Over een week is het weer Koningsdag! Ik ben weer erg benieuwd wat Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane dragen! Wordt het opnieuw Pili Carrera? Of kiest Amalia al voor een jongvolwassen merk, als bijvoorbeeld RED Valentino of Armani junior? Wordt het J. Crew, wat Amalia en Alexia ook wel eens eerder hebben gedragen? 

In deze log heb ik een aantal kledingstukken geplaatst waaruit jullie kunnen kiezen. Stemmen jullie mee? 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen  ©RED Valentino, ©Pili Carrera, ©Armani Junior, ©J. Crew

 

 

 

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 
 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 22 apr 2015 - 19:06

Trouwens, nummer 10 deed me een heel klein beetje denken aan een Liberty jurkje, dat ik eind jaren '60 had. Jammer, dat ik het weg heb gegooid (blijkbaar).

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 22 apr 2015 - 13:17

Ok zou graag stijladvies verzorgen. Maar ik weet niet hoe ik dat moet doen qua plakken etc!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 22 apr 2015 - 13:38

Leuk! Ik gebruik zelf vaak dit programma: http://www.pizap.com/. Online te gebruiken zonder registratie, gratis, en makkelijk in gebruik. Als het niet lukt mag je ook de foto's mailen naar theworldofroyals@hotmail.nl, dan maak ik zelf de collage(s) voor je. Dat is natuurlijk geen probleem! Een paar regeltjes erbij als uitleg en klaar is kees ;-). Als je vragen hebt hoor ik het wel!

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

dinsdag 21 apr 2015 - 22:23

Jurk of broek, vestje, jasje, bloesje, sneakers, ballerina's of laarsjes, allemaal prima, als het er maar verzorgd uit ziet, dus ook het haar leuk gedaan, bijpassende schoenen, enz.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

dinsdag 21 apr 2015 - 21:30

Pili Carrera is wel een beetje de natan voor mini prinsesjes...;-)

afbeelding van Imke

Imke

dinsdag 21 apr 2015 - 21:22

Snoeperige jurkjes, maar vooral voor Amalia mag het wat 'volwassener' voor mij. Dit zijn toch echt kleinemeisjes-jurkjes Zo'n pittig rood als van nr. 2 zou haar overigens vast leuk staan.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 21:28

Ik vind het wel grappig zoveel verschillende meningen en gedachtes! Leuk dat jullie hier zoveel op reageren! Overigens is de gele van Armani voor meiden van 8 - 14 of 16 jaar. Amalia is 11, dus die valt mee qua kleine meisjes jurkjes. RED Valentino is een volwassenmaat, dus dat zijn er al weer 2 ;-). Maar dat betekent natuurlijk niet dat je het niet tuttig kunt vinden, en de rest is inderdaad kinderkleding. Pili Carrera heb ik er uiteraard ook bij geplaatst omdat ze dat de laatste jaren bij bijzondere gelegenheden dragen. Die kans is denk ik nog steeds heel groot. Ook op de foto's die in december zijn vrij gegeven droegen ze hier nog kleding van.

Ik vind zelf de rode van J. Crew erg leuk, die is ook in heel wat kleurtjes verkrijgbaar. Wat mij betreft zouden ze deze mogen dragen, alle 3 in een andere kleur, en natuurlijk is die van Amalia dan groter dan die van Ariane ;-).

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 21 apr 2015 - 21:50

Zoals Marja hierboven al schreef: in deze jurkjes kun je meisjes van 11 alleen nog maar "dwingen" te lopen! Amalia moet gewoon naar haar figuurtje kijken, met een eerlijke moeder in dat opzicht naast haar, en kiezen voor iets wat niet alleen past bij deze feestelijke dag maar vooral bij haar beginnende tienerleeftijd en vormen.
Voor de andere twee zijn er nog genoeg leuke kinderjurken maar Amalia moet als het ware beschermd worden voor te kinderlijke, niet flatterende keuzes.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 21:57

Wie weet worden we dan ook wel verrast met iets heel anders dan Pili Carrera ;-). Ik ben in ieder heel benieuwd!

