Deze week hebben we Prinses Laurentien al verschillende keren gezien. Zie daarvoor ook de log die we eerder deze week schreven.

Prinses Laurentien was echter ook nog aanwezig bij het Werkfestival Den Helder! Ze hield een warm betoog over het tegengaan van laaggeletterdheid. “Neem een voorbeeld aan kinderen. Voor kinderen is geluk ‘lekker in je vel zitten’. Volwassenen vergeten vaak waarom ze aan iets zijn begonnen. Oplossingen vind je sneller wanneer je in staat bent je eigen plan los te laten”, aldus Laurentien. Prinses Laurentien las een stukje voor uit het boek dat ze schreef samen met Jeroen Smit, het boek ‘Nog lang en gelukkig’.

Foto

~Advertentie~

~einde advertentie~ 

We kunnen overigens met een gerust hart stellen dat we Prinses Laurentiens absoluut meest favoriete kledingstuk hebben gevonden. In februari 2017 schreef ik een log over Laurentiens favoriete korte zwarte rokje. Na die tijd heb ik het rokje minimaal 1 keer gezien, en ook bij deze gelegenheid droeg ze het weer. De teller staat sowieso op 11 keer in het openbaar. Daarmee verslaat ze Koningin Maxima, qua aantal keren recyclen!

Foto

Laurentien combineerde het rokje dit keer met een blouse met print in de kleuren wit, zwart en okergeel, en een zwart leren jasje met 3/4 mouwen. Ook haar zwarte pumps zijn favoriete exemplaren.

Foto

Foto

Foto

Overigens droeg Laurentien in februari 2017 hetzelfde leren jasje op deze rok.

Daarnaast verscheen er deze week een interview met Prinses Laurentien in de Telegraaf!

Het interview werd gegeven in verband met het behalen van haar eerste plaats in De Dikke Blauwe!

Prinses Laurentien droeg een witte blouse met blauw/rode konijntjesprint. De blouse komt van Essentiel Antwerp, uit de huidige herfstcollectie! Blijkbaar is de Prinses weer eens in Belgie gaan shoppen! En waarom ook niet, ze kocht er haar favoriete merken. We zien de laatste tijd dat ze ook andere merken gaat dragen, wat natuurlijk ook weer leuk is! Zoals het jurkje van Maison Scotch, waarvoor Jens een tip gaf!

Over de blouse droeg ze haar rode Natan mantel, die we eerder hebben gezien op Koningsdag 2015!

Wat vinden jullie?

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de tweede outfit vinden! En stiekem ben ook wel benieuwd naar jullie reacties op de vraag: Kan dit, een rokje zo vaak recyclen (rekening houdend met het feit dat ze natuurlijk niet echt in haar functie als prinses is, maar als Laurentien van Oranje)?

Foto's ©www.ontdekdenhelder.com, ©Essentiel Antwerp, ©Natan

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 10 okt 2017 - 09:44

Ik ben fan van Laurentien: mooi mens, leuke uitstraling, leuk gezin en ze zet zich met enthousiasme in voor veel goede zaken. Ik ben alleen geen fan van haar kledingstijl. Meestal denk ik brrrrrrrrrr.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 10 okt 2017 - 08:46

Tja, het is allemaal net niet mijn smaak. Die mooie zwarte look is leuk maar wordt naar beneden gehaald met de panter schoentjes die op zich ook leuk zijn. Die had ik zelf dan weer onder een zwarte broek aangetrokken.
De konijnen vind ik ook prima maar niet in combi met de rode jas. Die ik met een effen ondergrond ook weer geweldig vind.
En dat rokje vind ik gewoon te kort, niet voor haar leeftijd maar gewoon te kort.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 09 okt 2017 - 17:19

De konijnenprint vind ik ook wel grappig. Weer eens iets anders, en ik vind het model blouse haar super leuk staan! Het rode fleurt het nog meer op, maar ik ben dan zelf ook eigenlijk wel van de fleurige kleren. Dat zal een kwestie van smaakverschil zijn ;).

afbeelding van Marja

Marja

zondag 08 okt 2017 - 18:26

Tot op de heup vind ik het werkelijk een prachtige combinatie met het jasje en de blouse. De rok zou ik graag veranderd zien, het is voor haar te kort en te wijd. Als het een lederen pencil skirt zou zijn zo ik nog enthousiaster zijn.

De konijnenprint stoort me helemaal niet. Origineel en geen afgezaagde bloemen. Heerlijk. En zo mooi gecombineerd met vrolijk rood.

