De outfits van prinses Beatrix hebben een eigen signatuur en uitstraling. Hier is al vaak over geschreven en meestal gaat het dan over de mouwinzet, haar hoeden en het bekende Beatrix-kapsel. Maar daar blijft het niet bij, want ook Beatrix' schoenen spelen een belangrijke rol bij het totaalplaatje. Daarom in deze blog een analyse van schoenen-analist Linda Deventer. 

Linda: "Prinses Beatrix is al jaren stijlvast als het op schoenen aankomt. Altijd maken ze onderdeel uit van het gehele plaatje en leiden ze niet af. Bovendien zijn ze door de hakhoogte vaak praktisch. De hakken waren in haar tijd als koningin meestal zo rond de 7 cm hoog. Nu ze geen koningin meer is en een dagje ouder, zien we haar vaak op lager gehakte pumps. Qua dikte van de hak varieert Beatrix vaak. De ene keer draagt ze slanke hakken, de andere keer gaat ze voor een solide blokhak. 


Dunne hakken zijn niet altijd even praktisch, zeker niet op van de kleine keien. 

Midheel
De midheel (een lage hak) draagt bij aan het kenmerkende silhouet van prinses Beatrix. Wanneer ze onder haar outfits zulke torenhoge hakken zou dragen zoals de jonge generatie royals doet, zou ze een hele andere uitstraling krijgen. Het type schoen waar ze altijd voor gekozen heeft, past perfect bij de kleding die ze draagt. De neuzen variëren van rond naar spits en afgestompt. Over het algemeen kiest Beatrix voor donkere kleuren, maar wanneer het bij haar outfit past, kan ze ook uitpakken op kleur gebied. Zo heeft ze als dit bij haar kleding matchte ook wel gouden en zilveren schoenen gedragen. Dit was wel vaak bij bijzondere gelegenheden, zoals staatsbezoeken of bij het voorlezen van de Troonrede.

Strikje of klepje 
Nu Beatrix koningin af is, draagt ze vaak donkere, laaggehakte pumps van Salvatore Ferragamo. Vaak kiest de prinses voor een elegant detail op haar schoenen, zoals een strikje, klepje of een puntige neus. Over het algemeen lijken veel van haar schoenen op elkaar, maar het is niet zo dat ze vrijwel altijd exact dezelfde schoenen draagt zoals Queen Elizabeth uit Engeland. Al met al denk ik dat in de garderobe van Beatrix flink wat schoenen te vinden zijn!


Beatrix' schoenen van Salvatore Ferragamo zijn te herkennen aan een strikje op de wreef. Beatrix heeft dit model in meerdere kleuren. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 07 apr 2018 - 12:10

Ik hoorde op de radio (ene Pieter Kleinberink) dat het regeringstoestel gespot was afgelopen week via flighttracker in Portugal en in Marokko.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 apr 2018 - 12:46

Ok, dat zou het mogelijk kunnen verklaren, maar kan ook de minister-president geweest zijn, toch?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 07 apr 2018 - 13:33

Ik denk het niet omdat de agenda van de parlements-en kabinetsleden openbaar is, zeker op buitenlandse tripjes, maar ja zeker weten doen we het nooit ;-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 apr 2018 - 20:43

Ok, ik kijk nooit naar de agenda van de MP, dus geen idee haha ;). Niet geïnteresseerd zeg maar ;).

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 07 apr 2018 - 23:03

Hihi geeft niets TWOR hier hetzelfde maar deze info kwam uit hetzelfde intetview, ik herhaalde enkel de woorden van de journalist, daarom zeg ikzelf: zeker weten doen we het nooit :-)

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 06 apr 2018 - 23:07

Dank!! En ook Laurentien e.c. niet?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 06 apr 2018 - 23:14

Voor zover ik op twitter kan zien, waren er deze week ook voor haar geen activiteiten.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 06 apr 2018 - 21:41

Wanneer zien we Maxima weer?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 06 apr 2018 - 22:15

Als het goed is maandag, woensdag en donderdag ;). t Viel me wel op dat het erg rustig was deze week. Helemaal geen koninklijke bezoeken geloof ik, niet van Maxima, maar ik meen ook niet van WA, Beatrix of een van de anderen.

afbeelding van Patricia

Patricia

vrijdag 06 apr 2018 - 23:47

Misschien zijn ze in Griekenland?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 apr 2018 - 09:13

Daar heb ik ook aan gedacht, dat ze mogelijk op vakantie zijn, maar toch denk ik van niet. In regio Den Haag hebben de kids nu geen schoolvakantie, en de Oranjes houden zich daar over het algemeen netjes aan.

