Koningin Máxima is op donderdagmiddag 28 maart aanwezig bij de start van de viering van driehonderd jaar brouwerij Bavaria in Lieshout.

Bavaria is onderdeel van familiebedrijf Swinkels Family Brewers, dat momenteel door de zevende generatie Swinkels wordt geleid. Tijdens het bezoek is onder meer aandacht voor de familiegeschiedenis van de brouwerij en lokale betrokkenheid, maar ook voor de toekomst van het bedrijf en duurzame initiatieven en innovaties in binnen-en buitenland.

Koningin Máxima krijgt tijdens haar bezoek een rondleiding door de bottelarij en de brouwerij, waar medewerkers uitleg geven over hun werkzaamheden, het brouwproces en een nieuwe flessenlijn. Het jubileumjaar wordt vervolgens officieel ingeluid met het aanslaan van een vat van driehonderd liter bier. Daarnaast spreekt Koningin Máxima met familieleden van verschillende generaties Swinkels over driehonderd jaar Bavaria en de toekomst van het familiebedrijf. Zo wordt ook stilgestaan bij internationale initiatieven als bierbrouwerij Habesha in Ethiopië, waar met lokale werknemers, boeren en afnemers wordt samengewerkt.

Swinkels Family Brewers leidt al zeven generaties lang een groep van ondernemingen en heeft inmiddels zes eigen brouwerijlocaties in Nederland, België en Ethiopië. Gezamenlijk produceren zij circa 7,6 miljoen hectoliter bier en 800.000 liter frisdrank per jaar. Met daarnaast eigen mouterijen en waterbronnen beheerst het familiebedrijf de hele keten van de bierproductie.

Outfit: japon met een dessin rond de taille en heup. 
Nieuw: Ja 
Ontwerper: Natan Couture
Mantel: Gedragen in (o.a.) 2002 en 2017
Hoed: bekende relevé van Fabienne Delvigne

 


Foto: Rick Evers


Foto: PPE 

 


Foto: PPE

 


Foto: PPE

Noot: Ivm het zwangerschapsverlof van Josine is The World of Royals tijdelijk haar vervangster. U kunt contact met haar opnemen via theworldofroyals@hotmail.nl.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 02 apr 2019 - 20:12

Mooi, mooi, mooi

afbeelding van Els

Els

dinsdag 02 apr 2019 - 17:41

Eigenlijk dacht ik, ik schrijf maar niets meer. Wat een gezeur over wat ze privé doet.
Het gaat hier om de japon en ik vind hem prachtig. PUNT

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 02 apr 2019 - 12:59

Om degenen die moeite hebben met de werkzaamheden van Maxima wat tevreden te stellen: ze is vandaag op werkbezoek in Rotterdam.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

maandag 01 apr 2019 - 12:46

Moet eerlijkheidshalve bekennen dat de andere royals een meer bezette agenda hebben, dat is gewoon een gegeven feit. Ons Koningspaar komt er nauwelijks in voor.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 01 apr 2019 - 13:17

Ze hebben ook nog een gezin Hennie 3 pubers dat houd je ook bezig....

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 01 apr 2019 - 15:18

Wat dacht je van Frederik en Mary? Of van het Spaanse koningspaar? Vergeet ook Victoria en Daniël niet....etc. etc.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 01 apr 2019 - 15:50

Die hebben ook pubers, behalve victoria dan ,en hun handen vol, klopt,en ze hebben.net als ons koningspaar een agenda.
achter de schermen en een totaal ander leven,dat kunnen wij ons niet voorstellen

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 01 apr 2019 - 06:53

Super dat ze aan jullie verwachtingen voldoet! Ik kijk inmiddels uit naar haar volgend optreden om te kijken welke modische outfit ze draagt. Van mij mag ze haar geweldige collectie nog eens lekker uitpluizen want er zit veel moois tussen. 16 april staat in de agenda dat ze weer optreedt dus ik moet nog even geduld hebben. Fijne dag allemaal!

