Als klein meisje keek ik al naar koninklijke mode, en vooral het uiterlijk van prinses Diana trok daarbij mijn aandacht. Haar jurken, haar hoeden, haar juwelen: zo zag een echte sprookjesprinses er in mijn beleving uit. De komende tijd blik ik daarom terug op Diana's iconische looks. Met vandaag: een rood/paarse avondjurk. 

Als er gesproken wordt over Máxima's mode, gaat het vaak over haar inhuldigingsjurk, de leren jurk of het postzakjasje. Om heel verschillende redenen staan ze op ons netvlies gebrand. Bij prinses Diana was er eveneens sprake van iconische looks. Haar volumineuze trouwjurk, stoere smokings en Dynasty-avondjurken zijn niet voor niets museumstukken geworden. En de paars/rode avondjurk die ze in Thailand droeg, zou ik ook graag eens met eigen ogen bewonderen. De vele meters stof, de ingenieuze belijning, de perfecte pasvorm, de bloemen in haar blonde lokken en de blauwe eyeliner: alle aspecten van de look versterkten elkaar. 

Natuurlijk speelde de kleurencombinatie ook een rol bij het vergaren van bekendheid, want rood en paars zien we slechts zelden samen. Diana kon de ongebruikelijke keuze blijkbaar wel waarderen, want in de jaren die volgden droeg ze vaker een rood/paarse look, zoals hierin India:

Toen Meghan Markle een rood/paarse outfit droeg, werd de vergelijking dan ook gelijk gemaakt. 

En ook Máxima heeft een rood-paarse look in haar kast hangen. 

Ook al zo mooi: 

Rood met een vleugje aubergine:

Natuurlijk ben ik heel benieuwd welke outfit jij graag terugziet in deze categorie en waarom. Laat je me het weten in een reactie? Wie weet kan ik er een blog aan wijden! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 14 jul 2020 - 11:03

Ik denk dat we het koningspaar eerder in een pak en jurk/ robe manteau dan in jacquet en galajurk zien. Zoals Wilhelmina en Juliana kort na de oorlog ook somber gekleed waren voor de Troonrede en Juliana in de jaren 70' geloof ik toen ze per auto kwam.

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 14 jul 2020 - 18:14

Ik denk ook dat het koningspaar op Prinsjesdag niet in gala komt.
Wel hoop ik op een mooie verzorgde outfit.
Voor mij mag ze de prachtige robe manteau aan doen die ze in Frankrijk heeft gedragen

afbeelding van Anouk

Anouk

woensdag 15 jul 2020 - 11:43

Zat ik ook al aan te denken Elisah! ^^ Mooie gelegenheid om die dan weer uit de kast te halen =)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 15 jul 2020 - 16:51

En die gave bak waar mee Wihelmina kwam!

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 13 jul 2020 - 18:22

Altijd mooi om de outfits van Diana terug te zien. De rood-paars combinatie vind ik heel leuk. Iets gewaagds heeft het. In de fw20/21 show van Yves Saint Laurent zag je de combinatie ook terugkomen, heel vrolijk als we dit weer meer gaan zien. De Claes jurk van Maxima zou weer echt een spetter zijn dit najaar!

afbeelding van Jansje

Jansje

maandag 13 jul 2020 - 11:31

Ik zou meer informatie over haar verlovingsjurk willen. Die was ook zo spraakmakend

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 13 jul 2020 - 17:07

Het blauw pakje of die strapless avondjurk?

afbeelding van Jansje

Jansje

maandag 13 jul 2020 - 19:12

Die strapless avondjurk!

afbeelding van Doro

Doro

zondag 12 jul 2020 - 21:18

Ja leuk! Diana zag er vooral in de jaren na Charles mooi uit! Toen ze gefotografeerd werd door Mario Testino, met dat steile korte haar en ontspannend look! Super!

afbeelding van Doro

Doro

zondag 12 jul 2020 - 21:17

Ja leuk! Diana zag er vooral in de jaren na Charles mooi uit! Toen ze gefotografeerd werd door Mario Testino, met dat steile korte haar en ontspannend look! Super!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 13 jul 2020 - 10:39

Ja,kort haar dat zie je bij de huidige royals bijna niet he.
Diana was een van de weinige,of waren er meer?weet jij dat josine?
Het stond Diana top,helemaal mee eens Doro

afbeelding van Jens

Jens

maandag 13 jul 2020 - 13:00

Charlene. En destijds had Beatrix een korter kapsel dan Diana (toen ze nog mét Charles was). Het Luxemburgse draakje heeft ook altijd een redelijk kort kapsel gehad.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 13 jul 2020 - 18:07

Luxemburgs draakje?

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 13 jul 2020 - 19:59

Ze schijnt een niet echt prettige werkgeeftster te zijn voor het hofpersoneel met een nogal snel ontvlammend karakter en zij is er zelfs door de Luxemburgse regering voor op de vingers getikt, heb ik eens gelezen nog niet zo lang geleden. Dus ja dan kan men wel spreken van een draak(je), lijkt mij.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 14 jul 2020 - 15:39

Jeetje !

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 13 jul 2020 - 13:34

je bedoeld maria therese. de moeder van Guillaume ?ik kan me Beatrix niet voorstellen met kort haar,wanneer was dat?

