De Belgische Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, is vandaag 18 jaar geworden! Vandaag zijn er verschillende festiviteiten. Daar hoop ik later over te schrijven in deze blog/te updaten met foto's en kledingweetjes.

De festiviteiten zullen worden uitgezonden door diverse Belgsiche media.

https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/het-journaal/2019/het-journaal-journaal-extra-20191025/

Prinses Elisabeth draagt een witte robe manteau met brede witte riem. Een outfit van Natan. Haar gouden oorbellen met diamanten zijn nieuw. 

Koningin Mathilde draagt een lichtblauwe japon van Natan.

Ter gelegenheid van deze bijzondere verjaardag zijn er eerder deze week een aantal nieuwe foto's vrij gegeven. Op de 1e foto draagt Prinses Elisabeth een rode jurk met lange mouwen. Update: De jurk is een ontwerp van Natan. Haar oorhangers van Tikli Jewelry, zijn geleend van haar moeder Koningin Mathilde.

Foto

Een nieuwe maxidress, een ontwerp van Esmeralda Ammoun.

Foto

Op de onderstaande foto draagt Prinses Elisabeth een auberginekleurig truitje van Zara, met knopen op de mouwen. Ze draagt het truitje op flared jeans. 

Foto

Foto

Ook is er een postzegelset ontworpen. De foto die op de postzegels staat is gemaakt door Koning Filip. Prinses Elisabeth draagt een witte jurk van The Kooples (info met dank aan Netty).

Foto

 

Foto's ©Belgian Royal Palace, Michael Groomberger

Info met dank aan ModekoninginMathilde, Netty en RoyalFashionBlog.TWoR

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 26 okt 2019 - 23:59

Wat een prachtige, slanke jongedame is Elizabeth geworden! Ze heeft een lieve uitstraling.
Alle outfits staan haar mooi, maar de lange blauwe is wel echt een beauty.
Mathilde heel mooi in het blauw.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 26 okt 2019 - 23:24

De rode jurk van Elisabeth is ook een ontwerp van Natan. Zojuist kreeg ik een bevestigende mail.

afbeelding van Els

Els

zondag 27 okt 2019 - 14:29

Had ik niet verwacht van Natan. Deze jurk vind ik passend bij haar leeftijd, de witte is te ouwelijk. Natan kan dus ook wat jeugdiger kleding maken.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 26 okt 2019 - 22:38

Complimenten voor het Belgisch Koninklijkhuis, ze hebben er een mooie feestelijke samenkomst van gemaakt, tevens van harte gefeliciteerd met Elisabeth, complimenten ook voor deze elegante prinses met koninklijke uitstraling.

afbeelding van Meike

Meike

zaterdag 26 okt 2019 - 21:13

Het rode jurkje doet me denken aan een LaDress
jurkje. Evenals het rode jurk van haar zusje op de nieuwe foto’s

afbeelding van Els

Els

zaterdag 26 okt 2019 - 18:07

De rode jurk op de foto met haar vader vind ik ontzettend leuk en past ook bij haar leeftijd. De witte japon, ja dit is veel deftiger dan jurk, vind ik eerlijk gezegd erg ouwelijk. Zeker als je weet dat Maxima dezelfde draagt met haar leeftijd van naderend 50. Laat haar net als op de foto met de Zara kleding toch ajb nog een beetje jeudig zijn zoals het bij 18 jaar hoort.

afbeelding van Anouk

Anouk

zaterdag 26 okt 2019 - 17:08

Prachtige speech! Er komt idd een hele krachtige power vrouwen generatie aan, mooi om te zien en ik kijk er naar uit! Overigens zijn er nu ook nog een paar prachtige familiefoto's van gisteren vrij gegeven!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 26 okt 2019 - 20:27

Ze deed het super goed inderdaad! En dat in 3 talen. Lijkt me best lastig hoor, dat steeds schipperen tussen de 3 talen. Maar ze brengt het er goed af. Haar ouders waren echt geemotioneerd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 26 okt 2019 - 16:38