Ik mag Laurentien haar uitspattingen graag. Lekker anders zonder ordinair te worden. (meestal dan toch)

afbeelding van Paula

Paula

zondag 08 okt 2017 - 11:29

Ik kan haar kleding op deze foto boven niet in zijn geheel zien, maar wel het bovenste stuk. Het leren jasje zit haar als gegoten, het maakt haar jong en omdat er geen druk patroon op zit komt zij zelf veel meer tot haar recht. Ook vind ik haar kapsel nu écht goed, dat was een tijd terug wel anders. Ze ziet er veel beter uit als toen, ik kijk met genoegen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 09 okt 2017 - 13:20

Als je even naar de bovenste 6 foto's kijkt, kun je haar kleding wel in zijn geheel zien ;) ;).

afbeelding van Lina

Lina

zondag 08 okt 2017 - 19:02

Eva, dat lijkt me niet de reden want dat zou betekenen dat de gewone bevolking, wij dus, al helemaal geen smaak zouden ontwikkelen....

afbeelding van eva

eva

zaterdag 07 okt 2017 - 16:36

Ze ziet er leuk uit. Zou het niet zo zijn dat ze minder smaak heeft ontwikkeld voor officiele verplichtingen domweg omdat ze veel minder optreed in haar rol als prinses dan bv maxima die jaren ervaring heeft en ook nog eens een super groot budget heeft de mooiste kleding en accesories te kopen?

afbeelding van DEP

DEP

zaterdag 07 okt 2017 - 13:24

-

afbeelding van DEP

DEP

zondag 08 okt 2017 - 23:10

Typisch dat mijn reactie hier weg wordt gehaald. Ik heb geen scheldwoorden ed gebruikt. Het was louter een aanmoediging voor L om nog meer haar ware ik naar boven te halen. Op deze site mag je dus allerlei meningen en mi grove taal gebruiken over iemands haardracht, beugel en gezichtsbeharing. Elkaars mening onderuitsabelen met negatieve bewoordingen en hatelijke opmerkingen mag ook. Achterklap en roddel voor waar aannemen omdat "waar rook is, is vuur" mag ook.
Maar zodra je iets schrijft wat een groot deel van de bevolking al jaren vindt, wordt je mening weggehaald. Dat is wel heel subjectief. Jammer.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 09 okt 2017 - 06:45

Hoi DEP,

In jouw reactie stonden geen inderdaad scheldwoorden en ik geloof oprecht dat jouw intentie goed was. Toch kreeg van meerdere kanten reacties op het bericht. Ik heb daarom besloten de reactie te wissen. Nonverbale communicatie kan anders overkomen dan bedoeld en dit is hier een voorbeeld van. Ik had je even moeten mailen om mijn besluit toe te lichten, maar dat is er door drukte bij ingeschoten. Sorry.

Groetjes,
Josine

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 07 okt 2017 - 17:36

Het is echt niet netjes DEP wat je hier zegt over Laurentien. Er was so wie so geen optie van koningin worden daar zij aanvankelijk derde in de troonsopvolgingslijn waren (tenzij er iets naars zou gebeuren); nu is dat veranderd in de loop der jaren. Je suggereert hier heel wat over haar, maar wat jouw gevoel zegt is geen maatstaf en stoelt ook niet op feiten lijkt mij.
Wat mij betreft zouden Constantijn en Laurentien ook wel wat meer zichtbaar en betrokken mogen worden rondom de koninklijke taken. Ze zijn mij wat te onzichtbaar; Pieter en Margriet hadden wat dat betreft een duidelijker rol.

afbeelding van Kate

Kate

maandag 09 okt 2017 - 10:21

Vreemde en niet netjes de reactie over Laurentien ? Ehm over Ivanka Trump mag je van alles schrijven , dat je het enge mensen vind , liever hier geen foto’s ziet , enz. Is dat omdat Ivanka niet getrouwd is met iemand van ons koninklijk huis? Of persoonlijke voorkeur ?
Volgens mij is het meten met twee maten ...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 09 okt 2017 - 13:24

Je mag hier heel veel schrijven, zolang het maar met respect gebeurd. Als je ziet dat iemand respectloos over iemand schrijft, zouden we het op prijs stellen als je het ONS per contactformulier of email verteld, i.p.v. een discussie in het openbaar hierover beginnen.

Waarom?
a. we zien niet alles, het moderingteam kan geen 24 uur per dag online zijn en heeft meer dingen te doen;
b. we kunnen niet alle reacties stuk voor stuk gaan screenen;
c. een discussie in het openbaar bevordert de sfeer niet.

Nogmaals ook over andere personen dan royals stellen we het op prijs als er met respect over gesproken wordt, en dat geldt ook voor het met respect omgaan met elkaar. Als wij reacties zien die daaraan niet voldoen, dan verwijderen we deze. Als we ze niet gezien hebben, dan kunnen we ze ook niet verwijderen ;), maar attendeer er ons dan gerust op. Overigens: we nemen zelf het besluit of we het wel of niet vinden kunnen, daar zijn we moderators voor (maar dat lijkt ons niet meer dan logisch).

