Prinses Laurentien heeft vanochtend voor gelezen tijdens het Nationale Voorleesontbijt op de openbare basisschool Corantijn in Amsterdam. De Prinses las voor uit ‘Een huis voor Harry’, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers. Het boek gaat over de kat Harry, die op een dag verdwaald raakt en de hulp van vrienden inroept om weer thuis te komen. Een jury van Nederlandse jeugdbibliothecarissen koos Een huis voor Harry als Prentenboek van het Jaar 2019.

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. De zestiende editie van de Nationale Voorleesdagen vindt plaats van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 2 februari 2019.

Foto's ©PPE, Albert Nieboer

Bij deze gelegenheid droeg ze een nieuwe jurk van Etro, die ze gekocht heeft bij haar favoriete ontwerper: Hardies Couture uit Den Haag! Prinses Laurentien maakte haar outfit compleet met okergele pumps en clutch, en met groen/zwarte oorhangers. Wat vinden jullie van deze outfit?

Gisteren was Prinses Laurentien lanceerde Kidskracht, lesprogramma's rondom maatschappelijke thema's, in de Jaarbeurs in Utrecht. Laurentien droeg hier een donkerblauwe top met geborduurde kralen. Weet iemand van welk merk dit jurkje is? Laurentien combineerde haar outfit met een zwarte sjaal en groene oorhangers.

Foto's ©Royalduo, Jannemieke

Een dag eerder was Prinses Laurentien te gast bij Tijd voor Max in verband met de Voorleesdagen. Hier droeg ze een zwarte top op een zwarte pantalon.

screenshots ©Tijd voor Max

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jens

Jens

zondag 27 jan 2019 - 22:15

Op ANP foto’s van Amalia samen met haar vader aanwezig bij springconcours. Zwarte blazer, wit shirt en rood-oranje broek. Mooie meid!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zondag 27 jan 2019 - 23:13

Leuk om haar te zien. Prima evenement om te bezoeken. Ze hadden geen rol, maar zo kan ze wel wennen aan de aandacht. Ik hoop dat ze dit vaker gaan doen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 27 jan 2019 - 21:53

@Nelke; bedankt voor het meezoeken, ik heb ook werkelijk alles afgezocht en het is niet meer te vinden! Ik denk dat het juist om die print op het achterwerk van het internet is verwijderd.
Het was een bezoek (vóór hun trouwen) aan wijlen premier Kok, was ook op het nieuws daarom hadden mijn collegae etc. het ook gezien en ze had een band in het haar, dat zelf in een staartje bijeengebonden was. Zie het nog zo voor me, witte broek met wijd uiteenlopende pijpen. Maar jammer, niet meer te vinden, snap het ook wel ;)

afbeelding van nelke

nelke

zondag 27 jan 2019 - 17:28

@Hennie64
volgens mij bedoel je een foto waarop Laurentien en Constantijn de trap oplopen bij de zijingang van Paleis Soestdijk op de verjaardag van Prins Bernhard in 2001. Laurentien draagt een broek met een soort paisley motief en een crème jasje. Het gaat dus om een privé moment en niet om iets officieels. Helaas heb ik de foto alleen in een plakboek, maar een andere foto uit de serie staat op de site fotosmulders.nl. Bij het bezoek aan premier Kok en zijn vrouw droeg Laurentien een rok.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 26 jan 2019 - 17:20

Die jurk vind echt lelijk. Ik houd niet van die drukke patronen. De jurk maakt Laurentien onnodig dik. Dat gebeurt trouwens met iedereen die dit soort jurken draagt.
Vind wel haar haar leuk zitten op de eerste foto

afbeelding van Henny

Henny

maandag 28 jan 2019 - 08:29

Niet als je heel slank bent, hoor.

