Log is geupdate op 26 oktober, zie onder aan de log

Gisteravond werd in Buckingham Palace het Staatsbanket gehouden ter gelegenheid van het Staatsbezoek van Nederland aan Groot-Brittannië. Prinses Mabel was ook uitgenodigd door Queen Elizabeth. En, ze liep bij binnenkomst zelfs direct achter Koningin Maxima en Prins Charles, en dus nog voor William en Catherine. Een hele eer. Mabel droeg een op maat gemaakte japon, die is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Ronald van der Kemp! Dat meldt de ontwerper op zijn instagram account. Geweldig dat ook Prinses Mabel, net als Koningin Maxima, voor Dutch Design koos. De japon lijkt een combinatie te zijn van verschillende modellen, zie de collage.

Prinses Mabel droeg de saffieren parrure uit de Nederlandse Koninklijke Kluis, bestaande uit de kleine tiara, een saffieren armband, broche en oorhangers.

Overigens is het interessant om ook nog even een blik te werpen op de kleding van de belangrijkste aanwezig Britse royals. Queen Elizabeth droeg, zoals meestal, een ivoorkleurige japon. De japon is rijk versierd met kant. Queen Elizabeth droeg Koningin Mary's 'Girls of Great-Britain and Ireland' tiara.

Camilla, de Hertogin van Cornwall droeg een deux pieces, bestaande uit een eenvoudige ivoorkleurige japon, met een wijdvallende mantel (robe manteau) met borduursel. Camilla droeg de Greville tiara.

Catherine, de Hertogin van Cambridge droeg een blauwe japon, die is ontworpen door Alexander McQueen. Daarbij schitterde ze met Koningin Mary's Lovers Knot tiara, een favoriete tiara van wijlen Prinses Diana.

Update 26 oktober: Aangezien sommigen van jullie ook benieuwd waren naar de kleding van Sophie, Gravin van Wessex, tijdens het Staatsbanket, een kleine update. Overigens waren ook Anne, The Princess Royal, en haar echtgenoot en Prins en Prinses Michael van Kent aanwezig. Prinses Anne ging gekleed in een lichtblauwe japon, Prinses Michael droeg een heel lichtgroene japon. Terug naar Sophie, de Gravin van Wessex, die samen met Prins Edward dus ook aanwezig was. Sophie ging gekleed in een felblauwe japon met brede schouderbanden. Welke tiara ze draagt kan ik helaas niet goed zien. Hieronder in de collage een paar kleine beelden, die door de kwaliteit helaas niet groter te zien zijn. Maar, zo hebben jullie wel een klein beetje een indruk wat ze droeg.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 27 okt 2018 - 14:51

Qeen E en Camilla prachtig en tot in de puntjes verzorgd.
Maxima in ombre van JT met transparante cape ook prachtig. Ik hou niet zo van capes, maar deze vind ik door het materiaal een mooie en subtiele toevoeging. Het maakt de jurk af.
Mabel. Haar jurk is door de hoeveelheid stof te druk. En de rok met lintjes/biezen maakt het wat girly. De stof en dessin is op zich wel mooi, maar dan voor een top of korte jurk. Na al het zwarte is dit wel een fleurige afwisseling. Wat mooi om haar zo te zien stralen. Top vrouw.
Kate. Een mooie kleur en stof. Haar jurk heeft wel wat weg van een bonbon wikkel van QS. Het maakt haar lijzig. De strook maakt de jurk wat tuttig. Btw, ze ziet er echt niet uit als een “opgestopte worst”. Daar is ze te slank voor.

De koninklijke juwelen zijn een lust voor het oog en zijn een mooie verwijzing naar alle belangrijke Windsor vrouwen.
Maxima steals the show met de Stuart. Geweldig dat ze die bij deze gelegenheid droeg. Hopelijk ligt de Stuart niet nog eens 46 jaar te verstoffen.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 27 okt 2018 - 12:50

Haha, een heel dun knakworstje dan.....

