Staatsbezoek Frankrijk aan Denemarken - dag 1

Gisteren is het tweedaagse staatsbezoek van de Franse president Macron en zijn vrouw aan Denemarken begonnen. President Macron wordt op uitnodiging van koningin Margrethe op staasbezoek ontvangen. Een bijzonder bezoek, doordat wijlen Prins Henrik in Frankrijk werd geboren, net als hun schoondochter prinses Marie (vrouw van prins Joachim). Het is het tweede staatsbezoek aan Frankrijk sinds het aantreden van koningin Margrethe: in 1982 kwam president Mitterand op staatsbezoek.

Het staatsbezoek begon gisteren om 11.10 uur met een kranslegging door het Presidentiele paar bij het Kastellet. Macron legde in aanwezigheid van het kroonprinselijk paar een krans bij het monument voor de internationale inzet van Denemarken na 1948.

Daarna werd het Presidentiele paar ontvangen op Slot Christian VII (onderdeel van Amalienborg) door de koningin. Daarbij waren ook kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte aanwezig. Later op de middag stonden er voor Mary, Frederik en het presidentspaar meerdere bezoeken op het programma: Mary en mevrouw Macron waren bij een werklunch over gendergelijkheid op het paleis en gingen naar de Designschool in Kopenhagen, de president bezocht de Deense Minister-President en President Macron en kroonprins Frederik bezochten de Koninklijke Bibliotheek en een debat over Europa.

Gedurende alle bezoeken van de middag, droeg Mary een rode japon van Raquel Diniz. Prinses Marie koos voor een zwarte rok en rode top met bijpassende rode clutch.

's Avonds was er -natuurlijk- een staatsbanket, aangeboden door koningin Margrethe in Slot Christiansborg. Daarbij was de voltallige (volwassen) koninklijke familie aanwezig.

Tijdens het staatsbanket droeg koningin Margrethe een paarse japon met zwart kant. Daarbij droeg zij de Oranje-Nassau tiara en parelen oorbellen, collier en broche. Haar zus, prinses Benedikte, koos voor een gebloemde, roze japon. Daarbij droeg ze de Sayn-Wittgenstein-Berleburg Fringe Tiara, één van de tiara's uit de familie van haar man, de vorig jaar overleden Vorst Richard van Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

Kroonprinses Mary koos voor een vermaakte japon, van Lasse Spangenberg (met dank aan @HeavenQRF!) Ze combineerde de zwart-witte japon met de diamanten en robijnen tiara van de Robijnen Parure. Ook de oorbellen van de parure droeg ze erbij, in een versimpelde vorm.

Prinses Marie, Française van geboorte, zorgde voor de grootste verrassing van de avond: ze droeg een nieuwe tiara! Marie was in mei 10 jaar getrouwd met Joachim en heeft sinds haar huwelijk altijd de tiara gedragen die ze van koningin Margrethe in permanente bruikleen heeft gekregen met éénmalig een uitstapje naar de Flora Danica tiara, die zij niet bezit, maar wel het exclusieve gebruiksrecht van heeft. Wat een verrassing dat ze vandaag zomaar een "nieuwe", onbekende tiara draagt, gemaakt van diamanten en waarschijnlijk saffieren! Naar de achtergrond en hoe het in Maries bezit is gekomen kunnen we op dit moment alleen maar gissen. Marie droeg naast haar nieuwe tiara een enorme ring en een nieuwe, speciaal voor haar gemaakte japon van Rikke Gudnitz (met dank aan @HeavenQRF!).

