Meghan Markle viert vandaag haar 39ste verjaardag. Daarom blikken we in deze blog terug op enkele opvallende outfits van de hertogin. 

Het begon in 2016 als een waar sprookje. Meghan Markle, burgermeisje en actrice, veroverde het hart van niemand minder dan prins Harry. De eerste beelden van het paar op een tribune kan ik me nog goed herinneren. Met een zonnebril op, de armen losjes in elkaar gehaakt en een brede lach op het gezicht leken ze het gelukkigste stel op aarde. Helaas duurde de periode van geluk en positiviteit maar kort, want op de dag vanhet huwelijk veranderde het gejuich van de Britse tabloids opeens in een stortvloed aan negativiteit. Met de meest bizarre berichten werd Meghan finaal de grond in gestampt. Zo zou zij de oorzaak zijn van de kaalheid van prins Harry, en met haar voorkeur voor avocado's de wereld verwoesten.

Tegengas
Heel begrijpelijk, maar mijns inziens ook een beetje dom, ging Meghan de strijd met de media aan. Zo nodigde ze bij officiële gelegenheden alleen nog maar de journalisten uit die haar aanstonden en off the record gaven haar beste vriendinnen interviews over de goede kanten van de hertogin. Ook het nieuwe boek Finding Freedom lijkt een onderdeel van de strijdvaardige aanpak te zijn. Het zal mij benieuwen hoe de toekomst eruit gaat zien, en ik hoop met heel mijn hart dat we geen herhaling krijgen van de geschiedenis. Prinses Diana vertelde in de jaren negentig immers ook off the record haar kant van het verhaal, en we weten allemaal hoe het is uitgelopen op een ongekende mediaoorlog. 

Selectie
Maar goed, terug naar haar kleding, want daar draait deze blog uiteindelijk om. Ik moet zeggen dat het niet meeviel om een selectie te maken, maar onderstaande outfits zijn mij in ieder geval bijgebleven. Wil je er graag een toevoegen? Post dan even een linkje in een reactie. 

Met stip op nummer 1: de rode cape-jurk van Safiyaa. 

De belijning, de stof, de kleur, het uniform van de prins: werkelijk alles klopte bij het laatste gala van Harry en Meghan. 

Op nummer 2: zwarte midi-jurk van Givenchy 

Het kan je bijna niet zijn ontgaan: de midi-lengte domineert het modebeeld. Of je nou bij H&M shopt of Valentino: vrijwel elke rok of jurk tikt de kuit wel aan. Voor veel dames is dat goed nieuws, want kniëen winnen slechts zelden een schoonheidsprijs. Toch schuilt er ook wel een gevaar in de keurige roklengte. Een flinke dosis tuttigheid ligt immers altijd op de loer. Hoe voorkom je dat, indien gewenst? Met haar zwarte japon van Givenchy laat Meghan mijns inziens een paar goede to do's zien. Zo is het rokgedeelte voorzien van een flinke split, en in plaats van een klassieke bloemenprint, is de jurk versierd met een subtiel lijnenspel van verschillende stoffen. Een paar goede hakken met strik maken het geheel af en geven haar slanke benen nog wat extra body. 

Nummer 3: felblauwe jurk uit de collectie van Victoria Beckham 

Dat je met blauw goed kunt uitpakken, heeft koningin Máxima tijdens de inhuldiging wel bewezen. Voor de twijfelaars heb ik hier nog een foto van Meghan op een van haar laatste activiteiten als werkende royal. Het felblauw knalt van mijn scherm af, en onderstreept haar krachtige en energieke karakter op een slimme manier. Een mooie broche of opvallende oorbellen hadden het plaatje mijns inziens helemaal af gemaakt. 

Kwartet! Op nummer vier: een maxi-jurk van Martin Grant. 

Meghan kan een goede jeans erg waarderen, maar weet ook wel raad met een maxi-jurk. Op Bondi Beach droeg ze dit gestreepte exemplaar van Martin Grant. Espadrilles erbij en een nonchalante staart: klaar is Kees Meghan. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Senna

Senna

donderdag 06 aug 2020 - 10:36

Wauw die rode jurk is prachtig en helemaal in combinatie met zijn uniform.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 05 aug 2020 - 23:21

...velen vergeten, dat aan het engelse hof geen extra-vagante kleding wordt gedragen, zeker niet in het bijzijn
van de Koningin bij officiele gelegenheden - en dat is ook goed zo. Van 'tuttig' kan dan ook geen sprake zijn,
men hoeft dergelijke kleding niet op zichzelf te betrekken. Meghan heeft een onberispelijk gevoel voor passende
kleding bewezen, die past bij haar persoonlijkheid em haar verschijning onderstreept.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 05 aug 2020 - 22:09

