Met Máxima's vijftigste verjaardag op komst werden we de afgelopen weken overladen met leesvoer. In deze blog praat ik je bij over de nieuwste royalty- en modeboeken.

Laten we beginnen met de twee boeken over de koningin. Vorige maand kwam Glans van Oranje al uit, en deze maand ploften de boeken van Rick Evers en Marcia Luyten op de mat. Het boek van Evers, Máxima, meer dan Majesteit, telt maar liefst 272 pagina's en gaat voor 95 procent over het werk van de koningin. Want dat ze meer doet dan lintjes knippen, zal duidelijk wezen. Zo vertelt de auteur hoe Máxima zwarte cijfers regelt voor het Prinses Máxima Centrum, hoe ze de prachtige kunstcollectie van de Oranjes beheert, en hoe ze haar rol als 'de vrouw van' invult. Het boek lees je niet zomaar op een ontspannen zondag uit, maar met elke bladzijde die je omslaat, krijg je wel beter zicht op Máxima's leven en positie. Qua mode heeft de auteur gesproken met Taminiau en Vermeulen, en tussen de regels door lees je ook nog andere weetjes. Zo geeft hij antwoord op de vraag of Máxima na de dood van Karl Lagerfeld bewust haar grijze Chaneltas tevoorschijn haalde (spoiler: nee) en hoe haar avondjurken bewaard worden. Wil je het boek kopen? Klik dan hier of op de afbeelding. 

Door naar Máxima Zorreguieta - Moederland. Ondanks dat ik geen snelle lezer ben, had ik het boek (352 pagina's) van Marcia Luyten in één dag uit. De jonge Máxima, die met haar vader over de Argentijnse pampa's struinde en streng werd opgevoed door haar moeder, kende ik namelijk niet. Doordat de auteur met 132 intimi heeft kunnen spreken, kom je ook veel onbekende en heel persoonlijke details tegen. Zo worstelde Máxima op jonge leeftijd met haar lengte en gewicht, en raakte ze ook van alles en nog wat kwijt door haar slordigheid. Moeder Maria zag streng toe op haar opvoeding, waardoor hun relatie niet altijd even gezellig is geweest. Maar het kwam goed, en daar lees je ook over. Net als over Máxima's eerdere relaties, haar vriendinnen en haar schooltijd. Kortom: een echte must-read, zeker voor de bezoekers van deze website. Hier koop je hem, of klik op de afbeelding. 

 Zakenprins is een boek van een heel ander kaliber. De twee auteurs, Maarten van Dun en Michiel Couzy, hebben maar liefst 288 pagina’s gewijd aan het zakelijke leven van prins Bernhard. De wereld van Amsterdams vastgoed moet je interesseren, maar als dat zo is, dan is het een heel tof boek om te lezen. Vooral omdat de worsteling tussen het prins-zijn en ondernemer-zijn ook uitgebreid aan bod komt. Tijdens het lezen vroeg ik me steeds af wat ik in zijn positie zou doen. Zou ik afstand doen van mijn titel, minder gewaagd gaan ondernemen, of toch mijn kop in het zand steken? Welke keuze prins Bernhard heeft gemaakt, lees je in Zakenprins.

Last but not least las ik ook nog een modeboek dat al geruime tijd op de markt is: De Nederlandse mode in 100 kledingstukken. Iedereen die het hier weleens heeft over Dutch Design, zou het verhaal van Milou van Rossum eigenlijk eens moeten lezen. Ik ontdekte dat de Nederlandse modewereld nog mooier en rijker is dan vaak wordt beweerd. Van de beroemde jas van Oilily tot de strenge broekpakken van Mies Bouwman. In het boek komen ook twee outfits van Máxima aan bod. Uiteraard de inhuldigingsjurk en daarnaast nog het beroemde postzakjasje.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 03 mei 2021 - 21:43

Bedankt! Vooral het boek van Milou van Rossum lijkt mij interessant om te lezen. Ik las ook dat Vogue binnenkort ook weer een Maxima special uitbrengt, ben erg benieuwd! Toch leuk dat een modetijdschrift hier aandacht aan besteedt. Josine, weet jij of ze in andere landen ook specials over hun koningin of prinsessen uitgeven?

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 03 mei 2021 - 21:44

Bedankt! Vooral het boek van Milou van Rossem lijkt mij interessant om te lezen. Ik las ook dat Vogue binnenkort ook weer een Maxima special uitbrengt, ben erg benieuwd! Toch leuk dat een modetijdschrift hier aandacht aan besteedt. Josine, weet jij of ze in andere landen ook specials over hun koningin of prinsessen uitgeven?

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 04 mei 2021 - 08:55

Ter ere van Máxima's 50ste verjaardag is er een Libelle-special uitgebracht met hierin ook een bijdrage van "onze" Josine, over de kleding van de koningin.

afbeelding van Marjet

Marjet

dinsdag 04 mei 2021 - 10:51

Wat mooi! Dank je voor de tip Margreet!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 02 mei 2021 - 11:14

Eens een heel ander overzicht, maar wederom leuk! Weer nieuwe leestips gekregen, dank je wel Josine.

afbeelding van Maxfan

Maxfan

zaterdag 01 mei 2021 - 19:06

Dank je Josine. Het boek van Marcia Luyten vond ik ook heel goed. Professioneel werk!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?