Wat vinden jullie van de outfits, juwelen en accessoires van de Deense dames tijdens het staatsbezoek? Ik ben benieuwd! Vandaag gaat het staatsbezoek verder, daarvan zal ik jullie zo snel mogelijk op de hoogte brengen!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

donderdag 30 aug 2018 - 11:56

Ik vind de Starwars (dank Margot) jurk van Brigitte Macon verreweg het mooist, de andere jurken een stuk minder spannend in ieder geval, en de kniksjes zwaar bizar (spellingcontrole maakt er knietjes van... dat zou me toch wat zijn, zeg... :) En de buigingen (nou ja, hoofdknikjes vaak) van de heren ogen toch net wat minder onderdanig. Ik zou het fijn bij een hoofdknikje houden denk ik als ik minister was. Klaag me maar aan). Kortom: vive la republique. Het haar van Mary, 's avonds: prachtig opgestoken. De nieuwe tiara van Marie: gaap (sorry, maar wie heeft er nu een nieuwe tiara nodig in 2018, als je (schoon)familie er al tig heeft, dus snel verkopen en een studiefonds oprichten o.i.d.).

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 30 aug 2018 - 16:25

Wat is die ring afschuwelijk.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

donderdag 30 aug 2018 - 15:20

Die knicksjes, ik ben er niet helemaal uit wat ik daar van vindt....; Ergens ben ik wel trots op het feit dat koningin Juliana de reverence heeft afgeschaft, want het kan iets heel onnderdanigs, zelfs kruiperigs hebben; Al moet ik zeggen, dat het ook wel iets elegants heeft, bij een gala en dergelijke, als iedereen er zeer feestelijk uitziet. Ik zag laatst oude beelden uit Engeland, waar zelfs haar kleinkinderen, maar ook Camilla, ELKE keer als zij Elizabeth weer zien, een knicks maken; En dat was een vrijetijds-tafereel, bij Balmoral in Schotland......; Mijn gedachten gaan opeens terug naar Liesbeth den Uyl, die, als vrouw van toenmalig premier Joop den Uyl ( jaren `70 ), weigerde voor zowel Elizabeth als de Queen-Mum, een reverence te maken, met als argument:`` ik ben netjes opgevoed, en eet met mes en vork, maar ik buig voor niemand `....; De dag erna moest zij weer een hand geven aan de koningin-Moeder, die haar meteen herkende, en zei: Oh, you again!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 30 aug 2018 - 23:15

Ik vind de reverence erg elegant, ik houd er wel van ;) De reverence-situatie in Denemarken en Engeland is overigens een klein beetje vergelijkbaar - en beide nog wat ouderwets. Ook Mary en Marie maken ALTIJD een reverence naar Margrethe, of dat nu in het openbaar of privé is. Bovendien zijn Mary en Marie erg goed in héle diepe reverences...
Zoals te zien in dit filmpje maakt zus Benedikte hier géén reverence voor haar zus: https://youtu.be/HNbrHh54ABA

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 30 aug 2018 - 11:58

Het fijne van een koninklijk leven is juist dat je dingen kunt kopen die volstrekt niet nodig zijn. Bah, nodig vind ik maar een naar woord ;) Ik zou als koningin elk jaar een nieuw diadeem willen. En daarom is het maar goed dat ik geen koning ben getrouwd ;)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 30 aug 2018 - 12:18

Inderdaad beter, het volk zou je waarschijnlijk onder de guillotine leggen, Marie Antoinette :)

Ik vind nodig wel een mooi woord hoor. Zelfs (misschien zeker?) als je overvloedige middelen hebt, vind ik het wel van klasse getuigen als je die middelen uitgeeft aan zaken die 'nodig' zijn, in de zin van in een behoefte voorzien, waarbij de behoefte aan de x-te tiara mij niet zo duidelijk is. (Ik houd van mooie dingen, maar vind tiara's eigenlijk nooit mooi, hooguit 'knap gemaakt', en voor dat bedrag... ik zou geen juwelen willen voor die bedragen, ook niet als ik het zou kunnen betalen, omdat ik voor bedragen in die orde van grootte zoveel doelen kan verzinnen die mij dan zoveel meer geluk zouden geven. Haha: het is waarschijnlijk ook heel goed dat IK niet met een koning ben getrouwd :) )

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 30 aug 2018 - 13:17

En nu is het de vraag wie de gulden middenweg weet te vinden ;) Gevoelsmatig zou ik prinses Mary zeggen, maar ik vraag me af of dit klopt.

