Voor de Deense kroonprinselijke familie zit de zomervakantie er bijna op: Koningin Margrethe is op vakantie naar Frankrijk, dus Frederik is regent (zoals de Deense wet dat voorschrijft, moet er altijd iemand in lijn van troonsopvolging in het land aanwezig zijn voor het ondertekenen van wetten en dergelijke). Als Frederik regent is, begint het werkseizoen voor Mary ook vaak weer en bovendien moeten de kroonprinselijke kinderen na het weekend, op 13 augustus weer naar school.

De zomervakantie van de kinderen werd afgesloten met een zeiltocht in het zuiden van Denemarken. Ze vertrokken vrijdag 3 augustus en sloten het bezoek af op dinsdag 7 augustus. Tijdens de tocht bezochten ze onder andere de Zuid-Funense archipel, Aarhus, Samsø en Lolland met het koningsschip genaamd Dannebrog. Eind augustus krijgen de kinderen nog een aan aantal dagen vrij van school want van 23 tot en met 26 augustus gaan Mary en Frederik met de kinderen opnieuw op zomertocht, maar nu officieel. Ze zullen dan een bezoek brengen aan de Faeröer -eilanden. Afgelopen week bracht de familie onder andere een bezoek aan het Moesgaard Museum en het ARoS Kunst Museum in Aarhus, langs het hoogste punt van Samsø, langs door Vikingen gegraven kanalen en naar de zuidelijke Funen-eilanden. Het leukste hiervan is, dan het paar net als vorig jaar, foto's van hun privétripje in eigen land deelt met het volk!

Afgelopen dinsdag, op de laatste dag van hun zeiltocht, werd een bezoek gebracht aan het Knuthenborg Safaripark op het eiland Lolland in het uiterste zuiden van Denemarken.

Nadat de zeiltocht erop zat, stond op woensdag Mary's eerste publieke activiteit op het programma. Ze was aanwezig bij een gezamenlijke modeshow van Designschool Kolding en de Designschool van de Kunstacademie. De modeshow waar ze bij was heet Future of Fashion en is onderdeel van Kopenhagen Fashion Week, waaraan Mary bijna ieder jaar wel een bezoekje brengt. Daarnaast bracht ze ook een bezoek aan de CIFF expositie, die ook onderdeel uitmaakt van de Fashion Week. Tijdens het bezoek droeg Mary een roze lange japon met print (naar de ontwerper ben ik nog op zoek UPDATE: de japon is een ontwerp van ArtFusion Copenhagen, met dank aan Style of Mary), een riem en roze pumps.

Na de modeshow, stond er donderdag een serieuze activiteit op het programma: Mary had een ontmoeting met de CEO van Women Deliver, Katja Iversen. Zij heeft Mary geüpdatet over de werkzaamheden en acties van de stichting om gelijkheid te bevorderen. Ze heeft Mary ook bijgepraat over de volgende Women Deliver Conferentie, in juni 2019 in Canada. Mary is influencer voor de Deliver-for-Good campagne van Women Deliver. De Women Deliver conferentie wordt iedere drie jaar gehouden, de laatste vond plaats in 2016 in Denemarken. Mary zet zich regelmatig in om bewustwording, respect en acceptatie van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor vrouwen en meisjes te creeëren. Mary was in 2016 beschermvrouwe van Women Deliver conferentie! Tijdens de bespreking is lastig te zien wat Mary droeg. Het lijkt een blauw/wit gestippelde top of jurk te zijn.

Wat vinden jullie van de twee japonnen van Mary? Wel of niet geslaagd, zo midden in de zomer?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 12 aug 2018 - 20:34

Hoi Sanne,
ik las ergens dat koningin Margrethe in Frankrijk is en dat volgens de wet aldaar dan de kroonprins in eigen land dient te zijn. Ik vind die zelfgemaakte foto’s heel leuk. Prins Bernard deed het veel, koning WA weinig en vlg. mij kan hij het ook niet zo goed. Ik herinner me een foto in Argentinie met de prinsesjes in spijkerjasjes. Leuke foto maar de belichting deugde dacht ik niet: te donker en tegenlicht o.i.d. En ook in het huisje dat ze hebben op het park van de broer van Maxima waren de foto’s wat rommelig. En tsja iedereen wil wel zo’n prijsfoto van de 4 onherkenbare kinderen die naar zee kijken!