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 27 okt 2018 - 14:52

Hahaha, dat past beter ;-)

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 25 okt 2018 - 21:33

Fijn dat Mabel er was maar wat mij betreft had ze een andere jurk aan gedaan. Dit was een soort rommelig bloemenveld. De mooie juwelen vond je er niet in terug. Jammer.
Kate leek een opgestopte worst in haar jaren 80-jurk. Die kon wel eens zo uit een tweedehands klerenwinkel komen. Ook jammer. Wel bloedmooie juwelen maar desondanks steeg ze qua uitstraling niet boven zichzelf uit. Weet niet wat dat is, ze ziet er meestal erg mooi uit maar tijdens dit soort grote gala's mist ze gewoon iets.
De Queen en Camilla perfect. Topjuwelen ook: de Queen met twee kolossale Cullinan-diamanten, Camilla met een enorme roze topaas om haar nek. Goed gedaan dames!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 25 okt 2018 - 21:04

Ik vind Mabel prachtig in haar bloemenjurk met de saffieren. Ze ziet er uit als zichzelf, en niet een soort gala-versie van zichzelf. Dit is een compliment. Vind alleen, zoals velen hier, die fel blauwe en gele bandjes niet mooi. Die kunnen er vast wel af. Naast de aartsbisschop van Canterbury (denk ik, of is het een andere Anglicaanse geestelijke?) vormt ze een tamelijk eclectisch, maar wel goed gekleurd, paar. Heerlijk.
Kate is een 80s prom queen in lichtblauwe héél ingewikkelde (letterlijk) taffeta. Ik heb de 80s bewust meegemaakt, en zit, kan ik je vertellen, in het geheel niet te wachten op een revival van de 80s in welke vorm dan ook. Voor Kate is dit fun. Die tiara is alleen om de naam al geweldig. Lovers knot. Heerlijk.
Queen E en Camilla werkelijk onberispelijk stijlvol in wit. Camilla heeft trouwens het beste tiara haar in de hele wereld. Toch? Zeker naast Blok. Heerlijk.
En onze WA kreeg de orde van de kousenband. Kousenband. Ik denk daarbij altijd eerst even aan Surinaams eten. Ook al zo heerlijk.
Kortom, het sprookje is op onnavolgbare wijze gespeeld. Daar zijn de Britten wel heel goed in.

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 26 okt 2018 - 17:06

Klopt, Mabel loopt naast Justin Welby, aartsbisschop van Canterbury.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 25 okt 2018 - 21:10

Wat een zaligheid om je te lezen. Heerlijk .

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 25 okt 2018 - 20:03

Het is Koningin Mary’s Lovers Knot tiara een replica door haar als opdracht gemaakt omdat haar tante Augusta v. Cambridge ook dit design als tiara heeft gedragen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 25 okt 2018 - 20:45

Wat leuk om Mabel in een fleurig gekleurde jurk zien. Van mij mag ze voor de ontwerpen van Victor & Rolf kiezen, die vind ik veel mooier, maar ik ben blij dat ze zo straalt.

De outfit van koningin Elisabeth is stijlvol en mooi., past perfect bij haar. Ik had wel een meer aanwezige tiara verwacht, maar deze is prachtugig. De outfit van Camilla is een variatie op een thema, mooi, maar ik snap niet dat ze voor wit kiest. Wat heeft het Britse koninklijk huis een enorme verzameling tiara’s. Groot en klein, allemaal even mooi.

Ik ben niet weg van de outfit van Catherine. Ik weet niet wat het is; het model, de kleur, of de pompeuze ketting... ik kan het totaalplaatje niet waarderen. Ze heeft zoveel mooiere ontwerpen in haar collectie die ik haar liever had zien herdragen. Maar deze tiara staat haar fantastisch. Fijn te zien dat de lievelingsdier van Diana weer gedragen wordt.

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 25 okt 2018 - 17:40

Mabel was m.i. uitgenodigd omdat ze in Londen woont.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 25 okt 2018 - 14:53

Ik vond Kate er geweldig uitzien. De belichting van bovenstaande foto's doet haar geen recht; kijk ook maar naar haar buurman en vergelijk vervolgens met de opname vanuit de auto. Mabel's jurk vond ik een misser, zowel qua model, als qua kleuren (te warm).
Ik zie Mabel niet graag in zwart, maar nog minder graag in een bloemetjesgordijn! Ook ik dacht aanvankelijk aan een vermaakte jurk van Beatrix.

afbeelding van Jannie

Jannie

donderdag 25 okt 2018 - 16:50

Lol, over de jurk van Mabel, helemaal mee eens. Nooit van mijn leven zou ik zoiets aantrekken. Overigens, ik heb veel respect voor het werk dat Mabel doet, maar zijn hier niet twee mensen gepasseerd, Constantijn en Laurentien?

