Activiteit 1: Koningin Máxima spreekt op jubileumsymposium Wijzer in Geldzaken

Hare Majesteit Koningin Máxima spreekt donderdagochtend 21 juni op het symposium ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het platform Wijzer in geldzaken in de Ridderzaal in Den Haag. Samen met minister van Financiën Wopke Hoekstra en andere aanwezigen blikt zij terug op de inspanningen van het platform de afgelopen tien jaar en kijkt ze vooruit naar hoe de financiële redzaamheid van mensen in de toekomst nog verder kan worden vergroot. De activiteiten van platform Wijzer in geldzaken begonnen in 2008 met de lancering van het strategisch actieplan. De gezamenlijke partnerorganisaties ontwikkelden initiatieven om verantwoord financieel gedrag te bevorderen. Voorbeelden zijn de jaarlijks terugkerende Week van het geld, waarin inmiddels tienduizenden gastlessen op basisscholen zijn gegeven en de Pensioen3daagse waardoor miljoenen Nederlanders in actie komen om zich te verdiepen in hun pensioen. Het platform onderzoekt en monitort de financiële situatie van Nederland en deelt haar kennis. Jaarlijks bezoeken vier miljoen mensen Wijzeringeldzaken.nl voor informatie, tools en tips. Het symposium op 21 juni heeft als thema ‘Wijzer in geldzaken, missie volbracht?’. De laatste wetenschappelijke en praktische inzichten worden gedeeld met betrokken instellingen en partnerorganisaties. Zo spreken onder meer Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden, dr. Raymond Montizaan, onderzoeker bij het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht en Martijn Aslander, stand-up filosoof. Koningin Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Activiteit 2: Koningin Máxima opent gebouw Zuid Performance Factory

Hare Majesteit Koningin Máxima opent 21 juni 2018 gebouw Zuid van de Performance Factory in Enschede. De Performance Factory is gevestigd in een voormalige textielfabriek. Woningcorporatie Domijn heeft in 2011 samen met buurtbewoners, ondernemers en de gemeente Enschede het vervallen fabrieksterrein een nieuwe functie gegeven. Het is nu een werk- en ontmoetingsplek met ruimte voor sport, horeca, kunst, cultuur, ambacht en ondernemerschap. Twaalf jaar geleden werd het complex van vijf hectare met vier fabrieksgebouwen aangekocht door de woningcorporatie. Gebouw Zuid werd onlangs geheel verbouwd. Dit gebouw met een kenmerkend zaagtanddak dateert uit 1908 en was onderdeel van de Ter Kuile textielfabriek. Bij de verbouwing is rekening gehouden met de geschiedenis van het gebouw en op veel plekken zijn oude elementen weer zichtbaar gemaakt of hergebruikt. Er zijn 25 commerciële en maatschappelijke organisaties gevestigd die naast de eigen doelstellingen ook mensen kansen bieden voor talentontwikkeling en ondernemerschap. Koningin Máxima krijgt na aankomst een korte film te zien waarin de ondernemers van de Performance Factory zich presenteren. Aansluitend volgt een rondleiding door gebouw Zuid, waarbij onder andere de foodhal en enkele sociale ondernemingen worden bezocht. Na de rondleiding verricht Koningin Máxima de openingshandeling en spreekt met mensen die betrokken zijn bij de Performance Factory.

 

Outfit(s) Koningin Máxima:

De Koningin draagt een nieuwe japon van Natan, overtrokken met een doorzichtige stof met lila geborduurde bloemen.

Foto ©Patrick van Katwijk

Vanmiddag droeg ze dezelfde kleding, gecombineerd met een releve van Fabienne Delvigne, die ze inmiddels al heel wat keren gedragen heeft. Haar clutch komt van Bottega Veneta.

foto van Josée Zwaga.

Foto met dank aan ©Josee Zwaga

f

Een couture item van Natan, met deels vergelijkbare geborduurde bloemen:

Gisteravond was Maxima bij een diner van Tent Partnership for Refugees. Helaas heb ik tot nu toe geen foto van haar gezien.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 25 jun 2018 - 07:59

Het zou mij niet verbazen als Máxima deze jurk had uitgezocht voor de staatsbezoeken aan de Baltische landen. Ik zie dit wel voor me met opgestoken haar en wat diamanten.

afbeelding van Helena

Helena

zondag 24 jun 2018 - 19:25

Leuk bericht van de koning. Allemaal puppies geboren op Eikenhorst. Gefeliciteerd.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 23 jun 2018 - 19:27

ik stem op Charlene ik hou van haar stijl

afbeelding van Jens

Jens

zondag 24 jun 2018 - 22:05

Ik stem ook op Máxima, by far het mooiste plaatje.
Megan niet op haar best met de puntenrok en ufo hoed en wat heeft Charlene in vredesnaam nu weer in haar gezicht laten spuiten.
Letitizia wel leuk in het roze jurkje en de plissé rok van the countess vind ik ook niet verkeerd.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zondag 24 jun 2018 - 22:50

