Tijdens de fotosessie in 2012 verschenen de drie prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane in een fleurig jurkje met geborduurde bloemen. Onlangs kwam ik ze eens tegen op een foto van een Argentijnse catwalkshow, maar helaas stond het merk van het jurkje niet bij de foto vermeld. Gelukkig had de aardige beheerster van de website The World of Royals, die onder andere gaat over de koninklijke kinderkleding, de tijd om het uit te zoeken en kwam ze achter de naam van de Argentijnse jurkjes: Santa Sabina. De winkel van het kledingmerk is te vinden in een winkelcentrum van Buenos Aires en heeft allemaal kleding met deze typerende manier van borduren. De jurkjes van de drie prinsesjes, die allemaal een andere versie aanhebben, kosten rond de 250 dollar en zijn online nog steeds te koop.

Jurkjes van Santa Sabina: 

Regelmatig komt de vraag nog via het reactieformulier waarom koningin Máxima haar dochters (bijna) identiek kleed. Hoewel ik het Máxima nooit regelrecht heb gevraagd, vermoed ik dat ze dit doet om te voorkomen dat er onderscheid wordt gemaakt bij haar dochters. Wanneer, met respect, zometeen wordt gereageer dat de jurkjes niet mooi zijn wordt dat Máxima toegeschreven en niet een van de prinsesjes. Het voorkomt kwetsende berichten voor de prinsesjes, die vast wel eens hun eigen naam googlen (zouden jullie hier rekening mee willen houden bij het reageren?) en zorgt tevens ook voor een mooie balans bij de foto's. 

Foto's met dank aan:

Santa Sabina
Dutch Photo Press 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 10 dec 2013 - 02:45

De prinsesjes zien er snoezig en mooi uit en ze lijken me heel tevreden met hun jurkjes en daar gaat het om.

afbeelding van Willie

Willie

dinsdag 10 dec 2013 - 00:57

Vind de jurkjes vrij model loos en de kleur niet echt bij de meisjes staan. Zeker voor zoveel geld niet echt mooi, voor dat geld is er wel wat mooiers te koop.
Wat betreft zelfde kleding: Toen ze klein waren was het wel schattig maar nu zou ik het niet meer doen, elk kind heeft zn eigen identiteit en daar hoort eigen kleding bij maar geen idee wat de meisjes zelf vinden

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

maandag 09 dec 2013 - 22:29

Nee dit vind ik geen leuke en mooie jurkjes. Ik hoop dat Maxima de kinderen niet steeds allemaal hetzelfde laat aantrekken. Want ik kan me voorstellen dat Amalia nou zelf wel weet wat ze aan wil aan kleding.

afbeelding van Kids Clothes - The World of Royals

Kids Clothes - ...

maandag 09 dec 2013 - 21:47

Onder dit bericht kom ik de jurkjes overigens ook nog tegen, met een foto van de prinsesjes er bij. http://milagrosmundo.blogspot.nl/2012/07/flower-power.html

Overigens staat er niet bij dat zij deze jurkjes gemaakt hebben, dus het blijft een twijfelgeval of het echt van Santa Sabina is. De stijl klopt in ieder geval wel.

afbeelding van lisa

lisa

maandag 09 dec 2013 - 20:47

Lelijke jurkjes, te druk en de kleur staat ze niet. Voor dat geld is zijn er toch mooiere jurkjes te koop lijkt mij.
Dat ze hetzelfde gekleed zijn vind ik wel leuk. Vroeger kocht ik ook meestal dezelfde kleding voor mijn dochters maar dan wel in een andere kleur voor het verschil. Misschien tip voor Maxima.

afbeelding van Charlotteeeee96

Charlotteeeee96

maandag 09 dec 2013 - 20:35

Mensen vinden het ''zielig'' dat ze telkens dezelfde kleding dragen, maar wij zien ze maar een paar keer in het jaar. De andere dagen dragen ze heus gewoon wat ze zelf leuk vinden ;)

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 09 dec 2013 - 20:59

Inderdaad ,kijk maar eens naar oude foto's van de 4 prinsessen op Soestdijk tijdens fotomomenten. Ook altijd dezelfde jurkjes aan.
Nou die zien er tegenwoordig alles behalve hetzelfde uit en hebben er ook geen trauma's aan over gehouden.

afbeelding van elise

elise

maandag 09 dec 2013 - 20:35

Leuke, maar peperdure jurkjes. En ja, inmiddels wel een beetje kinderlijk, vooral voor Amalia.
Ik vind het overigens prima dat Maxima de kleding van de kinderen en van haar en Willen-Aleander niet zo op elkaar afstemt, zoals ze dat in België wel doen. Ik vind dat namelijk veel te ver gaan, zo'n 'gestyled gezin'. Veel te clean......

