Waarom liep prinses Amalia naast koning Felipe vrijdagavond? Die vraag kreeg ik via het reactieformulier. Hier lees je het antwoord. 

Aan het hof geschiedt weinig bij toeval, als dat uberhaüpt al bestaat. De gastenlijst, de tafelschikking en het menu worden nauwkeurig besproken, want je wilt als gastheer en gastvrouw niemand beledigen. Aangezien de hoogste in functie/rang niet hoeft te wachten op ondergeschikten, liepen de Grieken voorop. Zij dragen immers wel een koninklijke titel, maar de Griekse monarchie is verleden tijd. 

Na team Pavlos kwamen prinses Astrid en prinses Martha Louise in beeld. De Noorse prinsessen dragen weliswaar een titel, maar zijn geen beoogd troonopvolgers. 

Erna was het de beurt aan de erfgroothertog van Luxemburg en zijn vrouw. Guillaume is sinds 2000 eerste in lijn van troonsopvolging en deze getallen tellen nu eenmaal. 

Erna kwamen de Zweden, met Estelle en Oscar voorop. Victoria is sinds 1 januari 1980 troonopvolger. 

Aangezien Frederik van Denemarken al voor Victoria's geboorte troonsopvolger was, mocht hij ná haar. Want: hoe langer je troonopvolger bent, hoe hoger je positie.

Toen bleven er nog drie landen over: België, Spanje en Nederland. Aangezien de Belgische koning thuis bleef en alleen 'de vrouw van' en de toekomstige troonopvolger (prinses Elisabeth) aanwezig waren, konden zij voorop. 

Toen bleven Nederland en Spanje nog over. Aangezien koning Felipe korter op de troon zit dan zijn Nederlandse collega, moest hij vóór koning Willem-Alexander de ruimte betreden. Aangezien Letizia thuis was gebleven en Amalia anders alleen moest lopen, liepen de Spaanse koning en onze troonopvolgster dus naast elkaar. Willem-Alexander mocht als langstzittende vorst de parade sluiten. 

PS. Ik krijg veel vragen over Amalia's "puntschoenen". Ze droeg deze, van Gianvito Rossi:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Tehya

Tehya

maandag 20 jun 2022 - 20:50

H

afbeelding van Tehya

Tehya

maandag 20 jun 2022 - 20:48

Vind die schoenen juist niet passen onder die outfit. Die draag je beter onder een kortere jurk waar ze beter tot hun recht komen. Ik vind het een vreemd beeld die blote teentje met die puntige zool die onder die zware gewichtige jurk uitkwamen.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 20 jun 2022 - 13:54

Goede uitleg, bedankt.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 20 jun 2022 - 11:41

Iedereen keek bij binnenkomen nr boven omdat er "live " gezongen werd zo bleek uit de filmpjes over deze avond.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 jun 2022 - 11:16

Wat super leuk om dit te lezen. Ik vond het al opvallen dat Willem Alexander en Máxima achteraan liepen, maar dit is dus juist de belangrijkste plek.
Wat me wel opviel is dat iedereen naar boven keek. Heel benieuwd wat / wie daar te zien was.

Ook leuk om de geweldige schoenen van Amalia te zien. Wat een beauty’s! Stoer dat ze op van die hoge naaldhakken kan lopen.

afbeelding van Tantie

Tantie

maandag 20 jun 2022 - 12:44

Idd stoer. Ze zijn prachtig, maar, hoe kun je in heavens name op deze schoenen lopen. Knap hoor!

afbeelding van P J Hoogeveen

P J Hoogeveen

maandag 20 jun 2022 - 13:25

Leuk "inkijkje" in het Koninklijke protokol bij deze, dank je wel! WA gezicht stond bij entree overigens niet echt vrolijk, maar goed! Op dit soort schoenen(kunnen)lopen zal ze van haar moeder hebben, bij Maxima vraag je je ook nog wel n's af hoe ze t volhoudt op 10cm hoge hakken!

afbeelding van Tantie

Tantie

maandag 20 jun 2022 - 14:14

Inderdaad, onze koningin verbaasd me soms ook met haar hoge hakken. Misschien jong geleerd oud gedaan?
Maxima heeft ze volgens mij ook, maar dan in het zwart

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 20 jun 2022 - 09:51

Hij was ook regelmatig in beeld tijdens de toespraken en ook toen keek hij nogal “sikkeneurig”. Zelfs toen Ingrid Alexandra de gasten in het Engels toesprak en bedankte. Het leek er zelfs even op, dat hij zijn ogen dicht had. Misschien voelde hij zich niet goed; we zullen het nooit weten.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?