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 09 okt 2017 - 09:05

Lees nu je reactie Kate; ik vind dat het evengoed voor Ivanka Trump geldt dat je over haar niet alles kunt schrijven wat je niet weet, wat je niet kunt bewijzen of die stoelen op 'een eigen gevoel over haar'. Wij zouden het zelf ook niet leuk vinden (denk ik) als er over ons geschreven wordt zonder echte kennis van de feiten.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 08 okt 2017 - 14:27

wie zegt dat je over Ivanka alles mag schrijven?

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 07 okt 2017 - 15:41

Sorry DEP maar ik vind dit echt een heel vreemde reactie! Ze hobbelt nergens heen en weern; ze heeft een geweldig interessante rol en doet ontzettend goed werk. En belangrijker: ze houdt volgens mij vol overgave van haar man en kinderen. Dus om te suggereren dat ze liever Koningin was geweest vind ik echt een enorm beledigende en vreemde opmerking! Ze komt totaal niet ontevreden over, ze is met haar gezin een perfecte aanvulling/toevoeging op het Koninklijk gezin. Margriet was dat ook
En dan ook nog je opmerking dat ze graag bij de high Society wil horen.... ehm... ze hoooort bij de High Society... haar vader was minister en haar man is prins en haar kinderen zijn de nichten en neven van de koning!!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 07 okt 2017 - 12:46

Ze kleed zich met zoveel humor. Heerlijk om naar te kijken. Kort jasje en rokje staan haar heel goed (volgens mij kan ze dat dragen tot in de eeuwigheid, ik vind al die leeftijd regels zo'n enorme onzin, als ik 1 voornemen heb is dat ik me daar nooit aan ga houden, ik ga me denk ik alleen maar extremer kleden,, op mijn 20e was ik een wit blouse & donkerblauw lamswollen truitje meisje, en die tijden zijn mooi voorbij, ha!) en slim zo'n setje in het zwart, dan kan er een konijnenblouse en een pantserschoen bij voor een vrolijke twist.

(commentaar op haar vind ik altijd beetje persoonlijk dus probeer het niet te doen, ook niet bij Maxima, maar toch weer een keer: licht hazelnootbruin lijkt me zo mooi bij haar staan...).

afbeelding van Bea

Bea

zaterdag 07 okt 2017 - 10:12

Je hoeft idd voor Essentiel Antwerp niet naar België :) ze hebben ook een eigen winkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 okt 2017 - 10:23

Ik denk inderdaad dat ze gewoon in Nl heeft geshopt, bij haar andere favoriete België-tijdperk-merken kan ik namelijk niets vinden. Stiekem vond ik de titel wel leuk, daarom zo geschreven, maar Essentiel is ook online op verschillende plaatsen te bestellen, dus dat kan ze ook nog op die manier gedaan hebben.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 07 okt 2017 - 08:51

Van mij mag het zwarte rokje zo in de beroemde zak van Max. Het maakt mij niet uit hoe vaak ze iets herdraagt, zeker niet bij een basic stuk als dit, maar het model is zo gedateerd en te kort. En konijntjes op je 51e... Er zijn gewoon dingen die je dan niet meer aan moet trekken... Ik ben zelf net een paar maanden ouder dan Laurentien en ik laat dit soort prints lekker in de winkel hangen. Er zijn genoeg stijlvolle A lijnjurken, tunieken en broekpakken die beter staan.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 07 okt 2017 - 09:00

Nou hier ben ik het niet helemaal mee eens. Konijnenprint; als je het woord zo leest denk je nee; dst hoort op de kinderafdeling vanH&M maar als je de blouse ziet vind ik dat helemaal niet.
Een vrolijke print in combinatie met stijlvolle jasjes, broeken etc is juist leuk vind ik. Als ze blouse had gedragen onder een zwart broekpak was het top geweest. De rode jas erbij is niet mooi en weer te veel. En dus te jong.
Als ze haar haar nou toch eens anders zou dragen; denk dat dan veel meer kleding leuk zou staan. Dit 'kort pittige' in uitgebleekt grijs met slaapafdruk is gewoon echt geen succes

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 07 okt 2017 - 07:21

Ik denk dat niemand de rok zal herkennen. Het is zo'n basic item. Wat mij betreft draagt ze hem nog 11 keer.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 okt 2017 - 10:25

Ik wel ;) Haha, flauw he. Maar, je hebt gelijk dat het een basis item is, en om die reden kan het prima. Persoonlijk vind ik het rokje wel te jeugdig voor haar: te kort en te wijd. Maar ik begin er aan te wennen, nu ik het rokje al heel wat keren gezien heb. En kleding herdragen doen we tenslotte allemaal, dus waarom zij niet ;).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 06 okt 2017 - 22:48

Het zwarte rokje is onmiskenbaar haar uniform!
De konijnenblouse is schattig! Het merk Essentiel duikt steeds meer op in NL bv bij de BIJ en bij (Hudson) Bay en ook kleinere multibrandzaken. Leuke prints!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 okt 2017 - 00:17

Aha, dan misschien toch gewoon in NL geshopt ;). Maar wel een favoriet merk uit haar België tijdperk ;).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?