Gisteren werd in Monaco de Nationale Feestdag gevierd! Daarbij waren er zoals gebruikelijk verschillende activiteiten: een ceremonie op het plein en het Te Deum, waarbij Prins Albert, Prinses Charlene, Prinses Caroline, Charlotte Casiraghi, Pierre en Beatrice Casiraghi, Prinses Alexandra, Prinses Stephanie en haar zoon, Louis Ducruet aanwezig waren.

Na het Te Deum verscheen de Koninklijke familie voor de open ramen van het Paleis. Er werd 1 minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Parijs (wat overigens ook tijdens het Te Deum al werd gedaan). Op een gegeven moment verschenen ook de kleine Prinses Gabriella en Prins Jacques op de armen van hun ouders. Altijd weer een feest om de kleintjes er bij te zien: alleen de glimlach die ze bij hun ouders vandaan weten te toveren!

Prinses Charlene ging gekleed in een exclusieve jurk in cassiskleur, die is ontworpen door Akris. 

Daarbij draagt ze een hoedje, handschoenen, pumps en een panty in dezelfde kleur.

Prinses Caroline gaat gekleed in een zwart/grijze robe manteau. Vermoedelijk een outfit van Chanel, wat haar favoriete ontwerper is. Ze draagt een bijpassende zwarte haaraccessoire. 

Prinses Stephanie, de jongste zus van Prins Albert, koos voor een rood met zwarte outfit. 

Charlotte Casiraghi ging gekleed in een beige plisserok, met daar over heen een lila mantel. Haar zwarte tasje is van Gucci, te herkennen aan het logo op deze foto. Beatrice Casiraghi, de vrouw van Pierre, ging gekleed in zwart met creme/wit. Prinses Alexandra von Hannover droeg een kort donkerblauw jurkje, met daar over heen een donkerblauwe mantel.

Alexandra draagt een rood tasje van Chanel.

 

Wie vinden jullie het mooist gekleed?

Overigens staan de familieleden op verschillende foto's wat triest, maar dat heeft er ook mee te maken dat er op verschillende momenten een minuut stilte werd gehouden in verband met de aanslagen in Frankrijk.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 21 nov 2015 - 18:46

Bravo voor Charlene!

Ze wint van alle dames!

En eens met Merel over BBC! En waar was Andrea? Volgens mij had hij zich lang gewaand als troonopvolger...

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 nov 2015 - 15:24

Ik vind de kleding van Charlene heel mooi: alles in één (mooie) kleur, een elegant hoedje met voile, mooie structuurstof, heel interessante coupe. Ik vind het alleen niet zo bij haar figuur passen. Ze heeft een omgekeerd A figuur, en dit kleine hoedje icm de jurk met de hoge hals en weinig volume op de heup versterkt dat. Ik stel me de jurk met een v-hals voor en een uitstaande rok, dat lijkt me veel mooier bij haar.

La BBC (hahaha) is toonbeeld van elegantie. Maar ook wel stijfjes/ouwelijk/veilig, zo'n langere mantel over een rokje/jurkje. Het hoedje vind ik (wel) geweldig. Caroline in Chanel, maar ik vind het helemaal niets, vooral die geplooide strook aan de rok en kraag niet. De rest van de vrouwen in de familie zien er beetje kaal uit, meer alsof ze boodschappen gaan doen dan dat ze een officiele gelegenheid bijwonen.
Ik werd eigenlijk vooral blij van Pierre. Lekker eigenwijs afwijkend in een goed grijs pak met grijze stropdas. Daar houd ik van.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 21 nov 2015 - 20:36

@Merel: ik heb lang zitten puzzelen waarom ik de outfits van Charlene bijna altijd zo mooi vind maar jij schrijft het: 'alles in één (mooie) kleur'. Het is een gave om als je álles kunt dragen en alles kunt aantrekken, om dan toch chique en ingetogen te blijven. En dat kan Charlene als geen ander. En in het verleden al helemaal. Ik hou daar erg van. Vergelijk het met het rijden in een supersnelle en dure auto: als je dan toch rustig rijdt dan maakt dát indruk, niet het scheuren met die auto om te showen.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 21 nov 2015 - 22:09

Oh wow, dat had ik nog niet eens gezien, dacht dat het een gewoon kostuum was, nu lig ik helemaal in katzwijm ;)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 nov 2015 - 15:16

