Vandaag is het 5 jaar geleden dat Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie voor de kerk trouwden! De verloving van het paar werd bekend gemaakt op 26 april 2012, waar later op de ochtend een persconferentie en fotomoment plaatsvond. Gravin Stephanie de Lannoy komt uit Belgie, waar ze met haar ouders op kasteel Anvaing woonde. Stephanie is de jongste van 8 kinderen van Graaf Philippe de Lannoy en Alix della Faille de Leverghem. Twee maanden voor hun huwelijk overlijdt haar moeder heel onverwachts, wat ongetwijfeld een schaduw op hun huwelijksdag was. Tijdens het persmoment ging Gravin Stephanie de Lannoy gekleed in een rood laagjesjurkje met bolero van Natan. Koningin Maxima heeft dit jurkje in het crème. Bij de aankondiging van de verloving droeg ze een cremekleurige top op een beige rok van Natan, gecombineerd met rode accessoires.

Foto

Foto

Foto

Op 19 oktober werd er 's ochtends een receptie gehouden in het Grand Theatre de la Ville de Luxembourg. Stephanie ging gekleed in een bordeauxrode outfit, en droeg een vlot kapsel. Haar bordeauxrode mantelpakje is volgens Luxarazzi van Diane von Furstenberg zijn! 

Foto

Foto

Het burgerlijk huwelijk van Guillaume en Stephanie vindt plaats op 19 oktober 2012 in het Stadhuis in Luxemburg stad. Gravin Stephanie de Lannoy draagt hier een wit mantelpakje met zilverkleurige accenten van Chanel. Haar tasje is eveneens van Chanel. Stephanie draagt grijze pumps.

Foto

Foto

Foto

Foto

Bij het galadiner, dat op 19 oktober 's avonds werd gehouden in het Groothertogelijk Paleis, droeg Erfgroothertogin Stephanie een grijze galajapon met glitters van Elie Saab. Ook haar schoonmoeder en verschillende andere gasten gingen gekleed in Elie Saab. 

Foto

Foto

Op 20 oktober 2012 volgde het kerkelijk huwelijk in de Onze Lieve Vrouwe kathedraal in Luxemburg stad. Stephanie droeg een echte koninkljike kanten bruidsjapon van Elie Saab. Daarbij droeg ze de familietiara van de familie De Lannoy! Wat vinden jullie van haar bruidsjapon?

Foto

Foto

Natuurlijk waren er ook veel koninklijke gasten aanwezig, waaronder onze eigen toenmalige Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima! De laatstgenoemde ging gekleed in een grijze kokerrok en een okergele top met 'lampenkapmouwen' van Natan, gecombineerd met een heel opvallende hoed van - hoe kan het ook anders ;) - Fabienne Delvigne!

Foto

Foto

Foto

Wat vinden jullie van de bruidsjapon van Stephanie? En van haar andere kleding tijdens deze belangrijke momenten?

Foto's ©Dagmar (GEEN OVERNAME!), screenshots archief, screenshots ©AFP video

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 25 okt 2017 - 12:31

Ik vind Stephanie een erg leuke verschijning en een lieve uitstraling hebben. Haar kledingkeuzes vind ik niet altijd super, maar ik vind wel dat ze daarin een ontwikkeling heeft gemaakt. Jammer dat hier ook al over haar kinderwens wordt begonnen...

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 21 okt 2017 - 15:37

Stephanie lijkt me een erg lieve meid maar zij en haar man zien er eerlijk gezegd uit als een oud setje.
Hoop voor het paar dat er een kindje komt, mocht er tenminste een kinderwens zijn. Maar ik hoop nog meer dat ze gelukkig blijven, met of zonder kindje.
En die druk om een troonopvolger te produceren? Ach.... Guillaume heeft broers en een zus. Twee broers hebben al kinderen en wie weet komen er nog veel meer kindertjes bij. Daar zal vast en zeker een geschikte opvolger bij zitten toch?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 21 okt 2017 - 20:02

Broer Louis en zijn zoons zitten niet in de lijn van troonopvolging. Dus op dit moment is de lijn van troonopvolging als ik het goed heb: Guillaume, Felix, Amalia, Liam, Alexandra en Sebastien. Dus qua volgende generatie (na Guillaume) nog niet echt ruim, maar hopelijk komen Sebastien en Alexandra daar nog bij en wie weet Guillaume en Stephanie nog. Tot 2011 stond Alexandra niet in deze lijst, ze mocht alleen opvolgen als er geen mannelijke opvolger was. Groothertog Henri paste dit in 2011 aan, ze kreeg gelijke rechten, en komt sindsdien voor haar broer. Daardoor telt Amalia nu ook mee in de lijn van troonopvolging.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 23 okt 2017 - 17:11

Dank voor je info! Ik tel dus nu al 5 aspirant-opvolgers. Dat lijkt me genoeg toch? Geen druk om voor een troonopvolger te zorgen. Is sowieso niet van deze tijd. Maar ik hoop voor Stephanie en Guillaume, mochten ze een kinderwens hebben, deze in vervulling gaat.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 23 okt 2017 - 19:23

Ik denk dat het bij vorstenhuizen zeker wel van deze tijd is, maar het zal hopelijk veel minder druk geven als vroeger. Voor dit moment zijn er zeker genoeg eventuele opvolgers! Het ging mij echter om de volgende generatie, de generatie na Guillaume en zijn broers en zus.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 21 okt 2017 - 11:42

Ik heb hetzelfde als Anneke, ik vind Stephanies kledingkeuze ook niet spectaculair. Ouwelijk ja. Maakt dat maakt haar aan de andere kant ook weer heel eigen, ze blijft daarin zichzelf. Ik kan maar niet de juiste kleur van haar trouwjurk bepalen. Het lijkt wat roze-grijs-wit-groen? Maxima draagt hier één van mijn meest favoriete outfits: die met de kokerrok en de veer op de hoed. Geweldig gewoon!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 okt 2017 - 18:41

Wat een fijne terugblik!
Op deze foto's ziet Stephanie er prachtig uit deze dagen. Helaas vind ik haar huidige kledingkeuze vaak niet zo mooi, te stijf en tuttig. Ze is zeker niet mijn favoriete prinses, maar ik hoop dat ze heel gelukkig zijn met elkaar. Ook ik vraag me af of hun kinderloosheid een keuze is, maar ze zijn in iet geval heel gelukkig met elkaar en ik hoop dat ze dat nig lang blijven, met of zonder kinderen.

