Vandaag is Prinsjesdag! Een dag vol pracht en praal! Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zullen vandaag in de Glazen Koets rijden, omdat de Gouden Koets wordt gerepareerd. Meer info en beeldmateriaal over de kleding van Koningin Maxima kun je vinden in de log over Maxima!

In deze log vind je zo snel mogelijk na het vertrek van de stoet meer informatie over de kleding van Prinses Laurentien! 

Een livestream is hier te vinden!

De japon van Prinses Laurentien is een gezamenlijk ontwerp van Hardies Den Haag en Talbot Runhof. De inspiratie van deze japon is een maliënkolder oftewel een beschermend vest dat vroeger door soldaten werd gedragen als pantser. Het is gemaakt van gebreide metallic stretch jersey. 

De fascinator is een ontwerp van Evelien Gentis van Eudia: Gemaakt van 3 verschillende lagen sinamay. Waarbij de twee buitenste lagen zwart zijn en de middelste laag zilver is, dit om het kleureffect en de zilverglans van de jurk te matchen. De fascinator is gedecoreerd met een geplisseerde crinoline. De hoogte en de ronde vormen van het ontwerp passen bij de gezichtsvorm van de Prinses.

De achterkant van de fascinator:

Prinses Laurentien draagt de Libelle broche uit de Koninklijke kluis. Ook draagt ze de Chandelier oorhangers , uit Maxima's juwelenkistje.

Vorig jaar droeg Prinses Laurentien een japon van Hardies Couture, gemaakt van de typische Missoni-breisels, die herkenbaar zijn aan hun zigzag-patroon. Door de opengewerkte mouwen onstaat een cape-effect. Volgens Hardies was bijzonder aan deze uitvoering het lamé in uni-uitvoering.

Prinses Laurentien droeg een oorhangers die ze geleend had van Koningin Maxima.

Prins Constantijn draagt een donkergrijs/wit geruite stropdas ;)

Prinses Beatrix stond weer - zoals ieder jaar - met een klein gezelschap bij het Mauritshuis te kijken naar de stoet, en natuurlijk zwaaide ze naar haar familieleden. De Prinses droeg een prachtige blauwe deux pieces.

Wat vinden jullie van de outfits van Prinses Laurentien en Prinses Beatrix?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Huubke

Huubke

woensdag 21 sep 2016 - 17:27

Ik vind het een mooie jurk die haar mooi staat. De 'maliënkolder' oogt somber maar de stof is heel soepel en geeft een mooi lichtval in de beweging, valt mooi om haar heen, zeker door de rokaanzet op heuphoogte .De hals had wat ruimer/lager gemogen. Niet alleen vanwege de lage boezem maar ook omdat Laurentien een scherp gezicht heeft (zware, hoekige wenkbrauwen) .De hoed vind ik ook aardig maar door het zwart idd somber.
Al met al een geslaagde outfit...en m.i. veel beter dan die van vorig jaar!!

afbeelding van MarieB

MarieB

woensdag 21 sep 2016 - 18:05

Prinses Beatrix zag er prachtig uit, wat een natuurlijke elegantie heeft deze dame, een plaatje!
Ik schrok van Prinses Laurentien haar verschijning toen zij de koets uitstapte. In mijn ogen hard, zwart, strijdbaar (statement?) in een harnas en zwaar. Wat zonde van zo'n prachtige lady die er zo elegant, slank en vrouwelijk uit kan zien. Een sterke vrouw die het van nature al is dus versterk dit nu niet in zo'n type jurk, nergens voor nodig. Wie adviseert nu zo'n jurk voor op zo'n belangrijke dag? Een feestelijke dag waarin voornamelijk positiviteit werd verspreid, echt heel jammer en wat een gemiste kans.
Koningin Maxima verdient alle lof. Tot in de puntjes verzorgd, wat is zij een fantastische verschijning. Less is more met een knipoog. Het is "maar" een blouse met "maar" een rok maar ondertussen... Zo prachtig uitgewerkt in elegante kleuren en rijke stoffen, het kon werkelijk niet mooier. Chapeau!

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 21 sep 2016 - 11:32

Het haar van Laurentien is leuk gedaan zo, het hoedje en de oorbellen ook erg leuk. De jurk is absoluut niet mijn smaak..... en zo donker. Jammer. Weet je wat mij opvalt? Laurentien en Maxima hebben allebei een vrij lage boezem, daar kunnen ze natuurlijk niets aan doen. Maar soms staat het een beetje of ze slechte lingerie aan hebben, maar volgens mij komt het gewoon door de lage boezem.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 20 sep 2016 - 23:00

De jurk van Laurentien vind ik erg mooi. Past ook mooi bij haar figuur. Het haar is leuk gestyled. De kleur is wat somber, omdat aan de outfit geen accentkleurtje is toegevoegd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 20 sep 2016 - 22:17

Ik vind m ook mooi, goed bij haar passen.
En een leuke traditie gaat t worden dat onze voormalige Queen opduikt.
Ik hoop dat ze dat nog lang kan doen ook als straks de prinsesjes meegaan.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 20 sep 2016 - 20:16

Laurentien heeft een fantastisch figuur en daarom kan ze deze jurk dragen. Hij is wat somber idd maar wel erg mooi. De hoed vind ik vreselijk.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 20 sep 2016 - 19:45

