Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof. mr. Pieter van Vollenhoven waren vrijdagavond 22 november aanwezig bij de 38e editie van het Peter Stuyvesant Bal in New York.

Het bal wordt jaarlijks georganiseerd door de 'Netherland-America Foundation' (NAF) waarvan Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven beschermvrouwe en beschermheer zijn. De Netherland-America Foundation ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesant Bal worden gebruikt voor studiebeurzen en andere uitwisselingsprogramma's op het terrein van onderwijs, wetenschap en cultuur.

Mode 
Een bal vraagt natuurlijk om heel wat pracht en praal, en daarin stelde prinses Margriet absoluut niet teleur. Voor de gelegenheid had ze namelijk een nieuwe avondjurk besteld bij Addy van den Krommenacker, die onlangs zijn faillissement aankondigde. Ik weet niet of het toeval is, maar ik vind het in ieder geval fijn dat de ontwerper zijn vakmanschap en voorliefde voor mooie stoffen heeft kunnen bewijzen bij dit ontwerp. Want kijk maar eens naar de rok, waar de bloemen zo subtiel en luchtig in geweven zijn, dat ze haast geschilderd lijken. En het brodékant van het tule bovenlijfje is al even bijzonder, want met de hand is hierop borduurwerk van parels, pailletten en swarovski aangebracht. Dat vraagt om een close-up, niet waar?

En dan de juwelen, want ja: die zijn er ook nog! Op haar hoofd draagt de prinses het zogenoemde Zonnestraal-diadeem van Mellerio, oftewel: het bruidsdiadeem 'van' prinses Mabel.

Daarnaast zien we het zogeheten visnetcollier, waar onze juwelenkenner Edwin onlangs het volgende over schreef: "Het modern ogende collier, gemaakt van platina, bevat ongeveer honderd individueel gezette diamanten in drie rijen. De diamanten zijn verschillend van grootte en de middelste rij bevat de grootste diamanten, die tevens demontabel zijn. In het verleden is dit collier ook gezien met parels en saffieren. Tijdens de feestelijkheden rondom de verjaardag van Koning Harald van Noorwegen, droeg Máxima de saffieren versie voor de eerste keer. Het collier was een huwelijksgeschenk van Koningin Emma voor haar dochter Wilhelmina in 1901."

De verschillende opties op een rij: 

En last but not least ook nog wat aandacht voor de parelarmband van de prinses. Dit juweel is speciaal voor koningin Wilhelmina gemaakt door Van Kempen en Begeer. Zij was dus ook de eerste royal die er mee werd gespot. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mario1974

Mario1974

vrijdag 01 mei 2020 - 13:53

Wat ik zo jammer vind bij prinses Margriet en prinses Beatrix, is dat het altijd net lijkt of die tiara's er van een end ingegooid zijn... de helft zie je niet en dan die pony er nog voor... dat zou toch beter kunnen. Verder kanjers van vrouwen hoor! ;-)

afbeelding van PK020

PK020

vrijdag 29 nov 2019 - 20:29

Prinses Margriet is en blijft een mooie verschijning, en ik heb enorm respect voor haar rol als "understudy". Niet iedereen kan zich daarin vinden en voegen, Margriet wel! En niet alleen als 'plaatsvervanger" maar vooral als zichzelf, en ja ook 'plaatsvervanger'; HULDE voor deze prinses. Aanvankelijk de nummer 3 in de rij, de prachtige prinses Irene / one of my favourits/ "haakte af" door haar huwelijk destijds met de liefde van haar leven, Don Carlos de Bourbon Parma. Terecht dat je "afhaakt" ook al ben je nummer 2, 'the spair', zoals Engelsen plachten te zeggen.... Altijd kiezen voor de liefde van je leven?! Ik zeg JA!
https://isgeschiedenis.nl/nieuws/het-controversiele-huwelijk-van-prinses...

Terug naar prinses Margriet en haar outfit in NY:
TOP:
- Prachtig prachtig prachtig, licht en ietwat donkerblauw, totaal niet saai, echt mooi! Ik las reacties hier dat het 1 lichtblauwe kleur zou moeten zijn, dan krijg ik associaties met een 'duster'.... Argh, kent U dit, een duster?
- Addy heeft in mijn beleving de juiste tonen weten te pakken en daarom leeft het meer, en roept het dus diverse reacties op; m.i. missie meer dan GESLAAGD!
- En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige stoffen, het handwerk, passie voor "de zaak" top outfit!

TIP:
- Ik las ergens een te diep decolleté. Kan me er "iets" bij voorstellen maar ik doe een nieuwe suggestie; de juwelen rondom de hals matchen niet met het decolleté.... Een prachtig halssieraad, onze koningin weet er ook wel raad mee, èn op de juiste manier, maar voor mij hier 'minder juist'. Een iets lager hangend juweel zou voor mij meer passend zijn.

