In de serie 'mode met een verhaal' komen dit keer heel uiteenlopende onderwerpen aan bod. Van een insectenjurk van prinses Víktoria tot een boek over de kleding van koningin Elizabeth. 

Verhaal 1: de jurk van prinses Mary 
Dat de Deense kroonprinses graag de schaar in haar avondkleding zet, is algemeen bekend. Maar voor een recent bezoek aan Zweden deed ze dat wel met een heel bijzondere reden. Ter ere van het bezoek liet prinses Mary namelijk de strapless avondjurk inkorten die eerder in beeld kwam tijdens het huwelijk van prinses Victoria en prins Daniël. Gecombineerd met een blazer resulteerde het in een heel nieuw totaalplaatje, maar de geste viel wel gelijk op. Missie geslaagd dus. 

Mary met de jurk in 2010: 

De ingekorte versie is te zien in onderstaande tweet: 

Verhaal 2: de insectenjurk van prinses Víktoria

Ik weet niet of je prinses Víktoria al volgt via Instagram, maar anders zou je dat echt even moeten doen. Via het sociale platform geeft de prinses inkijkjes in haar leven, en ook in haar kledingkast. En dat maakt mij natuurlijk erg blij. Zo vertelde ze het volgende over de insectenjurk die in beeld kwam tijdens de tachtigste verjaardag van prinses Irene. Víktoria: "Ik ben verliefd op mijn insectenjurk. Ik was aan het zoeken naar iets geschikts om te dragen naar een cultureel evenement dat wordt opgedragen aan de natuur. Ik googlede letterlijk "insect dress" en vond deze mooierd tweede hands. Bij aankomst was hok ongeveer drie maten te klein. De rits kon niet dicht en genereerde een opening van 15 centimeter op mijn rug. Ik ben naar een naaister in ons dorp gegaan en heb haar gevraagd om wat stof van het onderpand te halen en dat toe te voegen aan het achterpand. Dat deed ze en nu past de jurk perfect. Ik betaalde twee keer zoveel voor de aanpassing dan dat de jurk mij kostte, maar het was elke cent waard."

En nu wil je vast ook het resultaat zien: 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

Verhaal 3: een jurk met geschiedenis

Eigenlijk vraagt onderstaande video helemaal niet om toelichting, maar hierbij een korte samenvatting. Elizabeth I van Engeland (1533-1603) was een echte modeliefhebber en door de jaren heen liet ze meer dan 1900 jurken voor zichzelf maken. Helaas zijn ze allemaal van de aardbodem verdwenen. Dat werd tot voor kort gedacht althans, maar onlangs dook er toch nog één exemplaar op. Met borduurwerk en de mooiste kleuren. Kijken dus! 

Verhaal 4: The Other Side of the Coin 

En er staat ons nog veel meer moois te wachten, want op 29 oktober verschijnt het tweede boek van Angela Kelly.  Volgens het persbericht heeft de kleedster en vertrouweling van de Britse koningin nooit eerder verschenen foto's in haar bezit, en na overleg met de Queen mogen die gepubliceerd worden. Daarnaast praat Kelly ons ook bij over haar samenwerking met de koningin Elizabeth en de totstandkoming van de koninklijke mantelpakken en jurken. Ik ben 4 november jarig, dus het is vast niet moeilijk te raden wat er op mijn verlanglijstje komt te staan. 

Verhaal 5: de muts van Archie 

En we blijven nog even in Britse sferen, want prins Harry, hertogin Meghan en hun schattige Archie zijn zojuist begonnen aan hun Afrika-trip. Tijdens de vliegreis droeg Archie een muts die sterk lijkt -of hetzelfde is- als de muts die in 1985 opdook bij zijn vader. Ik hou hier zo van! 

Verhaal 6: de jurk van Meghan 

En last but not least kijken we ook nog even naar de zwart-witte jurk van hertogin Meghan. Het kledingstuk is niet zomaar lukraak gekozen, want het betreft een ontwerp van MayaMiko. Dit merk werkt met stoffen uit Malawi en probeert zo duurzaam mogelijk te produceren. Een mooie keuze voor een Afrika-trip, als je het mij vraagt. En ja, ook hier ontbreekt een koninklijk decolleté niet. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 24 sep 2019 - 12:04

Prachtig, de jurk van Mary. Die van Victoria is mijn smaak niet. De jurk van Meghan vind ik goed gekozen. Wat betreft het decolleté: ik heb helemaal niets tegen een decolleté, maar ik stel het wel afhankelijk van de gebeurtenis. Hier vind ik het geen enkel probleem, bij de Opening van de Staten-Generaal wel.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 23 sep 2019 - 23:22

Mary's strapless jurk, zoals gedragen bij het huwelijk van Victoria, is schitterend en staat haar bijzonder goed !! Ook haar uiterst discrete juwelen zijn zo fijn !