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 25 okt 2018 - 14:47

Kort gezegd konden de meeste galajurken me enorm bekoren, ook al waren ze van diverse snit.
Uitzondering is Mabel in een uitvergrote kinderjurk, wist niet wat ik zag.
Of volgt ze vooral 'natural kei'?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 25 okt 2018 - 12:22

Geen mooie jurk die Mabel draagt. Catherine is mooi maar de jurk vind ik te lang. Koningin Elizabeth en Camilla zien er mooi uit.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 25 okt 2018 - 11:19

De jurk van Mabel kan mij niet bekoren. Ouwelijk model + stof, en de juwelen komen zo niet tot zijn recht.
Staat voor mijn gevoel zo ver af van haar gebruikelijke 'stijl'.

De bovenkant van de jurk van Kate vind ik wel mooi. Qua kleur en pasvorm. Het collier komt er erg goed door uit.
De onderkant niet mooi, oubollig. Daarbij moet ik gelijk denken aan de Linea Raffaelli jurken die eind jaren '90, begin '00 in de mode waren voor bijvoorbeeld bruiden / bruiloftsgasten.

Mooi dat QE II de twee Cullinan diamanten als broche draagt (geslepen in Amsterdam).
Er is van beide zijden dus echt goed over de juwelen nagedacht.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 25 okt 2018 - 09:45

Oh Mabel had toch bij V&R gebleven! deze bloemetjesjurk kunnen we toch geen Dutch design noemen ..?

afbeelding van Moon

Moon

donderdag 25 okt 2018 - 08:40

Ik ben zo blij om Mabel in een fleurige jurk te zien dat de jurk zelf me zelf niet eens opvalt. Ze straalt heel mooi en daar gaat het om uiteindelijk toch?

Catherine's jurk kan ik best wel waarderen. Prachtige kleur en heel kunstig gemaakt, zo te zien ook speciaal ontworpen om de ketting mooi uit te laten komen. Ik had alleen de fishtail met de horizontale lijnen laten uitvloeien ipv deze harde V met daaronder verticale plooien die net iets te lang zijn. Of gewoon het rokgedeelte recht naar beneden laten doorlopen? Ik zie ook zo CP Mary in deze jurk en zij is kampioen in vermaken van galajurken. Dus volgende keer die onderste helft aanpakken, bel Mary maar effe!

The Queen zoals je verwacht, Camilla ook. Ze hebben wat staatsbanketten betreft net zo'n uniform als Maxima bij de ontvangsten.

afbeelding van gerardine

gerardine

donderdag 25 okt 2018 - 08:00

Sophie was er ook bij? Ik zie nergens foto's van haar?

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 25 okt 2018 - 09:41

Sophie was er inderdaad bij, zoals ze bij zo goed als ieder staatsbanket is, net als de Princess Royal én een groot deel van de verdere familie van Elizabeth. Het is alleen jammer dat er vrijwel nooit foto's verschijnen in de media van de aanwezige royals op koninklijke banketten.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 24 okt 2018 - 23:03

Camilla netjes en verzorgd. Queen Elizabeth prachtig zeker voor zo’n oude dame, echt een eigen stijl. Haar juwelen prachtig maar ze heeft ook veel keus. Kate vind ik er verzorgd uitzien maar ik vind de japon toch niet zo mooi. En ze is wel erg smal. Wel mooie parels zeker de tiara.
Alleen Mabel haar jurk vind ik vreselijk. Echt een bloemetjes gordijn. Juwelen wel prachtig maar passen niet bij de jurk. Ook haar onderkleding zit slecht. Haar kapsel daarentegen prima.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 24 okt 2018 - 22:13

Misschien een idee om de tiara's en belangrijke colliers, stenen etc. van andere vorstenhuizen eens een keer in een blog te zetten. Leuke serie voor de zomermaanden :-)

Catherine kleedt zich saai en het model van de jurk maakt haar wat lijzig. Catherine ziet er oud uit, bijna ouder als Maxima of Mabel. De tiara en haar kapsel versterkt dat lijzige. Ik zou haar graag eens met een ander kapsel zien, wat losser en een ander model jurk.

Camilla is een beetje te wit, zeker als je weet dat Elisabeth dat meestal draagt bij een staatsbanket vind ik het een tikje brutaal om dan ook wit te dragen. De stijl van de japon met de mantel staat haar wel mooi. Volgende keer een ander kleurtje en het is prima.

The Queen is in alle opzichte de koningin. Je kunt haar zo uittekenen. Wel mooi hoe ze zo op leeftijd er zo goed en vitaal uit ziet. Charles lijkt mij voorlopig nog niet aan de beurt.