Máxima zag er echt tijdjes dit huwelijksfeest super uit. Ik hoop dat we de bijzondere hoed van het kerkelijk huwelijk nog eens terug zien. Geweldige eye-catcher!

afbeelding van Marthe

Marthe

vrijdag 20 okt 2017 - 16:12

Ook mensen zonder kinderen, ook met een medische situatie kunnen heel gelukkig zijn! En ik spreek uit ervaring. Kinderen krijgen is niet een teken dat je dan eindelijk gelukkig bent.. Is geen aanval maar een opmerking.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 20 okt 2017 - 18:04

Absoluut! Gelukkig wel, maar ik kan me nog herinneren hoe moeilijk ik het vond toen het bij ons lang duurde en meerdere miskramen volgden. Daarom hoop ik dat er bij hun geen sprake van is en dat ze lekker genieten van een leven samen :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 20 okt 2017 - 19:08

Klopt helemaal, Marthe en Josine, maar helaas zit er als je troonopvolger bent iets meer druk achter, en dan waarschijnlijk meer van de media dan van andere mensen. Maar of je nu troonopvolger bent of niet, het zal erg moeilijk zijn als het niet wil (als je wel graag kinderen wilt). Ik denk dat er wel mensen zijn die het zo moeilijk vinden dat het hun geluk belemmerd. Des te mooier is het als je toch gelukkig bent! En nee, daarmee zeg ik absoluut niet dat de meeste stellen zonder kinderen niet gelukkig zijn ;). Ik denk alleen dat het een moeilijk kruis is, maar daarmee kan het tegelijkertijd ook je relatie op een andere manier dieper en mooier maken.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 20 okt 2017 - 22:10

Zoals vele hier weten, weet ook ik hoe het is om ongewenst kinderloos te blijven. Voor Stephanie moet dit een pijnlijke situatie zijn. Wel of niet gepland, mensen blijven naar je buik of je ogen of je haar kijken, of er al iets is te zien. Ik hoop voor ze dat ze eens een mooie aankondiging mogen doen dat ze een kindje verwachten. En anders hoop ik dat ze samen het geluk vinden met elkaar. Hoe moeilijk dat ook is. Want accepteren gaat soms 2 stappen vooruit en dan ook weer terug.

Dan over leukere dingen de bruidskleding. Tja ik ben geen Ellie Saab fan. Teveel en dan ook nog je schoonmoeder in Ellie Saab. Nee haar kleding burgerlijk huwelijk kan ik wel waarderen. Mooi sereen

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 21 okt 2017 - 09:38

Dank je wel voor je openheid, Suzanne! Dapper en fijn tegelijk dat je dit deelt! Ik wens jou en je man, en alle anderen die hiermee worstelen veel sterkte toe!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zaterdag 21 okt 2017 - 17:10

Dank je dat hebben "wij koppels" weleens nodig.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 23 okt 2017 - 19:52

<3

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 20 okt 2017 - 15:38

5 jaar alweer! Wat is de tijd voorbij gevlogen! Ik hoop dat het uitblijven van kinderen te maken heeft met hun eigen voorkeuren en niet met een medische situatie.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 20 okt 2017 - 15:28

Stephanie was veel belovend toen qua fashion, ze is ook erg mooi. Ik vind haar nu heel tuttig geworden met wat ze draagt en ook haar man kan wel een opknap beurt gebruiken wat mij betreft. Ze lijken soms wel een bejaard koppel.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 20 okt 2017 - 14:52

De laatste tijd schijnt Stephanie nogal eens in Ralph Lauren gekleed te gaan. Ik zag op Luxarazzi het een en ander voorbij komen. Is een geschikt merk voor haar, wat mij betreft! Paule Ka en DVF draagt ze ook geregeld, past ook wel goed bij haar, al is het natuurlijk altijd afhankelijk van hoe het kledingstuk er uit ziet ;). Maar ze verandert wel wat naar mijn idee. Ik zie haar niet zoveel meer in Natan. Jammer dat er zo weinig foto's beschikbaar zijn om over haar te bloggen ;).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 20 okt 2017 - 14:30

Was een mooi event waar alle royals groots uitpakten.
Maar zo zielig voor Stephanie zonder haar moeder, hartverscheurend. Maar nog wel de verloving meegemaakt gelukkig.
De verlovingsjurk vond ik erg geslaagd. Het lichte pakje met haar mooie lange haren heel mooi. Galajurk perfect. De trouwjurk zelf... helaas geen topper maar werd door haar stralende lach goed gemaakt.
Ik vind haar altijd een warme uitstraling hebben. Niet altijd succesvol qua kledingkeuze.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 20 okt 2017 - 20:27

De outfit van Maxima tijdens het kerkelijk huwelijk is mijn topfavoriet. Prachtig zo met die hoed van Fabienne!

Over Stephanie kan ik niet veel melden, heb niet zo veel met haar.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?