Ik vond niet alles mooi wat ze droeg. Op deze site wordt door sommige dames nog wel eens snel het woordje “saai” aangehaald. Vandaag ga ik dit woord voor het eerst neerpennen voor de kleding van Meghan. de laatste drie dagen als senior royal waren optredens van unikleuren, een blauw vlak, toen een knal rood vlak en als laatste een groen vlak, saai. Over het algemeen was de kleding soms! chique maar vrij eentonig.
Tot nu toe leiden ze niet echt een leven in de luwte met rechtszaken die ze aanspannen, een boek dat is uitgekomen, waarbij ze de schrijvers geholpen moeten hebben zeggen kenners omdat er simpelweg teveel inside-information instaat, hun constante zoom- optredens. Ik heb zelf het idee dat ze er zelf nog niet uit zijn wat ze nu eigenlijk willen, vrij onrustig allemaal, in scherpe tegenstelling met de wat saaie kleding die zij als senior royal droeg.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 06 aug 2020 - 09:09

Dat laatste kan ze niet kwalijk genomen worden, toch? Ze kwamen in een roller coaster terecht, en ik kan me voorstellen dat je dan niet gelijk helemaal helder hebt wat je nu wilt. Zeker niet als het coronavirus roet in het eten gooit. Ik hoop en denk dat ze zich in de toekomst gaan inzetten voor een betere wereld. Hopelijk kiezen ze daarbij onderwerpen die hun geloofwaardigheid niet in de weg staat.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 06 aug 2020 - 16:38

Met die laatste zin slaat u nu precies de spijker op de kop! Het zit hem in het woordje ´geloofwaardigheid`.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 aug 2020 - 14:31

Jammer voor ons dat ze hun eigen weg gekozen hebben, want ik vind Meghan een hele inspirerende vrouw met een geweldig gevoel voor mode. Maar ze hebben groot gelijk dat ze voor een leven in de luwte kiezen.
De rode jurk is geweldig! De gestreepte jurk van Grant vind ik ook erg leuk.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 05 aug 2020 - 13:20

De rode lange jurk is inderdaad ongelooflijk schitterend ! Wat een stijlvolle, verrukkelijk chique japon !! (Letizia had er ooit ook zo een aan, bij de viering van Willem-Alexanders 50e verjaardag in 2017; zie http://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-mode-algemeen/koningin-..., look 6 ) .
De veel te korte periode van haar openbare verschijning was als een komeet ! Ja, met Meghans 'vertrek' zijn we ontzettend veel kwijtgeraakt - dat is bijzonder jammer en bitter ! Wat hadden we anders niet allemaal aan pure verwennerij mogen verwachten !!

afbeelding van XX

XX

dinsdag 04 aug 2020 - 21:35

Schitterend, haar uni kleurige jurken met steeds een mooie moderne twist.

Overigens staat haar (voor mij) opvallendste kledingstuk er niet tussen: de Ralph & Russo jurk die ze droeg op de officiële verlovingsfoto’s.

Ik ben nog steeds opnieuw verbaasd als ik die (overigens schitterende) jurk zie, ik vond hem nog al risqué.

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 04 aug 2020 - 19:54

Meghan heeft een prachtig figuur, ze staat zowat met alle modellen . De jurk op de onderste foto vind ik niks stof en model zijn minder fraai.

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 04 aug 2020 - 17:34

Inderdaad Siobhan, jammer hoe het allemaal loopt met Meghan en Harry. Over hoe en waarom het zo gaat kunnen we alleen maar gissen. Maar feit is dat Meghan een geweldige kledingstijl heeft. Simple, chic, eigentijds. Wat dat betreft is het jammer dat we haar niet zo vaak meer in de schijnwerpers zullen zien.

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 04 aug 2020 - 17:02

Ze heeft een keer een kanariegele jurk aangehad. Die vond ik ook zo mooi. Deze keuzes zijn ook prachtig. Die rode jurk.....

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 04 aug 2020 - 14:11

Ik vind de witte japon op de avond van het huwelijk heel goed staan.
Ze kan heel veel kleuren goed hebben, donkerblauw, lichtrose, paars, groen.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 06 aug 2020 - 11:27

Helemaal met je eens, ik vind haar kledingstijl heel mooi, zo chique juist door de eenvoud, Ik had het fijn gevonden om daar meer en langere tijd van te kunnen genieten.
Maar Harry mis ik het meest.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 06 aug 2020 - 18:36

Zeker! Het was chique en modieus zonder tuttig/saai te zijn. Zo jammer... ik hoop dat ze gelukkig zijn/worden.

afbeelding van Linda_s

Linda_s

woensdag 05 aug 2020 - 14:16

Ja deze van Givenchy met de schouder omslag/kap vind ik ook heel mooi!

Ik vind ook de donker blauwe jurk van roland mouret erg mooi, wat zou ik die graag hebben https://images.app.goo.gl/ha8TUv713nWwU8B99

Chic en understated met een kleine twist!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?