Charlotte is de spitting image van haar moeder. Als ik Charlotte zie dan zie ik Caroline in haar jonge (re) jaren.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 nov 2015 - 15:10

Voor de aardigheid wat foto's van prinses Stephanie bekeken. Wat jammer dat ze haar haar te donker verft en te strak naar achteren getrokken draagt. Dit maakt haar ouder en geeft haar geen zachte uitstraling. Ze had van nature een donkere haarkleur, maar als je ouder wordt verandert ook de teint van je huid/gezicht en is een lichtere haarkleur een veel betere keuze. Ook een losser vallende haatsnit zou haar goed staan. Ik herinner me haar nog als de tomboy van de familie, tenminste dat was volgens de sensatiebladen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 21 nov 2015 - 18:42

Ja ze was ook altijd mijn favoriet
Met zo n stralende wat ondeugende lach.

afbeelding van Imke

Imke

zaterdag 21 nov 2015 - 14:14

Ik sluit me aan bij de bewonderaars wat betreft de kleding van Charlene. Prachtig elegant geheel, geïnspireerd op de twenties, de kleur is een schot in de roos en het dophoedje staat haar fantastisch. Alleen de lengte van de jurk , van voren kort en van achter lang, vind ik van voren gezien wat minder, van de zijkant erg mooi. Maar ze kan het qua figuur hebben.
Ik vind het over het algemeen allemaal wel erg chic en gekleed, die nationale feestdag ziet er toch minder vrolijk uit dan onze Koningsdag.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 21 nov 2015 - 13:34

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat de outfit en het voorkomen van Charlene een gevalletje 'hate it or love it' is ;)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 nov 2015 - 14:30

Josine@ Ach, wat heet heet, de verschillende meningen zijn hier toch niet op "haat/liefde" gevoelens gebaseerd?, want DAT zou erg zijn en waarom zouden we, we kennen die mensen niet eens, het zijn immers allemaal maar persoonlijke, eigen meningen.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 nov 2015 - 13:23

Charlene is naar de laatste mode gekleed, eigenlijk best wel een mooi geheel, haar hoedje deed me meteen denken aan een eierwarmer.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 21 nov 2015 - 11:25

De outfit van Charlene vind ik echt prachtig. Van top tot teen in een heel mooie kleur. Stijlvol en elegant. Het hoedje met de voile doet me denken aan de jaren 20.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zaterdag 21 nov 2015 - 11:21

Charlene en Beatricevind ik het mooist.

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 21 nov 2015 - 09:46

Werkelijk een hoogstandje deze outfit van Charlene ,door haar kleding en kapsel met hoedje met voile , weet ze het mooie in zichzelf naar boven te halen .
Wat mij betreft springt ze eruit zonder opzichtig of prominent aanwezig te zijn .

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 21 nov 2015 - 09:38

Heel mooi, de kleding van Charlene. Het doet me aan de jaren '20 denken met het dophoedje. De rest van de mensen kijkt zó sip...

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 21 nov 2015 - 08:43

Het is een feestdag, maar wat jammer dat dit aan hun gezichtsuitdrukking niet te zien is !!
De tweeling is schattig om te zien, volgens mij ook al in designkleding gehuld..................iets vrolijker kleurtje had voor mij wel gemogen !!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 21 nov 2015 - 10:00

Er werd wel degelijk ook gelachen, maar zoals ik onderaan de log in vette letters heb geschreven, werden er door de dag heen verschillende stilte momenten gehouden voor de slachtoffers en nabestaanden in Frankrijk. Frankrijk is enorm belangrijk voor Monaco, het ligt er niet voor niets aan vast. Ik denk dat het een enorme stempel op de dag zette. Al ben ik het met je eens dat bepaalde familieleden sowieso al niet echt vrolijk kijken. Gelukkig kunnen Beatrice en Alexandra wel heel vrolijk kijken ;-).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 nov 2015 - 21:26

TWOR@ Over het algemeen vind ik deze prinselijke familie nogal chagrijnig op de foto's staan, er kan vaak nauwelijks een glimlach af, vooral Caroline die meestal een hooghartige uitstraling heeft.

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 21 nov 2015 - 19:08

Eftichia: Dit is geen " koninklijke" familie: het is een prinsdom.
Ook in hun gedrag hebben ze zich nooit zo koninklijk getoond. Pas de laatste jaren wordende door de Europese koningshuizen bij bruiloften en andere feestelijkheden uitgenodigd.,
Het lijkt me een hele toer voor Charlene om in deze familie te functioneren!
Caroline en haar dochter vond ik altijd beauties, maar Charlene streeft ze al aardig voorbij!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 nov 2015 - 21:26

Stijl@ Nieem me niet kwalijk...LOL...., de prinselijke familie, ik heb het aangepast..

