Prinses Beatrix onthulde gistermiddag in Dordrecht een standbeeld van Willem van Oranje. In deze blog kijken we naar haar kleding en zeer bijzonder hoedenkeuze. 

Het is volgens mij geen geheim dat ik een zwak heb voor onze voormalige vorstin. Haar lach, doortastende optreden en verzorgde voorkomen maken haar koninklijker dan wie dan ook, en dat werd gisteren ook weer stijlvol benadrukt met een prachtig ensemble van Véronique van Groeningen. Deze Amsterdamse couturier begint het ontwerpproces vaak met de mouw, en dat zal bij dit pak vast niet anders zijn geweest. De split, strik en bies maken van de mouw een echte eyecatcher. En kijk vooral ook even naar de prachtige stof. 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Close-up van de stof: 

En dan nu wat aandacht voor de hoed. Want lieve dames, herkennen jullie hem ook? Deze dieprode verenhoed kwam eerder in beeld op Prinsjesdag 1996! Het hoofddeksel gaat dus al meer dan 20 jaar mee, en nog steeds ziet hij er actueel en als nieuw uit. Chapeau, zullen we maar zeggen. 

En dan ook nog even een foto van een eerder draagmoment, waarbij er werd gekozen voor een andere hoed. Welke combinatie vinden jullie mooier? 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 12 okt 2019 - 14:19

Dit is precies Beatrix haar style. Ze trekt zich nergens wat van aan ( wat in de mode is bedoel ik dus) Dat vind ik eigenlijk hartstikke leuk. Echt een eigen style en eigen smaak. Het is niet mijn smaak
Ik vind de kleur haar goed staan

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 11 okt 2019 - 17:55

Prachtig gekleed is onze Prinses Beatrix, als ik me net vergis heet zo'n pakje Deux Piéces Ensemble. Jaren geleden hoorde je dat meer in de koninklijke berichten bv bij een bezoek en dergelijke. Maar dit terzijde. De prinses is altijd chique gekleed. Zelden slaat zij de plank mis. Het waardige staatshoofd heeft ze altijd met haar kledingstijl weten uit te dragen . Heel knap. Dat gewone van haar moeder Juliana lag haar niet, en de kledingstijl van haar schoondochters zullen met een kritische blik beken worden. De hoed vind ik prachtig, de kleur vind ik har super mooi staan, past uitstekend goed bij en op het kapsel. Ze is blijft voor mij De Koningin!!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 11 okt 2019 - 14:45

Wat een mooie vrouw is prinses Beatrix toch! Welke hoede ze ook draagt, ze ziet er altijd perfect uit. Beide hoeden passen prima bij de outfit.

afbeelding van zara

zara

vrijdag 11 okt 2019 - 09:41

Toch wel een lichte voorkeur voor de hoed uit 1996! Hij heeft een mooie opwaartse lijn, en de diepe wijnrode kleur vind ik prachtig.
(Wat heeft het standbeeld van Willem van Oranje trouwens een eigenaardige helblauwe kleur!)

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 10 okt 2019 - 21:28

Ja, van mij mag ze zeker nog koningin Beatrix genoemd worden. De huidige Koning kan dit toch veranderen?
Of Koningin Moeder zoals in Engeland.

afbeelding van Anouk

Anouk

vrijdag 11 okt 2019 - 07:34

Koningin- moeder is een titel die niet bij Beatrix past. Waarom niet? Omdat een koningin-moeder de weduwe is van het overleden staatshoofd en moeder van het nieuwe staatshoofd ;-) en in dit geval was Beatrix zelf het staatshoofd, dus dat lijkt mij raar. En in België, Spanje en Japan houden ze dan wel de koningstitel, in berichtgeving is het vaak verwarrend kennelijk. Ik heb ergens gelezen dat Juan Carlos het woord emeritius koning verschrikkelijk vind. Ik snap het sentiment van velen om Beatrix koningin te blijven noemen, maar ze kiezen er zelf voor om terug de prinsessentitel te voeren (Wilhelmina voorop.)En ik snap die keuze wel, zo schep je duidelijkheid over de rol van iedereen binnen Het Huis. Er komt een moment dat we haar weer terug koningin noemen, maar ik hoop van ganser harte dat ze nog een lange tijd prinses blijft. :-)

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 10 okt 2019 - 17:47

Ik herkende de hoed gelijk van Prinsjesdag voordat ik nog maar iets gelezen had. Van Prinsjesdag met Prins Claus aan haar zijde!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 10 okt 2019 - 15:33

Toch de vorige gelegenheid met de andere hoed.
Vind dit exemplaar niet zo passen bij vorm gezicht,moeke achtig.
Vind de andere hoed "pittiger staan.
Kleur van de kleding heel fraai

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 10 okt 2019 - 15:13

Heel mooi. Ik ga voor de hoed die ze gister droeg, is een mooi geheel.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 10 okt 2019 - 14:07

Wat mooi om op deze leeftijd er steeds zo goed en verzorgd uit te zien .
Werkelijk aan alles wordt aandacht en zorg besteed .
Ik begrijp wel dat er zijn die het vaak TE voorspelbaar vinden, zelf vind ik dat op oudere leeftijd juist mooi , het straalt rust en stabiliteit uit..
Ook voor mij had Beatrix de titel koningin mogen behouden .

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 10 okt 2019 - 11:00

Echt een Beatrix silhouet. En dat bedoel ik niet heel erg positief, want het is in mijn ogen vrij voorspelbaar en vaak veel van hetzelfde.

Maar ach, altijd fijn om haar te zien!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 10 okt 2019 - 10:19

Een mooie outfit. Ik vind de hoed van gisteren er het mooist erbij staan. Goed bewaard! De mouw waait open bij wind en dat is bij een 80-jarige minder mooi.
Heerlijk die mooie stof. En wat een mega beeld van WvO!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 10 okt 2019 - 10:45

Er zit volgens mij ook een ondermouw onder. Of hoe je dat ook noemt ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 10 okt 2019 - 13:11

Op de laatste foto kun je zien dat de mouw net boven de elleboog open is. Dan zie je inderdaad een blote arm.

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 10 okt 2019 - 10:14

Prachtige Rembrandtachtig hoofddeksel. Vind de outfit persoonlijk niet de meest fraaie, maar heeft natuurlijk wel op en top de Beatrix signatuur. Helemaal eens met de constatering dat als er iemand koninklijk is, dat dit prinses Beatrix is. Jammer dat ze de titel koningin niet meer mag voeren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?