Prinses Beatrix geniet met volle teugen van haar pensioen. Gelukkig krijgen we haar af en toe nog wel te zien tijdens een staatsbezoek, werkbezoek of opening. Op ModekoninginMáxima.nl blikken we de komende weken terug op haar ensembles en avondjurken van 2013 - 2019. In de blog van vandaag: Beatrix' mode in het jaar 2019. 

Outfit 01: prinses Beatrix luidde het jaar 2019 in met het bijwonen van twee nieuwjaarsrecepties. Tijdens de ontvangst van de Nederlandse genodigden kregen we een wollen jasje met zwarte accenten te zien. Vermoedelijk gaat het hier om kleding uit het rek (prêt-à-porter), want knopen zien we slechts zelden bij de maatkleding van de prinses. 

Outfit 02: Tijdens de tweede en iets chiquere nieuwjaarsreceptie kregen we de prinses te zien in een mosgroene deux-pièce van Sheila de Vries. 


Foto: Monarchy Press/ Patrick van Katwijk

Outfit 03: tijdens Jumping Amsterdam droeg de prinses een lichtbruin deux-pièce met openvallende mouwen van Sheila de Vries. De stof doet me een beetje denken aan de kobaltblauwe zijde die is gebruikt voor een ander ensemble van de prinses. Bij dit ontwerp is er echter sprake van een naad middenvoor, waardoor er tijdens het naaien extra goed op de plaatsing van de stof moest worden gelet. Kijk maar: het dessin loopt perfect door. 

Outfit 04: Door de jaren heen heeft Sheila de Vries meerdere ensembles met een opstaande halslijn mogen maken voor de prinses. Hier zien we haar met een grijs-zwarte creatie met een ingeweven dessin. 

Outfit 05: voor een goede volant kun je altijd terecht bij de Amsterdamse couturier Véronique van Groeningen. Prinses Beatrix weet dat blijkbaar maar al te goed, want inmiddels heeft zij tientallen ensembles van Van Groeningen in haar kast hangen. Hier in beeld: een blouse van zijden cloqué en een kokerrok + mantel van wollen crêpe. 

Outfit 06: In Lech draagt de prinses een comfortabel jack van Mello's. Wel zo fijn tijdens het skiën. 

Outfit 07: Koningin Máxima maakt steeds meer kans op de titel, maar prinses Beatrix is nog altijd de 'Koningin van de Bijzondere Mouw'. Hier zien we haar in een ontwerp van Sheila de Vries. 

Outfit 08: In april 2019 kregen we outfit 05 voor de tweede keer te zien tijdens een bezoek aan Paleis Het Loo. 

Outfit 09: voor aanvang van het diplomatendiner droeg prinses Beatrix een lila jasje en zwarte pantalon van Sheila de Vries. Geen statuskleding, maar comfortabele vrijetijdskleding. 

Outfit 10: Na afloop van het diplomatendiner kregen we een heel andere prinses te zien, die was gekleed in een paars avondtoilet met broderie d'art. Ontwerper: Sheila de Vries. 

Outfit 11: Voor de onthulling van een tegelrelief van Ad Dekkers koos de prinses een ensemble van Véronique van Groeningen uit. Mooi om te zien hoe de accentkleur in de stof worden opgehaald door de auberginekleurige biezen en dito hoed. 

Outfit 12: vanuit de verte heeft de stof van dit jasje wel wat weg van fluweel, maar in werkelijkheid zien we hier een zwarte stof die is bezaaid met duizenden paarse pailletten. Oh, wat zou ik deze stof graag eens in het echt willen zien! 

Outfit 13: tijdens de verjaardag van prof. mr. Pieter van Vollenhoven kregen we een zwarte creatie met zilverkleurig borduurwerk te zien. 

Outfit 14: de opstaande kraag (zie outfit 04) kregen we ook weer te zien tijdens de begrafenis van hertog Jean van Luxemburg. 

Outfit 15: Een asymmetrische halslijn is op z'n tijd ook wel leuk. Helaas bleef dit jasje van Sheila de Vries grotendeels verstopt onder een zwarte omslagdoek. 

Outfit 16: Voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje koos de prinses een bekend en gebloemd ensemble van Véronique van Groeningen uit. 

Outfit 17: de paisleyprint is goed vertegenwoordigd in de garderobe van de prinses. Hier zien we haar in een deux-piece met het motief tijdens een symposium van het Spierfonds. Mooi detail: de afgeronde voorpanden, die over elkaar heenvallen. 

Outfit 19: afgeronde voorpanden kwamen ook in beeld tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers. De ontwerper van dit ensemble laat zich dus raden. 

Outfit 20: en de laatste outfit van deze blog komt van Véronique van Groeningen. 

Net als altijd kijk ik uit naar een reactie op deze blog. Wel wil ik je er even op wijzen dat MKM waarschijnlijk ook gelezen wordt door beide couturiers. Zou je hier rekening mee willen houden tijdens het reageren? Dank je wel! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 13 aug 2019 - 21:32

Wat een leuk overzicht, Josine ! Wat ziet de prinses/koningin er leuk uit, in die zwarte jurk met zilver geborduurd; Die capes met toefjes bont vind ik ook erg charmant en gedistingeerd staan. En hoewel ik het leuk vind, dat er geexperimenteerd wordt met gekke mouwen, slaat wat mij betreft foto 7 de plank een beetje mis...daar gebeurt te veel in een keer, waardoor het rommelig oogt. Draag vaker Paisley, dat is zo mysterieus-mooi, en staat zo goed !Dat zwarte begrafenis-ensemble is ook erg deftig en fraai. Echt niet mooi zijn de keuren beige en zand....veel te flets en te `gewoontjes`voor de Prinses. Toch zou ik als rapportcijfer een 9 geven voor de kleding van `mijn Koningin`, want dat blijft ze........

