Tijd voor een serie over de kleding van Prinses Laurentien! Laurentien koopt haar kleding vaak 'gewoon in de winkel', zonder het speciaal te laten ontwerpen. Natuurlijk gaat ze ook vaak langs bij Hardies in Den Haag, maar ook daar laat ze haar kleding lang niet altijd ontwerpen, maar neemt ze iets uit het rek - al dan niet aangepast - . Daarom is het tijd om eens te kijken naar de kledingmerken die Laurentien draagt. En, welke Royal shopt ook bij dit confectiemerk?

Prinses Laurentien droeg tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2011 een taupekleurige jurk en mantel met print in groen en wit.

Foto

Foto ©Prins Claus Fonds

Later kwam deze mantel opnieuw in beeld, ze draagt er een effen olijfgroene jurk onder. Ik heb tijden gezocht, maar helaas, de mantel was onvindbaar. Tot ik onlangs op een tweedehands kleding website een jurkje tegen kwam met nagenoeg dezelde print! De mantel is van Rena Lange, wat inmiddels is bevestigd door de eigenaar van Hardies! Prinses Laurentien shopt vaak bij Hardies in Den Haag. Ook zij verkochten kleding van dit merk! 

Foto

Foto

Foto

Foto

Info over het merk Rena Lange:

Rena Lange werd opgericht door Renate Günthert-Frick. Deze Duitse designer, die ook prêt-à-porter kleding verkoopt, nam met haar man Peter een korsettenbedrijf over, dat in 1916 door zijn ouders was opgericht. Samen startten ze vervolgens het merk Rena Lange, dat in 1958/1959 met de eerste Haute Couture collectie kwam. In 1982 verscheen de eerste prêt-à-porter collectie. In 2001 droegen ze het bedrijf over aan hun zoon Daniel. Helaas is het bedrijf Rena Lange in 2015 geliquideerd, nadat er na een faillissement geen koper werd gevonden voor het bedrijf.

Wie draagt nog meer kleding van dit merk?

Netty Royal meldt op haar site dat Nadja Anna Zsoeks, de bruid van de Vorst zu Schaumburg-Lippe een bruidsjapon droeg van Rena Lange.

Wat vinden jullie van deze mantel van Prinses Laurentien?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 13 jan 2017 - 15:00

Log gewijzigd, info toegevoegd over het merk en wie hier nog meer kleding van droeg. Dit hoop ik bij iedere log in deze serie te gaan doen ;).

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 13 jan 2017 - 10:12

Dat groene lapje er overheen snap ik niet helemaal. De jas zelf is zoals alles van Hardies, totaal mijn smaak niet. Bijna oubollig gewoon.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 13 jan 2017 - 10:08

Zoals eigenlijk altijd: wat een verschillende meningen. Mooi vind ik dat ;).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 13 jan 2017 - 08:00

Ik ben nooit zo weg van de kledingstijl van Lautentien, maar dit kan ik waarderen.
Deze jas vind ik echt leuk.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 13 jan 2017 - 00:05

In één woord: afschuwelijk!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 12 jan 2017 - 23:47

Lieve Laurentien, je kunt mij altijd bellen.
Gratis online intake gesprek: deze jas mag weg. Snel. Meteen. Nu.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 12 jan 2017 - 23:40

Mantel + groene cape van outfit 1 (met daaronder leuke zwarte laarzen) zijn a.h.w. samengevallen in mantel 2 ! Die eerste outfit vind ik nog zo slecht niet !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 13 jan 2017 - 03:22

Wat bedoel je? Het gaat hier om 1 en dezelfde outfit, en de foto's waar jij op doelt zijn van dezelfde gelegenheid. Alleen de allereerste foto is van de Prins Claus Prijs uitreiking 2011. Maar daar kun je haar bijna niet zien (ik heb helaas geen duidelijkere foto's van dat moment die ik hier mag plaatsen).

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 13 jan 2017 - 11:37

Nu zie ik het ook, TWOR : ik heb me vergist : ik had op de mantel zelf ten onrechte geen groen gezien, maar dat is er wél ! De groene cape/sjaal (of hoe je het ook moet noemen) vind ik wel mooi !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 13 jan 2017 - 12:52

Ok, ik snapte even niet wat je bedoelde, vandaar mijn vraag ;). Bedankt voor je uitleg!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 12 jan 2017 - 23:04

Vreselijk, hoe kan men zo iets dragen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 12 jan 2017 - 22:24

Leuke jas. Ik hoop dat ze ook de jurk heeft en dat we Deze nog eens te zien krijgen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 13 jan 2017 - 03:20

Volgens mij draagt ze er een jurk onder, maar niet deze. Een met een ronde kraag.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 13 jan 2017 - 12:10

Lieve kleurtjes van de 2e jas. Die kan ze nog een keer dragen! (Zonder de sjaal)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?