Prinses Beatrix geniet met volle teugen van haar pensioen. Gelukkig krijgen we haar af en toe nog wel te zien tijdens een staatsbezoek, werkbezoek of opening. Op ModekoninginMáxima.nl blikken we de komende weken terug op haar ensembles en avondjurken van 2013 - 2019. In de blog van vandaag: het eerste deel van Beatrix' mode in het jaar 2018. 

In 2018 kregen we maar liefst 45 outfits te zien bij de prinses. Als modeliefhebber vind ik dat natuurlijk helemaal geen straf, maar 45 outfits bespreken in één blog is een beetje teveel van het goede. In het eerste deel over prinses Beatrix' kleding van 2018 kijken we daarom naar de ontwerpen van Sheila de Vries. In het afgelopen jaar kregen we 26 outfits van haar hand te zien. De eerste twee outfits tellen eigenlijk wel als één, want onderstaande top (met opstaande kraag) dook twee keer op. Eén keer met een lange avondrok, en een keer met een rok tot net over de knie. 

De opstaande halslijn is inmiddels uitgegroeid tot een van Sheila's handelsmerken, zoals ook wel blijkt uit onderstaande collage. Outfit 3 is twee keer gedragen, en dus ook te zien bij nummer 6. De echte modeliefhebbers herkennen de creatie van zilvergrijs zijden cloqué vast wel, want in lange versie kregen we hem ook te zien op Prinsjesdag 2010. 

Jasjes die verticaal zijn afgezet met (gedecoreerd) band of ruches, bleken in 2018 ook favoriet te zijn.  

Tweed, of een zusje van deze grove, wollen stof, kwam ook meermaals in beeld. (Zie ook outfit 9.)  Outfit 11 en 12 zijn volgens mij identiek. En zien jullie ook hier weer de opstaande kraag? Ik krijg bijna zin om zelf een jasje met deze halslijn te kopen ;) 

Haar kastanjebruine klassieker, in deze blog nummer 14, dook eveneens op. Mooi en goed dat de prinses haar kleding vaak jarenlang draagt. 

Bijzondere mouwen staan ook altijd op het verlanglijstje van de prinses. In 2018 kregen we onder andere geplooide mouwen, vleermuismouwen (of trompetmouwen,z ie nummer 16?) en klokmouwen te zien. 

Mooie stoffen dienen vaak als uitgangspunt en inspiratiebron. De liefde voor de rijke materialen straalt van deze ensembles van Sheila de Vries af, als je het mij vraagt. 

De outfits 21 en 22 zijn identiek en gemaakt van zwarte zijde met ingeweven motieven en rode accenten. Deze week dook het ensemble ook op tijdens een onaagekondigd bezoek van de prinses. 

En last but not least kregen we ook nog een zwart pakje met een motiefje te zien, een pak met paisleymotief, een ensemble van fuchsia zijde en een avondjurk met grote pofmouwen. Wat een heerlijke verzameling couture. Het moet een feest zijn om dit te mogen dragen! 

De volgende keer in beeld: De 2018-kleding van Véronique van Groeningen, Theresia Vreugdenhil en nog onbekende labels. Graag zou ik ook willen weten welke outfits nieuw waren dit jaar. Helaas heb ik geen tijd om alle beelden van de afgelopen tien, twintig jaar te checken, maar misschien willen jullie mij helpen en aangeven welke outfits in ieder geval níet nieuw zijn? Met de bijbehorende gelegenheid erbij? Dat scheelt mij heel veel zoeken. 

