Zoals het er nu naar uitziet, krijgen we koningin Máxima woensdag weer te zien. Tot die tijd moeten we ons dus vermaken met overig modenieuws, maar geloof mij: dat is echt geen straf. Zo verraste prinses Beatrix ons met een nieuwe avondlook en een nieuwe hoed in prachtig smaragdgroen. 

Laten we met de avondkleding beginnen. Tijdens het jubileum van Dansersfonds '79 verscheen de prinses met een zwarte avondrok en dito top met witte tegenkleur op de loper. Een ogenschijnlijk nieuwe look, maar niets minder is waar. De top dook namelijk al eerder op bij een witte avondrok met zwarte rozen, bijvoorbeeld tijdens het staatsbezoek van de president van Chili in 2009. Juist ja: tien jaar geleden.

Naar welke combinatie gaat jouw voorkeur uit? Ik vind het totaalplaatje met de witte rok wat feestelijker, maar de top met witte tegenkleur komt mijns inziens beter tot zijn recht bij de zwarte rok. Geinig detail: het openstaande tasje. Voor zover ik nu kan zien, zitten er alleen wat zakdoekjes in. In ieder geval niet zoveel troep als in mijn tas, door mijn man Leon ook wel mijn overlevingspakket genoemd ;) 


Foto's: PPE Agency

De top, net als de rok een ontwerp van Sheila de Vries, kwam de afgelopen tien jaar vijf keer in beeld. 


Foto's: PPE Agency

(NB: de witte rok en kanten top kwamen ook in beeld tijdens het huwelijk van Juan Zoreguieta, een privéaangelegenheid.)

En dan de groene look, die 15 november in beeld kwam tijdens de 'Viering 30 jaar kinderrechten'.  Voor zover ik nu kan zien, draagt de prinses een jasje met ingeweven bloemmotief en een wollen rok, die perfect matcht met de omslagdoek met geinige pompoms. De kleding dook eerder op in 2015, en de omslagdoek met pompoms gaat zelfs al langer mee. De broche -een klimpoblad van enamel- oogt nieuw, en de hoed is dat sowieso ook. Al met al dus een verrassende look binnen de strakke en herkenbare kaders die de prinses al decennialang hanteert. 

----------------------------------------------------------------

En er is nog meer leuk nieuws, want vanaf aankomende maandag start ik met een wekelijkse nieuwsbrief met het laatste koninklijke modenieuws en heel veel meer. Klik hier om je aan te melden. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 18 nov 2019 - 19:57

Koninklijke Prinses Beatrix (ja, zo noem ik haar nu) mag dan al in strikte zin geen mode-icoon zijn (geweest), chic en elegant is ze altijd (geweest) !! Haar groene ensemble is van top tot teen het beste bewijs hiervan ! Ook haar rijke avondtoiletten bijv. waren altijd heel erg prachtig en moesten hoegenaamd niet onderdoen voor die van haar 'collega's' !

afbeelding van Jens

Jens

zondag 17 nov 2019 - 18:32

De heer Jaap Smit is een bijzonder opgewekte man hoor.

afbeelding van PK020

PK020

zondag 17 nov 2019 - 21:19

Dhr. Jaap Smit is gewoon hard aan het werk, geconcentreerd, wat zijn functie en rol van hem verwachten.
Meneer Smit verkiest vast, vermoed ik, pakken waar hij zich comfortabel in en onder voelt, zou ik ook doen, wat wij daar ook van vinden.
En "wij" vinden nogal het e.e.a. ;-)

@Gambetta: Overbodig om aan U te vermelden dat mannen pakken aangemeten kunnen worden, lees de reactie's op de pakken van onze koning in de afgelopen jaren. Bovendien, de meeste kleermakers zijn mannen..... Dus ja @Gambetta, pakken kunnen strak en ruim aangemeten worden en ja, de koper beslist; gelukkig maar!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 17 nov 2019 - 17:17

Wat een klasse heeft prinses Beatrix toch. De groene outfit is echt fantastisch.
Fijn dat onze Royals hun kleding zo vaak herdragen, als e iets koopt van goede kwaliteit kan dat jaren mee. De top staat prachtug op de zwarte rok. Maar ook de combinatie met de witte rok is heel mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 17 nov 2019 - 13:06

De top vind ik t leukst op de zwarte rok. Ook gelet op t event. En de groene outfit is een topper. Een kleur die ze niet zo vaak draagt. En weer met die mooie opstaande. halskrasg.
Leuk om haar te zien, maar ik kijk weer uit naar Máxima!

