Gisteren deed een deel van de Koninklijke familie vrijwilligerswerk voor NL Doet! NL Doet wordt jaarlijks gehouden op 2 vrijwilligersdagen in maart. In het verleden heette dit MADD: Make A Difference Day! Het project wordt georganiseerd door het Oranje Fonds, waar ons Koningspaar beschermpaar van is.

Gisteren konden Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima natuurlijk niet meedoen, omdat ze nog in Hamburg waren. Wel waren Prinses Beatrix, Prins Bernhard en Prinses Annette, Tjalling ten Cate en Prins Floris en Prinses Aimee actief. Zij deden vrijwilligerswerk in christelijk verzorgingshuis Norschoten in Barneveld. 

- advertentie -

- - - 

Prinses Annette deed de nagels van de bewoners: vijlen en lakken. Prinses Beatrix maakte een kas schoon. Tjalling, Floris en Bernhard maakten het tuinpad mosvrij, en Aimee maakte een begin met het beplanten van een kruidentuintje. Ook speelden de heren nog een spel met de bewoners.

Tja, wat valt er te zeggen over de kleding tijdens dergelijke evenementen. Het is vooral gewoon gemakkelijk zittende vrijetijdskleding, met natuurlijk de NL Doet bodywarmer. En verder: spijkerbroeken of beige broeken (op Beatrix na dan), en gemakkelijk zittende (sport)schoenen. Ik vind het altijd wel leuk om ze zo in vrijetijdskleding te zien!

Overigens waren ook Prins Maurits en Prinses Marilene actief bezig, en wel in het Vondelpark in Amsterdam. Prins Maurits is beschermheer van de Stichting Hart voor het Vondelpark, en in daarom deden de twee daar vrijwilligerswerk. Zo te zien hebben de twee eenzelfde gestreepte shirt met lange mouwen aan. Staat wel grappig!

En vandaag waren de Koning en Koningin actief in het dorpshuis van Tricht! Maar, daarover hoopt Josine later meer te schrijven in een andere log.

Foto's ©OranjeFonds, Jeannette Schols

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals!  

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Agnes

Agnes

dinsdag 24 mrt 2015 - 23:20

Oeps, witte bh? Vind het truitje wel leuk.
TWOR, leuke post over het koningshuis! Is Laurentien niet meer zo in de publiciteit? Ik mis haar een beetje.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 24 mrt 2015 - 23:30

Bedankt Josine, zo wel.
Niet mooi, zo'n witte bh of wit hemdje, onder dat zwarte truitje. Haar haar los staat zo veel mooier, gezien haar, laten we het zo noemen, nogal geprononceerde kin.
Maar die groene jurk? Nee echt niet! Truttebollig en ook de kleur past niet bij haar.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 24 mrt 2015 - 10:24

Ik kan de link niet openen..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 23 mrt 2015 - 19:12

Blijft een leuke activiteit!

afbeelding van Annet

Annet

zondag 22 mrt 2015 - 11:05

Wat leuk dat er op deze site ook aandacht is voor andere koninginnen en prinsessen. Ik geniet er elke keer weer van. En inderdaad, wat een prachtige jurk draagt Victoria.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 23 mrt 2015 - 20:56

The World of Royals. Smaken verschillen hebben we al vaak gemerkt.Zelf vind ik dit echt een vreselijk tut jurk. Veel te ouwelijk voor haar.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 23 mrt 2015 - 21:11

Eens Sofia, heel tuttig, gedateerd ook. Strakke ontwerpen passen veel meer bij haar dan kant en draperieën.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 23 mrt 2015 - 21:39

Maf is dat, ik vind de groene van Pronovias echt geweldig ;). Mooi toch, dat smaken verschillen! Stel je voor dat we allemaal in deze jurk zouden willen lopen. Ik vind dat wel wat hebben, al die verschillende meningen.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 23 mrt 2015 - 23:17

Hihi; ik zit in de trein, en kreeg n.a.v. jouw reactie beeld van coupé vol mensen in die groene avondjurk, dat zou wel een feestje zijn :)

En ja, gelukkig verschillen smaken, anders zou het zo saai zijn...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 24 mrt 2015 - 07:12

Dat wordt dan een groen feestje hihi. Goed voor t milieu ;)

Het zou je maar gebeuren ja, een perron en een trein vol dames, gekleed in groene avondjurk. Heren in jacket. Mwah, zou ik best eens een keertje willen zien!

afbeelding van Kate

Kate

maandag 23 mrt 2015 - 19:55

Klopt ,de groene jurk is prachtig .
Volgens mij kan Victoria best veel kleuren dragen .
Het eenvoudige ,bovenste jurkje van de log staat haar ook mooi .

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 21 mrt 2015 - 15:46

Leuk om ze zo bezig te zien!

afbeelding van Marije

Marije

dinsdag 24 mrt 2015 - 08:07

Helemaal mee eens!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?