Niet alleen Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima waren vorige week woensdag aanwezig bij het Staatsbanket ter gelegenheid van het Staatsbezoek van Singapore aan Nederland. Ook Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren hierbij aanwezig. Omdat de cameramensen en fotografen Prinses Laurentien allemaal op haar rug keken, zijn er nagenoeg geen beelden van haar verschenen. Toch had Rick Evers gelukkig een video waar ze wel een paar keer een beetje te zien is. Helaas is niet haar hele japon zichtbaar, maar gelukkig heb ik kunnen achterhalen dat deze japon een ontwerp is van Hardies Couture! Overigens is het geen japon, maar een top - waarvan de mouwen boven haar ellebogen uitlopen in klokvorm - op een lange rok. Zij stuurden mij een foto van een ander model galarok en top, die van dezelfde stof gemaakt zijn.

Foto

Foto

Qua juwelen droeg Prinses Laurentien de aquamarijnen parure. Daarnaast droeg ze ook de oorhangers die bij deze parure horen, maar vermoedelijk niet het collier. Het is overigens niet de eerste keer dat Prinses Laurentien deze parure draagt. Ze droeg de tiara eerder op 29 april 2013, tijdens het dankdiner voor Prinses Beatrix, de dag voor de troonswisseling.

Foto

Foto

In deze log blikken we ook terug op een aantal outfits die Prinses Laurentien de afgelopen maanden heeft gedragen. Laurentien had uiteraard nog meer activiteiten dan hier vermeldt staan, - ze is meestal heel erg actief op van allerlei gebied - maar van deze outfits hebben we de merken/ontwerpers gevonden! Prinses Laurentien was op maandagochtend 3 september co-host van radio-dj Jeroen van Inkel. In zijn ochtendshow 'Je dag is goed' gaf de prinses het startsein voor de Week van de Alfabetisering. We zagen Laurentien in een gestreepte broek met wijde pasvorm van Tara Jarmon, gecombineerd met een rode top met korte mouwen van Tara Jarmon en een bekend donkerblauw jasje.

Foto

Het 2500e Kinderzwerfboekstation werd op 3 oktober geopend door Prinses Laurentien. Ze droeg een nieuw zwart jurkje, deels met kant in bloemenpatroon. Bij het merk Self-Portrait is dit kant ook te zien in enkele kledingstukken, maar volgens hen is dit jurkje niet van Self-Portrait. Iemand enig idee waar het wel van is? Het groene korte jasje heeft Prinses Laurentien al heel lang in haar bezit.

Foto

Foto

Eind oktober, begin november, was Prinses Laurentien aanwezig bij de conferentie Eurochild in Kroatie. Ze was een van de sprekers tijdens de openingssessie op de eerste dag van deze conferentie. Laurentien een nieuwe gestreepte rok met top van Missoni uit de herfst/winter collectie 2018.

DND Opatija, Eurochild Conference 2018 Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Centar Gervais Opatija, Svečano otvorenje


DND Opatija, Eurochild Conference 2018 Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Centar Gervais Opatija, Svečano otvorenje


Tijdens het PO raad congres in juni droeg Prinses Laurentien een bekende zwarte top met volantmouwen van Zara, gecombineerd met een gebloemde broek.

Foto


Op 19 november was Laurentien aanwezig bij het congres Expertisecentrum handicap + studie. Ze ging hier gekleed in een geweldig zachtblauw broekpak, gecombineerd met een lichtblauwe top. Haar tas hebben we eerder gezien in 2016, toen ze samen met Nick en Simon in actie kwam voor het project Schoenmaatjes van Edukans. Iemand een tip waar haar geweldige broekpak vandaan komt?

Foto

Foto

Prinses Laurentien was op 19 november ook op basisschool De Vuurvogel in Helmond aanwezig bij de kickoff van een ecosysteem tegen laaggeletterdheid. Ze was hier aanwezig als voorzitter van de High Five Foundation. Laurentien droeg hier een eerder gedragen top met print van Diane van Furstenberg, gecombineerd met een donkere pantalon met contrasterende blauwe streep en een bijpassend lang blauw vest.

Foto

Op 20 november maakte Prinses Laurentien haar opwachting bij het KNOV Geboortecongres. Laurentien droeg een zwarte broek en een bekende rode mantel met print van Tara Jarmon.

Foto

Op donderdag 22 november heeft Prinses Laurentien haar titel 'invloedrijkste persoon in de Nederlandse filantropie' overgedragen. Tijdens het filantropiecongres 'Civil Power' in Amsterdam maakte zij bekend dat Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting, de nieuwe nummer Een van de Filantropie-top 100 is. Verrassend: Prinses Laurentien koos na een hele tijd eindelijk weer eens voor kleding van Maliparmi! Haar plisse midirok en haar bruine top met dezelfde print zijn beide van Maliparmi. Daarop koos ze een zwart jasje met borduursel. Qua accessoires zagen we enkele ringen en zwart/groene oorhangers.

Foto

Op zaterdag 24 november was Prinses Laurentien in Nieuwegein aanwezig bij het KNLTB jaarcongres. Prinses Laurentien droeg een bekende zwarte mantel met opvallende witte print van Tara Jarmon op een lichte pantalon en top.

Foto

Foto

Wat vinden jullie van de outfits van Prinses Laurentien tijdens het Staatsbanket (voor zover zichtbaar) en van haar andere outfits?