De commissaris van ZH altijd met gekwelde blik. t is natuurlijk een verplicht nummer voor hem zonder inhoud, dat begrijp ik. Maar iets meer vrolijk mag van mij. En zn pak een betere fit.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zondag 17 nov 2019 - 19:32

De commissaris wordt hier niet beoordeeld op zijn kleding , zie jij er altijd mooi uit op een foto? Ik namelijk niet ......, ben absoluut niet fotogeniek .

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zondag 17 nov 2019 - 15:01

Mooi groen pakje perfecte pasvorm! En ach, gekwelde blik, het is een moment opname zo’n foto ;-) Ik sta er ook vaak zó op en voel mij echt niet zo! We hebben vast ons gezicht niet mee en zijn zeker niet fotogeniek! Maar mee eens dat het pak van deze heer wat meer aandacht nodig heeft. Hij kan een voorbeeld nemen aan onze Prinses!

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 17 nov 2019 - 15:10

Het uniform van de marechaussee erachter lijkt als gegoten te zitten. Zouden mannenpakken niet op die manier gemaakt kunnen worden vraag ik mij af. Of zit het dan te strak?

afbeelding van gambetta

gambetta

zondag 17 nov 2019 - 14:48

Misschien een beetje een idee van jezelf wat je over de commissaris schrijft?
Geen idee of hij zich gekweld voelt en dat laat zien dan (gekwelde blik) en of het een verplicht nummer voor hem is zonder inhoud. Hoe weet je dat?.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 17 nov 2019 - 21:23

Ja die kwelling is mijn idee :). Ik moet eigenlijk altijd grinniken om de aanwezigheid van de CvdKs bij activiteiten van t koningspaar. Er is een regel dat de Commissaris van de Koning bij het ontvangst moet zijn van de koning/koningin in de betreffende provincie; heeft dan in dat verband verder nauwelijks een rol en wel een eigen volle agenda en een trillende telefoon ... en met name Maxima heeft altijd veel activiteiten in ZH ...

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 16 nov 2019 - 20:22

De top op de zwarte lange rok vind ik het mooist en de groene look staat de prinses fantastisch. De groene omslagdoek met pompons heeft ze al eens eerder gedragen. Dat was op 5 april 2013 in Eindhoven.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 16 nov 2019 - 19:38

Leuk Josine dat we je weer in Blauw Bloed gaan zien
Is dit bij jou opgenomen ?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 16 nov 2019 - 19:53

Hoi Elisah,

Nee, bij een nieuwe en supertoffe B&B in hartje Kampen. Ik heb wel een open haard in ons klushuis, maar die moet nog ingemetseld worden, dus tot die tijd wijk ik uit naar andere locaties ;-)

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 16 nov 2019 - 20:02

Je zat er zo gezellig bij zodat ik dacht dat het bij je thuis was ..
Wat een leuke en goede info gaf je weer.
Ik bewonder je , je kan het zo spontaan
en duidelijk uitleggen, ik hoop dat BB vaak gebruik maakt van je kennis .
Nu ben ik benieuwd naar de docu straks over Diana en Charles .

afbeelding van Jens

Jens

zondag 17 nov 2019 - 21:20

Ik heb het item ook gezien, goed gedaan Josine. By the way, hoe blijf jij er zo jong uitzien??

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 18 nov 2019 - 10:46

Haha, ik voel me helemaal niet jong. Maar wel jonger dan een jaar geleden en dat komt doordat ik nu weer heerlijk kan sporten en normaal kan eten :)

afbeelding van Lina

Lina

zondag 17 nov 2019 - 21:46

Jens, omdat ze nog jong IS.
27 ís nog jong toch? ;)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 18 nov 2019 - 10:45

Ik ben al 29 ;)

afbeelding van Lina

Lina

maandag 18 nov 2019 - 10:59

Josine, Ohw, verkeerd geïnformeerd. Ja dát is oud zeg! Haha.

