden met een hoedje als dit moet ik altijd aan juffrouw Saartje denken.... Hoe anders de hippe baard van Constantijn!
Ook Kasja Ollongrn ziet er gewelidg uit, maar verder veel gedoe en niet de meest flatterende hoeden helaas...

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 19 sep 2018 - 15:07

Wat Laurentien draagt is op zich prachtig; japon met jas. De hoed maakt het helaas nét niet; daar heb je gelijk in. Een hoed wat meer op haar achterhoofd, waardoor haar gezicht ook mooier uitkomt had het compleet gemaakt. Het dopje voorop (wat ik bij niemand mooi vind staan, ook niet bij Kate, die dit ook vaak draagt) slaat de boel nu een beetje dood voor mijn gevoel.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 18 sep 2018 - 21:37

Carola Schouten springt er positief uit voor mij, gewoon ‘een leuke vrouw’, dat geldt ook voor wat ze draagt als ze als minister in functie is. Altijd leuke jurkjes, goede pasvorm, veel kleur. Ze heeft lef en durft te shinen.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 18 sep 2018 - 21:28

Misschien off topic, maar wat ziet iedereen van de koninklijke familie er vermoeid uit. En WA leek wel grieperig ofzo, had met hem te doen.

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 18 sep 2018 - 21:15

De hoeden van de andere dames vindt ik saai of een beetje vreemd, zoals de rode sprieten. De blauwe hoed van de dame met de geruite kleding vindt ik heel mooi.

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 18 sep 2018 - 21:12

Ik vindt de outfit van prinses Laurentien ook mooier dan die van de koningin. Eenvoudig en chic (mooie stof). De baard van prins Constantijn staat wel goed. Hij lijkt zo op zijn opa, prins Bernhard.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 18 sep 2018 - 18:40

Ik vind Laurentien er prachtig uitzien inclusief hoedje. Kleur van het tasje en het ontbreken van de handschoenen zijn eigenlijk de enige minpuntjes. Voor mij maar ik heb alleen maar het nieuws zonet kunnen zien is Carola Schouten bij bovenstaande foto’s de topper. Leuke trendy ruit en mooie hoed. Ik vind bij minister Ollogrun de kleur camel niet zo mooi vanwege haar blonde haar, slaat een beetje dood met haar teint. de fedora hoed is leuk bij een winterjas maar niet bij deze op zich mooie jurk. Mss was daar donker grijs qua hoed in lichter materiaal mooier bij geweest.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 18 sep 2018 - 17:42

De hoeden van ministers en leden van eerste en tweede kamer zijn op een uitzondering erg lelijk. Ik vind dar rare rode sprieten geval wel het ergste. En er zijn zoveel mooie hoeden te koop. Jammer

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 19:13

Dat rode sprieten geval lijkt me super lastig voor de blonde dame naast haar. Ik zou continue bang zijn dat die 'spin' me zou raken ;).

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 18 sep 2018 - 17:44

Ja vreselijk hè, allemaal zeer smakeloos en ver over de datum.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 18 sep 2018 - 17:35

Had zee maar geruild met Maxima. Deze jurk zou Maxima veel mooier staan en de jurk van Maxima vind ik iets voor Laurentien.
Wie kan hier fotoshoppen???

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 18 sep 2018 - 21:26

Ja, mee eens! De stof is prachtig, tegelijkertijd vind ik het wel een tuttige uitstraling hebben. En het hoedje... nee! En ik hoop zo dat iemand kan photoshoppen! Volgens mij heb je helemaal gelijk Doro en zou die wisseling beide dames goed doen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 19:08

Nou, als rasechte Laurentien fan vind ik dit toch wel te leuk voor woorden: Yes, er zijn verschillende mensen die vandaag vinden dat Laurentien Maxima overtreft. Mag toch ook wel eens een keer? Laat Lau vandaag dan maar lekker shinen, volgend jaar mag Maxima weer ;).

afbeelding van Hannah123

Hannah123

donderdag 20 sep 2018 - 08:32

Laurentien is in het echt zelfs heel prettig. Ik heb het een keer meegemaakt. Soms lijkt ze wat door te schieten in haar onderwerpen, vind ik. Maar ze is een niet te verwaalozen Nlse royal.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 20 sep 2018 - 09:04