Ehhh... ik ga dan toch voor Megan ik vind de jurk leuk zwierig ( door de punten) niet zo statisch, en de broderie applicaties op het lijfje is ook apart. Haar hoedje vind ik helemaal geweldig! Beter dan dat slagschip op het hoofd van Maxima.
Leuke vraag Slobhan. Kunnen we dit op deze site ook niet doen als vast onderdeel?

afbeelding van zara

zara

zaterdag 23 jun 2018 - 14:08

Prachtig en delicaat jurkje. Ik vind het lila borduursel van bloemen en takjes erg mooi. De jurk heeft iets kwetsbaars en teers. (Precies zoals je je ook voelt na zo'n groot verlies.)

afbeelding van Fee

Fee

zaterdag 23 jun 2018 - 09:00

Het is inderdaad beter om deze reacties te verwijderen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jun 2018 - 20:03

Fee, sorry, jouw reactie is verwijderd. Iemand anders had haar reacties leeg gehaald, het hele verhaal was daardoor niet meer kloppend, dus ik wilde dat gedeelte verwijderen. Maar daarmee ging jouw eerste reactie ook weg. Excuus, maar niet helemaal te voorkomen helaas.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 22 jun 2018 - 20:02

Laten we er a.u.b. voor zorgen dat we hier reageren op de mode van onze geliefde koningin Máxima en dat we elkaar in de toekomst niet meer "aanvallen" op een andermans mening. Josine en TWOR doen hun uiterste best om van deze site iets moois te maken. We weten allemaal dat koningin Máxima een hele moeilijke tijd doormaakt, maar verval niet steeds in herhaling over haar emoties en/of gelaatsuitdrukkingen. Koningin Máxima is onlangs privé bij een concert geweest. Ik gun haar dit, maar plaats a.u.b. op deze site geen link/linken meer over haar privé leven!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jun 2018 - 20:08

Ik waardeer je reactie (waar ik het grotendeels mee eens ben) en goede bedoelingen, maar ik wil toch even aangeven dat we juist willen dat er wel over haar verdriet gepraat mag worden. Misschien even mijn bericht (dat ik ook namens Josine plaatste) nog een keer herlezen. En natuurlijk kunnen we ook gewoon over mode praten. Niet als aanval bedoeld, maar ik wil graag dat iedereen het goed begrijpt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jun 2018 - 13:29

Even een algemene reactie n.a.v. een aantal opmerkingen die ik in verschillende logs heb gelezen over respect, kwetsbaarheid e.d. van Maxima. Daar wil ik als moderator, ook namens Josine, even op inspringen, juist om discussies hier over te voorkomen.

Ik denk dat we (gezien de titel van deze website) hier allemaal zijn om over Maxima's mode te lezen.

Maar: Ik denk dat het mooie van ModekoninginMaxima juist is dat er ruimte is om ook plaats te hebben voor haar kwetsbaarheid op dit moment. Wij vinden respect naar elkaar toe en naar Koningin Maxima toe heel heel belangrijk (waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat iemand dat niet heeft). En op dit moment speelt haar hele situatie (rond het verdriet van Ines) een grotere rol dan haar kleding. Uiteraard gaat het hier over mode, maar er zijn uitzonderingssituaties, en er is altijd de vrijheid om ook over dit soort dingen te spreken. Mensen vergeten verdriet zo snel, laten we er voor waken daar aan mee te doen. Iedereen mag zich hier vrij voelen om zijn meeleven te uiten, en ook zijn respect te tonen. Iedereen mag zich ook vrij voelen om over mode te spreken. Doe wat jijzelf vindt in deze situatie, maar wel met respect naar anderen toe, en heel graag zonder een oordeel over anderen en zonder onnodige discussies hierover.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 22 jun 2018 - 16:39

Ik sluit me hierbij aan - je had het niet beter kunnen zeggen TWOR!

afbeelding van Snijders

Snijders

zaterdag 23 jun 2018 - 16:47

Duidelijke reactie.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jun 2018 - 14:27

Precies, dat bedoel ik ;) !

afbeelding van Maaike

Maaike

vrijdag 22 jun 2018 - 16:13

Mooi verwoord, TWOR.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 22 jun 2018 - 12:21