Nou neem een tip aan van deze oude wijze vrouw ;) Wees er van bewust dat je nog lekker jong bent en geniet er van, later heb je spijt als je je dat niet genoeg bewust bent geweest.
Als je zo jong bent besef je vaak niet dat ook “jij” ooit ouder zal zijn met rimpels en al en een gezicht in de spiegel wat je niet meer herkent.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 16 nov 2019 - 20:04

Wat een lief bericht, dank je wel. Ik moet het zelf nog kijken, maar heb eerst visite. Vaste prik op zaterdagavond. Fijn weekend!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 16 nov 2019 - 19:30

Het groene pakje staat Bea goed, echt haar stijl. De zwart witte gebloemde rok vind ik gecombineerd met de top wat minder. De top vind ik bij de zwarte broek wel mooi staan.

afbeelding van Suus

Suus

zaterdag 16 nov 2019 - 19:20

Beide outfits vind ik prachtig! Het groen staat haar geweldig en ik vind het door de mooie pashmina ook een wat modernere uitstraling hebben dan haar gebruikelijke omslagdoeken. Misschien een cadeau van Máxima? De top vind ik op de zwarte broek veel beter tot zijn recht komen dan op de rok, ik denk omdat de broek mooi smal valt en de rok wijd is. Al met al een zeer verzorgde knappe dame.

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 16 nov 2019 - 19:23

Leuk Suus, ik dacht eerst ook een zwarte broek, denk het nog steeds ;-) Nader onderzoek! Combi top+broek is mooi, eigentijds, 'modern meets klassiek'

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 16 nov 2019 - 19:53

Ja, nu erg duidelijk een rok, wat ziet koningin Beatrix er mooi uit. Met een broek zou het m.i. ook een erg geslaagde combi zijn. Dank voor deze post Josine, m.n. de groene outfit is grandioos!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 16 nov 2019 - 19:59

Heel graag gedaan. Ik zou zo graag over alle koninklijke dames willen bloggen, maar dat lukt me simpelweg niet nu ik drie kleintjes om me heen heb lopen. Gelukkig kan ik voor prinses Beatrix regelmatig een uitzondering maken (haha, dat klinkt krom), want zij is ook altijd nog mijn koningin. Zo stijlvol, zo koninklijk, zo waardig. Love it!

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 16 nov 2019 - 20:59

Kleintjes hebben voorrang, altijd Josine! Het is mijn werk; Adviseur, Coach & Trainer Kinderopvang Voor- en Vroegschoolse Educatie. Het Jonge Kind is zo geweldig, zo nieuwsgierig, zo de wereld ontdekkend.... Als 'groot mens' ben ik bevoorrecht om in deze sector mijn werk te mogen invullen, met passie!
Net zoals jij Josine met passie deze website "bestiert" ;-).

Koningin Beatrix is de laatste koningin van NL! Dat zal ze nog wel even blijven, Amalia staat in de coulissen. Iedere koning/in heeft in haar/zijn tijd haar/zijn aandeel gehad, zonder regentes Emma hadden we misschien hier niet zitten chatten over ons Koningshuis. Wat koningen betreft, de huidige drukt steeds meer zijn stempel, samen met zijn echtgenote; onze koningin Maxima!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 16 nov 2019 - 19:17

Wat is de prinses weer prachtig gekleed!
Ik vind de combinatie met de zwarte rok mooier, met de witte rok is het wat feestelijker.
De groene combinatie vind ik heel mooi en de kleur staat haar heel mooi. De pashmina zou ik zo willen hebben, te leuk met die pompons.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 16 nov 2019 - 19:17

Dit is zeker geen straf, je hebt weer mooie kledingstukken uitgezocht.
Inderdaad komt de top bij de zwarte rok beter tot zijn recht, mooie combinatie, juist door de eenvoud
De groene look komt mij onbekend voor, maar wat een prachtige kleur en mooie stof, ook de accesoires zijn heel mooi erbij,. Hier staat toch een echte koningin ?

afbeelding van PK020

PK020

zaterdag 16 nov 2019 - 21:04

Ik reageer eens een keer als eerste ofwel ik grijp deze kans ;-)

Eerst een korte reactie, later meer; outfit smaragdgroen is Wowwwwww.... Geweldig, p/krachtig zoals ik wel eens placht te zeggen; hier staat een oud/koningin, een powervrouw van Top tot Teen! Onder de indruk....

Ps: Bij nader inzien toch 1 opmerking, haar schoenen, ik weet het niet..... TIP: Andere!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?