Een ding moeten we niet vergeten: voor deze jurk moet je echt een prachtig figuur hebben. Laurentien is 50, maar rockt deze jurk. Ik vind het knap.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 20 sep 2016 - 16:33

Wat ziet prinses Beatrix (Koningin Moeder zou toch veel eleganter en passender zijn geweest qua benaming......) er mooi uit. Echt een goede kleur en pasvorm.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 20 sep 2016 - 16:15

Ik vind de jurk best mooi, maar het ontwerp zit niet heel goed in elkaar vind ik. Het 'rokgedeelte' begint op een vreemde hoogte. Ook vind ik de kleur te somber. Haar fascinator vind ik wel erg leuk. Jammer dat Laurentien kort haar heeft. Ik denk dat deze fascinator erg mooi staat met een mooie chignon.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 20 sep 2016 - 15:56

Ik zal wel de enige zijn, maar ik vind de japon wel mooi. Heel bijzondere stof, prachtige aanzet van de rok.
Leuke mouwen en vooral: ze blijft in de schaduw van de koningin.
De fascionator past er ook mooi bij, en die vlinder op het ordelint: beeldschoon.
Voor mij doet ze het prima.

afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 20 sep 2016 - 18:58

Nee, Orchidee, je bent niet de enige. Ik ben het helemaal met je eens. De aanzet van de rok vind ik geweldig. Had wel graag gezien dat de hals wat lager was.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 sep 2016 - 19:20

Ik vind de japon vooral Des Laurentiens. Helemaal bij haar passend, maar helaas niet echt mijn stijl. Maar dat hoeft ook niet, als zij zich er maar goed in voelt. Wel leuk dat ze ieder jaar een vaste Nederlandse ontwerper kiest (Hardies Couture), en de laatste paar jaar ook qua hoed een vaste ontwerpster heeft gevonden in Evelien Gentis!

afbeelding van Sandramaartje

Sandramaartje

dinsdag 20 sep 2016 - 15:55

Ik vond de jurk van Prinses Laurentien waanzinnig! De vorm past prachtig bij haar en de stof valt mooi, en zeker door de inspiratie van de maliënkolder vind ik het een zeer passend ontwerp. Om de één of andere reden past dit soort ontwerpen gewoon zo goed bij Prinses Laurentien.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 20 sep 2016 - 15:40

De outfit van Laurentien kan mij niet bekoren, Prinses Beatrix ziet er mooi uit!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 20 sep 2016 - 14:56

Vind ik het mooi? Nee. Vind ik het van grote humor getuigen om in een maliënkolder naar Prinsjesdag te gaan? Ja. You have to love her...

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 20 sep 2016 - 15:15

Absolutely!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 20 sep 2016 - 14:48

Ik heb Prinses Beatrix langs zien rijden en de kleur van het pakje is veel lichter dan op de foto. Ze ziet er weer mooi uit. Van Laurentien hoop ik wat betere foto's te zien. De hoed is wel heel mooi.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

dinsdag 20 sep 2016 - 14:45

Mooie jurk van laurentien! Staat haar goed.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 20 sep 2016 - 14:36

Prinses Laurentien zet zich (terecht) niet in de spotlights met deze outfit.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 20 sep 2016 - 14:29

ik vind het ook te somber voor deze gelegenheid en bij dit mooie weer misschien een in een andere kleur zou het vrolijker kunnen

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 sep 2016 - 14:29

Beelden van Laurentien toegevoegd, en ook van Beatrix!

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 20 sep 2016 - 14:34

Beatrix heel lief in lavendel!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 20 sep 2016 - 14:38

Wat een prachtige kleur he!

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 20 sep 2016 - 15:11

Ja TWOR!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 20 sep 2016 - 14:26

Stof heel apart, niet echt mooi. Lijkt me ook niet lekker zitten, als je naar de naam kijkt: gebreide metallic jersey. Maar dat valt misschien reuze mee ;).
Ik weet het niet, vind het wel wat somber allemaal. Ben er niet weg van.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 sep 2016 - 14:17

Afschuwelijk! Wat een somber geheel.

afbeelding van car

car

dinsdag 20 sep 2016 - 14:13

Zou ze zich een beetje moeten underdressen? Ik vind het niet haar ideale model....als het plissé lager begon had het al beter geweest, ander minpuntje: de jurk was niet tot op de grond, dat vind ik jammer

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 20 sep 2016 - 14:03

Haar ordelint zat los bij het uitstappen bij Noordeinde.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 20 sep 2016 - 13:50

Somber inderdaad, jurk valt op zich wel goed. De jurk van vorig jaar vond ik een draak, dat heb ik nu niet. Maar volgende keer maar niet meer shoppen bij ouwe-taarten-boetieks.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 20 sep 2016 - 13:40

Dit vind echt een prachtige soepel vallende jurk!! Prachtige plissé rok zit er aan de jurk!!

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 20 sep 2016 - 13:32

Ze een beetje somber, vergeleken met Maxima. Valt erg uit de toon. Het model staat haar wel.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 20 sep 2016 - 13:22

Het model vind ik ook niet mooi met die aparte inzet bij de heupen. Vond de groene van vorig jaar veel mooier. Heb het kapsel en make-up nog niet goed kunnen zien.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 20 sep 2016 - 13:06

Goed model. Met plissé achtige rok?
Mooi grijs...Wel wat somber...Nog even beter kijken

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 20 sep 2016 - 13:04

Bijzondere stof, niet mijn smaak. Somber.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?