Ik zie een ontzettend dappere koningin die haar werk oppakt en er zoals gewoonlijk heel verzorgd uitziet. Het jurkje vind ik heel mooi en verfijnd en ook het haar is netjes verzorgd. Verder is ze heel hartelijk richting de mensen. Zie hoe leuk ze reageert op de mevrouw die haar gezin heeft getekend. Filmpje blauwbloed.
De warmte die zij geeft, krijgt ze ook terug. Zowel in familie en vriendenkring als bij de mensen die zij ontmoet tijdens haar koninklijke activiteiten. Dat geloof ik.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 23 jun 2018 - 15:29

Daar geloof ik ook heilig in: “Wie goed doet, goed ontmoet.” “Wat je zaait, zal je oogsten.”
Maar persoonlijkheid staat m.i. los van hoeden of andere outfits. Ik heb veel waardering voor ons koningspaar voor hun tomeloze-en omvermoeibare inzet, maar ik ben op deze site om met anderen van gedachten te wisselen over de kleding /mode van koningin maxima. Niet om iedere keer maar weer te moeten lezen over haar warme glimlach, of kwetsbaarheid. Ik denk in eerste instantie dat we op deze site zijn omdat we grote waardering hebben voor ons koningshuis, dus dat weten we, en zijn we het met elkaar eens en natuurlijk mag dat ook weleens geventileerd worden maar de site gaat tenslotte toch over kleding.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 22 jun 2018 - 13:27

Weet je waar ik ook in geloof : gedeelde smart is halve smart"
Ik hoop voor je dat je een zo'n groot verlies/verdriet niet in je naaste omgeving hebt meegemaakt.
Maar wanneer mensen dat wel hebben, zoals je al een paar keer hebt kunnen lezen, willen ze dat delen en kunnen ze gesterkt worden door een empathische en zich kwetsbaar opstellende koningin. Daar wordt hier dan ook ruimte voor gegeven.

En dan gaan we weer over tot de orde van de dag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 22 jun 2018 - 13:30

Vriendelijk verzoek: sluit deze discussie. Zie mijn reactie als moderator (ook namens Josine) hier onder. Dit kan Maxima (ja, zij leest hier ook wel eens mee) en dit kunnen wij er op dit moment niet bij gebruiken. Dank!

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 22 jun 2018 - 13:23

Ben het met je eens. Deze site gaat over kleding. Maar in deze situatie van verdriet, had ik de behoefte meer op haar optreden dan op haar kleding te letten. Maar ik respecteer jouw opvatting hierover.

afbeelding van Snijders

Snijders

vrijdag 22 jun 2018 - 13:24

Klopt dit is een modesite.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 22 jun 2018 - 01:24

Pffffff ... weer die hoed... jakkes! Tijd voor iets nieuws :-))

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 22 jun 2018 - 10:01

Hahah, ik kan juist niet genoeg krijgen van dit soort hoeden. Haar handelsmerk. En hoe mooi! Ze valt er etra mee op, wat toch de bedoeling is van een koningin. En het bedekt mooi de pieken en de uitgroei. Maar bovenal: ze staan haar buitengewoon goed.

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 21 jun 2018 - 23:15

Diep respect. En wat een mooie jurk. Blijf de aankleding met de hoed ook erg waarderen. Toch weer net anders dan zonder hoed.

afbeelding van Esther6

Esther6

donderdag 21 jun 2018 - 22:42

Hi Josine, kun je als je de info hebt een keer een blog maken over deze oorbellen / onderdeel van n blog? Dank!

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 22 jun 2018 - 08:29

Mooi plaatje. Ben alleen niet gecharmeerd van deze hoed met los haar. Hoed op zich vind ik overigens wel mooi.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 21 jun 2018 - 22:07

Eigenlijk vind ik die herkenbaarheid door de hoed e.d. heel prettig. En tegelijkertijd toch steeds boeiend om naar te kijken.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 21 jun 2018 - 22:00

Fijn om haar weer te zien. En, ze ziet er mooi uit.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 21 jun 2018 - 21:58

Mooi verzorgd plaatje ! Het roze maakt haar zo fragiel..
Denk dat het werken haar verstrooiing brengt.... ken het gevoel wel... elk heeft zijn eigen manier om te verwerken.

afbeelding van Jane

Jane

donderdag 21 jun 2018 - 21:41

Leuk jurkje, mooie kleur! Haar des Máxima’s.
Nog drie weken tot vakantie, nog even doorbijten zal ze mogelijk denken, hoop voor haar dat ze dan weer naar familie kan gaan.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 21 jun 2018 - 20:41

Bij het 2e bezoek lijkt ze weer iets meer haarzelf. Ze straalt meer. Ik vind het een mooi en goed passend jurkje.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 21 jun 2018 - 17:39