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 14 aug 2018 - 12:46

Hoi Margot,
Daar heb je helemaal gelijk in. Margrethe is op dit moment in Frankrijk, prins Henrik bezat er (samen met zijn vrouw) Chateau de Cayx, een wijnslot. De wijnen van hun Franse kasteel worden ook regelmatig geschonken tijdens staatsbezoeken. Volgens de wet moet er altijd een volwassen lid in lijn van troonsopvolging in het land aanwezig zijn. Daarom is koonprins Frederik nu regent (van 9 tot en met 23 augustus). Als Frederik niet in het land zou zijn, neemt Frederiks broer zijn taak over. Hij is dan geen regent, maar dat noemt men rigsforstander. Daaraan zijn wel wat eisen verbonden: je moet in lijn van troonsopvolging staan, Deens staatsburger zijn en lid zijn van de Evangelisch Lutherse kerk. Op dit moment zijn er twee mogelijke rigsforstanders, voor als Frederik en Margrethe beiden niet in het land zijn: Joachim en Margrethe's zus Benedikte.
Dit betekent ook dat als er een feest of iets dergelijks in het buitenland is, bijvoorbeeld van familie, er altijd iemand is die niet mee kan. Margrethe, Frederik, Joachim en Benedikte zijn dan ook nooit allemaal tegelijk het land uit. Wat wel eens gebeurd, is dat één van hen voor één dag op en neer vliegt, dat mag wel namelijk.
Dat klopt, je moet er misschien wel een beetje feeling voor hebben. Maar ook al kun je niet zo goed fotograferen, zó moeilijk is het nu ook weer niet in mijn ogen om een leuke foto van de meiden te maken en vrij te geven. Al zal het een keer tijdens een zeiltochtje zijn op de Groene Draak. Niemand verwacht van een foto gemaakt door de koningin perfecte foto's, dat zijn die van Mary en Marie ook lang niet altijd. Maar het feit dat ze de moeite nemen om een aantal foto's vrij te geven, vind ik wel om te prijzen. Daarin zijn Mary en haar schoonzus Marie wel vooruitstrevender dan hun Europese collega's volgens mij...

afbeelding van Doro

Doro

zondag 12 aug 2018 - 14:21

Is toch ergens bizar dat we wel weten waar deze mensen vakantie vierden maar niet van onze eigen Koninklijke familie. Vind het niet nodig om het te weten dat niet maar vind het zo vreemd die tegenstelling

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 12 aug 2018 - 17:10

Ongetwijfeld zaal een deel van de vakantie van onze Royals in Argentinië zijn geweest, want het was deze week een jaar geleden dat de vader van Máxima overleed.
Leuk om vakantie foto’s van royals te zien, maar voor mij geen must. Ze staan het hele jaar door al in de belangstelling dus laat ze ook van hun privé tijd genieten.

Deze outfits van Mary vind ik niet heel bijzonder.

afbeelding van Sanne

Sanne

zondag 12 aug 2018 - 16:24

Waar ze precies vakantie vieren, is bij Mary en Frederik ook niet helemaal bekend, maar ze doen er zeker niet krampachtig om. Hetlijkt erop dat ze dit jaar het grootste deel van de zomer doorbrachten in Denemarken. Een deel in ieder geval op Slot Gråsten in het zuiden van Denemarken en een deel op zeilvakantie. Eerdere jaren vond er een zomerfotosessie plaats op Gråsten met dezelfde reden als bij ons, maar de laatste twee jaar doen ze dat niet meer. Het grootste verschil is volgens mij dat ze niet moeilijk doen na een trip in eigen land een aantal zelfgemaakte foto's van de gezinsleden vrijgeven. Dat vind ik ontzettend slim van ze! Goede PR voor de familie en het land maar vooral fijn tijd samen doorbrengen met redelijk veel privacy!

afbeelding van Magda

Magda

zondag 12 aug 2018 - 15:26

Tja, zij gaan in ieder geval niet krampachtig om met de media. Kunnen WA en M een voorbeeld aan nemen.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 12 aug 2018 - 00:48

Ik doe reuze mijn best aan alle bloemetjesgordijnen te wennen en heb zelfs zelf een gedessineerd jurkje gekocht in de uitverkoop. Toch vind ik dat roze gedoetje met die asymmetrische rok eigenlijk niks. Het wat zakelijke blauwe jurkje oogt mooi. Maar ben ik heel ouderwets als ik vind dat je bij zakelijke afspraken niet met een jurk zonder mouwen kan verschijnen? Mijn dochter van net 40 doet het ook nooit, ondanks een prachtig slank figuur en dunne, gespierde armen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?