De week van kroonprinses Mary - maart, april en mei

Het is al weer een héle tijd geleden dat je een update van me hebt gehad over de activiteiten van kroonprinses Mary. Hoogste tijd om dus eens te kijken naar wat de kroonprinses allemaal heeft gedaan de afgelopen maanden...

Het begon in maart, na de rouwperiode voor prins Henrik. Kroonprinses Mary was samen met Frederik en Margrethe aanwezig bij een diner voor officieren. Daarover schreef ik in deze log.

Op 20 maart waren kroonprinses Mary en koningin Margrethe samen aanwezig in het Greve Museum voor het 90e jubileum van de Promotie van Handwerk. Margrethe heeft meerdere keren samengewerkt met deze organisatie, zoals je wellicht weet is Margrethe erg creatief en ontwerpt regelmatig kostuums voor balletuitvoeringen en heeft meerdere keren altaarkleden geborduurd. Tijdens het bezoek droeg Mary een japon met coll, pumps van Gianvito Rossi en een tas van Carlend Copenhagen.

De ruïnes op Bornholm zijn de grootste kasteelruïne van Europa. Mary bracht er een bezoek aan, om het nieuwe bezoekerscentrum te openen. Het was koud, dus ze droeg een warme mantel, van Burberry, en warme laarzen.

Mary ging op bezoek bij het Brøndby Stadion in Kopenhagen, voor het in ontvangst nemen van een cheque. Ze nam de cheque voor de Mary Fonden in ontvangst die haar werd uitgereikt door de UEFA Foundation for Children. Ze droeg suede laarzen van Gianvito Rossi en een lekker dikke jas van Moncler.

Begin april ging Mary op reis, ze ging naar Parijs voor het OECD Global Forum. Mary droeg onder andere een zwarte blazer van Zara en een Hugo Boss blouse.

Op 9 april was Mary aanwezig bij een vergadering van de “Partnerships for Sustainable Financing of Noncommunicable Disease (NCD) Prevention and Control”, waarbij ze aanwezig was. Ze droeg onder andere een mooie blouse van Lanvin en een mantel, van GOAT.

Als beschermvrouwe van de Copenhagen Fashion Summit, was Mary aanwezig bij een vergadering met onder andere de directeur van de Fashion Summit. 's Middags ging ze op bezoek bij een foto tentoonstelling, waarvoor ze zich niet had opgekleed. Ze droeg bij beide afspraken een donkere broek of rok en een witte blouse met blauwe, geborduurde bloemen.


Op de verjaardag van koningin Margrethe, 16 april, verschijnt de koningin samen met haar zoons, schoondochters en kleinkinderen ieder jaar op het balkon van het paleis in Kopenhagen. Ook dit jaar was dit zo. Kroonprins Frederik was er niet bij, hij was op reis, maar Mary was er wel met de kinderen. Mary koos voor een knalrode japon van Dolce & Gabbana.

Mary draagt niet zo vaak als koningin Máxima een hoed, maar voor de opening van een ziekenhuis kun je er vanuit gaan dat Mary wél met hoed aan komt. Dat was dan ook zo toen zij op 17 april het nieuwe ziekenhuis van Slagelse opende. Ze droeg een nieuwe lichtroze midi-rok, daarbij droeg ze een blouse van Elise Gug en haar hoed is -zoals bijna altijd- een ontwerp van Susanne Juul. Slangenlerenpumps van Gianvito Rossi maakten haar outfit af.

Mary was aanwezig bij de Onderzoeksdag 2018, waarvoor ze een bezoek bracht aan de IT-universiteit in Kopenhagen. Ook bracht ze in Hellerup een bezoek aan de Miniversiteit bij het Experimentarium. Daar zag ze wat er voor jonge kinderen te leren viel op het gebied van leren. Ze droeg hierbij praktische kleding: een nieuw jasje en een witte pantalon.

Mary was als eregast en founder van de Mary Fonden aanwezig bij de opening van Deense Vrouwenhuizen, waar vrouwen terecht kunnen voor advies en opgevangen kunnen worden. Mary had dezelfde dag ook een ontmoeting met de regionaal voorzitter van de WHO in Europa, waarvan Mary beschermvrouwe is. Mary was gekleed in een kleurrijke rok van Diane von Fürstenberg en een blouse van Stella McCartney.

Op 25 april reikte Mary de Deense Regenboog Awards uit. Die prijzen worden ieder jaar uitgereikt aan mensen, organisaties en bedrijven die helpen om betere levensomstandigheden voor LGBT-mensen te creëren of inhoud te creëren in de LGBT-omgeving in Denemarken. Mary droeg een eenvoudige zwarte japon, met daarover een kleurrijke mantel van Etro. Voor de verandering droeg ze geen pumps van Gianvito Rossi, maar van Pura Lopez. Natuurlijk kon iets van Rossi niet ontbreken, dus droeg ze een clutch van het merk.

Voor ze bij de Regenboog Awards was, was Mary in de vroege morgen aanwezig bij ANZAC Day bij het Kastellet. Op deze dag worden gevallen soldaten herdacht uit Australië en Nieuw-Zeeland die omkwamen in de Eerste Wereldoorlog.