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

dinsdag 21 apr 2015 - 21:22

Deze modellen zijn wat vlotter en losser en zullen de meisjes een modernere uitstraling geven, die beter past bij kinderen van deze tijd.

afbeelding van BeccaD

BeccaD

dinsdag 21 apr 2015 - 21:19

Shirtje van supertrash girls..
https://m.supertrash.com/nl-nl/24484/top-twinkle-white/

Zou ik wel heel komisch vinden als een van de meisjes die onder een vestje/jasje zou dragen :-) ook een paar leuke jurkjes bij supertrash. Tenminste niet zo stijf en popperig! En alsjeblieft niet als een drieling, maar dat gaat de laatste tijd al een stuk Beter volgens mij

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 21:24

Grappig die shirtjes!

afbeelding van BeccaD

BeccaD

dinsdag 21 apr 2015 - 21:19

Shirtje van supertrash girls..
https://m.supertrash.com/nl-nl/24484/top-twinkle-white/

Zou ik wel heel komisch vinden als een van de meisjes die onder een vestje/jasje zou dragen :-) ook een paar leuke jurkjes bij supertrash. Tenminste niet zo stijf en popperig! En alsjeblieft niet als een drieling, maar dat gaat de laatste tijd al een stuk Beter volgens mij

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 21 apr 2015 - 20:53

Ik hoop maar één ding en dat is dat ze niet! dezelfde jurkjes dragen! Toen ze jonger waren, was dat niet zo'n punt maar je kunt een meisje van 11 jaar, dat bijna naar de middelbare school gaat echt geen kinderjurkje meer aandoen! Echt niet! Daarbij heeft Amalia een totaal ander figuur dan haar zusjes. Ze zit tussen kind en tiener in, een gevoelige leeftijd. Ze is sowieso wat forser en dan ook nog een kinderjurk? Nee dus!
Ik hoop dat ze er feestelijk uitzien. Dat kan met een broek ook. Leuke blouse, pittig vestje, waarom niet? En als ze jurken aandoen: passend bij hun verschillende karakters en uiterlijk, please.
Als Maxima dit leest: ik heb ervaring, met dochter, nichtjes en kleinkinderen. Luister ook naar het kind en doe niet per se wat je zelf wilt!

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

dinsdag 21 apr 2015 - 19:11

Ik heb gestemd op nummer 9, maar nummer is ook leuk. Ik denk namelijk dat deze
modellen alle drie de meisjes mooi

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

dinsdag 21 apr 2015 - 21:16

Mooi staan. Met name Amalia wordt te oud voor een typusch, klassiek prinsessenjurkje.
Ik bedoelde dus nummer 2 is ook leuk

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 21 apr 2015 - 19:00

Ik kan me zo voorstellen dat RED Valentino iets te duur is voor de prinsesjes, maar ik vind jurkje 10 wel het leukste. Pilli Carera maakt super leuke jurkjes, maar ik vraag me af hoe lang ze nov alle drie hetzelfde gekleed willen zijn. Ook al is het Spaanse chique en droegen prinses Beatrix en haar zussen lang hetzelfde, gun ik de prinsesjes hun eigen look. Of weer net als met de inhuldiging dezelfde stof maar wel waar ze hun eigen touch aan mogen geven. Dus misschien kan Natan iets moois voor ze maken?

afbeelding van Janna

Janna

dinsdag 21 apr 2015 - 17:56

Ik vind 10 een leuk prinsessenjurkje en dan hun haar zoals bij het meisje op foto 4. Misschien nog een korenblauwe of gele sjerp om de taille en goudkleurige ballerina schoentjes. Van mij mogen ze alle drie hetzelfde gaan, anders krijg je weer het gezeur dat de een er leuker uitzag dan de andere twee.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 21 apr 2015 - 16:37

Ik hoop toch echt dat Maxima haar dochters niet als poppen aankleedt. De jurkjes zijn op zich erg leuk , maar wel voor kleine meisjes. De prinsessen zijn nu op een leeftijd dat je ze niet meer hetzelfde moet kleden. Daarbij lijkt me , dat zijzelf toch ook wel een eigen smaak en mening hebben. Leuke vlotte, eigentijdse kleding moet toch kunnen. Dat kan een capri of skinny broek zijn met een leuke bloes of shirt en vest. Of een legging met kort rokje en shirt of iets dergelijks. En korte laarsjes. Kom op Maxima, kleed je dochters eens hip.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 17:41

Ik ben blij dat Maxima voor jurken gaat bij Koningsdag. Persoonlijk vind ik dat beter passen bij Koningsdag, het staat veel feestelijker!

