Heb je nog geen plannen voor de kerstvakantie en kun je wel een snufje fashion gebruiken? Overweeg dan eens een bezoek aan het Centraal Museum in Utrecht, want hier zijn momenteel dertien ontwerpen van Mattijs van Bergen te zien. 

De ontwerper benut zijn talent momenteel vooral in de theaterwereld, maar de meeste bezoekers van deze website zullen hem vooral kennen vanwege zijn ontwerpen voor koningin Máxima. Zo droeg de koningin tijdens het staatsbezoek aan Japan een oranje plissé-jurk van Van Bergen en in China een avondjurk met daarop een print van Van Gogh's olijfboomgaard. De oorspronkelijke ontwerpen van deze outfits zijn te zien op de expositie in het Centraal Museum, net als onderstaande robe manteau met penseelstreken, die ik héél graag eens bij onze koningin zou willen zien. 


Foto: Centraal Museum

Lukt het je om een of andere reden niet om af te reizen naar het museum, neem dan vooral een kijkje op hun website. Hier zijn de dertien creaties, die Van Bergen overigens aan het museum heeft geschonken, tot in detail te zien en beschreven. 


Foto: Mattijs van Bergen
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 21 dec 2019 - 16:15

De oranje jurk heeft een iets te diep decolleté, en het rokgedeelte heeft veel te veel stof. De schilderij-jurk is mooi, maar iets te lang, hij "bolt" aan de onderkant.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 21 dec 2019 - 17:39

Dit is ook precies wat mij opvalt bij deze jurk.
Kleur is prachtig , ontwerp zou heel mooi kunnen zijn, maar door de veel te wijde rok is het rommelig, veel te veel plooien waardoor het niet gelijk valt, en iets langer lijkt mij ook mooier.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 21 dec 2019 - 16:01

Die oranje jurk bij aankomst in de klassieke auto waar de zon door heen scheen bij staatsbezoek Japan was een topper! Ademloos.
(De van Gogh jurk niet daar had wat meer creativiteit bij gemogen))

afbeelding van MiekeK

MiekeK

zaterdag 21 dec 2019 - 13:58

Ik vind de zogenaamde kunstjurk (wel) mooi. En gelukkig ook in betaalbare varianten: er zijn jurkjes met de nachtwacht, het melkmeisje of een bloemenvaas van Davidsz. Volgens mij is Máxima met de Van Goghjurk trendsetter geweest :)

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

maandag 23 dec 2019 - 09:56

Ze was niet helemaal de trendsetter hoor, qua jurk met schilderij ;)
Het staatsbezoek aan China was namelijk eind 2015.
Bijvoorbeeld de Art-Dress collectie van LaDress is al ruim daarvoor gelanceerd i.v.m. de heropening van het Rijksmuseum.
Ik heb in die tijd (2014) van mijn man voor mijn verjaardag het jurkje met het Melkmeisje van Vermeer gekregen :)
Anders had ik het ook niet geweten hoor!

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 20 dec 2019 - 21:31

Goed idee, De liefhebbers kunnen het hart ophalen!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 20 dec 2019 - 19:42

Wat een prachtige japonnen! Ware kunstwerken én museumwaardig!
Ik ga graag naar tentoonstellingen in musea die over kleding gaan. Altijd heel bijzonder om van dichtbij te bewonderen! Toch prachtig dat wij een koningin hebben die deze creaties kan dragen. Ik geniet ervan, gewoon kan altijd nog ;-))

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 dec 2019 - 19:13

Oh wat leuk! De oranje jurk, jurk met groene verfstreken en prachtige rode jurk die Máxima van hem droeg vond ik echt geweldig! Hoop dat we deze jurken weer terug gaan zien.
Ook de van Gogh jurk is een mooi ontwerp. Leuk dat Máxima die tijdens een staatsbezoek droeg.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 20 dec 2019 - 18:43

Hier houd ik dus absoluut niet van; gaat een beetje de richting op van Fong Leng, Mathilde Willink komt in gedachten als ik dit zie. Lopend kunstobject.
Die lange jurk van Maxima die stof :-(( wat moet het eigenlijk voorstellen? Een schilderij?? Dat hang je aan de muur en niet om de heupen m.i. het lijfje zit ook veel te strak en trekt aan alle kanten, en ook die oranje zeg, te veel gedoe op een kort stukje mij veel te veel aangerimpeld en wat te kort; propperig. Not my cup of tea.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?