Ik ben ook een keer bij een cursus geweest die ze gaf tijdens een onderwijsbeurs. Was echt super leuk, ze is zo enthousiast!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 19:09

Dat gephotoshopte plaatje wil ik zien! Helaas kan ik het zelf niet, maar wie durft een gokje te wagen? Ik ben heel benieuwd ;).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 18 sep 2018 - 16:36

Prachtige outfit voor Laurentien.
Kleur staat haar goed.
Alleen had ik voor een groter hoofddeksel gekozen!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 18 sep 2018 - 16:32

Meer geschikt voor Beatrix. Te ouwelijk en te zwaar, kan over 20 jaar ook nog. En dat hoedje doet er geen goed aan, brrr. Die baard vind ik geweldig leuk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 18 sep 2018 - 16:10

Ik hoop dat we de jurk er onder nog een keer zien.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 18 sep 2018 - 15:49

Eigenlijk vind ik haar look geslaagder dan Maxima. Waar Maxima losjes en flets oogt, zo,n krachtige maar ietwat stijve look heeft Laurentien. Maar op een dag als vandaag mag je best wat onderscheidend zijn zolang je de Koning en de Troonrede maar het middelpunt laat zijn. De kleur vind ik prachtig, zo'n tint had ik graag op Maxima gezien, al is het wel wat hard voor Laurentien. Het model is wat tuttig en stijf. Het hoedje is gelukkig niet te groot, maar eigenlijk niet krachtig genoeg om de japon tegenwicht te bieden. Het rode tasje snap ik niet helemaal, het zit wellicht in de jurk (kan ik niet goed beoordelen) maar gezien de gele sjerp had ik een tasje in de kleur van de hoed genomen om het wat rustiger te maken.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

dinsdag 18 sep 2018 - 15:30

Jurk van prinses Laurentien vind ik erg stijf, doet niets voor haar mooie figuur, kan
over 20 jaar ook nog. Hoofddeksel beslist niet voor herhaling vatbaar.
'Hoedentraditie' leuk maar helaas maar weinig 'hoofdtooien' met het 'wauw' effect.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 14:36

Wat vinden jullie van Constantijns baard? Ik hou er van! Staat hem wat mij betreft super goed!

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 19 sep 2018 - 14:12

Nee. Ik houd niet van baarden en bij Constantijn helemaal niet.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 18 sep 2018 - 23:18

Ik vind de baard vreselijk! Hij lijkt 10 jaar ouder. Had dan meer een stoppelbaard gedaan denk ik dan. Dit is echt al zo’n flinke baard, en dan ook die grijze haren erin terwijl hij verder nog helemaal niet grijs is. Nee hoor, gauw weer afscheren.
Trouwens dan mag Felipe van Spanje hem er ook gelijk afhalen. Zo’n leuke man met nog aardig donker haar en dan een witte baard erbij. Het is toch geen gezicht? Ze lijken jaren ouder zo.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 18 sep 2018 - 22:28

Hij kan het hebben, oogt stoerder. Echter: ik vind de baard onverzorgd. Als hij hem wat meer vorm zou geven en zou trimmen zou het veel aangenamer staan.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 18 sep 2018 - 19:46

Absoluut niet mooi die baard, hij lijkt sprekend op Bernard nu en dat is geen compliment. Terwijl het zo'n mooie man is (Constantijn bedoel ik natuurlijk)

afbeelding van Els

Els

dinsdag 18 sep 2018 - 15:55

Staat hem heel goed. Ik vond hem altijd een beetje baby face met hamsterwangetjes hebben, sorry Constantijn, maar dit maakt hem veel mannelijker en volwassener.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 19:07

Inderdaad, ik vind het stoer!

afbeelding van HC

HC

dinsdag 18 sep 2018 - 14:26

Prinses Laurentien vind ik erg mooi. Haar haar zit aan de achterkant ook prachtig in combinatie met het hoedje. Minister Schouten ziet er geweldig uit. Verder vind ik het vaak te apart of niet goed passen bij de kledij. Eens dat veel vrouwen hier veel meer van zouden kunnen maken: er zijn zoveel mooie hoeden te koop! Ga eens naar Gouda, Het Matelootje, geweldige hoeden te koop!

