Maatkleding en handwerk wordt steeds meer een uitzondering. Het Britse high street label Needle & Thread (Naald & Draad) werd daarom in leven geroepen om vrouwen te voorzien van tijdloze looks met een handgemaakte uitstraling. Webshop Zalando omschrijft de stijl als 'Engelse tailoring met een vleugje Franse flair' en net-a-porter.com schrijft over 'prachtig verfraaide met een delicate handtekening'. 

Hertogin Catherine hebben we -voor zover ik weet- nog niet met kleding van het merk gezien. Prinses Amalia wel, want tijdens het bruilofsfeest van Filippos Lemos en Marianna Goulandris droeg ze een cocktailjurk van lichtroze tule, die van top tot teen was voorzien van broderie d'art. Prinses Mabel had enkele weken eerder de kracht van het merk al ontdekt dankzij een zwart bomberjack met borduurwerk. Blijkbaar beviel het kledingstuk goed, want gisteren droeg Mabel opnieuw een creatie van Needle & Thread tijdens de prijsuitreiking van de 'World Without Aids Award'. (Het is hier de plek niet om uitgebreid over de prijs te schrijven, maar hier lees je meer over Mabels inzet voor het thema.)

Blijkbaar shopt Mabel net als Máxima bij net-a-porter.com, want haar avondjurk van zwarte tule is momenteel exclusief te koop bij de internationale modewebshop. 

Het fijne aan Net-A-Porter vind ik de close-ups van het materiaal. Zo zien we zwarte tule en gekleurde bloemen van kraaltjes en platte/komvormige pailletten, die dakpansgewijze over elkaar heen zijn bevestigd. 

Op de foto's zien we verder raglanmouwen, een klokkende rok vanaf de knie en een grosgrain lint bij de taille. Voor de jurk betaal je 280 euro, wat mijns inziens niet veel geld is voor een dergelijke jurk en zeker niet voor een koninklijke jurk. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

woensdag 08 nov 2017 - 08:00

Ik hou niet van zwart maar dit is een mooie jurk. Ik hoop alleen dat Mabel wel voor kleur blijft kiezen omdat ze al zo lang in het zwart is geweest. Maar dit staat haar wel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 06 nov 2017 - 19:56

Leuk dat ze weer voor dit merk koos! Alleen droeg Prinses Mabel eerst haar bomberjack van Needle & Thread en volgde Amalia enkele weken later met een jurk van dit merk. Mabel droeg het jack bij het Goed Geld Gala in januari 2016 en het huwelijk was begin februari 2016.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 06 nov 2017 - 17:32

Wat een top jurk, maar nog veel leuker dat Mabel deze prijs gewonnen heeft. Dat verdient ze echt! Dus waarom haar ook niet hier op dit bog aandacht te geven voor de inhoudelijke kant van deze prijs?
Deze jurk staat Mabel heel goed. Mooi model en nog leuker dat dit soort jurken niet de hoofdprijs kosten. En dan maar hopen dat er geen kinderhanden aan te pas gekomen zijn om dit prachtige borduurwerk te maken...

afbeelding van zara

zara

maandag 06 nov 2017 - 08:31

De jurk staat haar goed, maar is wel een beetje 13-in-een-dozijn en hij oogt ook wat 'zwaar'. Het witte kledingstuk met zwarte biesjes en zwarte knoopjes, te zien op de link in het artikel, vind ik oneindig veel leuker en origineler, echt iets voor Mabel, maar misschien is dat al een wat oudere foto.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 06 nov 2017 - 06:46

Ik vind het echt geen geld voor zo'n bewerkte jurk!! Heel mooi!
Maar Mabel draagt wel vaak jurken die een beetje op elkaar lijken!! Meer experimenteren in kleur gebruik en andere kapsels zal het interessanter maken!!
Wat is het ook jammer dat op een podium niet goed te zien is, hoe bewerkelijk een jurk gemaakt is!! Door deze close-ups kijk je weer heel anders naar de stof.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 05 nov 2017 - 23:32

Ik zie Mabel graag in iets minder kantachtige kraaltjes jurken en meer in mooie zachte, maar sprekende kleuren. Ik vind zwart kant zolangzamerhand niet meer om aan te zien.
Het is net of die andere dame, die opzij van haar staat, ook zo'n soort jurk aan heeft (gebloemd).

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 05 nov 2017 - 21:52

Wat een prachtige jurk. Ik hou ervan.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 05 nov 2017 - 20:41

Het staat Mabel wel. Als je haar zo ziet staan, zou je niet zeggen dat de jurk maar 210 pond/280 euro gekost heeft.

afbeelding van Tina

Tina

zondag 05 nov 2017 - 20:51

.

afbeelding van Tina

Tina

zondag 05 nov 2017 - 20:49

Ja, het staat haar wel.

afbeelding van Tina

Tina

zondag 05 nov 2017 - 19:45

Hmmm. Ik ben geen fan van Needle & Thread.
Ik vind het er wat kinderlijk uitzien in het algemeen. Te korte rokken. Te overdadig versierd. Maar ach, ieder zijn meug. Vrijheid, blijheid.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?