Ze sneeuwt een beetje onder door al het nieuws rondom Catherine en Meghan, maar als er één royal de titel hoedenkoningin verdient, dan is het Sophie van Wessex wel. 

Als er één kapsel onkoninklijk is, dan is dat wel de hanenkam. Toch wist Sophie er wel raad mee tijdens Commonwealth Day 2012. Onder haar breedgerande hoed liet de vrouw van prins Edward een hele bups geverfde veren bevestigen, et voilà: een hanenkam à la Sophie.  

Voor de doop van mijn zoon zocht ik in 2016 een zandkleurige hoed met veren. In de hoedenwinkels hier in de buurt kon ik niet slagen, dus dat werd een ritje naar de hoedenmaker. Mét een plaatje van Sophie, want deze bibi met veren vond (en vind) ik zo stijlvol. Dat mijn dochter Lieke de hoed onlangs verpeste door hem stiekem op te zetten tijdens een verkleedpartij en er vervolgens over heen te struikelen, probeer ik nog steeds te vergeten. 

Every inch a lady tijdens het huwelijk van Zara en Mike in juli 2011. 

Met de wat langere roklngte van dit moment heeft de gravin ook geen moeite. En ja, ook hier zien we weer kunstwerkjes op haar hoofd. 

Sophies voorkeur voor veren is je vast al wel opvallen. De ene keer duiken ze op als subtiel detail, de andere keer als verenexplosie. 

Bloemen -of bloemetjes- kan ze eveneens wel waarderen. 

En last but not least nog een foto van deze bijzondere verenjurk. Technisch vallen er echt wel wat minpuntjes aan te wijzen, maar die kraag maakt toch werkelijk alles goed? Love it! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 24 aug 2020 - 12:49

Sophie is een hele elegante verschijning. Zij en Edward doen heel veel voor het Britse koningshuis, daar heb ik wel waardering voor!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 24 aug 2020 - 11:50

Ach ja, wat dom. Ik heb haar weer gedegradeerd van hertogin naar gravin ;)

afbeelding van Maria48

Maria48

maandag 24 aug 2020 - 10:37

Schitterende hoeden met koninklijke allure! Sophie heeft iets weg van prinses Diana vind ik. ze kleed zich heel elegant. Top!!

afbeelding van 29novmode

29novmode

dinsdag 25 aug 2020 - 18:55

Inderdaad ze heeft iets weg van prinses Diana, vooral eind jaren 90 toen ze met prins Edward trouwde, leek ze veel op haar. Ik vindt haar altijd al heel stijlvol gekleed.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 24 aug 2020 - 11:03

Nee vind ik niet ,maar de kleding is netjes maria 48

afbeelding van Marie...

Marie...

zondag 23 aug 2020 - 16:57

Sophie is een stijlvolle vrouw en weet zich geweldig te kleden.
Ik ben helaas geen fan van al die (in mijn ogen dan ) gekunstelde Britse hoedjes, bibi's en hoe die gekke dingen nog meer mogen heten. Doe mij maar een (lekker grote) normale hoed.
Nog even dit: volgens mij is Sophie gravin en geen hertogin. Ze wordt ooit wellicht ooit hertogin van Edinburgh. Maar pas als haar schoonvader er niet meer is en haar man Edward de titel van zijn vader heeft geerfd

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 23 aug 2020 - 22:32

Inderdaad Marie,sophie is inderdaad gravin

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 23 aug 2020 - 15:51

Leuk om eens iets over Sophie te lezen
Leuke vrouw met erg leuke hoedjes, ze heeft er kijk op;-).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 23 aug 2020 - 13:11

Wat leuk om aandacht te besteden aan Sophie! Wat een enorm stijlvolle verschijning is zij en echt geweldige hoeden!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zondag 23 aug 2020 - 12:26

Zo'n stijlvolle vrouw! Koninklijke, maar toch verrassende outfits en hoeden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 23 aug 2020 - 00:26

Dank! Ja schitterende hoeden en hoedjes en ook in dit overzicht schitterende outfits. Ik volgde een modeblog over haar. Is helaas gestopt. Een actieve royal.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

zaterdag 22 aug 2020 - 23:17

Wat leuk deze blog over de bijzonder hoeden van Sophie. Zij is echt iemand op de achtergrond die meer aandacht verdient. Onberispelijk outfits met super hoeden! Hoe blijven deze kunstwerkjes op haar hoofd staan vraag ik mij af?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 23 aug 2020 - 13:14

Ze zijn meestal bevestigd op een dunne haarband. Bij de hoed die ze op het huwelijk van Zara en Mike droeg is voor een dikkere haarband gekozen.. super leuk detail.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?