Prinses Mabel was afgelopen zaterdag, zoals gebruikelijk, aanwezig bij het Amsterdam Diner! Het Amsterdam Diner is een initiatief van de Amsterdam Diner Foundation.


Zoals wel vaker bij deze gelegenheid, koos Prinses Mabel voor een nieuwe outfit van Viktor en Rolf. Dit keer koos ze voor een kort, wijd uitlopend jurkje met strikken, in donkerblauw.

Foto

Wat vinden jullie van haar outfit? En van haar kapsel?

screenshots video ©Rick Evers en ©Het Parool

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 26 jun 2018 - 23:46

Nu ook het filmpje maar eens bekeken. Verrassend! Daar staat een vrouw die het moment pakt om haar boodschap nog eens goed neer te zetten. Serieus en adequaat! De struisvogeloutfit wordt ineens bijzaak. In tweede instantie krijg ik toch allerlei tegenstrijdige indrukken. Eerst zie je die lange benen! Dan het 'gekapte hoofd' - een kapsel dat ik te stijf vindt voor bij de outfit - dan de slobberige pasvorm aan de voorkant. Even later zie je de achterkant: die vind ik dan weer stoer. Een beetje alsof ze vanachter het aanrecht in haar sexy jurk is gesprongen (het haar al gedaan) en in de taxi haar speech nog voorbereidend naar het feestje is gekomen. Ik zou tevreden zijn geweest als de pasvorm aan de voorkant puntgaaf was en het haar in een mooie wrong zat, à la Maxima. En de lippen in een zachtere kleur gestift. Voilà. Dat zou wat zijn geweest!

afbeelding van WA

WA

dinsdag 26 jun 2018 - 13:21

Tja, hoe is het ook alweer? Zoveel hoofden, zoveel ...

Soms begrijp je niet dat iemand iets leuk kan vinden als je zelf iets niet leuk, lelijk, of zelfs ...... vindt (we blijven netjes :-) ).
Ik laat het bij: Prinses Mabel is weleens in mooiere outfits verschenen........

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 26 jun 2018 - 12:40

ik vind dit toch zo slecht zitten deze jurk, zodat ik mij afvraag: waarom kies je hier voor. Let op borsten en buik. Je mag best wel een buikje zien, niks mis mee. Maar dit zit zo slecht vind ik.. nee...ze straalt. Laat ik het daar maar op houden.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 25 jun 2018 - 21:30

ik vind de jurk niet mooi , ik vind het erover als men zegt ze heeft lef dan vind ik lef hebben alleen goed als het je mooier maakt anders noem ik het geen lef maar een mislukt kledingstuk het staat haar echt niet .

afbeelding van Petra_68

Petra_68

maandag 25 jun 2018 - 20:56

Ik ben blij voor Mabel dat ze er zo stralend uit ziet. Maar dit jurkje kan echt niet, het zit niet mooi en is te kort.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 25 jun 2018 - 12:32

Harstikke leuk jurkje, maar door de lengte bij dit model, oogt het meisjesachtig.
Verder ziet ze er goed uit. Ze heeft een paar mooie stelten. :-)
Ik heb veel respect voor haar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 19 jun 2018 - 19:56

Ik denk dat we de jurk ook in perspectief moeten plaatsen. Voor een chic concert zou ik het absoluut een ongepaste kledingkeuze vinden, maar voor mijn gevoel past het wel bij de ambiance van dit diner. Kijk maar naar de overige aanwezige.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

dinsdag 19 jun 2018 - 13:21

Sommige dingen moet je op een bepaalde leeftijd niet meer (willen) aantrekken...
Meer ga ik er niet over zeggen.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 19 jun 2018 - 11:56

Dat is het mooie aan ons mens-zijn. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en zien we allemaal wat anders en hebben we verschillende ideeën en smaak. Het zou anders zo saai zijn toch? Nu kunnen we af en toe eens flink lachen.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 19 jun 2018 - 11:43

Wat een commentaar allemaal op dingen die mij helemaal niet zijn opgevallen aan haar kleding of kapsel. Ik zie gewoon een stralende vrouw die een verdiende prijs in ontvangst neemt. Ik ben blij dat ze weer straalt na een rotperiode in haar leven.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 19 jun 2018 - 10:42

Mabel, veel respect voor je werk maar je bent helaas geen 18 meer. Dus voortaan passend voor je leeftijd en je status gekleed gaan als het kan. Dit is ordinair.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 19 jun 2018 - 10:58