Wat leuk de eerste prinses van haar generatie die haar formele entree maakt. Wat een mooie dame, maar ik ben blij dat Amalia nog even een paar jaar in de schaduw mag blijven. Wat een druk wordt er op hen gelegd en het oogt ook allemaal wat stijf en formeel. Ik zag van de week prinses Leonor van Spanje die haar eerste toespraak hield, ook heel goed gedaan. Maar zo jong en dan zulke teksten vol vaderlands liefde.... Ik hoop op wat meer eigenheid en taal van nu, als Amalia straks zo ver is.
We krijgen straks echt een aantal Power prinsessen als Koningin. Hoop dat ik nog mee ga maken.
En wat ziet Mathilde er prachtug uit 8n deze jurk. Volgens mij hetzelfde model als de rode blouse die Máxima laatst droeg

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 26 okt 2019 - 23:32

De jurk die koningin Mathilde aanheeft lijkt inderdaad erg op de blouse die Máxima onlangs droeg. En dat vind ik ergens toch jammer bij deze gelegenheid. Persoonlijk had ik het mooier gevonden als ze iets gedragen had wat nog niet eerder gezien is.
Dat is het risico als beide dames bij dezelfde couturier kleding kopen, maar nu lijkt het toch weer wat gekopieerd wat Mathilde draagt. Misschien weten ze van elkaar niet wat ze kopen, maar ik denk dat het modehuis daar zélf dan wel wat alert in kan zijn en de dames hierin wat bij te sturen.

afbeelding van Anouk

Anouk

zaterdag 26 okt 2019 - 17:05

Dat hoop ik ook AnnekeM! Ik heb ooit een artikel gelezen over koningskinderen die in tegenstelling tot onze prinsessen, wel regelmatig in de media komen. De verklaring werd gezocht in de status van het koningshuis binnen het land. En als je terugkijkt naar Spanje en België, tja daar hebben ze het nogal te verduren gehad. Zweden (Carl Gustav), Noorwegen (M-M) en GB werden in dat artikel trouwens ook aangehaald, met als argument de kinderen als bliksemafleider van diverse schandalen of geruchten. Ik kan helaas het artikel niet meer vinden, anders had ik het van harte aanbevolen om te lezen.
Ik hoop trouwens wel dat ons koningshuis heeft gekeken naar België, ik vond het een mooie en waardige manier om de troonopvolger officieel voor te stellen! Ik weet niet hoe het destijds bij Willem-Alexander is gegaan?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 25 okt 2019 - 18:44

Prachtige prinses!! trotse,fiere,ouders,heb een Belgische schoonbroer,dus voelt. ook
een beetje als mijn toekomstig koningin!!

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 26 okt 2019 - 15:40

Inderdaad. Prachtige speech!

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 25 okt 2019 - 19:48

Henny, bedankt voor de link.

Complimenten voor Elisabeth, België kan trots zijn.

afbeelding van Daan01

Daan01

vrijdag 25 okt 2019 - 17:50

De eerste in een nieuwe generatie ..... kan niet wachten op Amalia

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 25 okt 2019 - 17:58

Ja, kijk ik ook erg naar uit , verwacht ik heel veel van.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 25 okt 2019 - 17:30

Wat een mooie prinses, elegant en lieve uitstraling.
België mag trots zijn.

afbeelding van car

car

vrijdag 25 okt 2019 - 16:48

Prschtig haar voorkomen en haar speech! Wordt een goeie koningin! Een hele sterke nieuwe generatie!

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 25 okt 2019 - 16:24

Een mooie prinses, die een keurige opvoeding heeft genoten. Zowel haar vader als haar moeder hebben haar spelenderwijs al een beetje ingewerkt is de functie die zij naar alle waarschijnlijkheid zal bekleden. Haar uitstraling is nu al koninklijk. Een prachtige , lieve prinses, de Belgen zijn "fier"op haar!!

afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 25 okt 2019 - 19:21

Beste Maria,

Wat bedoel je met 'haar uitstraling is nu al koninklijk'?
'Fier op haar', wat klinkt dat fijn en positief!

Fijn weekend,
groet, Peter

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 26 okt 2019 - 22:05

Onder deze reactie stonden enkele berichten die niet voldeden aan de forumregels. Omdat helaas de bijbehorende reacties dan ook gewist worden, is er een hele rits verwijderd. Excuses aan de dames en heren die wel keurig reageerden.