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 21 nov 2015 - 21:46

Prinselijk of Koninklijk, dat is voor mij ook een beetje hetzelfde hoor! ;-)

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 22 nov 2015 - 11:04

??????
Laat onze Koning dat maar niet horen!
( hoe heet jouw website ook al weer? )

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 22 nov 2015 - 15:58

Stijl@ Sorry, maar ik wist niet dat je mijn fout zo hoog zou opnemen....LOL......nogmaals mijn excuses!!

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 22 nov 2015 - 16:21

Eftichia,
Ik reageerde nu niet op jou! maar op "The world of royals".
Als je je site zo noemt moet je het verschil niet zo makkelijk wegpoetsen vind ik. No hard feelings!

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 20 nov 2015 - 22:47

Charlene ziet er zeer mooi uit. Echt een chique franse uitstraling. Beatrice vind ik ook prachtig gekleed. De kleding van Caroline vind ik wat tegen vallen, terwijl Chanel toch prachtige kleding heeft. De rode jas van Stephanie is leuk( het haar vind ik niet leuk zitten). Leuke jas van Charlotte. Ik weet niet hoe oud Alexandra is, maar vind haar wat kinderlijk gekleed gaan. Jammer, want het is een leuk meisje om te zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 20 nov 2015 - 22:53

Alexandra is 16 jaar. Ze gaat geregeld gekleed in kleding van RED Valentino of Armani. Dit jurkje heb ik nog niet kunnen vinden, maar ik vind het wat aan de korte kant voor haar.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 nov 2015 - 23:14

Wat is Charlene toch een prachtige vrouw! Ik vind haar jurk en hoed echt de mooiste. Het doet me een beetje denken aan kleding van Dior uit de jaren '50. Ze lijkt zo echt op haar schoonmoeder, prinses Gracia die ook dit soort klassieke outfits prachtig wist te dragen.
Ook Beatrice ziet geweldig uit. Ik hou wel van deze retro stijl!

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 20 nov 2015 - 23:15

Ik kan die vergelijking met Grace echt niet begrijpen. Je hoort het mensen wel vaker zeggen, maar behalve dat ze allebei blond haar hebben zie ik helemaal geen overeenkomsten. Dat gracieuze en verfijnde wat Grace had heeft Charlene in mijn ogen juist helemaal niet. Ze is door haar zwem verleden juist best grof qua bouw (wel slank hoor!) en ook haar gezichtstrekken zijn best grof en hoekig. Grace was juist heel zacht en vrouwelijk in alles en ook in haar uitstraling. En om eerlijk te zijn was Grace een van de mooiste bekende vrouwen allertijden met een waanzinnige uitstraling en dat kan ik van Charlene echt niet zeggen. (niet vervelend bedoeld hoor)
Ik vind deze twee vrouwen dus echt niet op elkaar lijken, maar dat is mijn mening.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 nov 2015 - 23:19

Ik vind Charlene een mooie vrouw maar ben het met je eens Carmen dat ze qua schoonheid niet te vergelijken is met prinses Gracia. Ik bedoel dat ze voor een stijlvolle outfit gekozen heeft die Gracia niet misstaan had. Het gaat dus om de kledingstijl, niet de persoon.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 21 nov 2015 - 13:12

AnnekeM@ Maar dan nog zijn ze niet te vergelijken, er is maar één Prinses Gracia, die in alles zo stijlvol was en met zo'n eenvoudige verfijnde "finesse", daar kan niemand aan tippen!!

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 21 nov 2015 - 00:08

O.k Anneke, dan heb ik het wellicht verkeerd begrepen. Bedankt voor je toelichting!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 20 nov 2015 - 22:42

Voor mij staat Beatrice qua kleding op nummer 1, en Prinses Stephanie op nummer 2. Caroline mag van mij wel eens van dat eindeloze Chanel afstappen. Zo vaak dezelfde soort stofjes. De kleur van Charlenes kleding vind ik heel mooi, maar ik ben regelmatig niet zo weg van de modellen die ze draagt. Dit model vind ik dus ook niet heel geweldig, al vind ik het ook niet lelijk: oftewel het kan er prima mee door.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?