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 24 sep 2019 - 12:05

Helemaal mee eens Trixedo! Zo fijntjes en chique!

afbeelding van Suus

Suus

maandag 23 sep 2019 - 21:52

Leuke blog Josine, weer eens wat anders!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 23 sep 2019 - 20:01

Wat een super leuk blog!
De jurk van Mary is een beauty en Meghan draagt ook een hele leuke jurk.
Prinses Irene blijft een prachtige vrouw en hoe leuk dat Viktoria haar kleding keuzes deelt. Graag meer van dit soort blogs!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 23 sep 2019 - 19:37

Prinses Irene is en blijft een mooie vrouw. Ziet er jong uit voor haar leeftijd. Dat kostuum, daar houd ik niet zo van, staat haar wel.
Haar dochter vind ik niet zo leuk gekleed, schoondochter ook niet
Mary bijna altijd goed
Meghan ziet er goed uit. Ik vind haar er beter uitzien nu dan dat graat magere.
Victoria ook weer goed gekleed

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 23 sep 2019 - 19:36

Wat een leuke blog! Dank je wel
Leuke weetjes over diverse outfits die mij niet allemaal kunnen bekoren (outfits Mary en Viktoria bijvoorbeeld), maar wel leuk zijn om te weten, hahaha.

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 23 sep 2019 - 18:09

Mooi gebaar van Mary

afbeelding van Marly

Marly

maandag 23 sep 2019 - 16:17

Wat bijzonder om prinses Irene te zien, ze heeft een feest gehad in Carré en dat is smullen wat betreft de kleding van de dames! Prinses Irene is heel mooi gekleed, bijzonder hip voor een dame van 80, er is een mooi filmpje te zien op YouTube, krijgen we nog foto’s van dit feest te zien, Josine? De jurk van Victoria kan me niet zo bekoren, beetje kinderlijk doet het aan, de jurk van Mary is prachtig en ook de jurk van Meghan is leuk! Je bent er maar druk mee en wat een leuke items heb je weer, origineel!

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 23 sep 2019 - 15:00

Wat ziet Prinses Irene er fantastisch uit op deze foto! Echt prachtig!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 23 sep 2019 - 14:55

Leuk dat we Harry en Meghan veel gaan zien en Archie. Zou ze weer zwanger zijn?

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 24 sep 2019 - 11:54

Een erg ongemakkelijke discussie in mijn beleving.
Mogen dames tegenwoordig geen buikje meer hebben? Ik heb ook een buikje en dat is iets wat ik overhield aan mijn zwangerschap. Ik ben daar niet altijd blij mee, maar soms ben ik er ook wel een beetje trots op!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 24 sep 2019 - 13:28

Het is gewoon een onflatteus model voor iemand die kort geleden bevallen is. Omdat ze verder juist zo slank is, valt dan een buikje meer op.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 24 sep 2019 - 12:07

Ik ben ook lid van het team #trotsmetbuikje ;)

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 24 sep 2019 - 11:06

Hey Siobhan , dat denk ik ook al een tijdje niet iedereen wacht maanden alvorens weer zwanger te worden als ze haar kinderen dicht op elkaar wil dat kan toch

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 24 sep 2019 - 12:09

Jeannine, nee hoor, hun zijn twee weken na de bevalling alweer begonnen met “het” om alweer zwanger te worden..... Geloof je het zelf?? ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 24 sep 2019 - 08:51

Het stuit mij altijd een beetje tegen de borst om te speculeren over een mogelijke zwangerschap van wie dan ook... ik vind dat altijd vrij ongemakkelijk en wil me daar dan ook verre van houden. .. dat wilde ik toch even zeggen. :-)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 24 sep 2019 - 10:33

Ik word er ook Heel Ongemakkelijk van, erg vermoeiend ook.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 24 sep 2019 - 12:05

Belachelijk om zo'n gesprek hier te voeren. Begrijp ik echt helemaal niets van.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 24 sep 2019 - 09:55

Het is daarnaast ook nog eens absurd ;)
De baby is vierenhalve maand oud. Als er nu gevraagd/gesuggereerd wordt aan de hand van haar figuur of ze zwanger is dan zouden ze 2 weken na de bevalling “het” gedaan moeten hebben om nu een buikje te hebben van een zwangerschap ;)
Idiote vraag dus.

Het was trouwens, in ieder geval voor een deel, de jurk die ze aan had, later op de dag had ze een andere jurk aan en leek haar buik weer plat(ter)

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 23 sep 2019 - 22:20

Weet ik uiteraard ook niet, maar ik snap je vraag wel. Heb ook even zitten kijken naar haar buik/taille. Het kan ook aan het model jurk liggen dat een buikje wordt benadrukt.
Begrijp me goed, volkomen logisch na een zwangerschap. Maar gezien het feit dat ze zich ongetwijfeld personal coaches kunnen veroorloven, had ik eerder verwacht dat ze snel haar eigen figuur weer zou terughebben, net als Kate. Maar de een is de ander niet natuurlijk.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 23 sep 2019 - 15:31

Geen idee, ik lig er niet tussen in hun slaapkamer ;) Maar ik zie wel dat haar gezicht anders is dan voor de zwangerschap. Het zou mij niet verbazen als ze borstvoeding geeft. Ik ben nu 4 weken gestopt en heb eindelijk mn gezicht weer terug.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 23 sep 2019 - 15:11

Siobhan, dat geloof je toch zeker niet echt?? Ze is net 4 maanden geleden bevallen ;) Haar lijf is nog niet eens hersteld daarvan.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?