Vorig jaar verscheen onze koningin vaak op klassieke hofschoenen, maar er zaten ook andere modellen tussen. Eén van de opvallendste nieuwe schoenen van vorig jaar –naast natuurlijk de glazen muiltjes- waren de pumps van Salvatore Ferragamo met brede hak. Niet alle bezoekers van ModekoninginMaxima konden ze waarderen, maar toch trok Máxima ze al snel nog een keertje aan. Wellicht niet zo gek, want een brede hak zit natuurlijk een stuk comfortabeler dan een stiletto. 

Het merk Ferragamo staat bekend om de kwaliteitsschoenen die ze maken. Het Italiaanse merk werd in 1927 opgericht en is vandaag nog steeds in handen van dezelfde familie. Inmiddels hebben ze dus heel wat jaren ervaring met het maken van schoenen! Wanneer de oorspronkelijke oprichter Salvatore Ferragamo in 1960 overlijdt, geeft hij zijn familie de opdracht om zijn bedrijf verder uit te breiden naar een echt modemerk. Vandaag de dag bestaat de collectie van Ferragamo zowel uit schoenen als accessoires en kleding. 


Máxima met pumps van Salvatore Ferragamo. Foto's: PPE

Er wordt weleens gezegd dat de leden van de verschillende koningshuizen vaak worden gezien in Natan, maar wie goed oplet ziet dat het merk van Salvatore Ferragamo ook erg populair is onder de royals. Niet alleen Máxima draagt graag schoenen van Ferragamo –van pumps tot flatjes- ook haar schoonmoeder Beatrix draagt dit merk aan haar voeten. 


Beatrix met pumps (links) en een tas (rechts) van Ferragamo. Foto's: PPE

 Onze koning wordt ook geregeld gezien met dassen van dit merk. 

Buiten Nederland zien we royals eveneens met kleding en accessoires van Salvatore Ferragamo. Zo droeg koningin Rania tijdens het officiële bezoek aan Nederland (maart 2017)  een jas van het label en ook in Zweden zijn ze bekend met het werk van Ferragamo. Zo werd prinses Sofia van Zweden in juni gesignaleerd met een tasje van Ferragamo. Hertogin Catherine  is in het verleden eveneens gezien met schoenen van het Italiaanse modehuis.


Foto: PPE/Vd Werf

Maar royals en Ferragamo gaan al veel verder terug, zo is één tas van het merk zelfs vernoemd naar wijlen prinses Diana, de Lady D tas genoemd. Diana had dit model in verschillende kleuren en leersoorten, en maakte de tas destijds enorm populair. Kortom, het merk is een echte klassieker onder de royals!

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven! Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Frederike

Frederike

zaterdag 02 feb 2019 - 21:05

Ook ik houd van de klassieke stijl van de SF schoenen. Ik heb er zelf (nog) geen, maar dit type — https://www.lyst.com/track/lead/556840084/?pageViewId=7c769d9d-eb34-4d04... — (Vara Bow Pump Shoe) vind ik heel mooi. De prijs weerhoudt me tot dusver van aanschaf, heeft iemand van jullie hier ervaring mee, zijn ze echt zo goed als je op basis van de prijs mag verwachten? Ook vind ik het leuk dat SF elk voor- en najaarsseizoen wel met een leuke ‘twist’ op zijn schoenen komt, zoals vorig jaar die bijzondere ‘cylinderhakken’ die Máxima heeft. Als ik dan dus in Amsterdam of Den Haag ben, ga ik altijd even langs de SF-schoenenafdeling van De Bijenkorf, even kijken of SF naast zijn ‘evergreencollectie’ weer iets bijzonders heeft bedacht. Zoals nu weer die leuke hakjes en strikjes in mijn linkje. Tsjah... over smaak...

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 02 feb 2019 - 21:24

Ze lopen heerlijk! Ik heb een paar donkerblauwe in de sale gekocht. Super blij mee.
Vorige week bij de Bij een paar platte “ glitzy glitter “ Jimmy Choo,s gescoord.
I am a happy girl.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 02 feb 2019 - 10:02

Prachtige schoenen. Snap helemaal dat de royals voor deze ontwerper kiezen, want ze zijn echt kon8nklijk mooi. De tasjes vind ik wat stijf, met uitzondering van het tasje dat prinses Beatrix draagt. En wat een mooie stropdassen! .

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 01 feb 2019 - 22:43

Tassen en tasjes van Ferragamo zijn kwalitatief top. Goede investering. Ik heb er één voor mijn werk. Mooi leer. Blijft mooi.
Schoenen zijn soms wat klassiek, maar bieden teentjes in sommige modellen wel wat meer ruimte.
De dassen zijn ook supermooi, hele bijzondere kleuren en patronen. Helaas zijn er weinig mannen meer in mijn omgeving die regelmatig een das dragen..... had toch een koning moeten uitzoeken!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 01 feb 2019 - 21:17

Tassen zijn mooi. Maar de schoenen zijn vreselijk

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 01 feb 2019 - 16:34

Wat een mooie vrouw en prachtige kleding en tassen en schoenen. Was altijd wel fan van haar, dezelfde leeftijd

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 01 feb 2019 - 23:03

Zonder haar te verheerlijken, Diana was echt een trendsetter. Ik kan nog steeds genieten van haar kleding. Ook ik was/ben een enorme fan van haar.
Altijd elegant en smaakvol gekleed.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 02 feb 2019 - 00:08

Wat vind ik het toch nog steeds jammer en sneu dat haar leven zo triest geëindigd is.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 01 feb 2019 - 19:10

Ik ook Luisje. En ik vind het weer steeds meer een verademing om naar haar kleding, schoenen etc. te kijken als je ziet wat sommige “royals” nu dragen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 01 feb 2019 - 22:39

Ja eens. Wat een mooie sets draagt ze. Deze nog steeds mooi. Kun je tegenwoordig niet meer kopen.
Zo stijlvol.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 01 feb 2019 - 15:30

De tasjes vind ik schattig.Van de schoenen ben ik niet altijd even kapot.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?