Prinses Beatrix staat bekend om haar perfectionisme en standvastigheid. Dat blijkt niet alleen uit haar manier van handelen, maar zelfs ook uit haar kleding en kapsel. Al sinds 1965 is het kapsel van de prinses vrijwel onveranderd gebleven, nadat ze in dat jaar langs ging bij meesterkapper Alexandre de Paris. Naast Beatrix waren ook Grace van Monaco, Elisabeth van Engeland en prinses Irene grote fan van de vooruitstrevende coiffeur. Voor Beatrix bedacht Alexandre een bijzonder en tijdloos kapsel, dat duidelijk goed in de smaak viel bij de prinses. Alexandre de Paris adviseerde Beatrix om de basis van het kapsel niet te veranderen: iets waar Beatrix zich altijd trouw aan heeft gehouden. Om het kapsel in model te krijgen is de Carmenset onmisbaar. Na enkele minuten rollers in wordt het haar naar achter gekamd en getoupeerd. De onmisbare finishing touch is de haarlak, die Beatrix naar verluid speciaal uit Amerika laat overkomen. 

Beatrix met het kapsel door de jaren heen:

Ik vind het heel verstandig en begrijpelijk dat Beatrix kiest voor een vast kapsel. Het staat haar goed en maakt haar heel herkenbaar. Ik ben heel benieuwd of we een korter kapsel ook terug gaan zien bij Máxima als ze wat ouder wordt. De tijd zal het leren! 

Foto's met dank aan RVD

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Brigitte

Brigitte

vrijdag 06 sep 2013 - 18:13

Hoi Josenine, er zit op de hele haarlijn denk in een haarstukje, wat mee getoupeerd over de rest van het haar ligt. Toupeerd is/was het altijd. Ook toen Beatrix 30-40 jaar oud was. Op die fotos zie je altijd dat zij over haar rechter oog een behoorlijke "deuk" in de haarlijn heeft. Heb jij een idee - hoe je daar weer haar in krijgt en naarmate je ouder wordt en het altijd toupeerd + lakt, gaat het aan de haarlijn terug en komt er niks nieuws bij - of? Geef je wel gelijk - dat je nooooooooit iets daarvan zien kunt. Dus ook daar: kwaliteit....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 05 sep 2013 - 09:26

Ik verwacht zelf niet dat ze haarstukjes gebruikt. Kijk bijvoorbeeld maar naar de laatste foto, waar je inderdaad een rechte lijn ziet. Je zier dat het haar getoupeerd is over de 'hap', waardoor je een rechte lijn krijgt.

afbeelding van Brigitte

Brigitte

donderdag 05 sep 2013 - 08:43

wie deze fotos bekijkt, herkent, dat er vast een haarstukje aan te pass komt. Kijk maar naar de haarlijn van Beatrix toen ze jong is.. die was alles maar nooit recht over haar voorhoofd. Vandaag gaat hij vrijwel altijd lijnrecht over haar voorhoofd en een enkele keer op niet helemaal officiele fotos kun je goed herkennen, dat er "gaten" boven de wenkbrouwen in de haarlijn zouden zitten. Vindt dit kapsel heel goed en denk, dat zij daar echt een stile-icon mee geworden is in de loop van de jaaren.

afbeelding van Annelie

Annelie

dinsdag 06 aug 2013 - 13:50

Het kapsel van Béatrix staat haar erg goed. Straalt echt wat uit!
Ik hoop niet dat Máxima haar haar korter gaat knippen. Zou echt zonde zijn!

afbeelding van Lloyd

Lloyd

maandag 05 aug 2013 - 00:33

Interessant onderwerp! Er zijn veel meningen over gegeven in de loop der jaren. Is het mogelijk om foto's te verzamelen met steeds 5 of 10 jaar verschil en deze eens onder elkaar te zetten? Pas dan zie je echt goed wat er is veranderd: de krul langs het gezicht is wat meer naar buiten komen staan. De lichte asymmetrie van foto 3 verschuift naar een echt symmetrisch kapsel in de late jaren. De kleur is in een lange periode heel langzaam veranderd. Volgens mij zijn er nog wel meer subtiele verschuivingen die je pas gaat waarnemen als je bijna 45 jaar naast elkaar ziet. Volgens mij is je archief uitgebreid genoeg om het beeldmateriaal te verzamelen.
Misschien is er ook een verschil aan te geven tussen kapsels op statieportretten en bij prive-momenten? Of alle kersttoespraken op een rijtje? Ik heb gezocht naar het filmpje dat Beatrix een golf water over haar heen krijgt maar kon het niet zo snel vinden.
En natuurlijk de grote vraag: is het allemaal haar eigen haar? Is het haarstuk dat Willeke van Ammelrooy droeg in de serie over Beatrix feit of fictie?

afbeelding van Christel

Christel

zondag 04 aug 2013 - 15:34

Ik zou het graag weer eens zien zoals in de eerdere jaren met het haar wat dichter op de oren en iets minder symmetrisch. En anders heerlijk zo houden tot in de lengte van jaren!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 04 aug 2013 - 12:25

Zeer herkenbaar. Het is bekend dat Beatrix kleding en kapsel heeft uitgekozen om recht te doen aan haar functie. Net zoals het kapsel nooit veranderd is, is ook de schouderlijn van haar kleding nooit veranderd, of het nu mode is/was of niet.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 04 aug 2013 - 11:22

Iemand die altijd dezelfde stijl aanhoudt straalt degelijkheid en rust uit. Dat is prima ,zeker voor een vorstin. Je kan je toch niet voorstellen dat ze dan rood of dan blond ,zwart , lang of kort of piekhaar had gehad .

afbeelding van Willem van Duin.

Willem van Duin.

zaterdag 03 aug 2013 - 23:20

Ik vind dit een heel mooi kapsel van prinses Beatrix. Het is typisch de style van onze oud-vorstin,en daar moet ze niets meer aan veranderen. Dat doen Elizabeth en Irene ook niet naarmate ze ouder worden.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 03 aug 2013 - 20:09

Geliefd en verguisd: je vindt dit mooi of je vindt het helemaal niets... Toen aleatorisch jong was vond ik het mooi, maar aan het begin van haar regeringsperiode vond ik het helemaal niets. Inmiddels is het absoluut onderdeel van de onmiskenbare look van onze koningin. Dat silhouet herken je uit duizenden. Ik vind het mooi, maar ook leuk als ze het wat informeler draagt. En ik hoop niet dat Máxima haar lange haar vaarwel zegt. In een knot kan het heeel lang mee.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

zaterdag 03 aug 2013 - 18:18

Het overbekende kapsel en trademark van de oud vorstin. Op de eerste foto waar ze aan het zeilen is, vind ik het kapsel het leukst. Toen was ze ook nog jonger dus ik vind het begrijpelijker dat naarmate ze ouder werd de styling van haar kapsel een andere vorm aannam.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?