De laatste update over de activiteiten van kroonprinses Mary is al weer een tijd geleden. Hoog tijd om weer eens te kijken naar haar laatste activiteiten, voor de zomervakantie in Denemarken er al weer op zit! Kroonprinses Mary en haar gezin genieten nu al een paar weken van de vakantie, maar gaan begin augustus weer aan de slag. Eens even kijken waar we gebleven waren...

In de vorige log las je over het galafeest ter gelegenheid van de 50e verjaardag van kroonprins Frederik. Er stond daarna nog één feestje op het programma. In de Royal Arena werd een show georganiseerd, en live op televisie uitgezonden, waarbij Mary en Frederik aanwezig waren. Ze hadden hun kinderen Christian, Isabella, Josephine en Vincent meegenomen. Ook prins Joachim en prinses Marie waren erbij. Zij namen prins Felix mee, hij is de jongste zoon van Joachim uit zijn eerste huwelijk met gravin Alexandra af Frederiksborg. Tijdens het feest zagen we Mary in een nieuwe japon met bloemen, van het Italiaanse Etro. De japon is te koop voor bijna €1700 en is gemaakt van crêpe de chine zijde. Haar zwarte clutch is Deens design van Carlend Copenhagen en pumps van Aquazzura.

Na het verjaardagsfeest was het tijd voor een paar dagen bijkomen. Op 29 mei ging ze weer op pad. Mary was aanwezig bij de 60e verjaardag van het Granbohus. Tien jaar geleden was ze aanwezig bij de 10e verjaardag van dezelfde organisatie. Het is een vakantiehuis en plek om ouders/verzorgers te ontlasten van kinderen en jongvolwassenen met fysieke en/of psychische problemen. Mary koos bij haar bezoek voor een zomerse, lichtblauwe japon van Paul & Joe. Daarbij droeg ze suede sleehakken van Tod's.

Op 31 mei was Mary aanwezig bij No Tabacco Day (Geen Tabakdag) van de The World Health Organisation. De Kankerbestrijdingsstichting nam hieraan deel en Mary was er daardoor bij. Mary droeg een wit pak van MaxMara en een clutch van Nina Ricci.

Mary was eregast bij de uitreiking van de Deense Handbal Awards. Mary was daar samen met de bekende Deense handballer Mikkel Hansen. Handbal is een hele grote sport in Denemarken, zoals voetbal dat bij ons is. Mikkel en Mary werken samen in de Mary Fonden voor hun gezamenlijke campagne tegen pesten. Daar reikte Mary een Anti-Pestprijs uit aan de kinderafdeling van een handbalclub. Mary droeg een gebloemde japon van chiffonzijde, van Jason Wu. Haar clutch is van Hugo Boss, haar pumps van Gianvito Rossi.

Begin juni werd er in Brussel een grote conferentie georganiseerd over internationale ontwikkelingssamenwerking. Mary bracht een bezoek aan de conferentie en gaf er een toespraak. Het thema van de conferentie was “Women and Girls at the Forefront of Sustainable Development: protect, empower, invest”. Mary droeg een felblauwe japon van een onbekende ontwerper. Haar witte jasje is een ontwerp van Hugo Boss.

Ieder jaar worden de Reumert Prijzen uitgereikt en (bijna) ieder jaar is Mary daarbij. Mary droeg een lichtroze one-shoulder japon van Stella McCartney en pumps van Gianvito Rossi. De Reumertprijs wordt uitgereikt aan de beste podiumprestatie van het afgelopen jaar.

Op 11 juni had Mary een ontmoeting met Ban Ki Moon, voormalig secretaris-generaal van de VN, over de bouw van een museum over de Verenigde Naties, UN Live. Er werd gesproken over de mogelijkheid het museum en hoofdkantoor van het platform UN Live in Kopenhagen te plaatsen. Tijdens de twee vergaderingen droeg een japon van Hugo Boss en opnieuw pumps van Gianvito Rossi.

Als beschermvrouwe van de Deense Vluctelingenorganisatie ontving Mary de Hoge Commissaris van de VN voor Vluchtelingen Filippo Grandi. Ze droeg hierbij een zwarte japon met V-hals.