afbeelding van Hannah123

Hannah123

donderdag 20 sep 2018 - 08:29

Minister Schouten heeft wel wat in haar mars!

afbeelding van Els

Els

dinsdag 18 sep 2018 - 14:24

Vindt de japon van Laurentien fleuriger en minder zwaar aandoen dan andere jaren. Het model van de fascinator heeft ze al vaker gedragen. Echte Laurentien keuze.
Wat betreft de hoedjes: Geen extravagante uitschieters vandaag. En waarom draagt Cora van Nieuwenhuizen een roze japon met groene hoed?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 14:34

Wel een paar uitschieters, ik zag een gele indianen hoofdtooi (foto 5), verder een rood/zwart/wit gevaarte (foto 2) en een paars/geel/wit gevalletje (foto 4) dat ik nogal vreemd vond. Gelukkig ook veel normale hoeden!

afbeelding van Els

Els

dinsdag 18 sep 2018 - 15:56

Zal ik het dan maar wijzigen in positieve uitschieters, zoals mooie hoeden?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 19:06

Nee joh, niet wijzigen, je mag toch gewoon schrijven wat je wilt? Het was van mijn kant niet bedoeld als correctie op jou hoor, maar het was meer mijn mening geven, ik vond er wel een paar uitschieters tussen zitten.

Die uitschieters vind ik overigens altijd wel leuk om je heerlijk aan te ergeren of gewoon gezellig te bekijken hoe ze er uit zien. Maar een normale hoed is toch tien keer beter, en ja, dat zijn dan zeker positieve uitschieters ;).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 18 sep 2018 - 14:21

Hoeden van de ministers zijn zo saai. Dat had veel beter gekund.
De jurk van Ollengren is mooi maar had veel meer aandacht aan hoed moeten besteden.
Alleen de outfit van min Landbouw Carola is in harmonie. Ik zag ook de kinderombudsvrouw in een strandhoed.
Terwijl het zo n kans is om los te gaan met een hoed.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 14:37

Nou inderdaad, als ik zo'n kans en een behoorlijk budget had zou ik ook een hele grote hoed kopen, maar wel een super mooie, net zo iets als Maxima.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 18 sep 2018 - 14:17

En wat betreft de andere hoedjes op deze dag: de meeste vrouwen zien er mooier uit zonder hoedje helaas.....

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 18 sep 2018 - 14:08

Dit is echt een hele mooie prinsjesdag japon voor Laurentien. Mooi van kleur en model.
Ik vind Laurentien dit jaar veel mooier gekleed dan de Koningin.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 18 sep 2018 - 21:33

Dit is ook mijn mening. Het plaatje ‘klopt’. Vandaag een 10 voor Tien van mij.
En persoonlijk houd ik gewoon niet zo van baarden. Ondanks dat het Constantijn niet misstaat, nee, toch maar niet zo laten....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 18 sep 2018 - 14:00

Staat haar goed, deze kleur, en zelfde kleur ongeveer als Prinses Beatrix vandaag draagt!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 18 sep 2018 - 13:46

Een mooie stof, inderdaad een beetje Beatrix-achtig. Goed model maar had van mij wat meer mogen knetteren.
Haar haar goed en de baard van haar man ook!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 18 sep 2018 - 13:40

Deze japon maakt Laurentien breed. Vindt het ook niet zo mooi.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 18 sep 2018 - 13:41

Op het eerste gezicht mooi en krachtig. Beetje Beatrix-achtig. Wel een heel erg tuttig hoedje....

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 19 sep 2018 - 16:36

Inderdaad... Beatrix achtig. Veel te ouwelijk en te zwaar en te dik voor deze mooie nazomerdag. Al kan het slechter bij Laurentien.

afbeelding van Hannah123

Hannah123

woensdag 19 sep 2018 - 07:59

Ik deel je mening. Ik vind Laurentiens jurk dit jaar prettiger om te zien dan van haar schoonzus.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?