Deense koninklijke familie aanwezig bij Nieuwjaarsontvangst en -banket - 1 januari 2018

Allereerst wil ik jullie, trouwe lezers en lezeressen van MKM, namens ons allemaal een gelukkig, royaal en vooral gezond 2018 wensen.

De allereerste nieuwjaarsontvangst vindt altijd plaats op 1 januari. De eerste receptie is een banket en vindt altijd op 1 januari om 19.00 uur plaats. De dresscode voor het evenement is white tie (dus uniformen, lange jurken en tiara's!) en bijna alle volwassen leden van de koninklijke familie zijn aanwezig: koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Elisabeth. De genodigden voor het eerste banket zijn altijd de regering, voorzitter van de Folketing, vertegenwoordigers van het officiële Denemarken en van het Hof. De tweede en derde dag met meerdere recepties voor onder andere de rechters, de koninklijke wacht, huzarenregimenten, het corps diplomatique, legerofficieren en officieren van de reddingsmaatschappij en vertegenwoordigers van vakbondsorganisaties zijn iets minder indrukwekkend: ze vinden overdag plaats en tiara's komen er niet aan te pas. Het vraag nog steeds om galajaponnen en uniformen én Mary verrast ons nog wel eens met mooie juwelen! Daarover lees en zie je later deze week natuurlijk meer.

In deze log kijken we naar de kleding en juwelen van de aanwezige leden van de koninklijke familie. Natuurlijk beginnen we dan als eerste met koningin Margrethe:

Koningin Margrethe droeg een donkergroene japon. Daarbij koos ze de volgende juwelen: de smaragden tiara, smaragden collier en bijpassende oorbellen. Ze droeg de keten van de Orde van de Olifant. Natuurlijk kon een bontstola niet ontbreken, zoals bijna ieder jaar.

Kroonprinses Mary was natuurlijk ook aanwezig. Zij koos dit jaar voor een donkerroze japon. De japon is een ontwerp van de ontwerper Søren Le Smith. Dat werd door de ontwerper van Marie’s japon bevestigd aan Heaven op Twitter! Het is een couture japon, speciaal voor haar gemaakt. Natuurlijk droeg ze haar grootste tiara: de tiara van de robijnen parure. Mary droeg op haar japon de keten van de orde van de Olifant en op haar japon de familieorde van koningin Margrethe.Prinses Marie maakt het koninklijke dames-drietal compleet. Zij ging gekleed in een neutrale japon van Rikke Gudnitz. De japon droeg ze vorig jaar tijdens het staatsbanket tijdens het staatsbezoek van België aan Denemarken. Daarbij droeg ze de keten van de orde van de Olifant. In haar kapsel droeg ze haar diamanten bloemen tiara. Wat vinden jullie van de japonnen van Margrethe, Mary en Marie? Wie vond je het mooist gekleed? Laat het weten in een reactie!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 jan 2018 - 11:03

Geweldig wat een prachtige jurk draagt Mary! En dan ook nog die mooie robijnen parure, echt top. Margarethe ziet er ook weer koninklijk mooi uit. Marie is niet mijn favoriet, alhoewel ze er hier prachtig uitziet en een mooie jurk draagt.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 03 jan 2018 - 12:53

Dit heeft wel een heel hoog operettegehalte met de gouden olifanten ketens, opgespelde portret-orde dingen met lintjes, tiara's en avondbellen, en (en!) een prins in uniform met verentooi als extra accessoire (waarom ook niet). Maar als ik daar even doorheen kijk, zie ik twee fantastische galajurken. De rozerode lijkt voor Mary gemaakt, wat een kleur, halslijn en pasvorm. En haar robijnen tiara is een van de weinige tiaras die ik echt mooi vind (en dan die oorbellen!). Marie vind ik ook heel erg mooi in de witte jurk met gouden overlay, ze krijgt wat meer massa door het borduursel en de tint staat haar heel goud. Deens wintersprookje! Compleet met flamboyante koningin met furry friend (vast naast heel dood ook heel antiek, dus daar ga ik niet moeilijk over doen).