Als ik Máxima's positie zou hebben, zou ik minder kleding en fantasiejuwelen kopen en meer échte juwelen. Die dan speciaal gemaakt worden, zodat er ook niets over prijskaartjes bekend kan worden ;)

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

donderdag 30 aug 2018 - 15:11

Tja....het woord nodig, ik hoor het vaak in mijn familie, zij vinden mijn belangstelling voor royals, en voor mooie dingen, `niet nodig`. Alsof het leven alleen maar uit noodzakelijke dingen bestaat ! Het mooie van een koningshuis, is nu juist dat zij onnodig mooie kleren dragen, onnodig mooie juwelen dragen, in onnodige koetsen rondrijden, en in onnodig mooie paleizen wonen. Maar....is het niet een feest om te zien, het mooiste, het beste, alles in de overtreffende trap, van wat mensen kunnen bereiken? Intussen bewaren en bewaken de koninklijke hoogheden ook nog eens ons- en hun eigen- culturele erfgoed. Maar ik blijf wel een hollander, een keer moet jetevreden zijn, dus die enorme hoeveelheden nieuwe kleren en juwelen, vind ik aan verspilling grenzen, begrijp ik ook niet zo goed van bijvoorbeeld Maxima. Daar hebben we in elk geval H.M.Beatrix nooit op kunnen betrappen. Noblesse Oblige....zij heeft het ook niet zo nodig iets te bewijzen denk ik dan maar.....

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 30 aug 2018 - 23:10

Wat ik nog het meest opvallend vond om te lezen zojuist, is dat Marie haar nieuwe tiara speciaal heeft ontworpen met een Frans juweliershuis SPECIAAL VOOR DIT GALA!! Het is niet haar eigendom, maar voor deze keer gemaakt en ontworpen in samenspraak met Marie die zich heeft laten inspireren door de lange Deense zomeravonden. De tiara's naam heeft zij ook bepaald, namelijk Nuit Claire/Lyse Noetter (lichte nacht)…
Ik HOUD echt van juwelen en zou als koningin ook ieder jaar een nieuwe tiara laten maken denk ik, maar dit vind ik toch wel wat ver gaan eigenlijk...

afbeelding van Krielie

Krielie

donderdag 30 aug 2018 - 11:05

Oh wat grappig. Die man in die hoodie (09.40 min).

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 30 aug 2018 - 11:23

En z'n partner in haar Zara peignoir, als ik het goed zie geeft hij de kroonprins een hug.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 29 aug 2018 - 23:39

Leuk hoor die kniksjes ook de dilemma’s voor de dames, wel of niet voor de Macrons wel staatshoofd maar niet koninklijk. Mooie tiara van Marie. Nu ik die eerdere foto van Mary met de strapless jurk zie denk ik dat ze zich een beetje te braaf gaat kleden de laatste tijd. Ben sowieso wat ambivalent t.a.v. midi bij kleine tengere vrouwen. Dan is mevrouw Macron toch spannender ook in haar Starwars avondjurk.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 30 aug 2018 - 12:01

Starwars jurk. LOL. Ben ik de enige die dat spierwit bij het zonnebank- en/of Franse zon bruin wat te fel vind afsteken. Barbie likewise gezien?