Dat gezegd hebbende: mijns inziens vroeg Peter op een vriendelijke manier om duiding en het is aan de gesprekspartner zelf of hij of zij daarop ingaat. Het persoonlijk aanvallen van een forumlid is daarentegen niet toegestaan. En zeker bij een nieuw lid lijkt enige mildheid me niet teveel gevraagd.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 26 okt 2019 - 11:52

Beste Peter,

Misschien bedoel je het niet zo, maar ik heb het idee dat je geregeld reageerders op de een of andere manier 'ter verantwoording roept' door jouw herhalende vragen zoals 'wat bedoel je met....'. Het is op de een of andere manier zo gekunsteld en komt op mij niet prettig over.

Ik kan het helemaal mis hebben, maar dat viel mij op.

Goed weekend allen!

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 26 okt 2019 - 16:35

Beste Babs74,

Jammer dat U het zo ervaart, dat is zeker niet de bedoeling. Er wordt nogal wat 'beweerd' op deze site, dat komt op mij niet echt fijn over.
En ik vraag me dan af wat 'koninklijk' is, daar ben ik dan benieuwd naar. Het 'ter verantwoording geroepen gevoel' komt misschien daar uit voort, er wordt veel "geroeptoetert" m.i. , daar reageer ik op.

Als ik nu al zo snel "ter verantwoording wordt geroepen" zal ik dan maar stoppen? En dat terwijl ik net ben begonnen na weer 'ladingen kritiek en geroeptoeter' te hebben gelezen, ik dacht 'ik doe nu eens echt mee'. Als dat niet op prijs wordt gesteld ofwel op mij negatief gereageerd wordt , zal ik mij bezinnen. Misschien ben ik niet geschikt om hier actief te kunnen en mogen zijn.

Groet en fijn weekend!

afbeelding van Fee

Fee

zaterdag 26 okt 2019 - 19:52

Zo, ik ben na een poosje ook weer 's op ModekoninginMaxima. Ik kreeg een tijd geleden de kriebels van allerlei reacties op deze site. Alsof je het altijd eens moet zijn met Maxima's kledingkeuzes, en de ongeschreven wet dat degenen die reageren allemaal de opvatting zullen hebben dat Maxima 'lekker zichzelf mag zijn'. Laat ik nu iemand zijn, die ook kijkt of de kleding matcht bij de gelegenheid. Zo, dat was mijn algemene intro.
De woordenwisseling tussen Peter en een aantal dames activeerde mijn kriebels opnieuw. Naar mijn indruk is Peter iemand die doorvraagt; hij wil weten wat iemand nou echt bedoelt met een opmerking. Daar is niks mis mee. Laten we dit doorvragen niet bestempelen als 'iemand ter verantwoording roepen'. Zo'n reactie zegt meer over de dame die reageert dan over Peter.
Beste Peter, ga zo door. Ik geniet van jouw opmerkingen, want ik ben er net zo eentje, die ook doorvraagt, en merkt dat dat bij mensen die minder veel nadenken, niet altijd goed valt. Ik hoop dat jij hier ook 'lekker jezelf mag zijn'. Ik denk, zolang je niemand kwetst, is dit oké. Laten de dames zichzelf eerst afvragen, voordat ze een reactie plaatsen, "hoe komt het dat ik me zo gauw gekwetst voel"?
Dat waren de details over Peter's opmerkingen, die ik van harte onderschrijf.
En nu de Belgische schone; wat een gratie, charme, levenslust en zekerheid straalt deze jonge prinses uit. Elke keer verrast ze mij met haar kledingkeuze. Chapeau!

afbeelding van Tess

Tess

zaterdag 26 okt 2019 - 16:25

Beste Peter, blijf svp op deze site en geef je mening voor wat betreft al het negatieve commentaar die ik ook dagelijks lees....er zijn dames die 24 uur per dag met een loep het internet afstruinen en elke koningin of prinses van Europa bekritiseren... meestal negatief. en dat is niet fijn. Gelukkig lezen ze deze onzin niet....Dus beste dames ...ga wat nuttigs doen met jullie leven.

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 26 okt 2019 - 15:03

Peter,

Laat je door mij niet weerhouden hier actief te zijn! Ik heb feedback gegeven op jouw reacties. Dat is alles.

