Prinses Beatrix der Nederlanden heeft vanmorgen de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit jaar werden de ze toegekend aan Daphne Wassink, Klaas Post en Adolf Kock.

Daphne Wassink zet zich al jarenlang met het Koornetwerk Nederland in voor de amateurkoorsector. Na maanden van stilte door het coronavirus konden de koren door haar persoonlijke en onvermoeibare inzet weer zingen. Klaas Post bouwde en financierde een enorme verzameling van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren op die onmisbaar is geworden voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Zijn collectie is van belang voor de wetenschap en natuurhistorische museumsector. Adolf Kock (zie hieronder) heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van één miljoen foto’s van 1800 tot nu.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt Prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

Mode 
Outfit: deux-pieces van jacquard zijde met streepmotief. 
Ontwerpster: Véronique van Groeningen 
Eerder gedragen: ja

De stof van het ensemble heb ik hier thuisliggen en is echt heel bijzonder. Het blauwe glanst prachtig tegen de matte, zwarte ondergrond. Helaas is de foto overbelicht, maar de textuur is gelukkig wel goed zichtbaar. 

Ik heb Véronique van Groeningen om een toelichting gevraagd. “Hier zien we een tweedelig ensemble van jacquard zijde met streepmotief. De mouwen poffen bij de elleboog en eindigen met een brede manchet die uitloopt in een punt. Door de mooie stof heb ik het ontwerp verder rustig gehouden. Zo krijgt de stof de aandacht die het verdient.”

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 11 jun 2022 - 18:08

Wat ziet ze er toch altijd elegant en stijlvol uit. Leuk om te zien dat ze nog zo actief is!

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 10 jun 2022 - 22:31

Ze verdwijnt een beetje in deze top. De top zou wellicht mooier zijn als de hals wat hoger zijn/meer aangesloten. Nu een beetje te ruim. Vind met het verstrijken der jaren en dus wat charmante rimpels dat het mooier staat om krachtige belijning te gebruiken, een beetje scherper gesneden. Zo brengt de stof ook wat meer kleur in het gezicht als de hals wat strakker gesneden zijn zou . Nu zie je een beetje te veel huidskleur wat niet zo krachtig maakt

afbeelding van Daniel

Daniel

vrijdag 10 jun 2022 - 20:55

La tela es muy linda (seria bueno saber su origen), y se la ve muy bien a la princesa como siempre.

afbeelding van Maria48

Maria48

vrijdag 10 jun 2022 - 20:36

Fijn dat prinses Beatrix nog actief is. ..en met haar aanwezigheid er een feestelijke gebeurtenis van maakt. En zoals altijd keurig gekleed!

afbeelding van Tina

Tina

vrijdag 10 jun 2022 - 19:46

Mooie stof, dat wel..

afbeelding van Birchwood

Birchwood

vrijdag 10 jun 2022 - 19:42

Wat mooi! En wat is het een charmante vrouw.

afbeelding van Tantie

Tantie

vrijdag 10 jun 2022 - 18:57

Prinses Beatrix en de kleur blauw, altijd goeie match
Een verstandige keuze, platte schoenen! Meer stabiliteit, minder pijnlijke voeten, benen, heupen en rug:)

afbeelding van Jrn

Jrn

vrijdag 10 jun 2022 - 18:36

Altijd stijlvast, prachtig kapsel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 10 jun 2022 - 17:56

Mooie set, maar de hals vind ik wat diep.

afbeelding van Tony

Tony

vrijdag 10 jun 2022 - 16:24

Volgens mij heeft ze last van haar benen dus platte schoenen zijn inderdaad helemaal perfect voor haar! Maar wat een schitterend pak!! Helemaal Beatrix!!! Wat een geweldige dame is dit toch!!!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

vrijdag 10 jun 2022 - 15:30

Wat een mooie stof, het staat de prinses prachtig. Dat blauw steekt mooi af bij het zwart. Ze draagt alleen nog maar platte schoenen, groot gelijk.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?