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 29 aug 2018 - 20:49

Voor zover ik het kan zien zijn de Deense prinsessen er prachtig uit! Ook koningin Margrethe ziet er mooi uit in het paars met zwart. De nieuwe tiara van Marie is schitterend en past goed bij haar.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 29 aug 2018 - 20:49

Voor zover ik het kan zien zijn de Deense prinsessen er prachtig uit! Ook koningin Margrethe ziet er mooi uit in het paars met zwart. De nieuwe tiara van Marie is schitterend en past goed bij haar.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

woensdag 29 aug 2018 - 18:17

Geweldig, wat is dat toch altijd een feest, hoogtijdagen in Denemarken. Margrethe II heel erg fraai gekleed, in paars met zwart.....voor mij betekent dit `rouw`, vanwege haar echtgenoot, hoewel ze in de afgelopen maanden geen rouwkleding droeg. Misschien al vaker gezegd door anderen, maar ik vind echt dat ze iets aan haar tanden moet laten doen, dat kan echt niet, en is ook niet nodig met de huidige technieken. Heur haar vind ik wel erg grijs......: Ze had er al eerder mee moeten beginnen, maar iets kleur toevoegen, verfraait het beeld; Hoe Beatrix dat precies gedaan heeft weet ik niet, maar bij haar is het van donker naar het huidige grijs/blond gegaan in de loop van de jaren, zonder dat het opviel Perfect ! Voor het overige is Margrethe, zoals we gewend zijn, een echte Vorstin in haar verschijning, dat zie ik graag ! Schoondochter Mary prachtig in een ander type avondjurk; Marie vind ik altijd chic, maar een beetje nietszeggend.......

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 29 aug 2018 - 18:12

Veel rood ja! Ik ben vanwege mijn connecties met Frankrijk dit keer geïnteresseerd in Brigitte Macron. De rode outfit: top. De keuze voor de avondjurk verdedigbaar. De jurk maakt haar langer, statiger en is eigentijds, bijna sportief. Haar haar had iets beter gekund.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 29 aug 2018 - 15:19

Wat grappig dat op koningin Margarethe na, alle dames in het rood gekleed waren. Mary prachtug als altijd en ook mevrouw Macron ziet er bij de ontvangst mooi uit. Hoe anders bij het staatsbanket. Wat een afschuwelijke jurk. Mary ziet er geweldig uit, de taaitaai blijf5 een plaatje. Ook Marie en de koningin zijn prachtig. De nieuwe tiara van Marie is echt een aanwinst. Heel benieuwd waar die vandaan komt.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 29 aug 2018 - 14:38

Dragen de twee knicksende dames voor de oranje dame nu dezelfde bordeauxrode japon?? Geinig.
En past de nieuwe knoepert van een ring bij de nieuwe tiara, zijn er al meer details bekend?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 29 aug 2018 - 14:58

Zelfs 3 op een rij!

Een soort bruidsmeisjes-idee in dezelfde jurk?

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 30 aug 2018 - 23:05

Ik heb het idee dat het de hofdames van de koningin zijn. Ik kan het niet goed verstaan (mijn Deens is beroerd ;) en het gaat te snel), maar lijk te horen dat het de hofdames zijn. Er waren er namelijk wel drie, Annette de Scheel, Annelise Wern en Jette Nordam. Daarnaast waren er óók hofdames voor Mary, Marie en Benedikte, maar zij dragen nooit dezelfde japonnen.
Dit lijkt een beetje op de hofjaponnen die bijvoorbeeld door de hofdames in Zweden heel lang gedragen werden. Zeker weten doe ik het niet!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 29 aug 2018 - 14:25

Leuk de Macrons!
Ik ga voor de rode set van Brigitte (ik zou m ietsje langer doen..). De rode jurk van Mary is mooi...maar te lang. Marie ziet er vlotter uit. Waarom al dat rood?
De avondjurken: Brigitte had meer smashing gekund. Deze was al in Washington gedragen en daar al niet zo bijzonder naast Melania.
En ook hier vind ik Marie beter scoren. Wat straalt ze met haar tiara !
De queen ziet er zeer goed uit, bravo.
En wat een kniksjes in dit moderne land!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 29 aug 2018 - 12:32

De dames zien er schitterend uit.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?