Op naar koningin Maxima in Pakistan! :-)

afbeelding van Anna

Anna

maandag 25 nov 2019 - 20:08

Prinses ziet r weer beeldig uit.Alleen t tasje vind ik r niet zo mooi bij passen.Samen met Prof.van Vollenhoven,een stel om trots op te zijn.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 25 nov 2019 - 18:25

Niet meer nodig, Josine plaatste op hetzelfde moment als ik ;)

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 25 nov 2019 - 15:09

Prinses Margriet en Pieter vormen een mooi paar.De kanten top vindt ik heel mooi, en de rok staat er goed bij. Het collier en het diadeem zijn goed gekozen. Toch wel een apart idee dat je je sieraden met anderen moet delen en niet je eigendom zijn. Sieraden zijn best persoonlijk vindt ik..

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 25 nov 2019 - 16:15

Dit denk ik ook altijd als ik die mooie juwelen door verschillende leden van de koninklijke familie zie dragen .
Hoe mooi en kostbaar en bijzonder ze ook zijn, er gaat toch niets boven persoonlijke sieraden ?

afbeelding van Els

Els

maandag 25 nov 2019 - 14:04

Vind de jurk qua kleur niet zo'n geweldige combinatie. De top had volgens mij beter gestaan als hij dezelfde kleur had gehad als de rok.
Wat betreft Addy: Hij stopt alleen met de winkels, omdat hier geen betrouwbaar personeel voor te krijgen is en hij te weinig tijd heeft voor het beheer hiervan. Een winkel die slechts bepaalde tijden open is, dat werkt niet en dat is te duur qua exploitatiekosten. Hij blijft wel ontwerpen haute couture op persoonlijke basis, maar niet meer vanuit de winkels, geen pret-a-porter meer. Hij is failliet wat betreft de winkels, niet persoonlijk.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 25 nov 2019 - 13:57

Een prachtig koninklijk stel! Wat ziet prinses Margriet er schitterend uit. Maar ook dhr Pieter ziet er stijlvol uit. De jurk kleed zo netjes, de sieraden met zorg gekozen, heel mooi kapsel. Ook een oudere prinses kan er elegant uitzien.

afbeelding van Henny

Henny

maandag 25 nov 2019 - 10:27

Een beeldige jurk en een heel mooie prinses. De kleur staat haar prachtig. Het is een mooie getemperde kleur blauw.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 25 nov 2019 - 09:19

Mooie jurk, staat Margriet goed. Ik vind de kleur erg mooi. Ook de combinatie met de ketting is goed gekozen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 24 nov 2019 - 22:15

Wat leuk een nieuwe avond jurk die haar goed staat! De sieraden zijn wonderschoon.
Ik heb ooit een set gekocht bij Addy. Mooi gemaakt...maar 1x gedragen...vond t toch te ouwelijk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 24 nov 2019 - 20:11

Wat zien ze er mooi uit en wat fijn dat Margriet weer voor een ontwerp van Addy van den Krommenacker kiest. Ze zal deze ontwerper wel gaan missen...Prachtyge sieraden keuze ook weer. Kortom top!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 24 nov 2019 - 17:59

Stralend stel!!Margriet is tot in de puntjes verzorgd,en inderdaad voor een dame op leeftijd heeft ze een prima figuur!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 24 nov 2019 - 13:53

Wat heeft Margriet een mooi figuur en uitstraling. Een mooi paar.
Hele mooie jurk, maar inderdaad jammer van het verschil in kleur van top en rok. Ik ga voor de onderste kleur.
Ook prachtige sieraden.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 24 nov 2019 - 07:59

Misschien ben ik het wel eens met Doro. In elk geval vind ik de kleur kant vrij hard voor Margriet. De top is inderdaad prachtig gemaakt maar ik vind het iets te jong voor deze dame. En het decolleté had een tikje hoger mogen sluiten. De stof van de rok is fantastisch. En Margriet is en blijft een prachtige vrouw.
Wat jammer voor Addy, hij lijkt me altijd een bijzonder innemende man. Zijn ontwerpen vind ik altijd nét niet. Iets te vergezocht, of oubollig, of qua kleur te fel of schel. Maar smaken verschillen gelukkig..

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 24 nov 2019 - 01:42

ACh wat zien ze er stalend prachtig uit, mooi stel mensen! En wat een schitterende kleur japon heeft prinses Margriet aan! Mooie kleur, prachtige rijke stof en subliem mooie juwelen! Oh oh zo jammer van Addy van de Krommenacker. Ik heb het ook altijd zo ontzettend jammer gevonden dat Máxima eigenlijk nooit iets van hem droeg, het is echt een geweldig smaakvolle couturier.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 23 nov 2019 - 23:50

....avondjapon is werkelijk prachtig en meesterlijk gemaakt handwerk.
Ook door de juwelenkeuze is de Prinses een waarlijk vorstelijke verschijning
Jammer, dat Krommenacker zjin failliesement moest aankondigen.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 23 nov 2019 - 23:50

Beeldig maar ik vind de onderste kleur t mooist. Daar had de hele jurk van mogen zijn.
Wat een figuurtje heeft Margriet! Ze is zoo jeugdig, ontzettend leuk

afbeelding van Molly

Molly

zaterdag 23 nov 2019 - 22:50

Ik vind ze beide er mooi uitzien.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?