(Die Denen toch, zo goed in minimalistisch design en lekker recht door zee, maar toch zo'n maxifantastisch' sprookjesthuis. Grappige ogenschijnlijke tegenstelling.)

afbeelding van Els

Els

woensdag 03 jan 2018 - 10:11

De jurk van Mary heeft een hele mooie halsopening. Modern en klassiek tegelijk, mooi hoor. Waarom zijn er zulke grote foto's van Mary beschikbaar en zo bescheiden van Marie? Hoop toch niet dat dit is vanwege klassenverschil. Voor mij zijn beide dames het waard om even groot te bekijken op de site. Ik heb niets met twitter om naar door te schakelen.

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 03 jan 2018 - 10:15

Goede vraag, waarom er zulke goede en grote foto's van Mary zijn en van Marie niet.
Het probleem is dat ik afhankelijk ben van met name Twitter en/of videobeelden voor close-ups, want die worden niet geplaatst op de facebookpagina van de koninklijke familie. En daar is nu eenmaal meer van Mary te vinden dan van Marie. Dat zal denk ik toch komen doordat Mary een andere rol heeft dan Marie als kroonprinses, ze zal wel beter verkopen helaas! Ik heb wel m'n best gedaan om te speuren naar meer en betere foto's van Marie, maar die heb ik helaas niet gevonden.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 03 jan 2018 - 11:00

Ik heb er net een toegevoegd. Ik vond hem door op twitter te zoeken naar 'princess marie'.

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 02 jan 2018 - 19:04

Wat een mooie halslijn en kleur heeft de jurk van Mary. Jammer dat de olifantenketting zo de aandacht trekt. Ik hou niet zo van de bontstola,s van koningin Margrethe. Prinses Marie ziet er bescheiden, maar mooi uit.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 02 jan 2018 - 17:06

Wat een schitterende jurk van Mary. Ze kleedt zich duidelijk als de komende koningin. Echt een topper!
De groene jurk van de queen is trouwens ook een goede. Marie netjes en bescheiden.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 02 jan 2018 - 14:54

Even een tip: dit jaar wordt Frederik 50 jaar. Tgv dit kroonjaar komt er een tentoonstelling over hem in kasteel Frederiksborg in Hillerød net buiten Kopenhagen. Het kasteel en de tuin is een aanrader!

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 02 jan 2018 - 10:24

Dat klopt! Ze heeft de japon al meerdere kerrn gedragen, zoals ze meestal doet!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 02 jan 2018 - 09:28

Mijn voorspelling voor vandaag: Margrethe in de donkerblauwe japon met bont.

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 02 jan 2018 - 10:48

Vandaag staan er géén nieuwjaarsbijeenkomsten op het programma in Denemarken. Morgen en overmorgen zullen we ze wél weer zien en dan durf ik ook wel te wedden op blauw met bont voor Margrethe, dat draagt ze al járen op de tweede en derde dag ;)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 02 jan 2018 - 11:22

O ja, ik ben nogal in de war met data door de vakantie :P Heb jij enig idee waarom ze steevast deze jurk draagt?

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 02 jan 2018 - 17:01

Hahaha, snap ik helemaal! Ik ben ook steeds in de war en moest het voor de zekerheid ook even checken ;)
Nee, ik heb werkelijk géén idee waarom ze altijd deze zelfde japon van Jørgen Bender draagt. Ik las op internet wel ergens (geen idee meer waar) dat ze er zelf op gehint heeft dat de donkerrode rijkelijk geborduurde japon die ze droeg tijdens het eerste huwelijk van prins Joachim, kans maakt om de japon ooit op te volgen, maar of we daar dan blij van worden?! ;)
https://www.google.nl/search?q=margrethe+wedding+of+prince+joachim+and+a...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 02 jan 2018 - 09:25

Is het diadeem van Mary aangepast? Wat een beeldschone japon!

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 02 jan 2018 - 10:28

Voor zo ver ik weet niet, de tiara is een aantal jaar geleden nog behoorlijk aangepast. Naar nu ik nog eens goed kijk, lijkt het inderdaad zo te zijn dat het midden van de tiara minder rond maar wat meer puntig is. Ben nu aan het werk, maar ga het vanmiddag eens even grondig bestuderen :D

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 jan 2018 - 21:47

Wat een prachtige japon draagt Mary! Mooi hoor!

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 01 jan 2018 - 21:53

Ja hè?! Ik vind 'm ook prachtig!!
Altijd een heel fijn begin van het koninklijk jaar! :)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?