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 01 apr 2019 - 10:55

16 april alweer? Is dat niet een beetje snel?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 apr 2019 - 12:52

Dames, het mag wel iets minder sarcastisch. Zoals al eerder in een reactie in de log aangegeven, is het onderhand wel tijd om verder te gaan met het bespreken van de kleding. Haar agenda is nu wel genoeg besproken in de reacties onder deze log.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 01 apr 2019 - 20:32

de blog opschonen ?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 02 apr 2019 - 12:03

De reacties in deze blog zijn gisteren een tijdje uitgeschakeld geweest. Dat leek ons voor dat moment even voldoende ;).

afbeelding van Doro

Doro

zondag 31 mrt 2019 - 20:24

Zit nog eens te denken. Ik vind het eigenlijk zo bizar dat we verwachten de koningin veel te zien en ook vest in ferme bewoordingen aangeven dat we dat vinden.
Deden julie dat ook bij Claus? Is het niet zo dat de koning zichtbaar moet zijn? Zoals hij zelf al aangaf is het geen duobaan. Maxima heeft een baan; bij de VN en ze is beschermvrouwe van veel organisaties en ze zet zich enorm in voor veel dingen waar haar hart naar uit gaat, gewoon als vrijwilligster! Ze heeft geen enkele verplichting om alleen als koningin op te treden en dus kunnen en moeten we niets verwijten.
Gewoon genieten als we haar zien en zo niet, dan niet!

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 01 apr 2019 - 10:54

Alleen al het feit dat Claus prins was en Maxima koningin is, geeft aan dat er een heel duidelijk verschil is tussen die twee. Ik vind de verwachtingen die hier leven over de activiteiten van Maxima volkomen normaal. Ze stelt zich heel, heel anders op dan Claus en eigenlijk vind ik dat we die vergelijking helemaal niet moeten maken. Zoals ik al eerder schreef: de tijdgeest was heel anders en Beatrix en WA geven zelf ook een heel andere invulling aan het koningschap. Maxima lijkt me ook niet een persoon die zich op de achtergrond wenst te houden. Maar verder doet ze het wat mij betreft wel goed hoor.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 01 apr 2019 - 21:36

Nee er is geen verschil tussen die twee. Zoals anderen ook al zeggen, alleen de titels zijn anders en dat heeft er mee te maken dat als Claus de titel koning had gekregen er dan gedacht zou worden door de rest van de wereld dat Claus de regerend vorst was.
De vrouw van een regerende koning mag zichzelf wel koningin noemen, de man van een regerende koningin mag zichzelf geen koning noemen.

Als die regel niet aan de orde was geweest dan had Claus zich koning mogen noemen. Het is niet zo dat hij prins was omdat hij minder was dan Maxima

Claus van Amsberg, prins-gemaal van koningin Beatrix
De titel prins-gemaal is in het leven geroepen omdat het Nederlandse, Deense of Britse staatshoofd, ook wanneer het een vrouw is, formeel altijd koning heet. Het zou verwarrend zijn wanneer haar echtgenoot de titel koning kreeg. Omgekeerd kan de echtgenote van de koning wel koningin worden genoemd omdat het gebruikelijk is dat een man met dezelfde titel hoger wordt geplaatst. Om deze reden werden Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, Bernhard van Lippe-Biesterfeld en Claus van Amsberg prins(-gemaal) genoemd”

Het heeft er dus mee te maken dat mannen nog altijd hoger geplaatst staan dan vrouwen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 31 mrt 2019 - 20:48

Tja, als ik de site van het koninklijk huis erop nalees staat er dit bij Maxima:

Je kunt dan zelf bepalen of het voldoet aan hetgeen het Koninklijk Huis hieronder schrijft.