Na het bezoek van de Commissaris van de VN, was de agenda leeg. Frederik ging nog een aantal keer op pad, maar Mary zagen we niet meer. Eind juni begon ook de vakantie van de kinderen van het kroonprinselijk paar. Het paar viert hun vakantie altijd deels in Denemarken en deels in een zonnig oord. De tijd in Denemarken brengen ze steeds vaker deels door op Slot Grasten, in het zuiden van Denemarken. Ieder jaar brengt de koninklijke familie daar een deel van de zomer door. Margrethe wordt er ook dikwijls vergezeld door de rest van haar familie, haar zussen en hun (klein)kinderen. Tot een aantal jaar geleden werd er ieder jaar een zomerfotosessie georganiseerd op het Slot, maar de laatste paar jaar helaas niet. Frederik en Mary en hun kinderen waren dit jaar wel aanwezig bij de jaarlijkse ringsteekwedstrijden in het dorp. Er is altijd een parade van pony's en paarden, waar de familie ook dit jaar naar kwam kijken. Ze waren niet alleen, maar namen hun hond Grace mee. In tegenstelling tot vorig jaar, was het heerlijk weer in Grasten, dus de familie was lekker zomers gekleed. Mary droeg een rok van Apiece Apar t, een witte top van Athé by Vanessa Bruno en ballerina's van Chloé.

Inmiddels zijn niet alleen Frederik, Mary, Christian, Isabella, Vincent en Josephine op Grasten, maar zijn ook koningin Margrethe en haar zus koningin Anne-Marie van Griekenland gearriveerd. Afgelopen vrijdag waren ze met z'n allen aanwezig bij de wisseling van de wacht op het paleis.

Binnenkort zullen we Mary weer een aantal keer zien, want koningin Margrethe is in augustus het grootste deel van de tijd op Chateau de Cayx, het wijnslot van de koningin en prins Henrik in Frankrijk. De regels in Denemarken zijn streng, er moet altijd iemand in lijn van troonsopvolging in het land zijn. Dat betekent dat als Margrethe weg is, kroonprins Frederik automatisch regent is. Als Frederik regent is, betekent dit meestal dat Mary ook wat activiteiten op haar agenda in Denemarken heeft staan. Daarnaast moeten de kinderen van Mary en Frederik op 13 augustus weer naar school! Tot snel dus!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 23 jul 2018 - 15:12

Witte broekpakken vind ik altijd heel erg chic en verfijnd, dat van Mary staat haar uitstekend ! Sowieso ben ik een fan van haar discrete maar (net daardoor) heel mooie stijl !

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 22 jul 2018 - 22:57

Gelukkig ook weer een paar jurken die op de knie vallen. Anders vaak t zelfde silhouet in midi outfits. .
Wat een mooie one shoulder jurk in creme!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 22 jul 2018 - 22:15

Een.
ding is zeker mary s haar zit altijd goed!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 22 jul 2018 - 22:30

Absoluut! Volle bos haar en ziet er zo gezond en verzorgd uit! Dat doet op zich al meteen veel goed, niet alleen het schilderij maar ook zeker de lijst ( het haar) moet mooi zijn.

afbeelding van Suus

Suus

zondag 22 jul 2018 - 22:05

Wauw, mooi verzorgd steeds weer. Ben fan van Etro! Staat haar geweldig en de combinatie met haar mans pak: super stijlvol èn modern.

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 22 jul 2018 - 21:31

Wat een mooie foto's. Wat komt zij leuk over op deze foto's, dat vind ik namelijk niet altijd. Klasse!
De eerste kimono-achtige japon is prachtig door de kleuren. Het witte pak vind ik niet mooi, daarin valt ze weg.

En wat een hippe kroonprins. Mooi! Hoewel ik hem bij de ringsteekwedstrijden t.o.v. Mary te casual gekleed vind. Of Mary is te netjes....kan ook.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 22 jul 2018 - 20:55

Geweldig dat witte broekpak, staat mooi met haar donkere haar en enig dat Frederik zo zichzelf is, geen verkleedpartijtje maar korte broek, de kinderen ook heel leuk gekleed naar hun leeftijd, ongedwongen . Ja top.
En Mary, ja zij heeft net als Catherine (Kate) Mathilde, Letizia Meghan een natuurlijke waardigheid die zij uitstralen.Altijd chique !

afbeelding van Magda

Magda

maandag 23 jul 2018 - 14:58

Ik sluit me bij jouw commentaar aan. Top.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 22 jul 2018 - 17:33

Mary is steeds erg stijlvol gekleed en totaalplaatje klopt zo goed als altijd!!!!! Mooie foto's!!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?