De sprankel en het enthousiaste is, logischerwijs, weg, maar net als iedereen moet ze weer aan het werk. Maar dit is een modeblog en wat ik zeg gaat over de outfit, niet over haar als persoon. Het jurkje is misschien nieuw, maar ergens heeft het ook iets bekende. Ze heeft meerdere van dit soort jurkjes en hoewel netjes en verzorgd, vind ik het net zo'n uniform als de blauwe pakken van de koning.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 21 jun 2018 - 17:31

Wat een mooie jurk. Helemaal geweldig in combinatie met de prachtige hoed. Die staat nog beter als het haar mooi opgestoken is, maar daar was vast geen tijd voor tussen de afspraken door.
Wat goed dat ze alweer zo full speed aan de slag is!

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

donderdag 21 jun 2018 - 15:35

Mooi jurkje en mooie sieraden. Dapper vrouwtje.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 21 jun 2018 - 15:23

Mooi jurkje. Het lijkt een beetje op een oudroze versie die ze ook heeft (waarvan ze ook een grijze Prinsjesdag-japon heeft)? Even uit mijn hoofd.

Mijn indruk was dat ze zich ongemakkelijk voelde bij de uitreiking van de speciale munt. Misschien omdat het "off script" was, terwijl ze daar nu juist behoefte aan heeft qua houvast?

ETA: Ik zie op foto's op de website waar we niet naar mogen linken dat het toch echt wel een ander jurkje is. Met een soort gazen laagje er over heeft. Ook ziet ze er inderdaad triest (in de zin van 'verdrietig') uit...

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 21 jun 2018 - 14:39

Diep respect voor haar volle agenda na een tragische dood van haar geliefde zusje. Je ziet het verdriet in haar ogen wat heel begrijpelijk is. Ik heb nog meer bewondering voor deze vrouw gekregen. Doe het allemaal maar na zo'n pijnlijke gebeurtenis.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 22 jun 2018 - 00:09

Je verwoordt ook mijn gedachten Margriet76

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 21 jun 2018 - 16:08

Niet verrassend. Ik ben die hoed en handschoenen nu wel zat. Het is zo voorspelbaar. 's Morgens zonder , 's middags met hoed etc.
En dan die pieken er onder, jammer.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 21 jun 2018 - 14:21

wat is ze dapper en wat is ze geknakt, diep geknakt. ze lijkt opeens zo kleintjes. Ik vind het ontroerend om te zien en schiet steeds vol als ik haar zie.
ze is overduidelijk niet voorbereid op deze prijs en dat is een mooi gezicht.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 21 jun 2018 - 14:42

Ze is kwetsbaar. Toen ik, nu al veel jaren geleden, een heel dierbaar persoon verloor, was ik zo blij toen die kwetsbaarheid een beetje afnam (niet te verwarren met de rouw en het gemis). Dat ik bij al mijn dagelijkse bezigheden zo gevoelig was, alles, positief en negatief, kwam binnen als een bom, doodmoe werd ik daarvan. Ik heb toch een schildje nodig, blijkbaar.

Knap hoor, dat ze al weer zo in de spotlight wil.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 21 jun 2018 - 13:44

Mooi jurkje!

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 21 jun 2018 - 13:13

Een mooi jurkje. Ze is dapper maar je ziet dat ze verdriet heeft.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 21 jun 2018 - 13:13

En zelfs twee events vandaag?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 21 jun 2018 - 16:32

Ongelooflijk ja, gisteren ook al.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 21 jun 2018 - 13:06

En niemand zal hethaar kwalijk nemen als ze niet komt. Ik vind het knap.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 21 jun 2018 - 12:58

Ach ik vind het heel moedig dat ze dit doet maar je ziet hoe zwaar ze het heeft

een mooie jurk

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 21 jun 2018 - 16:26

Ik meende inderdaad ook te zien dat ze het zwaar heeft. Nadat haar vader was overleden, kon ze de knop makkelijker omzetten in het openbaar, naar mijn idee. Maar dit is zo anders!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 21 jun 2018 - 18:05

haar vader was ook erg, maar ook dankbaarheid dat hij zo oud was geworden denk ik. Bij haar zusje altijd nog hoop dat iets van medicijnen of therapie zou aanslaan, ze was nog zo jong. Hoorde deze week dat dat bij 20% van de ernstige depressieve patiënten toch niet lukt.
Maxima is zeer plichtsgetrouw a la Oranjes, maar dit is toch wel heel erg veel van jezelf vragen. Dan ben je met standaardwerk beter af waar je niet hoeft te stralen.
....en ook nog eens je rouwende familie ver weg....

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?