Ik vind het een erg leuke jurk. Lekker retro
Gecombineerd met laarzen zou nog mooier zijn.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 26 jan 2019 - 16:41

WaUW wat tof die Etro jurk! Staat haar echt super. Hier mag ze vaker voor keizen. De andere outfits zijn niet heel bijzonder. Maar wat is er toch met haar haar.... Kan daar nou echt niets beters van gemaakt worden? Rond de troonswisseling zat het zoveel mooier.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 26 jan 2019 - 10:23

De donkerblauwe top staat haar gewoon fantastisch! De Etro jurk doet inderdaad niet veel voor haar, maar ik vind het wel een 'gezellige' voorleesjurk! Ook echte Laurentien-schoentjes eronder, niet zozeer 'mooi', maar wel heel leuk!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 25 jan 2019 - 20:29

Ik vind haar er leuk en goed uitzien!Vooral die donkerblauwe top met de kralen staat erg mooi.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 25 jan 2019 - 16:46

Wat heeft ze een leuke uitstraling met de Etro jurk. Hij flatteert haar echt.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 25 jan 2019 - 15:18

Ik zou best eens willen zien hoe een pittige bob bij Laurentien staat. Denk net als Doro dat het totaalplaatje daardoor helemaal veranderd. Iemand goed in photoshop ;-)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 jan 2019 - 12:56

Etrojurkje is leuk hoewel de kleur niet veel voor haar doet. Misschien toch gekozen voor een jurkje om als 'prinses' te komen maar dan had ik toch voor wat dikkere stof gekozen.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 25 jan 2019 - 12:48

Ik vind de etro jurk heel mooi maar niet in januari. Verder vind ik dat de schoenen en handtas een andere kleur mogen hebben ,behalve bij echte feest en avondkleding dus lange jurken .Een handtas kan gerust geel of een lichtere kleur hebben terwijl de schoenen iets donkerder zijn .

afbeelding van Krielie

Krielie

vrijdag 25 jan 2019 - 12:02

Hele leuke jurk. Misschien wat zomers maar who cares. Ik zou haar graag eens zien in kleding van Erdem. Vergelijkbare stijl

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 25 jan 2019 - 09:35

Ben ik de enige die het decolleté voor een jurk overdag en een bezoek aan een school nogal diep vind? Verder een prima jurk maar wel leuker voor een zomerse dag. In deze sneeuw mis ik een cape a la Maxima. De donkerblauwe top is top, de kwastjes mag ze aan haar dochters geven. De zwarte Laurentien is gewoon heel mooi. Die platte loafers eronder hadden dan van mij weer niet gehoeven. En dat haar en die wenkbrauwen, daar is wel genoeg over gezegd.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 25 jan 2019 - 16:45

Nee hoor je bent niet de enige die vragen heeft over het decolleté.. Die keus begrijp ik niet en vind het ook een beetje dom staan eerlijk gezegd.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 25 jan 2019 - 17:51

Menen jullie dat nu echt??! Dat streepje huid van een cm die net zichtbaar is..
Ik vind dat effect juist een jongere uitstraling geven, anders wordt het ook zo'n moeke jurk!!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 25 jan 2019 - 19:36

Wou ik ook net zeggen, diep decolleté? Je ziet echt helemaal niks!

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 26 jan 2019 - 13:49

Sorry, ik had het verkeerd gezien; jullie hebben gelijk.. Ik bedoelde eigenlijk zelf dat meisje die naast Frits Sissing zit op de foto waar ze bij MAX zitten. Die kleding begrijp ik niet voor deze dag en tijd van het jaar. Dat vond ik wat dom staan, en niets toevoegen. Sorry prinses Laurentien; verkeerd gezien. Zij ziet er hier prima uit.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 25 jan 2019 - 13:32

Nee hoor, je bent niet de enige ;). Ik vind het een behoorlijk diep decolleté en snap ook niet dat ze het niet koud heeft! Ik vind de jurk echt te zomers voor vandaag en hoewel niet mijn smaak (hoeft ook niet) vind ik het wel bij Laurentien passen, omdat ze vaker dit soort kleurrijke kleding draagt.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 25 jan 2019 - 09:06

Petra/Laurentien, altijd al ietsje apart geweest.
Ik zie haar nog samen met Constantijn op bezoek gaan bij wijlen toen premier Kok vóór hun trouwen, ze moesten een trapje op klimmen vanuit de auto en Kok stond in de deuropening op hun te wachten. Laurentien droeg toen een lange witte broek met een grote print op het achterwerk. Wij wisten toen niet wst we zagen; zo gaat men toch niet op bezoek bij een premier??! of andere hoogwaardigheidsbekleder? De jurk nu vind ik erg leuk! Die mag ze vaker aan.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 25 jan 2019 - 09:36