Persoonlijk zou ik haar liever vaker in NL aan het werk zien ( al dan niet WA ondersteunend) ipv niet zichtbaar( maar achter de schermen) of op reis door VN werkzaamheden en dus buiten Nl

Als echtgenote van Koning Willem-Alexander ondersteunt Koningin Máxima in de eerste plaats het staatshoofd bij het vervullen van zijn taken. Naast zijn formele taken zet de Koning zich in voor de bevolking van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij heeft daarbij een samenbindende, vertegenwoordigende en aanmoedigende rol.

Koningin Máxima vervult talrijke functies op maatschappelijk terrein. Daarnaast heeft zij representatieve werkzaamheden, zoals het vertegenwoordigen van het Koninklijk Huis bij officiële gelegenheden in alle sectoren van de samenleving.

Koningin Máxima heeft zitting in de Raad van State. Ten slotte vervult Koningin Máxima diverse andere functies in binnen- en buitenland.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 31 mrt 2019 - 21:02

Daar voldoet ze dus ruimschoots aan! Ze ondersteunt haar man bij het vervullen van zijn taken! Ze is altijd mee op staatsbezoek, bij vergaderingen ter voorbereiding van hun agenda, bij vele andere zaken waar de koning is. En dan ook nog heel vaak alleen! Ik zeg; met vlag en (oranje) wimpel voldoet ze aan deze beschrijving

afbeelding van Suus

Suus

zondag 31 mrt 2019 - 21:40

Helemaal eens! Voor mij is het het belangrijkste dat ze dingen doet die maatschappelijk relevant zijn, of dat nu in binnen- of buitenland is of voor de VN of als koningin. En dat doet ze mijn inziens ruimschoots en op menselijke wijze.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 30 mrt 2019 - 23:48

Ik vind de jurk mooi, maar had hem graag anders afgestyld gezien. De mantel als cape gedragen vind ik niks, zo fladderend. En het model hoed ben ik een beetje zat eerlijk gezegd. Het zelfgedraaide (?) knotje is wat iel bij deze grote hoed.
Eigenlijk vind ik deze outfit een beetje over-de-top koninklijk voor een party ivm 300 jaar bier.
Deze jurk met een vlotte dop en een mooie mantel (aan!) tot op de knie, ja, dat wil ik nog een keer zien.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 30 mrt 2019 - 19:34

als er niet meer wordt gejuicht...dan is t over. ...
het moet iets speciaals blijven als ze langs komen..als t te gewoon wordt is de glans er snel van af...En er moet nog wat overblijven voor wethouders en burgemeesters

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 01 apr 2019 - 09:29

Ik vind de jurk mooi , sorry maar hoeden als deze vind ik niet meervan
Ik vind ook dat ze meer zichtbaar in het land moeten werken daar worden ze voor betaald en is normaal , de mensen moeten wat minder staan juichen en doen alsof de koning en koningin zooo geweldig zijn gewoon goede dag zeggen en gewoon doen is genoeg

afbeelding van Esther6

Esther6

zaterdag 30 mrt 2019 - 14:41

Dit is toch een modeblog..... ?? Dan kan ik niet alle commentaren dven goed plaatsen.
Kunnen jullie - Mode Koningin Maxima -meer aandacht besteden aan welke accessoires de koningin bij elke outfit draagt en de herkomst daarvan? Zie bijvoorbeeld What Meghan Wore. Dank jullie wel voor alle inspanningen om dit een leuk en ontspannen blog te laten zijn!!

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 30 mrt 2019 - 21:41

Er wordt inderdaad (ook vaak per blog) geregeld aandacht besteed aan de juwelen die Maxima draagt. Er is zelfs een aparte categorie daarvoor, alleen is daar het laatste jaar minder geschreven maar hij is er wel degelijk.
https://www.modekoninginmaxima.nl/juwelen

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 mrt 2019 - 19:45

Dag Esther. We besteden geregeld aandacht aan de accessoires. Helaas kunnen wij echter niet alle accessoires achterhalen. Fijn dat je onze inspanningen en deze blog zo waardeert, dank voor je bericht.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

zaterdag 30 mrt 2019 - 02:14

Maxima draagt een ring met een knoeperd van een saffier. Is dat een nieuwe ring of hoort deze ring bij de saffieren parure uit de koninklijke kluis?