Groet
Babs74

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 26 okt 2019 - 15:08

Babs,

Ik lees dat je dat vaker doet,
laten we proberen de sfeer prettig te houden.

Dagdag!
Peter

afbeelding van Anne-Wil

Anne-Wil

zaterdag 26 okt 2019 - 09:08

U weet toch wel wat er met “Haar uitstraling is nu al Koninklijk” wordt bedoeld?

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 26 okt 2019 - 15:09

Beste Anne-Wil,

Jazeker, ik weet wat dat kan houden, ik ervaar dat zelf /nog/ niet bij deze prinses.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 25 okt 2019 - 14:53

Mooie foto's van Elisabeth en haar trotse ouders. Witte jurk kroonprinses goed gekozen. Zeer slank. En heeft de uitstraling van haar moeder (niet de looks). Komt verstandig over.
Lichtblauw/lila jurk van Mathilde staat goed.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 25 okt 2019 - 21:00

Prachtige jonge dame, hoezo “ niet de looks” van Mathilde ? Beetje onaardig

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 26 okt 2019 - 09:00

Ik vind haar qua uiterlijk niet op haar moeder lijken. Haar oudste broer wel. Elisabeth heeft wel Mathilde's uitstraling en misschien nog wel ietsje meer: open vriendelijke blik en nieuwsgierig naar de wereld. Een aanwinst voor t Belgische koningshuis. Wat Mathilde ook is. Paola had die warme uitstraling en open blik niet, naar mijn idee.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 26 okt 2019 - 20:34

Ik snapte wel wat je bedoelde hoor Siobhan, met de looks van Mathilde. Ik ben het volledig met je eens. Ze lijkt inderdaad niet sprekend op haar moeder, ik vind haar meer een combinatie van beide ouders. Ze ziet er gewoon leuk uit, en heeft zeker uitstraling. Daar is verder niets negatiefs bedoeld aan, ik vind Gabriel ook het meest op zijn moeder lijken, Emmanuel het meest op zijn vader, Eleonore ook het meest op haar vader, maar bij haar zie ik ook wel de combinatie.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 26 okt 2019 - 22:09

Als je schrijft niet “ de looks” lees ik daaruit niet zo knap. Vandaar mijn reactie :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 26 okt 2019 - 22:32

Snap ik helemaal! Ik denk dat het net is hoe je interpreteert.

afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 25 okt 2019 - 19:22

Beste Siobhan,

'Zeer slank' valt me op in uw bericht, ook 'niet de looks'.
Ben zeer benieuwd!

Fijn weekend en groet,
Peter

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 25 okt 2019 - 14:52

Prachtig jongedame, mooie uitstraling. Maar wat een druk ligt er op haar schouders.. haar toekomst is al uitgestippeld. Ik hoop dat ze hier goed mee overweg kan.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 25 okt 2019 - 14:07

Een prààchtige jonge vrouw in die blauwe lange maxidress, waarin ze mooi glimlachend de trap afdaalt ! Happy birthday !!
Dank, TWOR, en beterschap !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 25 okt 2019 - 17:16

Dank je wel!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 okt 2019 - 13:09

Wat een beeldschone jonge vrouw en prinses!
Leuk dat er hier ook aandacht aan prinses Elisabeth wordt besteed.

Beterschap TWOR.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 25 okt 2019 - 12:56

Vandaag is er feest in Belgie! Elisabeth is 18 jaar geworden. Ik wil de foto's graag met jullie delen, maar ben net terug van een paar dagen Friesland met mijn man. Helaas kreeg ik griep waar ik nog niet van hersteld ben. Daarom heb ik wel vast de log geopend en de foto's van eerder deze week geplaatst. De log bijwerken hoop ik echter morgen te doen. Plaats gerust alvast reacties over de kleding of linkjes naar foto's/video's hier onder.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 25 okt 2019 - 13:38

Oeps, ik geloof dat de festiviteiten in het openbaar al weer voorbij zijn. Ik kende het programma niet, maar hoorde inmiddels dat er nog wel privé een receptie zal zijn en een feest. Maar daar verschijnen waarschijnlijk geen beelden van. Daarom toch ff snel bij gewerkt. Dank je Henny!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?