In Duitsland liet Máxima ons zien dat Valentino-jurken zelden over de datum gaan. Daarom nu online: een overzicht van al haar Valentino's. 

Met stip op 1: de babyblauwe robe van het staatsbezoek aan Duitsland. Eerder gedragen in 2011 bij het huwelijk van Albert en Charlène. Het ontwerp met plissé-roezeltjes, laagjes en kant is natuurlijk vrij zoet, maar dat is toch juist heerlijk?! 

Op 2 een al even zoete jurk met bloemen, priegelig borduurwerk en een flinke bloem op de taille. Hoewel de placering van het ceintuur niet direct in haar voordeel werkt, zou ik deze jurk toch graag nog eens terug zien! Jij? 

Een heel andere jurk zien we hier. Smaragdgroen, een hele lage halslijn, een heuse draperie.... Ik geloof dat jurk nummer 3 een gevalletje hate it or love it is. Mits hij gedragen wordt met een flink collier behoor ik tot het tweede-en dus positieve- kamp. 

Het ontwerp komt trouwens uit de collectie van 1965. Over tijdloos gesproken! 

Door naar jurk vier. Ik zag hem met eigen ogen en genoot met volle teugen van de dansende lagen stof om haar heen. Dit is echt een jurk die je in beweging moet zien. Wonderschoon! 

Jurk 5 kregen we voor het eerst te zien in 2004. Inmiddels is het ontwerp voorzien van kant (zie foto). 

Over vintage gesproken.... In januari 2002 werd Máxima voor het eerst gezien met een off shoulderjurk van Valentino. Nog steeds duikt het tijdloze ontwerp af en toe op. Wat een heerlijke wolk van stof! 

Zilver vind ik altijd een beetje een tricky kleur voor een galajurk. Negen van de tien keer oogt een stof goedkoop. Nu valt het bij dit ontwerp wel mee, maar mijn favoriet is het zeker niet. Komt misschien ook door het kapsel. Een tiara smeekt mijns inziens om een chicnon. 

Paars is een kleur die eigenlijk iedereen wel flatteert. Zo ook Máxima. Hopelijk haalt ze deze jurk ook nog eens tevoorschijn voor een diner met het Corps Diplomatique. Bij deze gelegenheid draagt ze immers vaak mooie vintage jurken. 

Valentinorood is in Máxima's kast ook zeker wel te vinden. Voorbeeld 1...

Voorbeeld 2....

Nog altijd een van mijn favoriete foto's van Máxima:

Van rood door naar zwart. In Italië droeg Máxima deze jurk met visnet-accenten. 

En dan hebben we als laatste ook nog deze draak einzelgänger. Snel vergeten maar ;-) 

Update: nog een Valentino. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Petra_68

Petra_68

donderdag 15 jul 2021 - 13:44

Van strapless jurken bij Máxima ben ik geen fan. Toch staat de blauwe jurk haar goed. De oranje off-shoulder jurk is fantastisch en zou ik graag nog eens terug zien. De rode jurk met met wijde mouwen is ook prachtig.
De rode met ruches kan mij niet bekoren en de zwarte visnet jurk en de bruine "draak" kan ze beter in de verkleedkist doen.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 14 jul 2021 - 22:15

Eerlijk gezegd vind ik niet alles even mooi. De jurk die er voor mij wel boven uitsteekt is de rode jurk (voorbeeld 2). Het plaatje van de lichtblauwe jurk van vorige week kan mij wel bekoren.

afbeelding van Estetica

Estetica

woensdag 14 jul 2021 - 13:12

De groene jurk is meer dan 45 jaar geleden ook gedragen toen nog prinses Paola. En oogt niet
gedateerd. Met de bleek rose en de Valentino rode zijn het prachtige toiletten die haar mooier maken dan ze al is. En daar het toch om?

afbeelding van Dorie

Dorie

dinsdag 13 jul 2021 - 22:07

Ik ben niet zo van de ruches en tierelantijnen. Mijn favoriet is de rode kaftanjurk uit 2017/2018, prachtig!
Grappig je reactie draak-einzelgänger. Ik vind het ook niet mooi (en dan te bedenken dat zowel Marie Chantal als Mette Marit deze jurk ook droegen!).