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 01 apr 2019 - 12:35

De ring is niet nieuw en werd volgens mij vorig jaar voor het eerst door Máxima gedragen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 01 apr 2019 - 12:49

Nanana, dus toch niet goed geslaagd bij Tefaf LOL ;).

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zaterdag 30 mrt 2019 - 21:08

Goed geslaagd bij de Tefaf ( tongue in cheek)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 30 mrt 2019 - 19:46

Ik herken de ring niet, maar ik ben ook niet direct een kenner te noemen op juwelen gebied. Iemand die het weet? Ik heb overigens juwelier Steltman gemaild, maar nog geen reactie ontvangen.

afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

vrijdag 29 mrt 2019 - 14:07

Een prachtige combinatie - zelfs de hoed - en het staat haar prima!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 29 mrt 2019 - 13:29

Met dank aan een tip van Amaliaatje: maxima droeg de mantel al in 2002, voor het regeringsdiner in januari!

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 29 mrt 2019 - 13:17

Wat past dit allemaal mooi bij elkaar deze kleding schoenen en hoed. En dus over nagedacht naar een verwijzing van Bavaria.

afbeelding van Arianne

Arianne

vrijdag 29 mrt 2019 - 12:39

Wat een mooie outfit.Hier wordt ik blij van. Ik zou ook gerust zo'n jurkje willen. Ik weet niet of het hier iemand al opgevallen is, maar ik denk dat de kleuren een heenwijzing is naar het logo van Bavaria.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 29 mrt 2019 - 11:51

Wat een prachtige outfit! Super mooi in combinatie met de hoed. Dit staat haar top!
De oorbellen zijn prachtig en zie ik nu een nieuwe ring?

Heel leuk: op de New My Royals site staat een foto waarop ze met een oranje jas en op sneakers de fabriek bezoekt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 29 mrt 2019 - 13:55

Ook op de ANP news site categorie royals.
Staan meer dan 20 foto s van Maxima in oranje"(tipje)outfit,AnnekeM

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 29 mrt 2019 - 13:55

Ook op de ANP news site categorie royals.
Staan meer dan 20 foto s van Maxima in oranje"(tipje)outfit,AnnekeM

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 29 mrt 2019 - 12:26

Mooie foto's daar. ik kijk nooit op die site, toch maar wat vaker doen. Dank voor de tip!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 29 mrt 2019 - 10:30

Ik vind de jas echt super. Ik zou die nog een keer terug willen zien, maar dan gewoon gedragen.
Verder een mooie en verzorgde look.
Echt iets voor Maxima om lekker mee te doen en op een dorstige manier de pul in haar handen gekneld te houden.:-). Ze kijkt erbij op een manier van “ahhhh, lekker, zeg als je dorst hebt”.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 29 mrt 2019 - 10:05

“Niets menselijks is haar vreemd”. Helemaal waar. Dus snuffelt Maxima gezellig rond tussen mooie spullen, in haar geval bij Tefaf. Hopelijk heeft ze gevonden wat ze zocht en staat het te pronken in hun mooie paleis :-)
“ Hele tijd geld spenderen”............. !!! Alsof dat het enige is wat ze doet. Bovendien moet ze dat lekker zelf weten. Ja, als je genoeg geld hebt, heb je vanzelf ook een veel duurdere smaak. Ook menselijk. :-)