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 12 jul 2020 - 07:23

Spannende kleurencombinatie, maar staat beide dames erg mooi. Jammer genoeg is rood niet mijn kleur, ik houd wel van deze combinatie.
Bij Diana vind ik de avondjurk heel mooi, bij Máxima de avondjurk, maar ook de jurk en jas.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 11 jul 2020 - 21:47

Rood met paars, dat zou ik nooit zelf bedenken en ik denk ook niet snel dragen. Maar de meeste combi's hierboven zijn mooi!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 11 jul 2020 - 20:58

De donkerblauwe japon die Diana droeg toen ze in 1985 met John Travolta danste is ook heel mooi, hij stond haar geweldig, ook de juwelen erbij waren prachtig. Misschien kun je daar iets over schrijven Josine. Rood met paars is wel een gewaagde combi, maar staat eigenlijk heel goed. Je moet het wel durven dragen vind ik.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 11 jul 2020 - 20:24

Wat een super leuk blog Josine!
Oh wat was ik fan van Diana en haar prachtige looks. De paars - rode gala jurk was ik vergeten, wat een beauty. Net zo mooi als de gala outfit van Máxima. Ik hoop zo dat ze nog een keer voor dit mooie opgestoken haar kiest. Ook de paars rode jurk van Claes Iversen is echt een plaatje!
De paarse rok van Diana zou ik zo dragen..

Overigens is er een dames vereniging red hat society, waar rode hoeden en paarse kleding wordt gedragen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 11 jul 2020 - 21:48

Daar moest ik ook gelijk aan denken toen ik deze blog zag. Josine, jij hebt daar meen ik toch wel eens een lezing gegeven? Lijkt me wel heel leuk om dat daar te doen!

afbeelding van Ansje

Ansje

zaterdag 11 jul 2020 - 19:43

Oh wat leuk over modekoningin Diana. Vroeger was ik helemaal weg van haar gaderobe en nu ik het terug zie val ik weer helemaal in zwijm. Ze had zoveel ongelofelijk mooie combinaties.
Ik vond de avondjurk waar ze in zat te knikkebollen (lichtblauw) erg mooi destijds maar ook degene die later is vermaakt tot strapless jurk vind ik erg mooi.
https://www.vogue.com/article/princess-diana-exhibition-best-beauty-sign...
https://nl.pinterest.com/pin/534169205795426856/

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 11 jul 2020 - 16:10

Zo mooi dat rood met paars. Die avondjurk van Diana hing 1,5 jaar geleden (achter glas) in museale deel van Kensington Palace. Fotos van gemaakt. Mooi! Had gelijk weer heftige heimwee naar Diana. Die overdag-combi in India is ook schitterend. En de avondjurk van Maxima in die kleuren is ook een topper. Iconisch wat mij betreft, zeker met dat kapsel.
Eens met Jens, ik mis Harry.....

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 11 jul 2020 - 14:39

Wat een leuke blog Josine.
Als ik Meghan zo zie met de hand op haar buik dan moet ik bekennen dat ik haar niet gemist heb.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 11 jul 2020 - 14:12

Wat leuk om weer eens de mode van Diana te zien, ik hoop Josine dat je hier deze zomer mee verder gaat .
Rood en paars is niet de kleurencombinatie waar ik voor zou kiezen, maar Diana kon gewoon alles dragen , ik heb altijd genoten van haar kledingstijl en de perfecte en verzorgde accesoires en uiterlijk.
De rode jurk gecombineerd met aubergine bij Maxima vind ik heel mooi, zou hier zelf niet zijn opgekomen maar ik ga het zeker proberen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 11 jul 2020 - 12:14

Wijlen Diana, wat wist die vrouw zich te kleden, fantastisch gewoon! Zo stijlvol, zo gedurfd en alles stond haar ook en was van werkelijk buitengewone mooie kwaliteit en op maat gemaakt. Of het nu voor een werkbezoek of een gala was, zij zag er altijd tot in de puntjes verzorgd uit! Als zij ergens binnenkwam, kwam er ook écht een royal binnen. Zij was een continuïteit van stijl! Inderdaad dé stijlicoon in haar tijd! Ik heb eens een paar japonnen en pakjes van haar in het echt mogen bewonderen, ik was er ondersteboven van, wát een fantastische kwaliteit! Het rood paars ; een geweldige mooie en gedurfde combinatie.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 11 jul 2020 - 12:01

Heerlijk om weer Diana mode terug te zien.
Heel top josine dat je deze keuze hebt gemaakt.
Diana was dé stijl icoon van haar tijd!
De zogenaamde Elvis dress?vond ik haar super staan

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 11 jul 2020 - 11:35

Rood-paars kies je zelf niet gauw. Voor prinsessen kan dat wel. De combinatie kan. Het komt koninklijk over. Over prinses Diana zou ik graag meer willen zien.Ze was een mooie, ietwat verlegen prinses, maar juist dat maakte haar zo geliefd bij het volk. Aan het Engelse hof kreeg Diana nauwelijks kans om te integreren, heel goed dat ze met haar kleding keuze een plaats veroverde in de stijve Koninklijke familie.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?