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 13 jul 2021 - 22:50

Eens Dorie. Buiten dat ik er niet van hou, vind ik het ook niet bij Máxima passen. Krachtig en pittig passen veel beter bij haar dan ruches, frutsels of plastic Assepoester sandaaltjes.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 13 jul 2021 - 21:31

Nr 6 roestbruin ,
voor mij met stip op 1.
goede 2e is nr 5,

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 13 jul 2021 - 20:36

De rode exemplaren hebben absoluut mijn voorkeur met op nummer een de jurk die ze in Luxemburg droeg, simpel en eenvoudig maar zo mooi! Ben niet zo wild van Maxima in een strapless jurk,, past minder goed bij haar figuur.

afbeelding van Maxfan

Maxfan

dinsdag 13 jul 2021 - 18:28

Heerlijk dat we weer zo verwend worden in deze nare coronadagen. Allemaal spannende outfits maar sommige raken wellicht wat gedateerd zeker die laatste. De bruinige tinten staan haar ook niet zo flatteus.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 13 jul 2021 - 18:20

Oh wat zijnde oranje jurk en de jurk met de rozen toch super moooi. Die kan ze echt niet vaak genoeg dragen. Net als de strapless groene jurk. De rode laagjes jurk (4) blijft ook erg bijzonder. Verder zitten er zeker mooie jurken bij zoals de blauwe (1) en de roze (5), maar inderdaad ook een paar draken zoals de bruine jurk en de zilveren.
Ik ben heel benieuwd hoe de paarse jurk haar nu staat…

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 13 jul 2021 - 16:24

Ik ben geen fan van de friemeltjes, de jurk voor de inhuldiging vond ik geen succes, ook t kapsel erbij niet. Dat was jammer. De kleine friemels van de blauwe jurk van vorige week kunnen nog net.
De roze was schitterend maar inmiddels veel gedragen. Graag nog een keer die oranje! Wat een mooie stola er bij en zeer goede tiara met dit opgestoken haar. Een plaatje.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

dinsdag 13 jul 2021 - 14:49

Bruidsjurk is geen avondjurk, waarschijnlijk staat hij er daarom niet tussen.
Ik vind de helderrode jurk met lange mouwen en A-rok heel mooi. De rest vind ik variëren van zozo tot vreselijk (met de zwarte visnet jurk als absoluut dieptepunt, maar die Heidi-achtige bruine op de laatste foto doet ook goed zijn best). Ik val ook echt over al die rokken met randjes, ruches, en rafeltjes eraan. Ik vind het gewoon niet mooi, zo'n rok in laagjes. Dat is iets persoonlijks denk ik.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 13 jul 2021 - 13:41

Het mooist vind ik de helderrode jurken en de roestbruine.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

dinsdag 13 jul 2021 - 11:24

Sprookjesachtig mooi, ik droom weg nu;)
Inderdaad, ik mis de bruidsjurk...
En de paarse jurk heeft Maxima nog een keer gedragen herinner ik mij. Overigens de meeste jurken zijn inmiddels herdragen.
En wat hebben wij lang moeten wachten op het herdragen van het kanten beige mantelpakje van Valentino die Maxima bij het huwelijk van William en Kate droeg. Net als nu met het herdragen van de jurk die Maxima bij het huwelijk van Albert en Charlene heeft gedragen. Valentino is echt de meester van alle ontwerpers vind ik persoonlijk...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 13 jul 2021 - 16:27

De paarse heeft ze later bij een staatsbanket ook nog een keer gedragen. Behalve de laatste twee zijn ze nu allemaal vaker gedragen.

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 13 jul 2021 - 08:49

Er zijn mooie jurken bij, minder mooie zie ik ook, maar ook jurken waarvan ik denk, nee dit is hem niet!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 13 jul 2021 - 08:08

Ooh, de jurk op nr. 2 is echt mijn favoriet!
Ik hoop zo dat ze deze nog een keer uit de kast haalt!!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 13 jul 2021 - 00:08

Veel moois! Die paarse jurk zou ze misshcien kunnen combineren met die paarse fake fur korte jas die ze een keer droeg bij een opening (geloof van t Rijksmuseum?)
De groene vind ik erg mooi, laag deco maar zeer decent.
Ik mis haar bruidsjurk! De mooiste van allemaal!
De rode jurk aan de vooravond van de inhuldiging vind ik niet zo mooi maar geloof je direct dat je die in het echt moet zien.
Vind het zo jammer dat haar haar daar zo vreemd zat ik vond haar zo’n ander gezicht hebben die avond.

O herstel zie nu de zijkant can die paarse jurk, nee daar kan dat jasje niet op. Die kan wel op de groene jurk
Nou ja keis zat!
Maar mooiste Valentina behave haar bruidsjurk vind ik dat rode jumpsuit

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 12 jul 2021 - 23:47

Bedwelmend, uiterst zinnenstrelend overzicht - echt sprakeloos makend !! Dankjewel, Josine ! Een rangschikking maken is voor mij moeilijk - zo luxueus prachtig zijn toch ál deze jurken voor mij, zeker als daar nog zulke schitterende juwelen bij worden gedragen !! Enkel haar parfums kunnen we niet ruiken, helaas (jij kon het een keertje wél, niet ?)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?