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 07 apr 2018 - 11:27

Ja, maar misschien is Maxima met WA een paar dagen in Griekenland. Of bij haar familie in Argentinië. Of misschien een midweek weg met vriendinnen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 07 apr 2018 - 12:45

Zou goed kunnen hoor! Aangezien er niemand te zien was, zou het dan ook zomaar een familievakantie kunnen zijn. Ik heb trouwens alleen bij de regio gekeken of ze vakantie hadden, maar misschien hadden ze wel een paar extra dagen na Pasen. Dat zou zomaar kunnen natuurlijk. Nou ja, we komen er waarschijnlijk toch niet achter, en maakt mij ook niet veel uit eerlijk gezegd ;).

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 05 apr 2018 - 12:45

Beatrix heeft een geheel eigen stijl ook wat schoenen betreft. Dat vind ik eigenlijk heel leuk omdat zij zich niet stoort wat mode is of niet. Het wil niet zeggen dat het mijn smaak is.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 apr 2018 - 09:40

Heel passend voor Beatrix, maar het is niet mijn smaak. Als ik aan mijn moeder denk, maar een paar jaar jonger dan Beatrix: luxe sneaker, loafer in kleurtje (plat of met een blokhak), korte laarsjes. Stukje hipper.

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 06 apr 2018 - 09:21

Ik zie Beatrix nog niet zo gauw op sneakers naar een opening of concert gaan :-))

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 05 apr 2018 - 08:13

Leuke schoenen voor een vrouw op haar leeftijd. Heel hoge hakken heeft Beatrix nooit gedragen volgens mij. Gelukkig maar, want ik vindt heel hoge hakken bij iedereen afschuwelijk staan. De schoenen met het naar voren geplaatste hakje vind ik wat minder, maar de goudkleurige en grijze schoenen vindt ik heel mooi.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 05 apr 2018 - 06:13

Vind de queenie hakjes ook wat ouwelijk. Maar fijn dat prinses beatrix nog onverwacht uit de hoek kan komen zoals met de gouden pumps!!!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 apr 2018 - 22:39

Zo leuk om te zien dat de schoenen keuze van Beatrix echt veranderd is, sinds ze schoondochters heeft. Prachtige elegante schoenen met het queenie hakje. De schoenen met de ronde neus en strik vind ik niet mooi, maar dat wat puntiger modellen zijn echt fantastisch.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 04 apr 2018 - 21:18

we (her)kennen haar met dit type schoen.
soms toch nog met een wat puntige neus dat zien we niet bij queen Elisabeth.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 04 apr 2018 - 20:42

Hoewel mijn eerste pumps een queenie hakje hadden heb ik het nooit echt mooi gevonden. Komt door het naar voren geplaatste hakje. De licht zilveren schoenen (van gesneden leer?) hebben wat mij betreft een veel mooiere vorm en hak.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 04 apr 2018 - 20:32

Wat een prachtige vrouw zo stralend op de onderste foto. Zo fit

afbeelding van Sandra

Sandra

woensdag 04 apr 2018 - 20:31

Ik weet dat natuurlijk ook niet, het is zomaar een gedachte die bij mij op kwam.

afbeelding van Sandra

Sandra

woensdag 04 apr 2018 - 19:47

Zou ze niet ook andere schoenen zijn gaan dragen na haar knieoperaties?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 04 apr 2018 - 20:07

Ja, dat zou natuurlijk goed kunnen. Maar aangezien we niet zeker weten of dat de reden is, vond ik het suggestief om dat zomaar op te schrijven. Ze heeft bijna nooit hele hoge hakken gedragen en ook nu wisselt ze nog tussen dikke en dunne hakjes. Dus het is niet zo dat haar schoeisel na de knie operaties heel anders werd.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?