Sinds het begin van de coronacrisis wordt koningin Máxima veelvuldig gespot in kleding van de Massimo Dutti. Tijd om eens nader kennis te maken met dit kledingmerk!

Ondanks de Italiaanse naam van Massimo Dutti, is de kledingketen Spaans. Het merk werd in 1985 opgericht door Armando Lasauca. Het verhaal gaat dat hij zijn merk een Italiaanse naam gaf om wat extra allure toe te voegen aan de kleding. In eerste instantie maakt de Massimo Dutti alleen herenkleding, maar na een paar jaar werd er ook dameskleding toegevoegd aan de collectie.

In 1991 werd Massimo Dutti overgenomen door Inditex, waar vandaag de dag ook labels als Zara, Uterqüe, Pull and Bear, Bershka, Stradivarius en Oysho onder vallen. Sommige hiervan zijn niet onbekend bij koningin Máxima. Zo heeft ze de afgelopen jaren regelmatig bij de Zara geshopt en er hangen ook kledingstukken en accessoires van Uterqüe in haar kledingkast.


Máxima in een wit broekpak van Massimo Dutti

Luxe
Wat onderscheidt de Massimo Dutti van de andere labels van Inditex? Het verschil zit hem vooral in het feit dat er met luxere stoffen wordt gewerkt. Een enkele keer zie je dezelfde stoffen terugkomen bij de Zara, maar over het algemeen wordt er met kwaliteitsstoffen gewerkt zoals wol, zijde en kasjmier. Ook tref je er regelmatig exclusieve of bijzondere stoffen aan, van bijvoorbeeld hennep. Het doel is om in 2025 alleen nog maar met duurzaam geproduceerde stoffen te werken.

Het modemerk is niet alleen actief op het gebied van duurzaamheid. De Massimo Dutti is in Spanje ook maatschappelijk actief. Zo hebben ze in Spanje drie winkels die gemanaged worden door mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Daarnaast zijn ze actief om mensen met een handicap langdurig aan het werk te krijgen. Dat dit ze dit serieus nemen, blijkt wel uit het feit dat in sommige winkels in Spanje driekwart van het personeel een beperking heeft.

Massimo Dutti is dan wel onderdeel van Inditex, het modemerk heeft zeer zeker een eigen identiteit. Dat het label enigszins losstaat van de rest blijkt ook wel uit het feit dat het hoofdkantoor gevestigd is in Tordera, terwijl de rest van de Inditex ketens hoofdkantoor houden in Arteixo.

Het merk met luxueuze stoffen voor een redelijke prijs valt in de smaak bij royals. Máxima is niet de enige die fan is van de Massimo Dutti. Ook koningin Letizia, prinses Mary en Duchess Catherine en Meghan zijn wel eens in kleding van het Spaanse merk gespot.

In beeld

Deze week werd Máxima gespot met een witte blouse uit de nieuwe collectie.

Rode jurk van Massimo Dutti: 

In het gebroken wit: 

Top en rok in een kleur die vrijwel iedereen staat: paars. 

Business chic. 

Geruite look van Massimo Dutti, bestaande uit een culotte en mantel. (Psssst koningin, is dit geen mooie optie voor januari?)

Foto

Deze zwarte jurk heeft ze ook: 

Wit broekpak van Massimo Dutti. 

Bruin/beige/wit: van alles wat. 

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 14 dec 2020 - 22:44

Culottes en 3/4-broeken zouden per wet verboden moeten worden :;! Oooo, wat vind ik dat lelijk!
In 1967 (ongeveer) kocht ik een oranje/rood broekjurkje. Ook redelijk kort, als ik het mij goed herinner. Supermodern, ongekend, kreeg zelfs dit commentaar: wat zie je er Amerikaans uit.....wat me weer bijna deed besluiten het ding ter plekke uit te trekken, haha. Maar, dus, zo zie je maar weer!
Nu vind ik het vreselijk lelijk, echt.
Misschien ben ik niet flexibel genoeg meer, zou kunnen. Maar ook ik besta nog steeds en heb een mening over het modebeeld.
Niet doen, majesteit, is mijn advies.

afbeelding van Linda_s

Linda_s

maandag 14 dec 2020 - 10:43

Het staat haar goed, vind het zelf ook mooi.

Maar helaas doet het merk het qua duurzaamheid niet echt goed. Volgens good on you scoort het merk `niet goed genoeg' . Voor de prijzen van Massimo Dutti kan je ook duurzame kleding krijgen, en met het budget van de koningin zou ik waarderen als ze kleding koopt en promoot die 'positiever' bijdraagt aan onze wereld.

https://directory.goodonyou.eco/brand/massimo-dutti

Interessante vraag eigenlijk, zou het koninklijk huis duurzame kleding behoren te dragen?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 dec 2020 - 19:49

Ja, vind ik wel. In ieder geval wel grotendeels. Veel grotere merken richten zich qua stoffen en arbeidsproces gelukkig al op een betere wereld.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 13 dec 2020 - 17:18

Super leuk dat ze dit jaar voor zoveel betaalbare merken heeft gekozen. Massimo Dutti is al jaren favoriet bij mij. De rode jurk, paarse outfit en het witte pak zijn mijn favorieten.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 13 dec 2020 - 22:00

Prima merk dat focust op 'basics'/tijdloze ontwerpen die vaak weer in andere kleuren uitkomen. Geen wow-ontwerpen die je bijblijven maar goede kleuren en stoffen, en combineerbaar.
De broekpakken staan Maxima goed en met t kapsel van de zomertuin-foto graag in de herhaling met mooie blouses die ze ook nog in de kast heeft hangen.

Heeft ze een nieuwe ketting op die witte top?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 12 dec 2020 - 23:40

Inderdaad, schitterende outfits !! Vooral nog die rode outfit vind ik van top tot teen zo ontzettend bekoorlijk mooi !

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 12 dec 2020 - 20:00

Ik vind de witte blouse geweldig! Maar ik zie bij Maxima liever de kleurrijke outfits van dit merk.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 12 dec 2020 - 18:39

Ik vind de witte blouse van deze week heel mooi, ook de rode, paarse en zwarte jurk staan erg goed bij Maxima, het gestreepte pak is ook goed, maar zou ik combineren met een andere blouse (die ze pas aanhad bij het UWV), het witte en geruite pak staan ook goed. De beige outfits vind ik niet mooi als geheel, misschien in andere combinaties proberen.

afbeelding van Tony

Tony

zaterdag 12 dec 2020 - 18:16

Mooi hoeft niet duur te zijn! Sommige outfits van Massimo Dutti staan beter dan de veel duurdere Natan ontwerpen, zo zie je maar weer.

afbeelding van Maria48

Maria48

zaterdag 12 dec 2020 - 17:39

Wit is niet mooi bij Máxima. Het doet haar niets. Het rood en paars laten meer zien. Perfect als koningin

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zaterdag 12 dec 2020 - 15:09

....mooie outfits. behalve de malle, onflatteuze culotte van het witte pak. De rode japon, evenals de paarse en zwarte vallen
het meest in het oog en staan de Koningin erg goed.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 12 dec 2020 - 15:08

Heerlijk merk, ik hou er van. Doet me altijd denken aan Yaya, ook zo'n heerlijk (betaalbaar) merk met fijne zachte tinten en mooie stoffen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?