Nummers die sowieso niet nieuw zijn: 
1,2,4,5,7, 13, 14, 15, 24 en 26, 

Foto's met dank aan PPE Agency 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 12 nov 2019 - 14:15

Wat is dit toch een lieve en meelevende oud-vorstin. Ook voor mij blijft ze echt nog de koningin. Lijkt me een heel warme en lieve moeder/oma/(schoon)zus/oud-vorstin ect... Fijn dat je ook aan prinses Beatrix soms aandacht besteed, Josine.
Nr. 24 vind ik het mooiste plaatje.
En wat is ze op nr. 2 en 7 heerlijk spontaan!
Nr's 14, 19 en 21 vind ik ook heel mooi. Prachtige warme kleuren

afbeelding van rosaflor

rosaflor

dinsdag 12 nov 2019 - 09:11

Ze blijft voor mj nog steeds konigin! Eigen stijl en klasse verloochenen zich niet.

afbeelding van gambetta

gambetta

maandag 11 nov 2019 - 23:34

Echt allemaal zo kloppend qua geheel; en dan al die mooie stoffen!
Ik vind haar nog steeds dé Koningin in alle opzichten.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 11 nov 2019 - 22:17

Wat een prachtig foto is nummer 14!

afbeelding van Ria1

Ria1

maandag 11 nov 2019 - 21:01

Heb veel respect voor haar. Maar ben leeftijdgenoot van haar en kan mij niet voorstellen dat ik ooit in dergelijke kleren ga lopen.
Ze is nu wat vrij en kan zich wat meer veroorloven

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 12 nov 2019 - 08:09

Ik denk juist dat dat haar zo koninklijk maakt. Ze draagt geen mode, maar koninginekleding. Het staat helemaal los van het huidige modebeeld. En daardoor is het eigenlijk een uniform. En niet zomaar een uniform, maar een uniform dat waardigheid en statigheid uitstraalt.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

vrijdag 12 jun 2020 - 19:56

Ik ben het geheel met Josine eens, en gelukkig maar, dat Beatrix er niet uitziet zoals veel andere vrouwen van haar leeftijd. Het idee is toch om iets in een vorst te herkennen, maar er ook tegen op te zien. Wanneer zij even `gewoon `zou zijn, en zou handelen, als ieder ander, zou het hele systeem geen zin hebben. En dat vertaalt zich gelukkig ook, in de manier waarop zij zich kleedt. Meestal een lust voor het oog, altijd van de fraaiste stoffen gemaakt, en altijd perfect zittend. En altijd helemaal haar eigen stijl, haar eigen ùniform`....; In de loop van de jaren is die stijl wel mee geevolueerd, maar altijd herkenbaar als signatuur Beatrix gebleven. Josine, als jij ooit een boek over Beatrix maakt, ben ik graag de eerste koper !

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 11 nov 2019 - 12:11

Fijn dat prinses Beatrix ook geregeld in schijnwerpers komt Josine. De oudere dame kleed zich zo mooi en verrassend. Niemand kan erom heen. Voor mij blijft ze De oudere Koningin,. Haar uitstraling en belangstelling, is haar tweede natuur geworden. Respect
krijg je niet, die verdien je !!!!!.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 11 nov 2019 - 12:27

Het is echt leuk om Beatrix regelmatig te zien , ik bewonder haar stijl en charme, op deze leeftijd nog zo betrokken te zijn is heel mooi .
Wel denk ik dat de spontaniteit van Maxima in deze tijd en vooral bij de jongeren meer aanspreekt, en ook daar kan ik erg van genieten .
Zo heeft elke tijd haar eigen koningin en koning.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 11 nov 2019 - 12:42

Wat ik vooral aan de stijl van Beatrix leuk vind, is dat ze een volledig eigen idee/ stijl heeft. Houdt geen rekening met in de mode zijn. Gewoon lekker eigen stijl. Heel goed.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 10 nov 2019 - 16:33

ik vind nr 1 en nr 9 het mooiste .Leuk om haar af en toe nog eens in het openbaar te zien.

afbeelding van Marly

Marly

zondag 10 nov 2019 - 15:15

Wat is ze meestal statig en deftig gekleed, zeer verzorgd en ze oogt zeker geen 81, ik vind nr 24 heel mooi, al zie je de jurk niet heel goed. 19 ook zo prachtig, ach de meeste kleding is erg mooi, soms iets too much, de eenvoudige snit vind ik het mooiste staan. Chapeau voor koningin Beatrix, van mij had het koningin mogen blijven en prinses Maxima! In België kan dat ook, hoewel Mathilde en Paola allebei zo genoemd mogen worden!

