Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven hebben gisteren in de tuinen van museum Paleis Het Loo in Apeldoorn de opening van de tentoonstelling 'Blauw & Bont, Delfts blauw in de paleistuinen' verricht.

In het zomerseizoen zijn in de tuinen van museum Paleis Het Loo 45 bijzondere Delfts blauwe vazen te zien. De vazen zijn vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen, die in de 17e eeuw zijn gemaakt voor de eerste bewoners van Paleis Het Loo, Koning-stadhouder Willem III en Koningin Mary. Van de oorspronkelijke vazen op Het Loo zijn alleen scherven overgebleven. Verspreid over Europa zijn drie originele koninklijke vazen achterhaald, die als voorbeeld dienden voor het vervaardigen van de replica’s. Delfts aardewerk vazen waren in de 17e eeuw exclusieve blikvangers in veel baroktuinen. Ze werden gevuld met destijds exotische planten als oranjeboompjes en ananasplanten.

Voor de tuinvazen zijn mallen gebruikt, die zijn vervaardigd door met moderne technieken scans te maken van de bewaard gebleven vazen. Bij de productie en de handbeschildering is de hoogstaande 17e-eeuwse tinglazuurtechniek toegepast.

Prinses Margriet draagt een zwart kanten vestje op een witte rok met zwarte print.

Margriet draagt een riem met een grote bloem aan de voorkant:

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven draagt een donkerblauw pak, met - zoals (bijna) - het margrietje op zijn revers! En, deze keer draagt hij ook een donkerblauwe stropdas met margrieten!

Wat vinden jullie van de outfit van Prinses Margriet, en van het margrietje van Pieter van Vollenhoven?

Foto's met dank aan ©Royalduo, Jannemieke

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 21 jun 2016 - 16:28

Ja, ze ziet er heel goed uit (kleding en uiterlijk)!

afbeelding van Jens

Jens

zondag 19 jun 2016 - 15:32

Wat is ze toch een prachtige vrouw met dat mooie hoofd en dat volle haar. De kanten top is prachtig maar niet op deze rok, geweldig die Margriet broche.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 19 jun 2016 - 08:26

Dat Prinses Margriet niet vaker in het zonnetje wordt gezet door haar jaaaarenlange inzet voor álles wat het Koningshuis betreft, is mij een raadsel.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zondag 19 jun 2016 - 08:25

Heeft ze deze rok niet al eerder gedragen? Ook de top komt me zo bekend voor.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 18 jun 2016 - 22:31

Zeer elegante outfit !

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 18 jun 2016 - 19:47

Ik vind het kanten vestje mooi, de rok is ook leuk, maar de combinatie vind ik minder , Kant is het mooist op een uni stof !

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

zaterdag 18 jun 2016 - 19:44

Wat een prachtige prinses, ziet er nog zo goed uit voor haar leeftijd.
Kleding vind ik erg mooi!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?