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 26 jun 2019 - 10:47

Ze ziet er altijd fantastisch uit!
Ik vind de interactie tussen haar en Mabel altijd heel leuk.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 25 jun 2019 - 17:48

Prachtige stoffen, modellen die goed bij haar positie, postuur en leeftijd passen en ze blijft daarmee net zo tijdloos en herkenbaar als toen ze nog koningin was (en voor mij nog steeds is).

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 25 jun 2019 - 11:21

Mooi hoe ze zo stijl fast blijft altijd ! Heel veel respect voor de ze vrouw

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 25 jun 2019 - 10:13

ongelooflijk charmant. hoe ouder ze wordt, hoe mooier. heel slank en fit oogt ze. En prachtig zo'n eigen signatuur. ik denk dat het nu ook beter staat wat ze draagt, want toen ze nog (veel) jonger was, stond het allemaal vaak wat zwaar en ouwelijk. nu past het bij haar leeftijd.

toch even een vraag...waarom staat de tekst eronder dat de couturiers mee lezen? dat kan toch ook best het geval zijn bij logs over Maxima en de andere prinsen en prinsessen?

afbeelding van Mary

Mary

maandag 24 jun 2019 - 23:36

Nr. 3, 14 en 17 zijn bij mij favouriet!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 24 jun 2019 - 22:23

Of het nu als koningin was of nu als prinses : ze straalt ongelooflijk veel rust , gezag , betrouwbaarheid en evenwicht uit. Haar bescheiden en tot in het minste detail verzorgde en koninklijke kledij ondersteunt dit alles. Zo zie ik de koninklijke functie graag ingevuld...

afbeelding van elise1

elise1

maandag 24 jun 2019 - 21:12

Altijd mooi en verzorgd. Het valt me op dat ze slanker is geworden. Staat haar goed. Zo wil ik ook wel ouder worden.....

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 24 jun 2019 - 20:49

Prachtig! Wat ziet onze prinses Beatrix er altijd perfect uit. Het lijkt me altijd zo'n hartelijk vrouw, met haar hart op de juiste plaats! Mooie stoffen worden er ook altijd voor haar kleding gebruikt.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 24 jun 2019 - 20:18

Wat een prachtig overzicht Josine, dank je wel!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 24 jun 2019 - 19:00

Wat een leuk overzicht. Fijn haar zo vaak te zien. Ik heb het idee dat ze slanker geworden is. Haar kleding is altijd stijlvol en perfect!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

maandag 24 jun 2019 - 18:19

Ik heb bewondering voor haar perfecte keuzes van haar kleding die zij bij openbare gelegenheden draagt! Rijke stoffen in vaak ingetogen maar mooie kleuren met veel extra’s aan mouwen, of de hals. Heel passend bij haar leeftijd maar toch ‘van deze tijd’. Ik vind de overslag voorkant bij foto 17 en 18 een mooi detail!

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 24 jun 2019 - 15:07

Prinses Beatrix is altijd keurig gekleed, alles klopt, zeg maar tip-top. Er wordt over nagedacht, ik blijf ze een waardige prinses vinden . Het koninklijke zal ze altijd blijven uitdragen. Dat maakt haar voor mij zo bijzonder! Ik hoop dat we haar nog veel in het openbaar zullen zien.!!!!

afbeelding van Marja

Marja

maandag 24 jun 2019 - 14:27

Wat een mooie creaties weet onze oud vorstin toch steeds te dragen. Echt haar eigen stijl.
Wat ik opvallend vind dat ook zij duidelijk een favoriete omslag doek heeft en die heel vaak draagt.
En natuurlijk haar lach, die zie je bijna altijd wel om haar lippen glimmen. Heerlijk om haar te zien.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 24 jun 2019 - 13:44

Ik keek net nog een keer. Ik mis foto 18.

afbeelding van Molly

Molly

maandag 24 jun 2019 - 13:43

Ik vind de kleding van prinses Beatrix heel mooi. Wie weet de ontwerpers van de outfit van foto 17 en 19?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 24 jun 2019 - 14:10

Excuus, 18 bestaat niet. 19 wordt dus 18 en 20 wordt 19. Sheila de Vries is de ontwerpster van de huidige 17 en 19.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 24 jun 2019 - 12:59

Wat geweldig om de kleding van Prinses Beatrix te zien .Ik ben altijd onder de indruk van haar perfecte en smaakvolle creatie,s .
De stoffen keuze die zij maakt is wel zooooo mooi. Dit is zoals ik graag leden van het koninklijk huis gekleed zie .

afbeelding van rosaflor

rosaflor

maandag 24 jun 2019 - 12:37

Een elegant, stijlvol, oud koningin, die zich weet te kleden naar haar leeftijd en status.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 24 jun 2019 - 12:28

Wat een mooi overzicht Josine! Ja ze draait nog graag mee. Ook vorige week (minder officieel) bij t Holland Festival.
De stoffen van haar outfits zijn fenominaal. Zulke rijke stoffen en alles (feilloos) op maat gemaakt behalve t ski-jack. Soms zijn de mouwen too much.. maar in dit overzicht niet. Die opstaande halslijn is zeer mooi. Ik hou van meer kleur bij haar en niet te veel kleine bloemetjes... maar ze draagt zelf toch graag ook camel. Ook jassen zijn bij haar niet populair. Hoeveel van deze capes zal ze hebben?

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

maandag 24 jun 2019 - 12:21

Ik heb denk ik nog nooit een out-fit van bij haar gezien wat ik mooi vind, het staat me allemaal een beetje tegen.
Maar voor de prinses is het natuurlijk heel netjes en verzorgd, en vaak is het wat speels met onverwachte stoffen of truckjes in het geheel.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?