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 dec 2013 - 19:47

Zo Spaans / Latijns Amerikaas om je kinderen dezelfde kleding te laten dragen. Ik vind het wel leuk staan, zeker de jurkjes van Pilli Carera en de jurkjes die in 2011 op de fotoshoot in Italië werden gedragen. Deze jurkjes zijn vrolijk en zomers, leuk. Kleine prinsesjes worden groot, dus ik denk dat ze al snel hun eigen keuze zullen maken. Ps tot half jaren 70 zag je heel veel dezelfde kleding, ook in Nederlandse gezinnen. Wij droegen ze ook.

afbeelding van Paula

Paula

maandag 09 dec 2013 - 19:45

Ik vind het borduursel erg lief staan. Maar de meisjes worden wel onderhand wat te oud voor gezamenlijke kleding, ik kan me voorstellen dat Amalia toch onderhand wel haar eigen keuze wil maken. Overigens: wat lijkt Alexia op Maxima toen zij jong was.

afbeelding van Anoniem

Anoniem

maandag 09 dec 2013 - 19:17

Ik zou toch voor een eigen stijl kiezen, omdat de kinderen qua leeftijd uit elkaar liggen, "gegoede kringen" of niet. Zo kan een jurkje de jongste heel schattig staan, maar voor de oudste wordt het dan toch snel wat kinderachtig.

afbeelding van Jadita

Jadita

maandag 09 dec 2013 - 18:15

Dit vind ik niet zulke leuke jurkjes. Wel mooi borduurwerk, maar de modellen niet zo.
Ik vind het wel leuk dat ze op fotosessies identiek gekleed gaan, maar ik denk dat ze er nu (bijna) te oud voor zijn.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 09 dec 2013 - 17:57

Wat een super leuke jurkjes zijn dit! Lekker vrolijk, precies zoals de prinsesjes meestal zijn!:)
Van mij mag Máxima nog wel even door gaan met haar dochters allemaal een (bijna) identiek jurkje aan trekken. Ze moet op een gegeven moment natuurlijk wel letten op de leeftijd van de prinsesjes. Amalia is nu al 10 en ik denk niet dat zij het altijd leuk vindt als Alexia en Ariane (bijna) hetzelfde jurkje als haar aan hebben.
Aan de andere kant vind ik het wel heel leuk staan voor op een foto. Er straalt dan een soort van rust of harmonie van de foto en je krijgt niet snel een drukke bedoening.

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 09 dec 2013 - 11:35

Ik vind ze heel Zuid-Amerikaans door de stijl van de bloemenprint, dus dat ze van een Argentijns merk zijn verbaasd me niks.
Om in te dollen op een warme zomerdag vind ik ze prima, maar meer ook niet. De prijs vind ik ook behoorlijk gepeperd.

afbeelding van Kids Clothes - The World of Royals

Kids Clothes - ...

maandag 09 dec 2013 - 21:43

Ze zijn inderdaad hand gemaakt door een Argentijnse ontwerpster, maar dit soort jurkjes zijn eigenlijk niet Argentijns, maar Mexicaans. Google maar eens op 'Mexicaanse jurkjes', dat zie je heel wat vind dit soort jurken en stijlen voorbij komen!

afbeelding van kate

kate

maandag 09 dec 2013 - 11:11

Vind de jurkjes niet onaardig,maar voor die prijs?
Weet wel 3 leukere te vinden voor de prijs van een van deze jurkjes!
En idd ,de dochtertjes van Letizia zien er altijd verzorgd en leuk uit,wat eigentijdser ook .
Koningin Maxima kan ook van koningin Mathilde nog wel wat leren, wat meer op elkaar afgestemd ,zoals Sofia al schrijft.
Zij doet de kleding meestal niet hetzelfde ,maar wel dezelfde stijl en tinten b.v

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 09 dec 2013 - 10:59

Goed gevonden! Ik vind het prachtige jurkjes met mooie borduursels maar dan wel voor meisjes van 2 of 3 jaar, daarna vind ik het een beetje kinderachtig.. En alle drie dezelfde kleding, had ik vroeger ook vaak en ik vond het vre se lijk, ben benieuwd hoe lang de prinsesjes het nog "toelaten";-)
Ik vind de twee Dochtertjes van de Spaanse kroonprins er trouwens heel vaak superleuk uitzien!! Echte meisjes maar wel een beetje stoer!

afbeelding van Anoniem

Anoniem

maandag 09 dec 2013 - 19:18

Letizia kleedt haar dochtertjes uitmuntend.

afbeelding van Kids Clothes - The World of Royals

Kids Clothes - ...

maandag 09 dec 2013 - 10:46

Ha Josine,

Dank je wel voor de vermelding van m'n website! Ze zijn leuk en lekker fleurig. Leuk ook dat ieder jurkje verschillend is. Nog 1 tip: Het is Santa Sabina i.p.v. Santa Sabrina! Jij ook nog bedankt voor de tip (dat je ze zag op de Argentijnse Catwalk), anders had ik ze denk ik nooit gevonden!

Groetjes en op naar een fijne verdere samenwerking!

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 09 dec 2013 - 10:40

Leuke vakantiejurkjes. Inderdaad Ineke , in "hogere"kringen is het inderdaad gebruikelijk.Bovendien staat het mooier op een foto.
Het geeft een rustiger plaatje .Wat Maxima dan weer niet helemaal begrepen heeft is dat je de kleding van de anderen in de foto ook op kleur aanpast. Koningin Mathilde doet dit wel.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

maandag 09 dec 2013 - 10:26

Ik vind de jurkjes niet mooi. Vind ze niet bij deze meisjes passen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?