Vandaag is de tweede (en laatste) dag van het bezoek van Prinses Laurentien aan Japan. Prinses Laurentien is vandaag aanwezig bij de opening van een nieuwe brug in Dejima.

"Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is namens de Nederlandse regering vrijdag 24 november aanwezig bij de ceremonie ter ere van de voltooiing van de nieuwe Omotemonbashi brug van Dejima in Nagasaki, Japan.

Van 1641 tot 1859 was op het eiland Dejima de Nederlandse handelspost gevestigd. Dejima is van groot historisch belang voor Japan, vanwege de kennisuitwisseling met de Nederlanders waarmee zij op de hoogte bleven van de laatste ontwikkelingen in de westerse wetenschap, waaronder geneeskunde, astronomie, wiskunde, natuur- en scheikunde, biologie, farmacologie, geografie, landmeetkunde en krijgskunde. Het kunstmatige eilandje met een oppervlakte van twee voetbalvelden lag in de baai van Nagasaki, maar is door landaanwinning ingekapseld in de stedelijke bebouwing van de stad. In 1922 is het eiland geregistreerd als nationaal erfgoed. Vanaf 1998 begint Nagasaki Stad met de herbouw en in fases wordt de handelspost herbouwt zoals het er uit zag aan het begin van de 19e eeuw. Jaarlijks bezoeken zo’n 500.000 bezoekers het eiland. De Omotemonbashi brug was de brug die het eiland Dejima verbond met het vasteland van Nagasaki. Door de nationale isolatie van Japan was deze brug daarmee ook de enige verbinding tussen Japan en de Westerse wereld van de 17e tot de 19e eeuw. De ceremonie, georganiseerd door Nagasaki Stad, ter ere van de voltooiing van de brug vormt tevens het hoogtepunt van het culturele samenwerkingsprogramma Holland-Kyushu 2017 dat uitgevoerd wordt door de Nederlandse ambassade in Tokio en DutchCulture – centre for international cooperation, in samenwerking met lokale stakeholders in Kyushu, waaronder Nagasaki.

Op 23 november bezoekt Prinses Laurentien in Nagasaki het zgn. Fukuoka-2 monument, opgericht in september 2015 ter herinnering aan de slachtoffers van krijgsgevangenkamp Fukuoka-2 waaronder ook 41 Nederlandse krijgsgevangenen. Vervolgens zal zij bij de Goshinji Tempel de Hollandsche Begraafplaats bezoeken, waar vanaf 1654 overleden stafleden van de handelspost op Dejima werden begraven. In het Nagasaki Hypocenter Park legt Prinses Laurentien bloemen bij het monument dat het hypocentrum van de atoombomexplosie in Nagasaki markeert. Vervolgens bezoekt zij het Nagasaki Atomic Bomb Museum. In de avond woont de Prinses een concert bij van het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Brick Hall, Nagasaki. Dit concert is georganiseerd ter gelegenheid van de voltooiing van de Omotemonbashi brug van Dejima.

De aanwezigheid van Prinses Akishino van Japan bij het concert op 23 november en de aanwezigheid van Prins en Prinses Akishino bij de ceremonie op 24 november is momenteel in overweging."

---

Op twitter zag ik een kort filmpje van Royalblog, waarop je net de achterkant van Prinses Laurentien ziet. Ze draagt het hoedje van Eudia, wat ze eerder heeft gedragen op Prinsjesdag 2014! Laurentien, die op onderstaande foto tussen de Japanse Prins Akishino en Prinses Kiko in staat, gaat gekleed in een bruine mantel met borduursel. De mantel en haar bijpassende jurk zijn van Etro. Beide zijn gekocht bij Hardies Ladies Fashion in Den Haag, haar favoriete winkel voor officiele gelegenheden.

Prinsjesdag 2014:

Foto

Bekende pumps van DVF:

Foto

Vandaag bracht Prinses Laurentien ook een bezoek aan Arita (Saga, Japan), waar ze o.a. een ontmoeting had met de Nederlandse keramiek ontwerper Aliki van der Kruijs. Prinses Kiko vergezelde haar opnieuw!