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 21 apr 2015 - 21:03

Op zich ben ik dat wel met je eens, maar ik vind dat Maxima de drie dames niet hetzelfde moet kleden en wat vlotter zou ook wel mogen. Deze jurkjes vind ik niet geschikt voor voor de dames.Veel te popperig en die tijd zijn ze wel voorbij.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 21:23

Welke jurken zou jij adviseren? Ik ben benieuwd! Het mag ook gerust per mail, dan heb ik gelijk een nieuw stijladvies binnen ;-). Nummer 1 is in ieder geval binnen en wordt zo geplaatst!

afbeelding van amybb

amybb

dinsdag 21 apr 2015 - 15:48

Ik vind de nummers: 2, 3, 4 en 7 erg leuk. Ik heb uiteindelijk voor nummer 4 gestemd omdat ik dit jurkje meer geschikt vind voor Amalia (omdat zij dus wat ouder is dan haar zusjes). 10 vind ik ook wel een leuk jurkje, maar vind ik toch meer geschikt voor jongere kinderen.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 21 apr 2015 - 13:32

mag toch hopen voor Amalia zeker die over een paar maanden naar de middelbare school gaat, dat ze iets vlotter gekleed mag gaan dan deze popperige jurkjes!
ik hoop op inderdaad een carpi-broek, sneakers of slip-on schoenen, en een vlot shirt, blouse en een langer vest ofzo

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 13:44

Ah, als jij zou mogen kiezen zou het dus een heel ander soort kleding worden dan voorgaande koningsdag! Ik ben benieuwd naar jouw stijl voor de prinsessen, en als je zin hebt: lever het gerust in, lijkt me leuk! Dergelijke modediscussies zijn leuk en welkom!

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 21 apr 2015 - 12:19

Dit zijn allemaal jurkjes voor lieve peuters en kleuters. Bijna tieners en tieners willen hier nog niet dood in gevonden worden. Alleen onder grote dwang met flink omkopen zouden mijn kinderen dit type kleding willen dragen. Daarin denk ik niet dat de prinsessen anders zijn.
Daarom stem ik niet op deze poll

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 13:29

Stemmen is dan ook niet verplicht, en anders is er nog de keuzemogelijkheid: geen van deze. RED Valentino is toch echt een volwassenmerk hoor. En ook Armani jr. heeft behoorlijke jurken voor wat meer oudere meisjes. En vergeet niet, ook Amalia is nog maar 11 jaar, en geen 15... Maar je stijladvies is van harte welkom! Ook van anderen, ik zou best graag vandaag al een stijladvies willen plaatsen, en de hele week door, maar ik heb helaas nog geen reactie binnen!

afbeelding van Sofia

Sofia

dinsdag 21 apr 2015 - 13:37

Ik ga voor red Valentino. Alhoewel ik de ontwerpen niet meteen iets vind voor de vrij stevige,sportieve en lange Amalia .

afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 21 apr 2015 - 11:43

Wat leuk! Ik vind 4 en 7 erg leuke jurkjes. Ik vind ook dat Amalia niet helemaal het juiste figuur heeft voor zo'n jurk, de andere twee meisjes meer. Ze zijn wat smaller en ook nog jonger.

afbeelding van Annetje

Annetje

dinsdag 21 apr 2015 - 11:29

Ik zou kiezen voor iets stoers.
Dit zijn allemaal poppenjurkjes, hoe mooi ook.
Een leuke broek of iets driekwarts met een leuk shirt of vestje.
Kunnen ze meedoen met een spelletje en ze zien er eigentijds uit.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 13:31

Tja, iets stoers zou best praktisch zijn denk ik, maar persoonlijk verwacht ik dat ze dergelijke jurken dragen, als ik kijk naar de voorgaande jaren. Daarom heb ik voor dit soort jurken gekozen ;-). Ik vraag me trouwens af in hoeverre Koningsdag nieuwe vorm nog spelletjes doen erbij heeft zitten? Ik heb geen idee, heb het programma nog niet echt gevolgd. k Ben in ieder geval erg benieuwd wat de dames aantrekken.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 21 apr 2015 - 10:44

Ik hoop dat 1,4,7. Alle3 zelfde soort, maar wel anders.. Want anders is het niet leuk meer!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 21 apr 2015 - 10:05

Owja ik heb gestemd op 10 , heel mooi !
Er is trouwens ook LaDress voor kinderen ......

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 13:39

Oh ja? Dat wist ik niet. k Ga eens kijken! Dat zou dan ook nog een optie zijn ;-).

