Op 25 augustus 2005 trad Anita van Eijk in Apeldoorn in het huwelijk met prins Pieter-Christiaan. Twee dagen later vond het kerkelijk huwelijk plaats in Noordwijk en op deze bijzondere dag droeg Anita een jurk van Frans Hoogendoorn en pumps van René van den Berg. Linda van Deventer, onze schoenenanalyst, blikt terug op de bijzondere trouwschoenen van de prinses. 

Anita's crèmekleurige jurk werd begin 2005 gemaakt van een speciale stevige satijn. Het lijfje en de drieënhalve meter lange sluier werden met de hand bezet met verfijnd kant. Vanzelfsprekend gaat op een trouwdag de aandacht uit naar de bruidsjurk. Toch zijn de schoenen die Anita op deze bijzondere dag droeg ook de moeite waard om onder de loep te nemen.

Deze werden namelijk speciaal voor deze dag gemaakt door meesterschoenmaker René van den Berg. Hij kreeg de vraag of hij van dezelfde stof als de bruidsjurk bijpassende pumps wilde maken. Voor wie op ambachtelijke wijze met de hand schoenen maakt, is het werken met stof een uitdaging. Het is namelijk veel kwetsbaarder dan leer, bovendien zit er minder rek in. Dit maakt het lastig om met stof de vorm van de neus strak in de schoen te krijgen.

Voor de trouwschoenen van prinses Anita moesten bovendien twee lagen stof over elkaar worden geplaatst, eerst een laag van satijn en strak daar overheen het kwetsbare kant. Dit moest ook nog op een puntige leest plaatsvinden, want de trouwschoenen hadden een spitse neus. Tot slot moest op de kwetsbare schoenen die door de crème kleur natuurlijk erg besmettelijk zijn de leren loopzool worden verlijmd. Maar dankzij de jarenlange ervaring en kennis van René mocht het resultaat er zijn en kon Anita op elegante pumps richting het altaar lopen.


Fotocredit:Chris Gorzeman

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van JAusten

JAusten

zaterdag 07 jul 2018 - 17:23

and maybe as well the one in dark pink wore with the Taminiau dress at Sofia's wedding in Stockholm + Prinsjesdag the same year (4th model)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 jul 2018 - 22:40

Merel heb je gele jurk gezien en de bun is back!! And holding hands again with Harry zo kopt daily mail! Erg fijne look weer! Ze had de groene schoenen mogen lenen van charlotte

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 06 jul 2018 - 11:57

Ik zag het inderdaad, staat haar fantastisch!!

afbeelding van bonnarca

bonnarca

donderdag 05 jul 2018 - 17:48

Prachtige trouwjurk vind ik deze. Het model lijkt grotendeels op het mijne, zij het dan zonder kant :-)

Ook de puntige schoenen vind ik prachtig en had ik ook. Chique dat je enkel de neus ziet.

afbeelding van zara

zara

donderdag 05 jul 2018 - 15:28

De jurk ziet er inderdaad een beetje 'afgezakt' uit, maar is verder ok. De schoentjes vind ik prachtig, wat een vakmanschap!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 jul 2018 - 14:43

Helemaal mee eens (althans als je loftuiting gaat over de jurk van deze Charlotte!). Zij is sowieso een ware iT-girl met dito looks (kan best eens koffie drinken met Megs!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 15:38

Ik wil een dagje iT girl voor mijn verjaardag dit jaar. Mag ook in virtual reality. Dagje Meghan bv. Ga ik eerst ontbijten met Harry in mijn zijden kimono op het bordes van mijn castle, dan in mijn Prada jurkje ergens een lintje knippen, dan lunchen met Serena Williams in spijkerbroek met een witte blouse. Dan hup in de rolls Royce naar de Queen voor Tea in een Emilia Wickstead jurk. En dan met Harry eten in een restaurant waar je eigenlijk 3 jaar vantevoren moet reserveren, maar wij natuurlijk niet in mijn backless witte avondjurk. En tenslotte door naar de club waar al mijn acteurvrienden zijn (ja, Harvey ook).

Ik ben verder heel gelukkig met mijn eigen leven.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 06 jul 2018 - 07:52

:)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 11:29

Knap gemaakt, en fijn dat dit nog bestaat, maar ik houd niet van zo'n traditionele schoen (en jurk).

Deze bruid is me (ook) qua schoenen bijgebleven; ze zijn groen! Heerlijke keuze.
https://www.google.com/search?q=wickstead+wedding+dress+green+shoes&clie...

(Ik vind deze jurk zo fantastisch. Niet eens omdat het zo enorm flatteus is (het is wel heel veel jurk), maar ik wil deze jurk gewoon aan: het gewicht van de stof, de zijden voering, de geborduurde noppen op de sluier voelen. Het is meer een kostuum dan een bruidsjurk misschien. Heel boeiend.)

afbeelding van zara

zara

donderdag 05 jul 2018 - 15:25

Ja! Ik vind 'm ook geweldig! Ik vind het fascinerend dat deze bruid er zo etherisch elegant en slank uit kan zien in zo'n gigántische hoeveelheid stof.
(De donkergroene schoentjes kan ik niet helemaal plaatsen. Het kan, maar voor mij hadden dat ook een paar niet glanzende, witzijden exemplaren mogen zijn.)

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 15:39

in mijn ogen zijn die schoenen essentieel :)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 06 jul 2018 - 18:26

Schoenen zijn altijd essentieel

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 jul 2018 - 09:36

vond het zo zonde van haar jurk dat ie zoveel te lang was. dat zie je nu ook weer op de foto. daardoor lijkt het net alsof de jurk afgezakt is. Dat wordt nog versterkt door het strapless en wat wat laat zit waardoor er een hoog stuk kant is. (beetje onhandig omschreven...)
de schoentjes, leuk hoor en leuk verhaal!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 05 jul 2018 - 00:21

wat leuk dat we Anita s bruidsschoenenverhaal horen en de andere bovenstaande verhalen!
Ik vind Anita trouwens een klassieke schoonheid.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 04 jul 2018 - 21:24

Wat ontzettend mooi dat ze deze prachtige bijpassende schoenen heeft laten maken met het kant! Ik weet nog goed dat bij mijn dochters huwelijk de schoenen een ramp waren, zowel qua kleur (of te wit of te crème) als qua model (mooie puntjes bij de hoge hakken maar alleen ronde neuzen bij de lagere schoentjes, haar man is niet zoveel langer dus...). Uiteindelijk met een stukje stof allerlei schoenenzaken afgegaan en iets gevonden dat helaas wel een open hiel had, maar dat zag je door de lengte van de jurk niet.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 17 jul 2018 - 02:34

Ik heb destijds voor mijn trouwen mijn schoenen en de hak ook laten bekleden met stof van mijn trouwjurk (zijde kant en parels hier en daar). Ik ben toen naar een dansschool gegaan die iemand wist die dat deed want het schijnt bij ballroom dansen dat de dames ook hun schoenen in de stof van hun jurk hebben. Ik praat nu over 30 jaar terug alweer maar tioen werd dat ook al gedaan en ik moet zeggen, het was vakwerk! Dus een tip!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 jul 2018 - 19:47

Wat een prachtige schoenen! Wat mooi om dot stukje vakmanschap in the picture te zetten.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 04 jul 2018 - 15:27

Leuk om te lezen en knap vakmanschap.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?