Prinses Laurentien ging gekleed in en zwarte pantalon, zwarte top en een geruite mantel. De mantel droeg ze o.a. eerder bij een concert in 2013, destijds met een bijpassende jurk. De mantel is ook omkeerbaar, dan ze je een zwarte mantel met een geruite mouw omslag. 

 

Wat vinden jullie van de outfits van Prinses Laurentien van vandaag?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 25 nov 2017 - 10:59

Wat een prachtige jas draagt Laurentien! Mooi die borduursels! Ik weet niet helemaal wat ik van het hoedje vind, maar het misstaat haar niet. De tweede outfit vindt ik erg tuttebellig.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 25 nov 2017 - 10:22

wat leuk dit mini staatsbezoek van Laurentien met de aanwezigheid van de Japanse prinses en prins in dit Holland / Japan verhaal met bijzondere maar ook zeer pijnlijke gebeurtenissen.
Ik vind de jas zeer goed gekozen, geschikt voor dit event. Het hoedje had beter gekund. Mooie set van de Japanse prinses.
De overdagset van Laurentien is echt haar stijl met zo'n langer jasje.
Ik hoop dat BB er vanavond veel aandacht aan besteedt ook aan t historische verhaal.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 25 nov 2017 - 11:45

Ja leuk he! (ik zou het alleen eerder een werkbezoek noemen, alleen een staatshoofd kan maar op staatsbezoek gaan nl.) Ik hoop ook dat Blauw Bloed er bij was!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 26 nov 2017 - 00:20

helaas een zeer magere melding in BB
dat had veel beter gekund.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 25 nov 2017 - 09:02

Ik zie echt drie creaties hier al in Japan die haar echt goed staan. En ook deze jas met hoed weer. Chic en áf. Ben weg van die hoed en wat staat deze er goed bij. Elders zag ik dat ze onder het dophoedje geloof ik schitterende hoge zwarte schoenen droeg, wow! Helaas gaat het mis bij de groene jurk. Zo zonde weer.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 25 nov 2017 - 10:13

Qua schoenen, dat klopt, zie de log ;).

afbeelding van Paula

Paula

zondag 26 nov 2017 - 07:59

Hoi TWOR, de schoenen onder de groene jurk kan ik niet vinden op foto. Maar ik bedoelde de groene jurk hoor, ik vind 'm zo ouwelijk ogen.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 24 nov 2017 - 20:06

Ik vindt de mantel mooi staan bij haar. Past goed bij de gelegenheid. Volgens mij heeft Laurentien vroeger met haar ouders een tijdje in Japan gewoond. Het zal voor haar wel speciaal zijn om daar weer te zijn.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 24 nov 2017 - 13:46

Ik ben niet weg van de mantel, maar dat is persoonlijk. Hij staat laurentien in ieder geval prachtig. Ook het hoedje staat haar goed.
Wat mij betreft is Laurentien goed bezig. Ik hoop echt dat ze zo door gaat en de kinderjurkjes en rokjes aan haar dochter geeft.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 24 nov 2017 - 13:36

De mantel is helemaal niet verkeerd, alleen met de patronen zonder de driehoekige bruine lappen stof had ik nog mooier gevonden. De hoed vind ik op zich niet lelijk maar qua stijl niet mooi bij de jas. Ik zou er een exemplaar met brede rand of leuker nog een flaphoed bij bedacht hebben. Staat ook beter bij de schoenen.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 24 nov 2017 - 12:07

wat een schitterende mantel! Net als Els hou ik ook niet zo van de hoed.

afbeelding van Els

Els

vrijdag 24 nov 2017 - 11:22

Wat een leuke mantel heeft ze aan. Geheel in stijl met Japan. Houdt niet zo van de hoed, maar is wel passend voor gelegenheid.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?