Gendergelijkheid is één van de onderwerpen op de agenda van Mary. Daarom was zij aanwezig bij een conferentie, die werd georganiseerd in het kader van het Deense voorzitterschap van de Europese Raad van Ministers. Mary droeg hierbij een japon, maar het lijkt net een witte blouse en rok, maar is een japon, ontworpen door Hugo Boss.

Na de conferentie over gendergelijkheid, ging Mary direct naar het vliegveld, want ze moest voor afspraken naar Seattle, Amerika. Tijdens haar bezoek aan Seattle promoot ze onder andere Deense kunst en cultuur. Allereerst woonde ze er 's avonds een ceremonie bij, waarbij ze een japon droeg van een voor haar nieuw merk: MOSS & SPY.

Op haar tweede dag in Seattle droeg ze een volledig blauwe outfit: een nieuwe blauwe japon en een blauwe mantel. Daarbij droeg ze nude pumps van Prada. Ze was op de tweede dag onder andere aanwezig bij de Universiteit van Washington voor een debat over de empowerment van vrouwen en economische beperkingen. 's Avonds was er een galadiner waarbij Mary straalde in een nieuwe zwart witte japon van Preen.

Op de laatste dag was er nog één belangrijke activiteit: ze was aanwezig bij de opening van het Nordic Museum. Ze droeg opnieuw een blauwe japon, ditmaal een die we al eerder zagen, waaraan een soort omslag zit.

Op 7 mei werd bekend gemaakt dat Mary later deze maand mee zal doen aan de Royal Run, de hardloopwedstrijden in meerdere steden in Denemarken die wordt georganiseerd ter gelegenheid van de 50e verjaardag van kroonprins Frederik op 26 mei.

Mary gaf een toespraak op een bijeenkomst die ieder jaar wordt georganiseerd door de Mary Fonden. Op de bijeenkomst worden de plannen en resultaten van het fonds besproken.

Afgelopen dinsdag was Mary aanwezig bij verschillende activiteiten ter gelegenheid van de Copenhagen Fasion Week. Zo was ze aanwezig bij de openingsceremonie en nam een kijkje op een expositie. Ze draagt meestal mooie outfits bij deze activiteiten. Ook dit keer stelde ze wat mij betreft niet teleur in een rok van Designers Remix en een top van Heartmade by Julie Fagerholt.

Gisteren was Mary aanwezig bij de de daadwerkelijke opening. Daarom koos ze voor wel een heel bijzondere outfit! Zoals Heaven op Twitter meldde, is de rok eigenlijk een japon van de H&M Conscious Collection, waarvan Mary een rok heeft laten maken. Toevallig heeft Signe Wenneberg, Deense actrice/journalist, hetzelfde idee gehad en dezelfde japon óók tot rok laten maken. Zij droeg deze op de eerste dag van de Fasion Summit.

Heb je helemaal tot hier gelezen?! Wat een bikkel ben je, want het was een behoorlijk stuk. Deze week beginnen de festiviteiten rondom de 50e verjaardag van Frederik. Natuurlijk houd ik jullie hiervan op de hoogte. Er staat onder andere een galadiner op de planning en er worden zowel binnen- als buitenlandse gasten verwacht. Je leest er hier snel meer over!

Nu ben ik heel erg benieuwd, wat vinden jullie van de outfits van Mary!?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 18 mei 2018 - 18:26

Net even de tijd genomen om dit overzicht van Prinses Mary te lezen en bekijken! Mooi overzicht heb je gemaakt Sanne, en nog gefeliciteerd met je verjaardag. Ik vind Mary er altijd heel verzorgd uitzien. Dat is een heerlijk om naar te kijken! Alles klopt en past bij elkaar en er is goed over nagedacht. Every inch A Lady! Niet saai hoor, maar precies wat je van haar verwacht en dat maakt zij meer dan waar! Een genot om naar te kijken, de juiste outfit op het goede moment! Mooimooimooi. En geen vergelijking maken met Maxima! Maar meer gelijk met Kate en dan vind ik Mary, in mijn ogen, directer betrokken bij de mensen.

afbeelding van Sanne

Sanne

vrijdag 18 mei 2018 - 22:35

Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent :)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 17 mei 2018 - 22:44

wow Sanne wat een overzicht!
wat vind je zelf van haar outfits?
ik vind die wit met zwart avondjurk t mooist en ik ben fan van haar blouses.
Ze kiest meestal voor midi lengte en dat zou best wel een keer kunnen worden afgewisseld.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 23:21

Haha het was even een werkje, maar dan is het weer compleet ;)
Ik vind die avondjurk, net als jij prachtig! Daarnaast vind ik de volledig poederroze outfit het mooist, de kleur vind ik prachtig :) ik hou van midirokken!