Mabel weet eindelijk wat ze zou willen zijn; een bloemetjesgordijn. Ergens vind ik de bloemen nog wel leuk, maar het is wel veel in een hele japon. Het is geprobeerd te breken door de gekleurde randjes maar had dan alleen dat blauw gedaan en niet ook nog geel. Deze stof in een mooie blouse op een donkerblauwe kokerrok of als zomerrok met een blauwe blouse lijkt mij trouwens best leuk. Maar voor nu is het teveel bloem en gekkigheid in zijn totaliteit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 24 okt 2018 - 22:40

Camilla draagt volgens mij ook vaak wit met een dergelijke gelegenheid, misschien is het een beetje een ongeschreven regel voor de belangrijkste personen? Zomaar een idee hoor, geen idee of het klopt. Ik kan me eerlijk gezegd totaal niet vinden in dat Catherine een saaie jurk zou dragen. Ik vind hem totaal niet saai. Het staat haar geweldig, vind ik. Tuurlijk zijn er mooiere jurken, maar zij kan zo'n model en kleur zo goed hebben.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 24 okt 2018 - 22:11

Eigenlijk vind ik niks mooi aan de jurk van Mabel. Het model niet, de stof, mouwen, rok, nee, ik vind het allemaal erg druk en beetje oubollig. Ik kon me wel vinden in de suggestie van TWOR in de vorige blog dat het misschien een vermaakte jurk van prinses Beatrix was. Maar het bleek dus een nieuwe jurk ;)
De Queen en Camilla allebei prachtig!
De jurk van Catherine vind ik wat minder. Wat ik me echt serieus aanvraag, weet iemand iets over de temperatuur bij zulke gelegenheden? Als dame zit je daar toch een hele avond met bv blote armen of een dunne jurk. Ik zou het vreselijk koud krijgen, haha. Zit nu ook met dik vest op de bank en nog heb ik het koud. Verwarming gewoon op 20 gr dus het ligt echt aan mij. Ik heb ongeveer hetzelfde postuur als Kate en verwacht zomaar dat zij het ook snel koud heeft. Maar goed, misschien dragen de dames thermo ondergoed? Haha, was zomaar een gedachtespinsel van mij maar ben benieuwd naar jullie mening.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 24 okt 2018 - 22:38

Ik heb serieus even zitten zoeken of ik een dergelijke jurk van Beatrix kon vinden. Kwam echt door de schouders. Maar kon het me niet herinneren, en heb het na even kort zoeken maar weer op gegeven. Was dus ook tijdverspilling haha.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 24 okt 2018 - 21:09

De jurk van prinses Mabel vond ik echt niet mooi. Veel te popperig vanwege de stroken en rushes en bloemetjes. Het deed mij denken aan Mette Marit, die dit soort jurken ook veel draagt.
Daarbij verdwenen de juwelen in het niet, door de erg drukke jurk.
Eerlijk gezegd vind ik dit niet bij Mabel passen.
Catherine droeg op zich wel een aardige japon, met name bovenstuk vind ik mooi. Maar ze heeft veel mooiere jurken in haar kast hangen. Juwelen schitterend. Al zou ik wel eens een iets frivole kapsel bij haar willen zien met dit diadeem. ( een beetje het kapsel wat Máxima had op de avond na de inhuldiging).
De Queen mooi , zo als altijd. Prachtige juwelen.
Camilla droeg een mooie jurk/ robe manteau? Wel jammer dat zij ook een witte of crème jurk droeg.
Ik vind dit diadeem erg groot voor haar. Ik zou wel eens een andere tiara bij haar willen zien. Maar misschien heeft ze er maar één.

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 24 okt 2018 - 21:06

Mabel vond ik er mooi uit zien! Wat een cadeautje dat ze er bij was. Deze tiara is één van mijn favorieten uit de kluizen, top dus!
Camilla en Elizabeth zien er eigenlijk altijd uit om door een ringetje te halen, wel wat saai/voorspelbaar misschien, maar wel mooi en goed!
Catherine's japon vind ik niet mooi, ouderwets! Haar juwelen daarentegen zijn geweldig! Het collier is niet mijn favoriet (ik ben niet zo'n parelfan) maar ik vind het wel mooi om dit collier weer eens te zien. Het was hiervoor van koningin Elizabeth's moeder (de koningin moeder) en was sinds haar overlijden niet gezien

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 25 okt 2018 - 09:44

Helemaal mee eens!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 24 okt 2018 - 20:47

Wat vonden jullie van Prinses Mabel, Catherine, Camilla en de Queen?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?