Hé ordinair? Daar heb ik een ander beeld bij. En wat is nu precies, kleden naar je leeftijd? Dat is een heel achterhaald begrip hoor, vind ik dan. Mijn moeder van 92 ziet er ook niet uit naar haar leeftijd, maar gelukkig 20 jaar jonger

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 26 jun 2018 - 10:40

Mee eens JokeGram. Vroeger zag een vrouw van bijv. 45 - 50 jaar oud er ook echt oud uit. Maar anno 2018 ligt dit toch gelukkig heel anders, hoor. Je kunt je jeugdig kleden en toch stijlvol, zonder eruit te zien als een meisje van 16.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 19 jun 2018 - 10:34

Nou, ik zie een mooie zelfbewuste vrouw in een bijzonder kledingstuk (spannend: de lengte en ruches maken het op eerste gezicht meisjesachtig, maar de kleur zwart en brede kruisende banden op de rug maken het stoer, en de super-oversize van de ruche laten me helemaal vergeten dat dit een meisjesjurkje is; tel daar de eigenwijze zakken in de zijnaad (!): voila een kunstwerk), die zich ook nog eens in haar element voelt.

http://www.viktor-rolf.com/concept-store/viktorrolf-soir/bow-volant-mini/

Ik verbaas me hier wel vaker over welke lichaamsdelen vrouwen na een bepaalde leeftijd blijkbaar allemaal moeten bedekken (als ze geen supermodel zijn, om de lat lekker hoog te leggen). Spreek bij dezen maar weer eens met mezelf af dat ik me daar he-le-maal niets van aan ga trekken.

afbeelding van car

car

dinsdag 19 jun 2018 - 13:06

2700 € wowww ik maak en ontwerp hem voor € 999 ;) tot snel xx

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 19 jun 2018 - 10:46

Zucht... gelukkig, een medestander! Hier ben ik het helemaal mee eens! Na alle op en aanmerkingen nu ook een positieve. Gelukkig mag ieder haar eigen mening geven, maar zo negatief is het ook weer niet!
En ik zou willen dat ik ook een aandeeltje had. Mabel is gewoon een mooie, warme en slimme vrouw! Van harte gegund een appeltje voor de dorst ;-))

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 26 jun 2018 - 10:35

Hoihoi, hier nog een medestander! Ik ben het helemaal met jullie eens. :-)
En .......... ik zou ook wel willen dat ik zo'n aandeeltje had.

afbeelding van Maria M

Maria M

dinsdag 19 jun 2018 - 08:01

Ik snap alle opmerkingen over de roklengte en de wens voor een bh.. In eerste instantie ben ik daar helemaal mee eens. Niet echt een outfit voor ouder dan 25. Maar toch... toch.. als je dat filmpje ziet en je ziet haar draaien en bewegen... het heeft iets. Mss omdat je met een filmpje meer het geheel ziet dan de losse 'missers' van de jurk. Ergens klopt het toch bij Mabel. Iets onverklaarbaars in mijn gevoel.

Wel is zeker wat hier al gezegd is: ze onderscheidt zich en dat toont van lef! Verder ook heerlijk om haar zo te zien stralen. Dat gun ik haar!! Al liep ze in een vuilniszak :-)

afbeelding van zara

zara

dinsdag 19 jun 2018 - 09:34

Sorry, maar op het bewegend beeld doet Mabel me toch meer denken aan een ooievaar, rondstappend in het weiland!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 19 jun 2018 - 10:35

Een ooievaar vind ik een behoorlijk elegante en statige verschijning!

(Maria M: eens!)

afbeelding van zara

zara

dinsdag 19 jun 2018 - 07:33

Het idee achter dit korte jurkje met strikken-rokje vind ik best leuk, maar dan zie ik het liever op een meisje van rond de twintig. Laten we eerlijk zijn, voor een vrouw van middelbare leeftijd zonder 'killer-body' / filmsterrenfiguur kan dit echt niet meer, en zeker niet bij een belangrijke openbare award uitreiking. Daar had op z'n minst een streng corrigerende body onder gemoeten, en de blote benen met knokige knieën vind ik ook 'ongemakkelijk' om te zien. Het was mijns inziens beter geweest om er een extravagante V&R schoen onder te dragen zodat de aandacht daar naartoe getrokken zou worden. De saaie peep-toe slingbacks passen er totaal niet bij. (Verzachtende omstandigheid: de kleding van de rest van het gezelschap heeft een hoog 'Gooische meisjes' karakter, zodat de outfit van Mabel daar nog gunstig bij afsteekt.)

afbeelding van Maria M

Maria M

dinsdag 19 jun 2018 - 08:03

Ja dat andere schoenen meer passend waren geweest ben ik het idd helemaal mee eens...

afbeelding van Jannie

Jannie

maandag 18 jun 2018 - 23:41

Wat doen de zusjes Wisse Smit zichzelf aan? Dit is echt alleen maar leuk als je tussen 16 en hooguit 30 bent. Geen ge-zicht....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 18 jun 2018 - 23:39

Wat heeft dit met homo's te maken? Denk denk...