Bij hun bezoek aan Wim Kok en zijn vrouw, op 11 mei 2001 droeg ze een wit shirtje en een zwarte rok; welk bezoek bedoel je?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 25 jan 2019 - 10:14

Het officiële bezoek van kennismaking ná hun verloving en meteen te vragen om goedkeuring parlement. Het is alweer een tijd geleden maar staat mij nog voor de ogen het was toen ook op het nieuws omdat ze goedkeuring gingen vragen. Laurentien in een lange witte broek mét print. Ik en weet nog dat mijn collegae het ook hadden gezien, wij waren verbijsterd maar hebben er ook enorm om gelachen want wíe doet nu zoiets?!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 jan 2019 - 22:19

Verstreken= versterken. Heb het aangepast Twor, thanks!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 24 jan 2019 - 22:09

Ik wil weten waar haar clutch en pumps vandaan komen, maar nog niet gevonden helaas. Leuk dat ze voor gele accessoires heeft gekozen! Wat vinden jullie trouwens mooier, alle accessoires in dezelfde kleur, of kies je liever voor verschillende kleuren bij zo'n jurk?

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 25 jan 2019 - 19:47

De pumps heeft ze eerder gedragen in juli 2014 onder een lila jurkje.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 26 jan 2019 - 07:53

Jurkje??? Meer een lang T-shirt....

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 26 jan 2019 - 08:14

LOL maar je hebt wél gelijk.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 26 jan 2019 - 09:12

dit jurkje is voor Laurentien echt niet mooi. Omdat ik vind dat ze zich dikwijls miskleed kijk ik eigenlijk nooit uit om foto's van haar te zien mijn maag draait daar van rond .Is er nu niemand in haar nabije omgeving die haar dat zegt ; te kort , te lang , te rommelig ; geen mooi zicht .altijd wel iets.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 26 jan 2019 - 10:19

Oei, oei, méér mini kan dit jurkje niet. Gelukkig is het al vijf jaar geleden.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 24 jan 2019 - 22:04

Die Etro jurk staat Laurentien geweldig!! Ze straalt :-)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 24 jan 2019 - 21:33

Ik vind het donkerblauwe jurkje met kraaltjes haar leuk kleuren. De kwastjes in haar oren had niet gehoeven. Een zilveren ringetje was gezien de kraaltjes genoeg geweest. Ben wel benieuwd wat voor tas er aan die groene leren hengsels hangt.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 24 jan 2019 - 22:18

Ik ben niet vaak enthousiast over de looks van Laurentien ( heette vroeger Petra, toch?) Echter vandaag verrast ze me echt. Een prachtige jurk met een mooi model. De zwarte outfit staat haar ook erg goed..weinig poespas is eigenlijk nog veel mooier bij haar dan die kleurrijke freubels die ze vaak aan en om heeft. nog 1 puntje: ik vind de wenkbrauw vorm, haar gezicht totaal niet versterken evenals de donkere kleur. Ik zou haar aanraden eens bij een goede wenkbrauw specialist naar binnen te gaan.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 24 jan 2019 - 22:04

Dat schijnt zo inderdaad., haar doopnaam is Petra Laurentien. Bij haar verloving (of ergens rond die tijd) koos ze voor haar 2e naam. Ik snap trouwens niet helemaal wat je bedoeld met verstreken. Of is dat een typefoutje? Ik zit te denken maar kom er zo snel niet op. De jurkjes vind ik ook erg leuk overigens! Ze kan het goed hebben, en het past wel bij haar vrij drukke smaak. Ze heeft mijns inziens toch ook wel echt iets met donkergroen. Zie haar geregeld met donkergroene accessoires.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 jan 2019 - 20:08

Jaaaaaaa!! Die etro jurk vind ik geweldig! The all black outfit ook super! En dat middelste ziet er ook goed uit (mits ze niet die kleuter zwarte uitgewaaierde rok met ballerina met konijnen eronder aan heeft)
In gedachten plak ik het Cecile Narinx kapsel op haar eigen coupe en geef haar een mega dikke vette 10

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 24 jan 2019 - 22:07

Ah joh, die veel gedragen rok en konijnen ballerina's vond ik nou juist fantastisch ;) !

Ooit heb ik hier geloof ik een nog een logje geschreven over dat zwarte rokje. Volgens mij heeft ze het ondertussen nog meer gedragen, maar de laatste tijd zie ik het niet meer.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?