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zondag 10 nov 2019 - 13:16

Leuk overzicht, dank je wel Josine en ik kijk al uit naar de andere blogs.
Wat een mooie signatuur kleding draagt de prinses. Niet alles vind ik even mooi, maar het past wel bij haar en ze heeft altijd een klassieke, sjieke uitstraling.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 09 nov 2019 - 22:43

Leuk overzicht Josine. Mijn favo is nummer 9: zacht, speels, passend bij haar leeftijd.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 09 nov 2019 - 19:25

Prinses Beatrix heeft nog altijd haar zo herkenbare uiterlijk gehouden, wat betreft kapsel en kledingstijl. Zo keurig is ze altijd, heel mooi om te zien. Nr 25 vind ik qua kleur voor haar niet zo mooi staan.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 09 nov 2019 - 18:52

De opstaande halslijn is een mooie uitvinding. Daar zou ze nog wat verder mee kunnen spelen. Voor de wat oudere hals vind ik nr 7 en 8 te diep en moet er een ketting bij. Dan is de halslijn van 20 en 21 weer mooier.
Stoffen zijn amazing. De mouwen zouden soms wel een slankere uitvoering mogen hebben zoals nr 15.
Nr 24 zeer koninklijk en heel fijn dat ze nog zo meedraait!

afbeelding van PK020

PK020

zondag 10 nov 2019 - 20:21

Wat wordt onze oud-koningin mooi oud/er, en wat wordt ze nog op handen gedragen.
En het respect dat ze toont naar onze koning, haar zoon; bewonderenswaardig! Twee totaal verschillende personen, veel respect over en weer. 2 Generaties die elkaar 'eren', want als er iemand weet wat de ander doormaakt, dat kunnen in een dergelijke situatie/context alleen moeder en zoon zijn.

Mijn favo's uit dit overzicht:
- 01: Klasse, vrolijk & feestelijk.
- 05: 'Royal blue suits you...'
- 09: Prachtig pakje, qua belijning zien we dit zelden, dacht ik... Naast de wat hardere kleuren en contouren die doorgaans aanwezig zijn in de outfits van Beatrix vind ik dit pracht/zacht overkomen inclusief mooi bijpassende stoere kralen.
- 24: Onze/mijn oud-koningin Beatrix! Geweldige look, top tot teen....Perfectie, inclusief haar liefde tonend voor mooie stoffen en motieven = Dikke 10

Ps:
- 25: Vergissen is menselijk, qua outfit/KLEUR! bedoel ik , arghhh

Ps2: Ik ben helemaal 'kraag 14' vergeten; wat mooi!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 09 nov 2019 - 11:06

Wat een leuk overzicht. Ik geniet echt van de allure waarmee prinses Beatrix omringd is. Perfecte modellen. De laatste tijd heb ik het idee dat ze wat afgevallen is. Wat ze ook draagt het staat haar allemaal geweldig Sheila de Vries is echt een top ontwerper!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 09 nov 2019 - 16:54

Ja ze oogt tengerder was me eerder ook al opgevallen

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 09 nov 2019 - 19:45

Ik denk dat het ook met de leeftijd te maken heeft. Oudere mensen gaan steeds minder eten.
Ze blijft de Koninklijke look houden. Geweldig hoor. Ik heb haar eens mogen ontmoeten bij een opening, zeker 30 jaar geleden. De koningin kwam de ruimte binnen, en .... er kwám inderdaad een koningin binnen! wát een persoonlijkheid zeg, fantastisch!

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zaterdag 09 nov 2019 - 19:44

Klopt ze is de respectabele leeftijd van 81 al gepasseerd maar nog best kwiek

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?