 

screenshots video's ©Blauw Bloed, ©Rick Evers, foto's ©Josee Zwaga, ©Marjolein Klooster

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

woensdag 05 dec 2018 - 11:13

De kleding is in typische Laurentien stijl. Veel kleur en soms uitschieter naar boven (de kleding van Missoni vind ik bij haar altijd goed staan) en soms een misser. ( de gebloemde broek en rok). Ze heeft een geheel eigen stijl en gaat hierin haar eigen gang.
Dat is in ieder geval zeer te waarderen.

afbeelding van Geertje

Geertje

maandag 03 dec 2018 - 09:00

Haar kleding vind ik niet altijd even mooi, maar ze blijft wel trouw aan haar eigen stijl. Dat waardeer ik in haar.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 02 dec 2018 - 20:01

Ze heeft een uitgesproken smaak en blijkbaar voelt ze zich hier happy bij. En daar gaat het om.
Ik vind haar een boeiende vrouw.

Wat ben ik blij dat ik niet in de spotlights sta :-)

afbeelding van Jrn

Jrn

zondag 02 dec 2018 - 19:54

Laurentien heeft heel dringend mode-advies nodig!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 02 dec 2018 - 12:04

Wat een super leuke en enthousiaste vrouw is Laurentien toch. Ik vind haar als mens heel leuk, maar kan niet blij worden van haar kledingkeuze. Alleen de Maliparni set en de jas van Tara Jarmon vind ik leuk, de rest vergeet ik liever maar heeeeel snel. En oh wat gun ik haar een kapper die wat beters van haar haar maakt. Misschien stoppen met verfen, of terug naar het mooie kapsel met de lok dat ze tijdens de troonswisseling droeg...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 02 dec 2018 - 13:43

ja ik zou haar ook graag eens op een andere wijze gekleed en gekapt en opgemaakt zien.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 02 dec 2018 - 11:20

De Maliparmi set vind ik echt leuk, de rest niet echt. Het blauwe pak an sich wel maar het maakt Laurentien wel erg flets. Een Cecile kapsel in een warmere kleur zou idd wonderen doen Doro. Een ontzettend goed idee.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 02 dec 2018 - 11:07

Deze tiara vind ik goed bij haar passen.
De Missoni set is echt wat voor haar. En t blauwe broekpak vind ik super.
t Laatste zwarte jasje is leuk maar liever op een slank zwart broekje.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 02 dec 2018 - 11:07

Ik vind de missoni rok+top met het zwarte jasje en de mailpari rok+top met het zwarte vestje (zonder de shawl), erg mooi, en de rest niet. Top en rok (of jurk) in dezelfde (donkere) kleur/print met een nog donkerder jasje/vestje staan haar vind ik het mooist.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 02 dec 2018 - 10:42

Gebloemde en gestreepte broeken. O nee..

afbeelding van Doro

Doro

zondag 02 dec 2018 - 09:29

Trek deze kleding Cecile Narinx aan en het is mooi en mode. Dat komt door het haar.... ze hebben een vergelijkbaar gezicht namelijk. Denk halflang sluik haar in een normale kleur ipv dit uitgebleekte gebeuren en het is prachtig,
Dieptepunt vind het blauwe pak..zo hopeloos ouderwets, Angela Merkel trevira 2000 materiaal

afbeelding van Merel

Merel

zondag 02 dec 2018 - 11:08

Dat is een goede tip, ik denk ook dat het Cecile Narinx kapsel haar prachtig zou staan. Dit kapsel maakt haar ouder en (sorry) beetje volks.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 02 dec 2018 - 20:05

Volks! Tja, ...... het is maar net wat je hier onder verstaat.:-)

afbeelding van Merel

Merel

zondag 02 dec 2018 - 21:58

Niet kakkerig ;)

afbeelding van Suus

Suus

zondag 02 dec 2018 - 00:09

Ik vind dat als ze die drukke stijl nou perse wil handhaven, maliparmi en missoni de beste merken voor haar zijn. Staat sjiek en stijlvol. Verder probeer ik altijd milde kritiek te geven maar deze keer kan ik me niet inhouden. Haar kapsel, dat is echt té erg.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

donderdag 13 dec 2018 - 17:36

1

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

donderdag 13 dec 2018 - 17:38

Mee eens, dat geverfde haar is inderdaad heel gewoontjes......; Ik vind zowel de kleur als het model afschuwelijk. De jurken en ensembles van Missoni staan de Prinses erg goed, voor de rest is het een hopeloze aaneenschakeling van missers. Jammer dat er geen duidelijke foto is van de avondjurk van Hardies in combinatie met die prachtige aquamarijntiara; Mooi gekozen japon bij de tiara........anders-dan-anders, maar wel stijlvol en van nu !

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

zaterdag 01 dec 2018 - 23:21

Blauw staat haar goed! En verder is het netjes, representatief maar daar is alles wel mee gezegd.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zaterdag 01 dec 2018 - 22:33

Tiara die Laurentien op heeft is prachtig. Verder vind ik haar kleding niet zo mooi. Ik houd niet van drukke patronen. Dat rode topje en zwarte blazertje vind ik wel leuk maar die broek die ze erbij aan heeft, vreselijk. En dat blauwe outfitje vind ik ook wel gaan. De rest vind ik niks

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 01 dec 2018 - 21:40

Ik weet niet, maar het spreekt mij allemaal niet aan.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?