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 17 mei 2018 - 22:00

Zeker een mooie dame die mooi gekleed is, absoluut. Toch kan het mij niet bekoren.... Is het saai? Braaf? Onecht? Ik weet het niet, ik heb blijkbaar niet zoveel met haar.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 23:07

Smaken verschillen, gelukkig maar!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 17 mei 2018 - 20:56

Mooie verzorgde klassevolle vrouw met een goede smaak wat kleding betreft!!!!
Haar haren mogen dan veel los gedragen worden, maar zij heeft ook haren die vol lijken en dus passend los gedragen worden.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 23:06

Daar heb je gelijk in, haar haar is er zeker mooi genoeg en eigenlijk altijd goed verzorgd!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 17 mei 2018 - 20:42

Wat een prachtig uitgebreidde log!!
Ik vind de midirokken met een bloes zoo mooi!
Prachtige pumps!
Haar kapsel vind ik soms ook een beetje eentonig.. Mag best eens mooi opgestoken worden!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 23:04

Fijn om te horen! Die midirokken vind ik ook prachtig!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 17 mei 2018 - 18:28

Yes! Een Mary-blog!
De Etromantel is bijzonder gaaf zeg!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 23:03

Joehoe, fijn dat je zo enthousiast bent! Dat is altijd fijn om te horen :D
Ik ga m'n best doen om de updates over Mary beter bij te houden.

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 17 mei 2018 - 17:22

Mooi overzicht van een keurige kroonprinses die inderdaad meestal erg braaf haar best doet. En als ze eens wat breder lacht komt dat bij mij altijd een beetje nuffig over. En wat saai dat je je als Deense royalty-watcher nooit eens druk kunt maken over een 'coupe ravage', slippertjes, een cameltoe, neptanden en 'ordi' peeptoes. Doe mij maar Maxima: never a dull moment!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 23:00

Haha dat is zeker waar, Máxima is zeker minder saai dan Marywat betreft haar kleding keuzes!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 17 mei 2018 - 18:54

Ze doen hier in Scandinavie niet zo aan royalty-watching :;-) de mensen hier maken zich niet druk behalve als er eentje naar een Bilderbergconventie gaat, toen kreeg de betreffende royal een flinke tik van het volk en hij is ook nooit meer gegaan.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 17 mei 2018 - 18:13

Haha Elise1, je opmerking over coupe ravage verrast mij oprecht! Eerlijk gezegd dacht ik dat je een hekel had aan Maxima's coupe ravage, maar nu lees ik juist dat dat jouw voorkeur heeft ;).

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 17 mei 2018 - 21:19

Hahaha, ja dat had je goed begrepen. Net zoals ik ook geen fan ben van haar peeptoes met plateauzolen. Brrrr .... Maar het leuke van Maxima is dat het alle kanten op kan: van super chique tot super rommelig. En dat is veel leuker dan die super keurige Mary!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 17 mei 2018 - 21:40

Ik snap je helemaal! Het kan inderdaad alle kanten op, en dat maakt het juist nooit saai met onze Koningin!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 17 mei 2018 - 16:03

Echt een sjieke dame! En soms ook ernstg kijkend, dat mag ook want het Leven is niet altijd maar een groot feest, en daarbij, ze heeft het ook niet nodig om overal maar bij elke gelegenheid super s t r a l e n d over te komen. Ik zie een oprecht betrokken kroonprinses.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 22:58

Leuk dat je enthousiast bent. Ik zie ook een betrokken kroonprinses :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 17 mei 2018 - 14:25

Sanne! Van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag! Fijne dag vandaag! En thanks voor je leuke log!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 22:56

Dank je wel! Heb een top dag gehad. Was vandaag lekker vrij en hadden ein-de-lijk tijd voor een Mary update. Werd wel eens tijd, vond ik zelf ;)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 17 mei 2018 - 13:31

Ik vind een heleboel dingen leuk aan Mary. Haar mooie blouses, haar zakelijke tassen, haar winterse kleding en haar avondkleding (mooi die wit zwarte!). Toch is het af en toe een beetje braaf met een wat gereserveerd gezichtje op de foto’s. Het klinkt misschien wat raar maar Kate die een beetje hetzelfde slanke brunette type is, oogt ondanks Engels protocol spontaner op foto’s.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 22:54

Goede analyse, ik snap denken ik wel wat je bedoelt. Ik vind Mary zelf symathieker ogen dan Kate, maar dat is denk ik omdat ik Kate wat saai en te behouden vind ogen. Er zijn best veel foto's van een vrolijke en enthousiaste Mary :)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 17 mei 2018 - 12:41

Mooi verzorgde vrouw,alleen zou het geen idee zijn iets te doen aan haar kapsel.
Soms wat saai,niet de kleur, maar eens opsteken bv.
Verder niks veranderen !!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 13:09

Dat zou zeker wel eena mogen, wat meer variatie in haar haar. Ik heben het ooit wel eens bijgehouden, toen hing het vooral los. Gelukkig varieert ze naar mij idee meer dan bv. kroonprinses Victoria of koningin Máxima. Mary draagt haar haar namelijk ook wel regelmatig in een staart of half opgestoken terwijl we Victoria altijd met strak opgestoken kapsels zien en Máxima draagt in mijn ogen haar haar voornamelijk los of een chignon.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 17 mei 2018 - 22:50

Dat klopt, ik zag de foto's op Twitter. Ik wastuur erg verrast, want dat gebeurt nog maar zelden :)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?