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 29 mrt 2019 - 10:26

Henny, blij met jouw nuchtere reactie. Helemaal mee eens

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 29 mrt 2019 - 09:23

Prachtige mantel en ook de oorbellen zijn fantastisch. Het jurkje vind ik niet mooi, flatteert haar niet qua pasvorm (ook omdat hij niet goed op maat gemaakt is).
Waarom Maxima niet naar de Tefaf zou mogen gaan is mij een raadsel. Er zijn zoveel kunstliefhebbers die daarheen willen, net zoals autoliefhebbers een kaartje kopen voor de autorai en anderen bijna €40 uitgeven aan een dagje Efteling. Leef en laat leven zou ik zeggen.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 29 mrt 2019 - 10:26

Grappig; ik vind juist dat de jas niets toevoegt en het beeld vertekent. Maakt het groot en veel. Op zich lijkt de jurk mij best mooi in combinatie met de hoed en schoenen.Hier zou een mooie omslagdoek wat mij betreft weer mooi kunnen staan.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 29 mrt 2019 - 07:59

Vind ik m lelijk? Nee, die Dries van Mathilde, die is pas lelijk. Het lijkt net alsof iemand uitgeprobeerd heeft of zijn of haar zwarte viltstift het nog deed. Vind ik m mooi? Ook dat niet. Hij lijkt me zeer geschikt zo rond de kerstdagen met dat patroon van luxe inpakpapier. En ik vind m een beetje gejat van Jan T. Bij Natan zullen ze gedacht hebben, o we hebben nog een lapje glimmend blauw. Wat zullen we daar nu eens mee doen na de hele bloesem affaire. Weet je wat, we doen er iets borduurderigs op, dat lukt bij Jan ook altijd zo goed. En o ja, hij doet altijd iets met een doorzichtige halspartij, dan knallen wij die er ook eens bovenop. Maar ze ziet er keurig uit.

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 29 mrt 2019 - 07:12

Wouw!! Wat een prachtige jurk! Heel feestelijk. Onze koningin weer in optima forma!!

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 29 mrt 2019 - 00:12

Ik vind de jurk erg mooi maar niet als jurk voor overdag, het is meer een jurk voor de avond. Ook vind ik de hoed er niet bij staan, die hoort meer bij strandkledij of zoiets.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 28 mrt 2019 - 21:26

Maxima ziet er prachtig uit. Naar mijn idee is het koningsblauw en met de goudkleurige print., past het goed bij de gelegenheid want Bavaria heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Een hoed met een wat minder grote rand had ik wel mooier gevonden.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 28 mrt 2019 - 21:15

Toch wil ik nog even terugkomen op haar "optredens". Vorig jaar waren er ook weinig. Het jaarverslag van het Koninklijk huis toonde meer plaatjes dan verschijningen. Dat ergert me enorm, gezien haar hoge salaris.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 28 mrt 2019 - 22:56

Niet ergeren Maxi...de koningin is geen Popstar die per optreden betaald wordt. Ze krijgt geen salaris voor een baan, maar een toelage. En ik vind dat zij zich niet hoeft te verantwoorden naar de buitenwereld. Echt, we hoeven niet terug naar vroeger waar de hoogheden neerkeken op het gepeupel, maar afstand van ons naar hen is toch onvermijdelijk. Daar kan ik goed mee leven hoor. Maxima is inderdaad, zoals hier gezegd, geen Barbie die je kan aankleden, kappen, opmaken en behangen met juwelen zoals jij wilt.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 29 mrt 2019 - 08:31

Maar als je eens weet hoeveel mensen dagelijks prachtige initiatieven tonen om de NL samenleving mooier te maken en die omkijken naar de zwakkeren in de samenleving ga zo maar door dan zijn er echt veel momenten/ openingen/ initiatieven waarop je ca 2 per week kunt laten zien om deze mensen een bemoedigend bezoek te brengen IPV weinig in het openbaar zichtbaar zijn

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 28 mrt 2019 - 23:02

Dat laatste beweer ik ook niet. Maar die toelage krijg je volgens mij niet voor niets. Daar mag best iets tegenover staan. Ze, de leden van het KH, zien dat zelf ook wel in; vandaar het jaarverslag. Helaas met meer plaatjes dan tekst..

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?