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 18 jun 2018 - 23:16

Nu ik de bewegende beelden en andere foto’s zie ... vooral die foto met de mictofoon in haar handen, die microfoon had net zo goed een grote roze suikerspin kunnen zijn. Ik denk dat V&R toch ook wat hoofdschuddend dit bekeken hebben. Zou er nu echt niemand zijn die het eerlijk durven te zeggen tegen haar vooraf??

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 19 jun 2018 - 10:52

Eerlijk zeggen? Waarom, ze ziet er fantastisch uit en doet de ontwerpers eer aan! Goed gekapt, super make up en een creatie dragen die bij haar past. Ik zou zo willen ruilen met haar. Dan neem ik de op en aanmerkingen er met genoegen bij omdat je dan zelfverzekerd bent van jezelf als je zo in het openbaar verschijnt om een welverdiende prijs op te halen!

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 18 jun 2018 - 23:54

Ik begrijp je opmerking "grote, roze suikerspin" niet. Wil je uitleggen wat je daarmee bedoelt?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 19 jun 2018 - 11:49

Omdat ze eruit ziet als een klein meisje met haar veels te korte strikjes jurk en die blote benen eronder, echt mensen dit kan men toch niet serieus nemen?!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 18 jun 2018 - 23:14

Gaaf dat ze weer V&R draagt.
maar had inderdaad met wat meer aandacht er beter uit kunnen zien bijvoorbeeld door een dunne zwarte panty, een corrigerend broekje en je hebt volgens mij ook steun voor de buste als je geen bh kunt dragen zoals bij hele diepe decolletés op de rode loper...
Het haar fantastisch en haar stralende lach! (ook door de miljoenen die ze laatst heeft verdiend met haar aandelentransactie denk ik).

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 18 jun 2018 - 23:57

Meen je dat echt, Siobhan, van die miljoenen? Dat ze dáárom zo stralend lacht?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 jun 2018 - 07:57

Een mix denk ik. Een mooie prijs, zelf gein om de jurk en t mega resultaat van haar belegging dat haar financieel onafhankelijk maakt voor de rest van haar leven.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 19 jun 2018 - 09:21

Ja, dat zou kunnen. Ze ziet er in ieder geval wel weer gelukkig uit.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 18 jun 2018 - 22:44

Ik snap niet dat Victor en Rolf dit voor eeen volwassen vrouw aanbieden. Een koningin zou het niet kunnen dragen, dat voelt iedereen aan. Dan maar een prinses ermee verleiden? Helaas.... wat een misser.

afbeelding van Mary

Mary

maandag 18 jun 2018 - 22:41

Nee, zit sowieso niet mooi dus nee, niet meer aantrekken...

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 18 jun 2018 - 22:29

Wat een afschuwelijke jurk! Doet gewoon kinderachtig aan. Dat je in zoiets wilt lopen zeg...
De make up is erg hard. Maar het haar is kunstig opgemaakt (om toch iets positiefs te zeggen).

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 18 jun 2018 - 21:33

Niet gekeken bij de reacties hiervoor.
Positief: prachtig kapsel (kleur én stijl) en stralende verschijning, fijn haar zo blij te zien.
Maar de outfit: ah nee, het kan mij niet bekoren. Ik vind het model simpelweg niet goed om haar body vallen. ‘Vreemde’ buste, valt te laag, model op de buik te strak (zichtbaar buikje) en echt veel te kort. Het model zal zo horen, maar ik vind het te ruim/wijd zitten bij de armsgaten. Te dun stofje ook. Wel mooi: de gekruiste banden op de rug en de brede ruches ( tenminste ik denk dat het ruches zijn) onder aan de rok.
Maar toch: dit zal een prijzig ontwerp zijn en ik vind het Mabel niet flatteren.
En nu kijken wat ‘mijn mede-MKM-ers er over hebben geschreven. Misschien ben ik alleen zo kritisch.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 18 jun 2018 - 21:10

Sorry , wat een lelijke jurk. Ik vind het ordinair staan zo zonder BH. Dit kun je boven een bepaalde leeftijd niet meer doen, zeker niet in haar positie. Haar haar wel mooi !

