Zoals jullie misschien her en der gelezen hebben, had Prinses Laurentien de afgelopen weken enorm veel openbare activiteiten. Dat wil zeggen, voor haar doen. Meestal zien we de Prinses niet zoveel. De activiteiten hadden grotendeels te maken met de stichtingen waarbij ze betrokken is. In deze post een overzicht van de kleding die Prinses Laurentien tijdens haar openbare activiteiten vanaf begin september tot vandaag droeg.

Zo was Prinses Laurentien op 2 september aanwezig bij Duurzame Dinsdag. Op Duurzame Dinsdag worden er Duurzame Lintjes uitgereikt. Laurentien was 1 van de 4 personen die dit jaar een Duurzaam Lintje kreeg! Volledig verdiend! De Prinses droeg heel donkere kleding, wat mogelijk ook te maken heeft met het feit dat Sieb Posthuma - illustrator van haar Mr. Finneyboeken - niet meer aanwezig kon zijn. Deze zomer pleegde hij helaas zelfmoord, wat een enorme klap was voor onder andere Prinses Laurentien.

 

 

Foto met toestemming ©IVN, Femke Boermans

Twee dagen later kwam Laurentien in actie voor Waterspaarders. Ze ging voor dat doel 5 minuten watertrappelen in de Amstel. De foto's van de Prinses in wetsuit en badjas hebben we al gezien. Maar, de Prinses kwam natuurlijk niet in haar badkleding aan. Onder deze link is te zien wat ze voor (en waarschijnlijk na) die tijd droeg. Een jurkje van zwart, wit en mintkleurige 'blokken', met daaronder een strakke mintgroene broek.

Foto met toestemming ©Royalduo

Diezelfde avond is Prinses Laurentien te gast in RTL Late Night! De uitzending is onder deze link nog terug te kijken. Uiteraard is alleen de bovenkant van Laurentiens kleding te zien. Een zwart jasje over een gele top of geel jurkje.

 

Op 7 september zou Prinses Laurentien aanwezig zijn bij een evenement op de IMC Weekendschool. Helaas moest zij dit afzeggen omdat ze verhinderd was.

 

Een dag later opende Prinses Laurentien wel het Taalhuis, dat is gevestigd in de bibliotheek aan Het Spui in Den Haag. Zoals eerder gemeld ging de Prinses gekleed in groen met een dierenprint broek (broek: Gerard Darel).

Foto's met toestemming ©Royalduo

Op 9 september is Prinses Laurentien aanwezig bij het ABN AMRO Mees Pierson Filantropie Event (pffft wat een mond vol). Helaas mochten hier geen foto's van vrij gegeven worden. Wel is er een vage foto op twitter te vinden. Ik vermoed dat Laurentien het onderstaande jurkje (Essentiel Antwerp) opnieuw droeg.

screenshot - archiefbeeld

Twee dagen later lanceerde Prinses Laurentien de campagne 'Taal maakt gezonder': Taal maakt gezonder is een boekje voor in de wachtkamer. De Prinses zag er heel goed uit in een koraalrode jas met daaronder een jurkje of top met print.

Foto met toestemming ©Stichting Lezen & Schrijven

Uiteraard was de Prinses op 16 september, de derde dinsdag van september aanwezig bij Prinsjesdag. Laurentien droeg een aubergine kleurige jurk (meer een soort robe manteaux) van genova corduroy, van het merk Talbot Runhof. De kleding van de Prinses is uitgebreid besproken en de meningen waren heel verschillend. Leuk om ze allemaal te lezen!

Foto's met toestemming ©Royalduo

Eergisteren - op 18 september - was Prinses Laurentien aanwezig bij een gedeelte van de techniekdag. Ze ging met leerlingen van de Jan Campertschool in gesprek over duurzaamheid en innovatie. De Prinses was gekleed in een zwarte broek met wat wijdere pijpen en daar op droeg ze een zwarte longblazer met rode bloemen. 

Foto met toestemming Annette Baerlandt (twitter)

Van veel van deze kleding weet ik nog geen merk. Als jullie zin hebben om te zoeken? Ik ben er zelf heel nieuwsgierig naar, maar heb het tot nu toe niet kunnen vinden (en heb ook even een paar weken erg weinig tijd daarvoor). 

Natuurlijk is het niet allemaal met elkaar te vergelijken, omdat bijvoorbeeld Prinsjesdag wel een heel andere gelegenheid is dan bij de andere activiteiten die Laurentien had. Toch wil ik jullie de vraag stellen: Welke kleding vinden jullie het mooist, en zou je graag nog een keer willen zien?

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Nelleke

Nelleke

zondag 21 sep 2014 - 13:21

De outfit van Prinsjesdag en de tuniek(?) van 18 september zijn voor mij de winnaars. De rest is weer typisch op z'n "Laurentiens" (combi van missers en soms wat elegantie).

afbeelding van Henny

Henny

zondag 21 sep 2014 - 12:49

Een paar outfits zijn moeilijk te beoordelen, omdat ze op de foto's niet goed te zien zijn.
De jurk die ze droeg op prinsjesdag, de outfit Gerard Darel en de longblazer met broek vind ik de mooiste outfits. De longblazer heeft een mooie frisse kleurstelling en is van een mooi soepel materiaal. De blauwe broek daaronder is qua kleur prachtig erbij, maar zelf hou ik niet zo van wijde broeken. Maar Laurentien kennende ga ik ervan uit dat het een moderne versie is van de wijde modellen van jaren geleden, die nog weleens door Maxima worden gedragen. De moderne versie vind ik n.l. mooier, mits die ook een goede lengte heeft; net boven de grond en dan gedragen met high heels. :))

afbeelding van karpathos

karpathos

zondag 21 sep 2014 - 11:50

Wat een geweldig mooi overzicht. Op 8 september droeg prinses Laurentien de ring uit de Leaves collectie van prinses Margarita. Helaas is de ring op bovenstaande foto niet te zien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 25 sep 2014 - 20:08

Ik denk dat je gelijk hebt! Ik heb geen voorbeeld van die ring, maar ik zie wel een ring met een bladeren patroon. Ik voeg de foto hierboven even toe!

afbeelding van Henny

Henny

zondag 21 sep 2014 - 11:15

Leuk geprobeerd, maar het is geen Alice + Olivia. Onderstaande link geeft een duidelijk beeld van deze outfit. Het is donkerblauw met rood. Zover ik kan zien is het een mooie outfit. Tenminste dat vind ik :))
[IMG]http://i59.tinypic.com/35i9gjp.jpg[/IMG]

afbeelding van Henny

Henny

zondag 21 sep 2014 - 10:45

Heel leuke blog en inderdaad weer het nodige werk geweest. De stof / print van de longblazer lijkt op de stof / print van deze jurk (Alice + Olivia - by Stacey Bendet)!

[IMG]http://i57.tinypic.com/2u94ugk.jpg[/IMG]

afbeelding van Agnes

Agnes

zaterdag 20 sep 2014 - 23:42

Wow wat een werk zeg deze blog, leuk gedaan!! En inderdaad Laurentien had het druk deze maand met publieke optredens. Ik vond de outfit die ze voor en na het zwemmen aan had erg leuk. Ook de outfit van de opening van het taalhuis wil ik nog wel eens terug zien. Fijne zondag iedereen!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?