Edit: Heb eens gekeken, mwah, beetje tekort voor de gelegenheid denk ik. Maar voor zo overdag zou het me niet verbazen als de meiden dit wel eens dragen. Dank voor je tip! http://www.ladress.com/nl/t/girls/new-node

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 21 apr 2015 - 19:41

Wat een leuke jurkjes!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 20:32

Vooral die koningsblauwe vind ik leuk!

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 21 apr 2015 - 10:02

Meestal is de smaak van de koningin voor haar kinderen ( incl haardracht) niet de mijne .
Ik zou zeggen ,kijk eens naar de Spaanse prinsessen ,altijd ! verzorgd ,eigentijds ,goed gekleed en gekapt op de goede momenten .
Maar oké ,dat is smaak verschil ,ik meen me te herinneren dat Josine de kinderen van Letizia niet goed of leuk gekleed vond / vind ?
Ze zien er in mijn ogen erg vlot uit ,en ja het zijn ook werkelijk prachtige meisjes natuurlijk .

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 21 apr 2015 - 09:14

Laten we hopen dat ze alle drie iets anders aan mogen. Dat allemaal hetzelfde is zo ouderwets. Ook je kleding zegt iets over je karakter en de prinsesjes zijn toch alledrie duidelijk verschillend.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 21 apr 2015 - 07:30

ik denk dat maxima voor haar kinderen niet naar de dure ontwerpers zal gaan
haar zuinigheid haalt het van de uitbunbundige uitgaven omdat kinderen op deze leeftijd zo snel groeien
ik denk dat de kids zelf mogen meebepalen en dat het eigentijds van de bijenkorf of ander winkelketen zal komen
of van haar reizen in landen waar ze mensen kan helpen die een klein handel starten

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 13:38

Bedoel je met de dure ontwerpers RED Valentino en Armani jr? Dat zijn inderdaad behoorlijk prijzige jurken. Pili Carrera is iets goedkoper, en daar kiest ze dan ook geregeld voor. Ook hebben Amalia en Alexia beiden wel eens kleding van J. Crew gedragen. Bonpoint is ook nog een optie, maar daar vond ik zelf weinig bijzonders tussen zitten deze keer. Ook Pomp de Lux wordt met name voor Amalia al wat te kinderlijk. Nanos vind ik wat te kort. Amalia zagen we laatst trouwens ook in Tommy Hilfiger, en Ariane droeg vorig jaar zomer een felroze jurkje van Ralph Lauren. In principe kan het dus alle kanten op, maar mijn verwachting is dat ze Pili Carrera dragen. Ik vind deze jurken wel mooi, maar toch hoop ik een keer op een ander merk. Altijd hetzelfde merk hoeft van mij ook niet, dan wordt het ook weer zo: de volwassenen dragen Natan, de kids Pili Carrera ;-).

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 20 apr 2015 - 22:38

OPROEP: Heb jij zin om stijladvies te geven voor kleding voor Amalia, Alexia en Ariane op Koningsdag? Lever dan een collage in met 1 jurk waarin je ze graag alle 3 zou zijn, gecombineerd met accessoires (schoenen, haarband, wat dan ook).

Zie je ze liever alle drie in een verschillende jurk? Dat kan ook, en maakt de uitdaging natuurlijk nog leuker.

(Als een collage niet lukt, mogen losse foto's ook!). Uiteraard mag je ook vertellen waarom je ze graag in deze kleding ziet.

Wie geeft Maxima stijladvies voor haar dochters? Graag per email naar theworldofroyals@hotmail.nl of via een email aan Josine (zij stuurt het dan naar mij door).

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 21 apr 2015 - 10:43

Leuk:), voor wanneer moet t binnen zijn? Je hebt trouwens moeilijke keuze gezet.. Er zitten veel leuke dingen tussen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 21 apr 2015 - 13:32

Het liefst heb ik de eerste vandaag al binnen ;-). Het lijkt me nl leuk om vanaf vandaag t/m zaterdag iedere dag 1 stijladvies binnen te krijgen. Maar als vandaag niet lukt, kun je ook later van de week nog aan de beurt komen uiteraard! Ik ben blij met alles wat binnen komt, en heel erg benieuwd waar jullie voor zouden kiezen!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

dinsdag 21 apr 2015 - 17:11

Tot uw dienst, die van mij staat erop...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?