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 19 jun 2018 - 06:19

Eens met Luisje61. Het flatteert haar absoluut niet, maar haar haar zit wel goed.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 18 jun 2018 - 21:04

Wat oogt Mabel hier echt blij! Het jurkje heeft inderdaad een hoog babydol gehalte. Wat was het mooi geweest als de strikken onder een strak mooi gesneden langer jurkje met halflange mouwtjes hadden gezeten.
Ooit zo een 10 jaar geleden sprak een Noorse collega (psycholoog) op een congres de woorden‚ iedereen, meisjes van 7 en vrouwen van 40 of 50 kleden zich als teenagers’. Ik moet nog vaak aan die uitspraak denken. Ik vind overigens wel dat vele jonge royals veel behoudender zijn geworden t.a.v. blote armen, blote ruggen en korte rokken. Ooit zei een couturier geen blote armen boven de 30!

afbeelding van car

car

maandag 18 jun 2018 - 21:05

Nee op teveel punten niet erg flateus! Maar ik was in een ver verleden al fan van haar korte gefohnde haar...en deze updo bewijst maar weer dat het duizend maal minder lijzig staat! Ik zeg huppateee de schaar
erin! :))

Ohja trouwens ik vind haar zo irritant aangeleerd koninklijk accentje hebben! Beetje verwaand..kan het niet goed benadrukken! Ik zou haar pas echt waarderen als ze 100procent haar zelf was!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 18 jun 2018 - 22:15

Mabel is in de regio Den Haag geboren (Pijnacker), dus ik vermoed eerlijk gezegd dat ze van jongs af een Haags accent heeft. Oftewel, het hoeft niet perse zo te zijn dat ze dit pas aangeleerd heeft toen ze prinses werd.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 18 jun 2018 - 23:42

Pijnacker is niets bekakts aam

afbeelding van car

car

dinsdag 19 jun 2018 - 13:03

Hahahaah

afbeelding van Jannie

Jannie

maandag 18 jun 2018 - 23:30

Nee joh, ik ken den Haag en Pijnacker redelijk, weinig mensen die daar zo praten, haha.

afbeelding van car

car

maandag 18 jun 2018 - 22:42

Aha! Naja ik weet het niet! Uiteindelijk moet ik maar haar boodschap dr uit filteren :)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 18 jun 2018 - 20:46

Echt verre van een succes, deze outfit. Sterker nog, als ik Viktor en/of Rolf was zou ik niet blij zijn met hoe slecht dit past bij de buste, en met hoe onvoordelig dit jurkje Mabel staat bij haar taille. Plus nog schoenen die ik niet mooi vind...

Om positief af te sluiten: mooi kapsel, mooie make-up, en ook de standvastigheid wat betreft Mabel's 'signature' strikken kan ik wel waarderen.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 18 jun 2018 - 20:20

De zusjes Wisse Smit zien er nogal clownesk uit in hun babydoll.
Lijkt net alsof ze een babybuikje hebben en dan die die beentjes, of eigenlijk die knieën.
In snap niet dat ze er zo bij willen lopen.

Het kapsel van Mabel vind ik geweldig. Zoals hier bovendien al gezegd, net Marilyn Monroe.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 18 jun 2018 - 20:14

Leuk jurkje is het. Maar niet voor Mabel. Ze heeft de borsten er gewoon niet voor en de jurk staat beter bij een jonger iemand, maar ik kan het totaal mis hebben.
Wat een leuke vrouw, dat wel.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 18 jun 2018 - 20:09

Wauw wat ziet Mabel er weer geweldig uit! Prachtig opgestoken kapsel (op de foto’s van Robin Utrecht zie je de haarspelden). Super leuk dat ze weer voor Victor & Rolf kiest, maar van zulke ontwerpers verwacht je wel dat de jurk perfect zit. Misschien zitten de coupenaden te laag, de hals te hoog... kortom geen flatterende voorkant. De rok met strikken en het geraffineerde rugpand is prachtig.
En hoe leuk dat ze alweer in de prijzen valt. Zo verdiend!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 18 jun 2018 - 20:05

Edwin, herken jij de armband en de strikbroche? De armband komt mij bekend voor, maar ik kan me vergissen. Of wacht, dat is denk ik een armband van Koningin Mathilde, die zal ze niet dragen. Herken jij ze?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?